forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Opskurni gradovi 1 - 4
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 06/09/2011 : 11:28:34  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Urbikandska groznica kupljena i pročitana.

Što da kažem osim umjetnost, čista umjetnost. Predivno crtano, lijepo ispričano, em nadrealizam em alegorija, ma čista petica.

markosu na odabiru stripa i još jedan njemu i svima koji su sudjelovali u izradi ovog, samo izdanje je boliglava kvalitetno, od korica do boja to tiska do papira pa natrag.

Eh, jedino sam malo wtf ostao na onaj epilog...
Go to Top of Page

tristan
Junior Member

Belgium
401 Posts

Member since 12/08/2005

Posted - 07/09/2011 : 15:59:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit tristan's Homepage  Send tristan a Private Message  Reply with Quote
Evo, sve procitao (jos mi ostala zadnja zapravo). Kao prvo, papir je stvarno deblji nego sto sam naucen, tako da mi je izgledalo da ima vise stranica nego zapravo ima.
Sa svim sam jako zadovoljan. Atmosfera vrlo interesantna, i naravno crtez jako dobar.
Mozda sam malo slabiji utisak imao s Urbikandskom groznicom, mada je ideja i simbolika interesantna.
Najbolji mi je utisak ostavila prica Tajne Pâhryja, koja nazalost nije dovrsena.
Toranj isto vrlo dobar, mada sam malo bio razocaran krajem.
U svakom slucaju cekam sljedece koje ce izaci i kupujem sigurno.
Go to Top of Page

cbarks
Junior Member

Slovenia
339 Posts

Member since 22/09/2002

Posted - 19/09/2011 : 19:29:40  Show Profile Show Extended Profile  Send cbarks a Private Message  Reply with Quote
Marko hvala ti za ovo izdanje - da nisi ti to izbacio verovatno nikad ne bi to čitao. Jedno najboljih izdanja godine i bar za mene nešto sveže i drugačije. Svaka čast na izboru i preporuke svima.
Nadam se da prodaja nije opskurna (za sad ovim ja sam uspio zarazit jos jednu žrtvu fibre )

It´s a must for every serious collector!!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29621 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/09/2011 : 19:53:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Drago mi je da ti se svidilo, hvala ti! Prodaja je, naravno, opskurna, ali u ovo tesko vrijeme treba biti zadovoljan i takvom.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 30/09/2011 : 16:08:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Kupio sam sva cetiri odavno, ali tek sad sam procitao prva dva. Prijatno sam iznenadjen, mada ne mogu jos formirati konacni sud jer su ovo, po mom misljenju, albumi koji zahtevaju malo duze "gustiranje".

Ipak, ovo je nesto sto mi se u globalu jako svidja. Vizije na granici bizarnog, sve prekriveno velom misterije, "pozadina" koja se nazire sve vise sa svakom stranicom. Pogotovo me impresionira opora, gotovo kafkijanska atmosfera. Zaista, da je Kafka crtao stripove, mislim da bi ovako izgledali.

A za sve vas/nas koji imaju jeftinije ulaznice za ovo, evo ekstenzivne analiza Bedema Samarisa na engleskom : http://www.sequart.org/magazine/2023/the-obscure-cities-an-introduction/

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 30/09/2011 : 16:09:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
O, inace, Markose, imas gresku u Urbikandskoj groznici, strana 66, 4 panel, dva oblacica zamenila mesto tj. tekst.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29621 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 30/09/2011 : 20:37:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Argh!%$$%%)")=!*?"!#%&;
Pogledat cu kad se vratim iz Beograda, ali sad je ionako kasno:( Sorry. Pročitao sam to bar 5 puta, čudi me da nisam primjetio.

Trouble will find me
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29635 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 30/09/2011 : 20:49:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
ista stvar i na 88. strani
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29621 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 30/09/2011 : 20:52:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Sad me zajebajete ili što?

Trouble will find me
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29635 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 30/09/2011 : 20:53:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
malo
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29621 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 30/09/2011 : 21:00:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ta današnja mladež...:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 30/09/2011 : 21:26:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Argh!%$$%%)")=!*?"!#%&;
Pogledat cu kad se vratim iz Beograda, ali sad je ionako kasno:( Sorry. Pročitao sam to bar 5 puta, čudi me da nisam primjetio.

Rec je o onom kadru gde Eugen i ona cura sede u kafani na drugoj strani obale, a u prvom planu neka dvojica lokalaca piju kafu i pricaju o suncu. E sad, ovaj drugi kaze "bah, sunce..." a konobar koji donosi pice kaze "izvolite". Tj. - tako bi trebalo, u albumu su ta dva teksta zamenjena.

Nista drasticno, naravno.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29621 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/10/2011 : 08:16:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Da, provjerio sam sinoć na burzi na Salonu... Nije strašno, ali je svejedno greška koja se nije smjela dogoditi. Očito, nikad dosta provjera:(

Trouble will find me
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1585 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 01/10/2011 : 21:03:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message  Reply with Quote
Nisam sasvim siguran ali mislim i da je jedan datum u dnevniku Eugena Robicka kriv (tamo u onom dijelu kad se rešetka stabilizira).
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 02/10/2011 : 14:17:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

A za sve vas/nas koji imaju jeftinije ulaznice za ovo, evo ekstenzivne analiza Bedema Samarisa na engleskom : http://www.sequart.org/magazine/2023/the-obscure-cities-an-introduction/

Mairosu, odličan link. Dva puta sam pročitao ove članke što je lik napisao za Bedeme i ponovno čitanje je bilo potpuno novi gušt.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 06/10/2011 : 21:32:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Broj 3 Toranj je izuzetno zanimljiv - ponovo nisam siguran da sam skontao epilog, ali nema veze, dobro me voze ovi stripovi.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 06/10/2011 : 22:02:58  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Pročitao br.2, i br.3, i mene je ovo na žalost totalno razočaralo.
Crtež je fenomenalan, izbor papira vrhunski, ali dosadno do zla boga.
Preview mi privukao jer sam mislio da će se radnja na neki način zahuktati, međutim do kraja stripa imam osjećaj da se ne dešava ništa.
Za mene jedan od rijetkih fibrinih promašaja.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

JAH WOBBLE
Average Member

645 Posts

Member since 20/01/2009

Posted - 07/11/2011 : 17:54:44  Show Profile Show Extended Profile  Send JAH WOBBLE a Private Message  Reply with Quote
Pre dvadesetak godina, držeći u rukama francuska izdanja ovih stripova, palo mi je na pamet kako ih najverovatnije nikada neću čitati u prevodu.
Hvala Fibri!
Jedan od najboljih serijala ikada i očigledan dokaz da strip može biti umetnost.

Po završetku Opskurnih gradova možemo li se nadati integralu Les Terres creuses (Carapaces + La Terre creuse (Zara) + Nogegon)?
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8220 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 07/11/2011 : 20:21:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Da, provjerio sam sinoć na burzi na Salonu... Nije strašno, ali je svejedno greška koja se nije smjela dogoditi. Očito, nikad dosta provjera:(

čekaj da ti ja dam popis krivo upotrijebljenih termina
pročitao pola tornja i vidi se da prevoditelj ne razlikuje žbuku i mort

inače, crtež je odličan, priča luda i sviđa mi se
a tek papir...

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29621 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/11/2011 : 22:14:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by JAH WOBBLE

Pre dvadesetak godina, držeći u rukama francuska izdanja ovih stripova, palo mi je na pamet kako ih najverovatnije nikada neću čitati u prevodu.
Hvala Fibri!
Jedan od najboljih serijala ikada i očigledan dokaz da strip može biti umetnost.

Po završetku Opskurnih gradova možemo li se nadati integralu Les Terres creuses (Carapaces + La Terre creuse (Zara) + Nogegon)?

Prioritet su Opskurni gradovi, poslije cemo vidjeti...

Trouble will find me
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 16/12/2011 : 23:26:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Neke price su malo bolje od nekih drugih ali Urbikand je zbilja vrhunski strip. Uz Blast, Vrh Bogova i Fotografa jos jedan fibrin kandidat za moj top ten ove godine.
Go to Top of Page

etmgosa
Senior Member

1731 Posts

Member since 15/07/2002

Posted - 23/12/2011 : 23:15:34  Show Profile Show Extended Profile  Send etmgosa a Private Message  Reply with Quote
Prvi u ovoj seriji procitao sam Toranj. On me je navukao da procitam cijelu seriju, Toranj mi i dalje ostaje najinteresantniji.

Prva epizoda ima vrlo dobru ideju, samo sto je malo nespretno i naivno napravljena. Autori su se ocito jos uvijek ucili svako svom zanatu, pogotovo crtac. I sami su iskreno priznali svoje greske u pogovoru i izjavili da bi najbolje bilo ovaj strip uraditi ponovo ispocetka.

Ipak, procitacete i ovaj strip sa uzivanjem, jer je ideja stvarno otkacena...
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 24/12/2011 : 19:42:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Konačno sam pročitao sva 4 opskurna grada kupjena na CRŠ ( 4 za 3 ) no za neki suvisli komentar morat ću ih pročitati bar još jednom. Imam dojam da puno toga nisam shvatio. Urbikandska groznica me se najviše dojmila a Bedemi Samarisa najmanje ali daleko od toga da je slab.

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 24/12/2011 : 20:11:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ignus

Konačno sam pročitao sva 4 opskurna grada kupjena na CRŠ ( 4 za 3 ) no za neki suvisli komentar morat ću ih pročitati bar još jednom. Imam dojam da puno toga nisam shvatio.

Join the club :D

Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 16/01/2012 : 10:24:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam Toranj jer me od sva 4 najvise zaintrigirao i apsolutno sam odusevljen. Krasan crtez, izvrsna amosfera, kreativna priča...Kombiniranje kadrova u boji s crno bijelim crtezom je genijalno. I mislim da papir jako doprinosi stripu, zbilja je izvrstan. vidi se da je skup. Ulgavnom, meni je toranj jedan od najboljih fibrinih izdanja.
A onda sam pročitao bedeme samarisa da ipak pocnem od pocetka i takoder mi se prica izuzetno dopala, mada mi se cini dosta kompliciranijom od tornja. Procitao sam osvrt na strip na ovoj americkoj stranici i jos uvijek nisam siguran sto se u njoj dogodilo. :) Ali da je zanimljiva jest. Uglavnom, zasad je serijal izvrstan. Veselim se sljedecim albumima.

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000