Author |
Topic  |
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13525 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 29/06/2011 : 11:54:06
|
quote: Originally posted by teller meni drugi razlog od ponosa i inata ne pada na pamet...
po toj logici bi im svi stripovi bili na latinici, a znamo i ti i ja da to nije slučaj  mada, svakako razumem da bi se više prodalo da je na latinici, ali je meni iskreno drago što je na ćirilici. To je ipak naše pismo, a ponekad imam utisak da smo ga šikanirali potpuno, pa se baš obradujem kad vidim srpsko izdanje na ćirilici. Najbolje bi bilo da ima i na ćirilici i na latinici, ali pitanje jel se to isplati  |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 29/06/2011 : 11:55:38
|
quote: Originally posted by Imrahil
quote: Originally posted by teller meni drugi razlog od ponosa i inata ne pada na pamet...
po toj logici bi im svi stripovi bili na latinici, a znamo i ti i ja da to nije slučaj  mada, svakako razumem da bi se više prodalo da je na latinici, ali je meni iskreno drago što je na ćirilici. To je ipak naše pismo, a ponekad imam utisak da smo ga šikanirali potpuno, pa se baš obradujem kad vidim srpsko izdanje na ćirilici. Najbolje bi bilo da ima i na ćirilici i na latinici, ali pitanje jel se to isplati 
to uopće nije pitanje - to se ne isplati! |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13525 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19353 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 29/06/2011 : 13:40:22
|
Dobro ajde, važno da je večina zadovoljna, sve zadovoljiti je i onako nemuguće...nekim smeta jezik, nekima pismo, nekima prevod, nekima tisak, nekima scenarij, nekima crtež...prodat če se Foster i bez nas ciriličnonepismenijih sigurno...da je latinično uzeo bi odmah, ovako ne...kao i Strip Bumerang ne uzimaju oni kojima je slovenski jezik-špansko selo...to je stvar izdavača, ako se jim šljivi za 40-50 primjeraka, svaka jim čast...jaki su! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 29/06/2011 : 15:11:23
|
quote: Originally posted by teller
meni drugi razlog od ponosa i inata ne pada na pamet...
Koliko Pankrti i Lacni Franc prodadose ploca u Srbiji, a ja ni dan danas ne razumem sta Pero Lovsin laje u mikrofon. Sigurno je pevao iz inata i ponosa, mos misliti budale, cela zemlja govori srpskohrvatski samo se neka gomila smucara i jodlera folira, imaju kao neki tamo "slovenacki"...stra'ota... |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19353 Posts
Posted - 29/06/2011 : 15:58:02
|
hmmm, ko kaže da Lovšin i Predin ne pjevaju slovenski baš zbog ponosa i inata...ti ljudi pjevaju slovensku nogometnu himnu, pjevali su domoljubne pjesme u vrijeme osamostaljenja (Janez kranjski Janez,kam odhajaš danes)i dandanas su poznati promotori svega slovenskog,istina uz dozu yugonostalgije...usporedba stoji ali nije i najsretnija...je evo ipak uz to da se spominje da cirilica više odgovara tom srednjevekovnom fazonu, što je larifari, drugi razlog da to izdanje ide u tom jeziku od ponosa i inata i uz svu dobru volju ne vidim...odreči se večoj prodaji samo zbog načina pisma je meni neshvatljivo...zašto nešto ne napravit za sve več samo za izbrane, kad ne stoji ništa više ni manje?
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 29/06/2011 : 16:22:31
|
Teorija da slovenci pricaju slovenacki samo zato sto hoce da ih drugi ne razumeju je jednako uvredljiva kao i insinuacija da cirilica postoji da bi se srbi osecali srbastije. To su nasi jezici i nasa kulturna nasledja. Lovsin peva na slovenackom jer je slovenac, Milan Mladenovic nije pevao na engleskom mada je verovatno mogao i u svetu da proda ploca koliko treba. Iz tih ljudi i naroda izlazi autenticni kulturni izraz.
Ja licno, ponavljam, ne koristim cirilicu previse (samo u potpisu), ali to je nase prvo pismo i zelim da verujem da ljudi koji izdaju na cirilici imaju casne namere. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
 |
|
Sekta
Average Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
768 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 29/06/2011 : 16:32:29
|
Ok Teleru, smeta ti ćirilica, nećeš kupiti ovaj strip i gotovo. Meni je naprijer baš to što je ovaj strip izdan na ćirilici presudilo da se odlučim na kupovinu. Čak ću kupiti 2. Siguran sam da nisam jedini. |
???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ??? |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19353 Posts
Posted - 29/06/2011 : 19:53:42
|
svaka čast, sa takvim vernicima mogli su ga izdati i na hebrejskom...baš je lud taj VČ, da ide čirilično tiraž bi se dignuo u nebo. |
|
 |
|
Sekta
Average Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
768 Posts
Posted - 29/06/2011 : 20:04:19
|
svaka čast, sa takvim vernicima mogli su ga izdati i na hebrejskom...baš je lud taj VČ, da ide čirilično tiraž bi se dignuo u nebo.
Zašto na hebrejskom. Strip je izdat na srpskom jeziku i na srpskom pismu. Ako tebi nešto smeta , nabavi sebi izdanje na engleskom. |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 29/06/2011 : 20:22:15
|
Ma, daj telleru, i meni je krivo sto ne znam italijanski i francuski, pa mi na pamet ne pada da pitam Bonelli kako ih nije sramota da izdaju na italijanskom, kad ja ne znam italijanski, a ni gomila ljudi koja voli Bonelli. Cekaj hrvatsko ili slovenacko izdanje, kao sto to radis sa drugim stripovima, i gotovo. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19353 Posts
Posted - 29/06/2011 : 20:41:22
|
u pravu ste sasvim...malo me iritiralo ali...sve ok...uživajte u Fosteru! |
|
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 29/06/2011 : 20:45:18
|
Ja sam trenutno zauzet pizdenjem na Tomasa Lavrica, ocu "rdeci alarm" na nekom meni pojmljivom jeziku, sram ga bilo sto izdaje na tom slovenackom, pa ko jos to govori :D |
 |
|
Sekta
Average Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
768 Posts
Posted - 29/06/2011 : 20:48:53
|
u pravu ste sasvim...malo me iritiralo ali...sve ok...uživajte u Fosteru!
Да, сигурно ћу уживати. Хвала Телеру. |
Edited by - Sekta on 29/06/2011 20:50:23 |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19353 Posts
Posted - 29/06/2011 : 20:54:24
|
DA,sigurno ču uživati.Hvala telleru.
hmmmm...možda bi ipak sa malo truda,...hmmmmm možda....volim Fostera...možda bi mogo i to......hmmmm možda jbg...baš su mi dali misliti ti KOMIČARI. |
|
 |
|
Sekta
Average Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
768 Posts
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19353 Posts
Posted - 29/06/2011 : 21:00:31
|
Kako nebi,učio u školi,istina jednu godinu (5 razred) ali.... čitat još ide ali napisat nešto teško...baš razmišljam da možda dobijem i prvo čirilično izdanje u svoju zbirku... kad bi bio siguran da če to netko izdat u meni lakšem jeziku...ali danas bit u nešto siguran...razmislit ču kad to odvagam u rukama kod Bucha.Ima nade.Pozdrav, sve dobro,nadam se da se netko nije uvrijedio.
|
|
 |
|
Sekta
Average Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
768 Posts
|
REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 29/06/2011 : 21:10:58
|
Hoce li ovo izlaziti i dalje ili je ovo neka the best prica objavljena samo za ovu priliku. U svakom slucaju za ovu cenu i ovakav dizajn se vredi isprsiti,kada mogu da kupujem Zagora,Texa i ostale u 100 reprinta mogu i ovo prvi put. Na stranu nacionalizam i Srpska euforija cirilica ce ovom izdanju dati srednjevekovnu draz,i onako polako odumire u sopstvenoj zemlji.Imacu osecaj kao da citam runsko pismo ili vikinsko. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 29/06/2011 : 21:11:42
|
Sad bi mi Srbi mogli da demonstriramo nase znanje slovenackog ! Ko se jos seca "chebela na kapi" ? :D |
 |
|
Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts
Member since 21/07/2004 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 29/06/2011 : 22:38:33
|
quote: Originally posted by Vlaadisha
Solcence zahaja, in vas tiho spi Komiko prihaja , teller zvrgoli
Na planincah lustno je ! |
 |
|
Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts
Member since 04/10/2010 |
Posted - 29/06/2011 : 23:47:54
|
Znam citati cirilicu,ucili smo je u skoli samo sto mi ide sporo i nemam bas volje da ju vjezbam. Nemam nista protiv tog pisma,cak je dio hrvatske povijesti,ali nekad se pisalo i na glagoljici,a prije toga i na kamenim plocama.Po tome jos ce mo oblaciti narodnu nosnju i stavljati maceve za pojas jer se i to nekad radilo. Bilo bi dobro kad bi i ameri naucili cirilicu i izdavali svoja izdanja na njoj tako da citav svijet moze citat. Moje misljenje je da je ne treba zaboraviti i vise njegovati kao nesto tradicionalno,a da se treba okrenuti danasnjim vremenima. Steta je sto album nije na latinici jer sigurno je da bi imao puno bolju prodaju. Ovako tko voli neka izvoli |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 30/06/2011 : 00:08:30
|
Ama kojim danasnjim vremenima? A sta je sa Kinezima, Japancima, Grcima, Rusima i gomilama drugih naroda koji ne pisu ni cirilicom ni latinicom, vec ko zna cime... Kakav ti tacno tu problem vidis? Koja crna tradicija, kad svako dijete u Srbiji prvo uci cirilicu, a tek kasnije latinicu. Naravno da je latinica vise u upotrebi u Srbiji, ali samo zbog rasprostranjenosti engleskog jezika, inace sumnjam da bi ikada iko ista napisao latinicom, posebno novije generacije. Ne radi se ovdje o danasnjim i proslim vremenima, vec mi imamo svoje pismo, i to je to. Nista vise ni manje od toga. |
Edited by - Elderane84 on 30/06/2011 00:09:13 |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 30/06/2011 : 00:09:02
|
cirilica se koristi danas jednako kao i latinica, o cemu ti pricas |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Topic  |
|