Author |
Topic  |
sandyboy
Average Member

628 Posts
Member since 09/09/2010 |
Posted - 06/09/2011 : 11:28:34
|
Urbikandska groznica kupljena i pročitana.
Što da kažem osim umjetnost, čista umjetnost. Predivno crtano, lijepo ispričano, em nadrealizam em alegorija, ma čista petica.
markosu na odabiru stripa i još jedan njemu i svima koji su sudjelovali u izradi ovog, samo izdanje je boliglava kvalitetno, od korica do boja to tiska do papira pa natrag.
Eh, jedino sam malo wtf ostao na onaj epilog... |
 |
|
tristan
Junior Member

Belgium
401 Posts
Member since 12/08/2005 |
Posted - 07/09/2011 : 15:59:37
|
Evo, sve procitao (jos mi ostala zadnja zapravo). Kao prvo, papir je stvarno deblji nego sto sam naucen, tako da mi je izgledalo da ima vise stranica nego zapravo ima. Sa svim sam jako zadovoljan. Atmosfera vrlo interesantna, i naravno crtez jako dobar. Mozda sam malo slabiji utisak imao s Urbikandskom groznicom, mada je ideja i simbolika interesantna. Najbolji mi je utisak ostavila prica Tajne Pâhryja, koja nazalost nije dovrsena. Toranj isto vrlo dobar, mada sam malo bio razocaran krajem. U svakom slucaju cekam sljedece koje ce izaci i kupujem sigurno.
|
 |
|
cbarks
Junior Member

Slovenia
339 Posts
Member since 22/09/2002 |
Posted - 19/09/2011 : 19:29:40
|
Marko hvala ti za ovo izdanje - da nisi ti to izbacio verovatno nikad ne bi to čitao. Jedno najboljih izdanja godine i bar za mene nešto sveže i drugačije. Svaka čast na izboru i preporuke svima. Nadam se da prodaja nije opskurna  (za sad ovim ja sam uspio zarazit jos jednu žrtvu fibre ) |
It´s a must for every serious collector!! |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29621 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 19/09/2011 : 19:53:54
|
Drago mi je da ti se svidilo, hvala ti! Prodaja je, naravno, opskurna, ali u ovo tesko vrijeme treba biti zadovoljan i takvom. |
Trouble will find me |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 30/09/2011 : 16:08:13
|
Kupio sam sva cetiri odavno, ali tek sad sam procitao prva dva. Prijatno sam iznenadjen, mada ne mogu jos formirati konacni sud jer su ovo, po mom misljenju, albumi koji zahtevaju malo duze "gustiranje".
Ipak, ovo je nesto sto mi se u globalu jako svidja. Vizije na granici bizarnog, sve prekriveno velom misterije, "pozadina" koja se nazire sve vise sa svakom stranicom. Pogotovo me impresionira opora, gotovo kafkijanska atmosfera. Zaista, da je Kafka crtao stripove, mislim da bi ovako izgledali.
A za sve vas/nas koji imaju jeftinije ulaznice za ovo, evo ekstenzivne analiza Bedema Samarisa na engleskom : http://www.sequart.org/magazine/2023/the-obscure-cities-an-introduction/ |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 30/09/2011 : 16:09:57
|
O, inace, Markose, imas gresku u Urbikandskoj groznici, strana 66, 4 panel, dva oblacica zamenila mesto tj. tekst. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29621 Posts
Posted - 30/09/2011 : 20:37:23
|
Argh!%$$%%)")=!*?"!#%&; Pogledat cu kad se vratim iz Beograda, ali sad je ionako kasno:( Sorry. Pročitao sam to bar 5 puta, čudi me da nisam primjetio. |
Trouble will find me |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29635 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29621 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29635 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29621 Posts
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 30/09/2011 : 21:26:42
|
quote: Originally posted by Markos
Argh!%$$%%)")=!*?"!#%&; Pogledat cu kad se vratim iz Beograda, ali sad je ionako kasno:( Sorry. Pročitao sam to bar 5 puta, čudi me da nisam primjetio.
Rec je o onom kadru gde Eugen i ona cura sede u kafani na drugoj strani obale, a u prvom planu neka dvojica lokalaca piju kafu i pricaju o suncu. E sad, ovaj drugi kaze "bah, sunce..." a konobar koji donosi pice kaze "izvolite". Tj. - tako bi trebalo, u albumu su ta dva teksta zamenjena.
Nista drasticno, naravno. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29621 Posts
Posted - 01/10/2011 : 08:16:30
|
Da, provjerio sam sinoć na burzi na Salonu... Nije strašno, ali je svejedno greška koja se nije smjela dogoditi. Očito, nikad dosta provjera:( |
Trouble will find me |
 |
|
Vorador
Senior Member

Croatia
1585 Posts
Member since 29/09/2004 |
Posted - 01/10/2011 : 21:03:29
|
Nisam sasvim siguran ali mislim i da je jedan datum u dnevniku Eugena Robicka kriv (tamo u onom dijelu kad se rešetka stabilizira). |
 |
|
Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 06/10/2011 : 21:32:56
|
Broj 3 Toranj je izuzetno zanimljiv - ponovo nisam siguran da sam skontao epilog, ali nema veze, dobro me voze ovi stripovi. |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 06/10/2011 : 22:02:58
|
Pročitao br.2, i br.3, i mene je ovo na žalost totalno razočaralo. Crtež je fenomenalan, izbor papira vrhunski, ali dosadno do zla boga. Preview mi privukao jer sam mislio da će se radnja na neki način zahuktati, međutim do kraja stripa imam osjećaj da se ne dešava ništa. Za mene jedan od rijetkih fibrinih promašaja. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
JAH WOBBLE
Average Member

645 Posts
Member since 20/01/2009 |
Posted - 07/11/2011 : 17:54:44
|
Pre dvadesetak godina, držeći u rukama francuska izdanja ovih stripova, palo mi je na pamet kako ih najverovatnije nikada neću čitati u prevodu. Hvala Fibri! Jedan od najboljih serijala ikada i očigledan dokaz da strip može biti umetnost.
Po završetku Opskurnih gradova možemo li se nadati integralu Les Terres creuses (Carapaces + La Terre creuse (Zara) + Nogegon)? |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8220 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 07/11/2011 : 20:21:42
|
quote: Originally posted by Markos
Da, provjerio sam sinoć na burzi na Salonu... Nije strašno, ali je svejedno greška koja se nije smjela dogoditi. Očito, nikad dosta provjera:(
čekaj da ti ja dam popis krivo upotrijebljenih termina pročitao pola tornja i vidi se da prevoditelj ne razlikuje žbuku i mort
inače, crtež je odličan, priča luda i sviđa mi se a tek papir... |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29621 Posts
Posted - 07/11/2011 : 22:14:14
|
quote: Originally posted by JAH WOBBLE
Pre dvadesetak godina, držeći u rukama francuska izdanja ovih stripova, palo mi je na pamet kako ih najverovatnije nikada neću čitati u prevodu. Hvala Fibri! Jedan od najboljih serijala ikada i očigledan dokaz da strip može biti umetnost.
Po završetku Opskurnih gradova možemo li se nadati integralu Les Terres creuses (Carapaces + La Terre creuse (Zara) + Nogegon)?
Prioritet su Opskurni gradovi, poslije cemo vidjeti... |
Trouble will find me |
 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 16/12/2011 : 23:26:55
|
Neke price su malo bolje od nekih drugih ali Urbikand je zbilja vrhunski strip. Uz Blast, Vrh Bogova i Fotografa jos jedan fibrin kandidat za moj top ten ove godine. |
 |
|
etmgosa
Senior Member

.jpg)
1731 Posts
Member since 15/07/2002 |
Posted - 23/12/2011 : 23:15:34
|
Prvi u ovoj seriji procitao sam Toranj. On me je navukao da procitam cijelu seriju, Toranj mi i dalje ostaje najinteresantniji.
Prva epizoda ima vrlo dobru ideju, samo sto je malo nespretno i naivno napravljena. Autori su se ocito jos uvijek ucili svako svom zanatu, pogotovo crtac. I sami su iskreno priznali svoje greske u pogovoru i izjavili da bi najbolje bilo ovaj strip uraditi ponovo ispocetka.
Ipak, procitacete i ovaj strip sa uzivanjem, jer je ideja stvarno otkacena...
|
 |
|
Ignus
Senior Member

1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 24/12/2011 : 19:42:47
|
Konačno sam pročitao sva 4 opskurna grada kupjena na CRŠ ( 4 za 3 ) no za neki suvisli komentar morat ću ih pročitati bar još jednom. Imam dojam da puno toga nisam shvatio. Urbikandska groznica me se najviše dojmila a Bedemi Samarisa najmanje ali daleko od toga da je slab.
|
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 24/12/2011 : 20:11:24
|
quote: Originally posted by Ignus
Konačno sam pročitao sva 4 opskurna grada kupjena na CRŠ ( 4 za 3 ) no za neki suvisli komentar morat ću ih pročitati bar još jednom. Imam dojam da puno toga nisam shvatio.
Join the club :D |
 |
|
Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 16/01/2012 : 10:24:15
|
Pročitao sam Toranj jer me od sva 4 najvise zaintrigirao i apsolutno sam odusevljen. Krasan crtez, izvrsna amosfera, kreativna priča...Kombiniranje kadrova u boji s crno bijelim crtezom je genijalno. I mislim da papir jako doprinosi stripu, zbilja je izvrstan. vidi se da je skup. Ulgavnom, meni je toranj jedan od najboljih fibrinih izdanja. A onda sam pročitao bedeme samarisa da ipak pocnem od pocetka i takoder mi se prica izuzetno dopala, mada mi se cini dosta kompliciranijom od tornja. Procitao sam osvrt na strip na ovoj americkoj stranici i jos uvijek nisam siguran sto se u njoj dogodilo. :) Ali da je zanimljiva jest. Uglavnom, zasad je serijal izvrstan. Veselim se sljedecim albumima. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
 |
|
Topic  |
|