Ja ovaj strip neću kupiti jer nemam love :) Ćirilicu znam (iako sam '86. godište), doduše, nešto sporije čitam ali ipak mogu reći da je znam... Naravno, ćirilična pisana slova su mi preteška, to je već Curunir napomenuo...
A mislim da je ono na što je Bane ukazao prisutno u postu ispod:
Originally posted by Sekta
Ok Teleru, smeta ti ćirilica, nećeš kupiti ovaj strip i gotovo. Meni je naprijer baš to što je ovaj strip izdan na ćirilici presudilo da se odlučim na kupovinu. Čak ću kupiti 2. Siguran sam da nisam jedini.
Sekta, ne zamjeri, ali ovo je ono na što je Teller mislio kad je spominjao ponos i inat... Ne vidim neku razliku u tvom postu, i u ovom Ravenovom:
Originally posted by Raven84
Da, fascinantno je koliko taj nacionalni ponos moze biti vazniji od promicanja stripa medu sirim pucanstvom i vece zarade.
Mislim on je neće kupiti zbog ćirilice, a ti ćeš kupiti upravo zbog ćirilice, i to 2 komada (ne vidim zašto je to bitno isticati, ali eto)...
Neopterećenim ljudima je svejedno na kojem pismu je izdanje, ako znaju oba...
I evo, za 5 minuta će mi biti krivo što se uopće miješam, ali neka...
Dragi Beva, ako budeš dolazio u Trebinje molim te javi mi se da idemo na pivo. I da ti pokažem moju kolekciju stripova koja se većinom sastoji od Ludensa, Libellusa i Fibre. Ja nemam predrasuda o izdavačima. Nećeš naći ni jedan moj post u kome ja napadam nekog Hr izdavača. Ako mi se nešto ne sviđa, ja to ne kupujem. Ne trošim vrijeme glupirajući ce po forumima. Da kupiću najmanje 2 primjerka. Ovo mi izgleda kao savršena knjiga, strip koju bih nekome poklonio. Posebno nekome koga zanima strip, crtež, umjetnost. Ćirilica sigurno nije pismo prošlosti. Cronos six što se mene tiče ti stalno koristi engleski.
Ja sam trenutno zauzet pizdenjem na Tomaza Lavrica, ocu "rdeci alarm" na nekom meni pojmljivom jeziku, sram ga bilo sto izdaje na tom slovenackom, pa ko jos to govori :D
Mislim da ce i to izaci u Fibri, jedino ako ti 'rvacki smeta. (salim se naravno, oko smetanja)
A uspoređenje sa Lovsinom/Predinom i pevanjem na slovenskom te uprkos tome dobroj prodaju u Srbiji uopste ne stoji. Iako ne razumes jezik tu je muzika koja spaja, a kod stripa to nije isto ako gledas samo slicice a u oblacicima tamo neki hieroglifi.
Svakako sretno sa prodajom, ali mlogo je hiljadu primeraka brate samo u cirilici, mlogo.
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
ma trebao je h. foster ustvari njegova izdavacka kuca objaviti valianta u runama,pa tko zna zna,pa nek onda citav svijet nek cita. to bi tako uvjerljivo izgledalo,starinski. ha, ha ,necu vise o toj temi.
Meni je svejedno da ga objave u runama, ili na francuskom, ili cak i makedonskom. Ne znam jezik. Ali, da bilo ko izda neki strip koji ja volim na tim jezicima, lijepo bi sacekao srpsko ili hrvatsko izdanje, a ne bi isao okolo i pisao kako nije fer sto se izdaje na jeziku koji ja razumijem. To mi nije jasno.
Zahvaljujuci cirilici sam naucio lakse ruski a zahvaljujuci ruskom sam nasao prvi posao. Ali, dok je u doba radnje Srednjevekovnog zamka postojao sloj ljudi koji je vapio za knjigama i zeljom da nauci nesto novo ali je to bilo skoro nemoguce u nedostatku stampanih knjiga, valjda je danas u modernom mediokritetskom svetu pozeljno hvaliti se neznanjem i zeljom da se ne nauci nista novo. Meni je znanje cirilice saamo plus u zivotu a zelja mi je da nekada naucim i kanji i hiraganu te japanski jezik jer verujem da sve sto znam mi moze samo koristiti.
Lepo si se snabdeo odličnim izdanjima,prijatelju! Samo,pored ovoliko dobrih stripova izdatih u poslednje vreme,hoćemo li imati novca da odemo negde na godišnji odmor?!?
Promocija Srednjovekovnog zamka u Klubu obozavatelja stripa u Novom Sadu!!!
U sklopu programa stripskih dešavanja za vreme EXIT festivala u Klubu obožavalaca stripa će se u petak 8. jula u 19.00 časova održati promocija našeg novog izdanja - Srednjovekovnog zamka Harolda Fostera. Biće posluženja i gostiju, a Zamak će se prodavati po promotivnoj ceni od 1100 dinara. Dobrodošli!
Gosti: Vuk Marković, Dejan Nenadov...
(adresa: Klub obožavalaca stripa, Kralja Aleksandra 10 (pasaž preko puta Trčike))
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Lepo si se snabdeo odličnim izdanjima,prijatelju! Samo,pored ovoliko dobrih stripova izdatih u poslednje vreme,hoćemo li imati novca da odemo negde na godišnji odmor?!?
Sve pohvale Komiku za dizajn. Evo prilike da i ja malo izvježbam ćirilicu nakon par desetljeća :-). Zna li tko hoće li Zamak doći u zagrebačke striparnice pa da se ubode koji primjerak ?
---------- Trenutačno se sluša: Victor Lazlo - Breathless