Author |
Topic |
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 18/06/2011 : 18:32:00
|
Vidim da po forumu ima dosta topica koji se dotiču Marvelovih Ultimate naslova, al zamislija sam ovo ko jedan topic koji će ih obuhvaćat sve. Naime, tribaju mi preporuke šta se tiče Ultimate stripova. Šta valja, šta ne valja?
Za sada sam jedino pročita prva 24 broja Ultimate X-Mena u izdanju Bookglobea i moran priznat da mi se stvarno sviđa. Za sada mi je priča zanimljiva, a crtež odličan, tako da razmišljan možda čak nabavit i ove trejdove da sve to lipo iman na jednome mistu: http://www.amazon.com/Ultimate-X-Men-Collection-Vol/dp/0785121870/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1308414518&sr=8-1
Također, prije par dana sam završija sa The Ultimates vol.1 i prejebeni su mi bili, jedno od ugodnijih iznenađenja u zadnje vrime. Nisan očekiva da će mi se ovoliko svidit, ali stvarno je. Sad sam pri kraju vol.2 i totalno sam ufilman u priču, jedva čekan vidit kako će se to sve završit. Mark Millar odlično vodi radnju, drži je konstantno napetom i vuče me da čitan dalje.
Osim toga, kakvi su drugi naslovi? Spider-Man? Fantastic Four? Daredevil/Elektra? Itd itd...
|
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 18/06/2011 : 18:35:33
|
X-men moze, ostalo - ne moze! :D
Salim se malo, samo cekam sloppyja da dodje i pohvali Ultimatum :D (bese li sloppy?)
inace, pre jedno pola godine, kad sam iscitao (napokon) UXM u cugu, dosao mi neki hype da uzmem i da procitam u par nedelja sve iz tog Ultimate univerzuma, al nesto me mrzelo.... na kraju sam odlucio da se vise necu dotaci toga nikada :D
ono malo USM sto sam citao je bilo OK, ali je crtez vrlo gadan Ultimate Glactus trilogy mi se ucinila zanimljivom, ali nikad je ne procitah
Ultimate origins sam jednom procitao, i to je to....mislim da sam tu podvukao crtu :D Mislim, Watcher da bude neki "Periskop HAL 9000"? no thanx.... :D
|
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 18/06/2011 : 18:39:27
|
Jesi Ultimatese čita možda? Ako nisi, pročitaj, stvar je genijalna. Pravo napeta priča koja više baca na političke probleme nego na neku nerealnu superherojštinu. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 18/06/2011 : 18:42:54
|
Nisam, ne mogu postici vise :D
E da, to sam hteo malopre da ti napisem te DC, te Ultimate Marvel....daj se baci najzad na nesto stvarno valjano, poput Earth 616 Marvela |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 18/06/2011 : 18:45:18
|
Krenija sam lagano sa Brubakerovim Captain Americom, čini mi se prejeben tako da čekam da se nakupi štagod novaca za Omnibus |
|
|
sloppy
Average Member
703 Posts
Member since 23/07/2002 |
Posted - 18/06/2011 : 18:52:53
|
@lord vader:
inače i meni se bagley nikad nije svidio, ali sam nekako išao preko toga kod UMS. nije da mi je bio nešto posebno (možda baš zbog crtača, jer mi je sada bio bolji kad nije on crtao)
ultimates 1 i 2 su meni bili odlični ali onkad se upleo leob je sve išlo nizbrdice. ultimatum je dobar jedino na snuff nivoju i ako imaš slab dan onda te ova bedastoča baš može dignut :D (ja sam jih inače i kupio u HC izdanju)
fantastic four su meni bili ok. a i marvel zombies su štartali odtuda tako da je barem kad je počelo bilo ok. ali moram priznat da se ne sječam da li sam jih pročitao do kraja ili ne, jer mi je oko ultimatum palo sve dole.
daredevil/elektra mi je odvratan
UXM su meni bili zabavni ali se isto ko i sa UFF ne sječam da li sam jih završio.
od novih stvari mogu preporučit jedino thora i USM. sve što radita milar i leob je ako se mene pita perverzni fan fiction koji nema neke svrhe (ok ultimate red skul je bio ok).
nije više ultimate marvel to što je bio |
http://tdksonomatopeia.blogspot.com/ |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 18/06/2011 : 21:41:09
|
Završija i Ultimates 2. Perverzija. Odličan kraj priče... Inače, u oba nastavka mi se sviđa taj "ljudski" element, osjećaji likova, njihovi razgovori i sve. To se pogotovo osjeti u odnosu između Stevea Rodgersa i Buckyja, a pogotovo između Rodgersa i Wasp, ta ogromna dobna razlika između nje i čovika koji je takoreć osta zatočen u 1940ima. Definitivno najbolji momenti ciloga serijala. Također, Thor je zanimljivo predstavljen, kroz cilu radnju se propitkuje je li on stvarno božanstvo ili samo obični pshiopat.
Preporuka. |
|
|
sloppy
Average Member
703 Posts
|
masija
Junior Member
Montenegro
312 Posts
Member since 11/05/2008 |
|
masija
Junior Member
Montenegro
312 Posts
Member since 11/05/2008 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 19/06/2011 : 12:55:41
|
quote: Originally posted by sloppy
ja ti preporučujem da sada odmah posle ultimates 1 i 2, ideš pročitat ultimate comics thor od Jonathan Hickman-a. neču ti ništa o priči ali da je meni to bilo za pročitat kad sam završio sa Ultimatsima otišao bi sretan spavat :D
Pročita sam ga ima tjedan dana otprilike i odličan je. Pravo dobar prequel. |
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 19/06/2011 : 16:01:55
|
quote: Originally posted by masija
Ultimates 1 i 2, Ultimate galactus trilogy, Ultimate comics avengers 1...
Imam ultimate galactus trilogy!! Dobar je..nego otvorit cu topic sada trebam savjet oko Spiderman Venom !!! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
|
Patrix
Junior Member
Croatia
411 Posts
Member since 17/12/2010 |
Posted - 25/06/2011 : 10:57:33
|
Glupo je to što su Ultimatesi u Bookglobe-ovom izdanju prestali izlaziti nakon 8 brojeva,ali u tih 8 brojeva je stvarno dobra radnja i crtež.Vidim da si ih već počeo čitati,ali svejedno ti ih toplo preporučujem. X-meni su najbolji od svih Ultimate serijala.Kod njih mi je zanimljiv crtač David Finch.Što se tiče Ellisa i Imonnena,oni su stvarno dobro obavili posao u X-menima.Dobro mi je ono njihovo djelo Najstrašnija stvar,jer se pojavljuje Mojo.Svakako preporučujem. Spider-man je meni odličan,premda se mnogi ne bi složili sa mnom,ali to je stvar ukusa.Sviđa mi se što se već na početku serijala(odmah nakon što Peter postane Spider-man)odmah pojavljuju oni neprijatelji koji će se kasnije pojavljivati.Preporučujem ako si prije čitao hrpu Spider-mana. Fantastična Četvorka je dobar uradak.Također mi se ne sviđa to što je u Bookglobe-ovom izdanju završila s izlaženjem poslije osmog broja.Također preporučujem,bez ikakvog okolišanja. Ova ostala izdanja poput Daredevila,Elektre,Captaina Amerike,itd. nemam,ali mi se čine dobrim. Takođeer misim da sam čuo negdje za Ultimate Iron-mana i Ultimate Marvel Team-Up. To su ti moje preporuke i da će ti pomoći. |
|
|
Billy_the_Kid
Senior Member
1517 Posts
Member since 02/06/2005 |
Posted - 27/06/2011 : 00:02:26
|
A sta znam sve mi se cini da od ultimatuma sve ide kvragu... sad se trude da naprave veliki razmak izmedju regularnog Marvela i ultimate serijala sto mi se i ne cini kao pravi potez... Stalno uvodjenje novih superheroja i ubijanje istih mi ide na zivce (ultimate avengers), plus pojavljivanje Starkovog brata blizanca potpuno ponistava Ultimate Iron Man mini serijal koji i nije bio toliko los Millar mi je cudan nesto ove godine Ovo sad sto su napravili sa ultimate Reed Richardsom mi nema nikakvog smisla. Ultimate X men koji mi je bio odlican dobio je pred kraj nekog idiota od autora koji je zajebao na nivou Loeba. Spidey mi se cini jos citljiv mogao bi provjeriti ovaj novi Death of Spiderman pricu (iako je ocito da ne umire forfuckssake) |
Seeing things differently can open new paths. |
|
|
sloppy
Average Member
703 Posts
Posted - 27/06/2011 : 02:38:17
|
quote: Originally posted by Billy_the_Kid
Spidey mi se cini jos citljiv mogao bi provjeriti ovaj novi Death of Spiderman pricu (iako je ocito da ne umire forfuckssake)
onda ti neču spoilovat, ako je več ionako ocito
dobar je death of spider-man (ako je spiderman onda se čuje ko da je neki žid iz new yorka ) jedino što mi je je več od štarta išlo na k.... je odvratan Bagleyjev crtež. svi likovi imaju iste face. ok mark jest brz i strane od njega ne kasne ali vidi se zašto je tome tako. a sve to na stranu, ni crossover sa milarovim mini eventom (netko vs. netko drugi) nije mi pokvario kraj peter parkera. |
|
|
Billy_the_Kid
Senior Member
1517 Posts
Member since 02/06/2005 |
Posted - 28/06/2011 : 11:38:32
|
hahahaha ja sam izgleda jedini sto gotivi Bagley-ja... ali moras priznati i kod Lafuente-a je bio punoglavac |
Seeing things differently can open new paths. |
|
|
sloppy
Average Member
703 Posts
|
Sandman.
New Member
Serbia
209 Posts
Member since 21/10/2008 |
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Posted - 20/07/2011 : 11:52:13
|
quote: Originally posted by Paka01
Vidim da po forumu ima dosta topica koji se dotiču Marvelovih Ultimate naslova, al zamislija sam ovo ko jedan topic koji će ih obuhvaćat sve. Naime, tribaju mi preporuke šta se tiče Ultimate stripova. Šta valja, šta ne valja? prije par dana sam završija sa The Ultimates vol.1
Majstore evo i ja stavio topik tice se Avengersa pa molim te vidi sta znas o tome.. Tnx! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 20/07/2011 : 12:19:43
|
A nisam baš jak sa tim stvarima Radije nek ti neko ko se više razumi u sve to odgovori... Al u svakom slučaju pročitaj Ultimates vol. 1 i 2, slična stvar ko i Avengersi. |
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Posted - 20/07/2011 : 13:12:07
|
quote: Originally posted by Paka01 Tim vrlo sličan Avengersima, samo šta se zovu Ultimatesi
To je ono sto me muci taj naziv ekipe sta su Avengeri ili Ultiji! Dobro to je sve isto samo neka nova modernija verzija..Hvala rista! |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 20/07/2011 : 13:27:40
|
Ma naziv je najmanje bitan Strip je stvarno stvarno kvalitetan i mislin da će ti se svidit. Ja sam se uživija u priču u potpunosti i pravo mi se svidilo, tako da preporučan svakako. |
|
|
sloppy
Average Member
703 Posts
Posted - 20/07/2011 : 13:50:59
|
quote:
To je ono sto me muci taj naziv ekipe sta su Avengeri ili Ultiji! Dobro to je sve isto samo neka nova modernija verzija..Hvala rista!
ultimates i avengers nisu isto. ultimates rade za S.H.E.I.L.D. a avengers ne više. nije da su ultimates samo modernija verzija avengersov. na kratko: ultimates su dio ultimate universe koja je počela kako pokušaj da likove približe mlađoj publiki. |
|
|
Topic |
|