Author |
Topic  |
Markos
Webmaster

Croatia
29692 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 18/07/2011 : 09:08:05
|
Vidim da se dalje i ne razumijemo, ali neću nastavljati. Ionako se, po običaju, miješam gdje mi nije mjesto i opet ću, opet po običaju, ja ispasti nešto kriv. |
Trouble will find me |
 |
|
legaz
Senior Member

.jpg)
Serbia
2430 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 18/07/2011 : 11:11:00
|
quote: Originally posted by Misso
quote: Originally posted by vope
Ma muka je sa čitanjem, treba mi kondiconi trener za ovo... Nema udobne poze za čitanje ove cigle.
Meni je ovo pomoglo. Nabavio sam zbog Tarzana 1 i 2 ali za Konana je zaista korisno.
 Ovo bi trebalo da daju uz svaki primerak Konana.   
Gde si nabavio ovu građevinsku konstrukciju?  |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 18/07/2011 : 11:17:27
|
quote: Originally posted by karven
poenta onoga sto sam ja napisao je da je Buch dobio Konana po promotivnoj ceni, a da ce puna cena piti 27 evra nakon isteka dva meseca, ako se dobro secam.
Mislim da Markos zeli da ti kaze da je Buch striparnica/knjizara, tj. da _ne sme_ dobijati robu po ceni za obicnog kupca. Posto je dobavna cena za njega 16.8 eur, on nema nikakav profit ako ponudi robu po promotivnih 18 eur, i gubi kupce koji ce da idu u npr. Rijeku da bi ga kupili za tih 18 eur. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 18/07/2011 : 12:45:57
|
@mairosu
stvarno? hvala ti sto mi prevodis sa maternjeg na maternji jezik |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
Edited by - karven on 18/07/2011 12:46:27 |
 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 18/07/2011 : 12:56:42
|
ovde se osnovni pojmovi brkaju...cena Konana u BG je 18 evra, Buch je dobio po 16,8 evra(znaci nije dobio po ceni za kupca), Slovenija je zemlja u EU i ima svoje carinske propise i naravno da ne moze da se ostvari cena od 18 evra a da knjizara bude na dobitku, i to je meni jasno od pocetka. Da li je realno da DW salje onoliku knjizurinu po ceni nizoj od 16,8 evra? ne. Ono sto ja pokusavam da objasnim, gundj, je da je Buch dobio Konana po 16,8 evra a da ce on ubrzo biti oko 28 evra, sto implicira da ce uskoro nabavna cena biti daleko veca. jel moram da crtam? |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
 |
|
Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts
Member since 21/03/2004 |
Posted - 18/07/2011 : 13:03:01
|
rommel!
Postavio sam ti jasno pitanje. Nisi odgovorio. Ponovio sam pitanje i dodao još jedno. Nisi odgovorio. Dok te ja pitam o jabukama, ti pišeš o kruškama, pa dodaš još šljive i prelaziš na trešnje. Pa se uvrediš zbog nečega što nisam napisao!??? I na kraju me još savjetuješ o mojim problemima!!! Vau! Morao sam malo potražiti, ko si ti, čovjek ,koji samog sebe toliko cijeni, da sam sebe oslovljava sa vi. Vidi, vidi, pa ti nisi bilo tko! Pa ti si saradnik Libellusa i prevodilac Darkwoodovog Konana ... i moderator na Darkwoodovom sajtu. Pa ti si LJUDINA! Ispričavam se, što sam te oslovljavao sa ti, evo odmah prelazim na vi! Jer sa vama nema šale, vi možete sve, baš sve. Što vi kažete, to stoji! Zašto bi odgovarali na pitanja o jabukama, kada je sada sezona smokva.
I da završimo priču. Pošto ste vi, gospodine, prevodilac Konana, predpostavljam, da ste i plačeni za svoj rad, zato obečavam, da ču još ove sedmice podmiriti račun za taj strip. I odmah se priključujem promociji! Kupio (platiču do kraja sedmice) sam 20 kom., prodao sam 8 kom., jedan je rezervisan, jednog ču zadržati za sebe, a ostalih 10 kom. nudim po promocijskoj cijeni 1. centa (0,01 eur) Riječanima, koji se "spuste" do Ljubljane. Kupac može kupiti samo 1 komad. Promocijske cijene važe mjesec dana od današnjeg datuma ili do rasprodaje zalihe. Kupci se moraju iskazati sa osobnom (se piše ličnom?) kartom ili passportom. Da ne dolazite đaba u Ljubljanu, pratite prodaju u Novostih na www.stripi.si. A vas bi, gospodine rommele, zamolio, da mi javite u kojim stripovima ste vi još saradnik, da i za njih napravim akciju i da jih u buduče prestanem kupovati. Eto, na kraju svi sretni i zadovoljni!
|
Striparnica BUCH |
 |
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 18/07/2011 : 14:53:34
|
quote: Originally posted by Striparnica BUCH
I odmah se priključujem promociji! Kupio (platiču do kraja sedmice) sam 20 kom., prodao sam 8 kom., jedan je rezervisan, jednog ču zadržati za sebe, a ostalih 10 kom. nudim po promocijskoj cijeni 1. centa (0,01 eur) Riječanima, koji se "spuste" do Ljubljane. Kupac može kupiti samo 1 komad. Promocijske cijene važe mjesec dana od današnjeg datuma ili do rasprodaje zalihe.
Ozbiljno ili je zajebancija? Nemoj da dolazim bezveze!   |
Edited by - Dr. Westax on 18/07/2011 14:54:14 |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 18/07/2011 : 15:56:26
|
quote: Originally posted by karven
@mairosu
stvarno? hvala ti sto mi prevodis sa maternjeg na maternji jezik
Hrvatski ti je maternji ? :P Ne moras mene da napadas, samo sam pokusao da razjasnim dilemu. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
 |
|
sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts
Member since 08/07/2002 |
Posted - 18/07/2011 : 16:10:00
|
ehja svi znamo, da su albumi kod bucha skuplji nego drugdje ali ja imam jedno pitanje koliko popusta dobiju striparnice od izdavača kako to da zovem: količinski popust ili šta obično su nekad takvi popusti bili dosta visoki pa kako bi onda recimo mladinska knjiga mogla prodavati albume po istoj ceni, cover price, kao što stoje u americi pa zbog toga dobiju popust od izdavača teško čete me ubediti, da striparnice i knjižare dobijajo strip albume po istoj ceni kao mi obični smrtnici al očekujem, da ovde ima znalaca, vlasnika striparnica a možda i koje knjižare, koji če mi to objasniti |
______________________ onaj, koji sniva tudje snove |
 |
|
BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts
Member since 06/05/2002 |
|
sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts
Posted - 18/07/2011 : 16:47:19
|
eh opet pitam, koliko popusta dobivaju striparnice od izdavača koliki popust daje libellus koliki popust daje darkwood koliki popust daje strip agent
uvek je bilo tako, da se sa popustom, koji se dizao čak do 40% moglo podmiriti troškove poslovanja i distribucije
a u sadašnje vreme se snalazi, da se distribucija obavlja napola privatno, sa autima i vozovima
znači, kako Mladinska knjiga može prodavati stripove po cover price a ona je državna firma, i čak ne može da muti u kalnom kako onda ima takve cene? |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts
Posted - 18/07/2011 : 17:18:37
|
quote: Originally posted by BiDi
Pa napisao je Buch da je Konan za njega 16,8€ sa popustom.
pa, dobro, a koliki je onda popust? |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8225 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 18/07/2011 : 18:13:31
|
to ti se kaže rabat i poslovna je tajna:-) jednom je marko negdje napisao koliko neki drugi izdavač ima rabat, pa ga napalo sa svih strana bolje ne govorit o tome :-))))))))) |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts
Posted - 18/07/2011 : 18:34:48
|
hvala ken ma kako sam ja glup znači, da striparnice dobivaju stripove sa rabatom, kome potkrivaju troškove i nešto zaradjuju a ako su robu dobile privatnim putem, ušteda ili zarada, šta ja znam, onda je čak veča no, obzirom, da svako može sam da oblikuje cene, striparnica može prodavat albume i po duplo večim cenama, po kojima jih je dobila znači bitno više od nominalne cene a onda se pretvarati, kako nema nikakve zarade ili možda još uvek nisam ništa razumio
no ta logika mi je svakako malo čudna jer sam malo glupav, naravno jer to bi onda značilo,da trgovina, znači obični prodavači zaradjuju mnogo više nego sami izdavači a to mi se čini jako nepravedno verovatno sam negde pogrešio, ajaj no, vjerujem, da ču vremenom i to shvatiti |
 |
|
no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts
Member since 16/06/2005 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 18/07/2011 : 18:57:38
|
quote: Originally posted by Mairosu
Mislim da Markos zeli da ti kaze da je Buch striparnica/knjizara, tj. da _ne sme_ dobijati robu po ceni za obicnog kupca. Posto je dobavna cena za njega 16.8 eur, on nema nikakav profit ako ponudi robu po promotivnih 18 eur, i gubi kupce koji ce da idu u npr. Rijeku da bi ga kupili za tih 18 eur.
Ali to nije stanje stvari.
Prodavac može da bira: promotivna nabavna cena, u kojoj je marža izdavača miniminalna (da ne kažemo nepostojeća) - ali onda treba da bude i promotivna maloprodajna cena, u kojoj je marža prodavca takođe ograničena (ne i nepostojeća, naravno); ili - bez promocije, ful nabavna cena, i onda prodavac može da formira maloprodajnu cenu kako god želi.
Opcija jedan ili opcija dva, pa kako kome odgovara. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
Edited by - Djole on 18/07/2011 19:08:07 |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 18/07/2011 : 19:02:36
|
Eto, razjasni covek dilemu. Hvala. |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts
Member since 18/11/2003 |
Posted - 18/07/2011 : 20:15:57
|
quote: Originally posted by Dr. Westax
I odmah se priključujem promociji! Kupio (platiču do kraja sedmice) sam 20 kom., prodao sam 8 kom., jedan je rezervisan, jednog ču zadržati za sebe, a ostalih 10 kom. nudim po promocijskoj cijeni 1. centa (0,01 eur) Riječanima, koji se "spuste" do Ljubljane. Kupac može kupiti samo 1 komad. Promocijske cijene važe mjesec dana od današnjeg datuma ili do rasprodaje zalihe.
Ozbiljno ili je zajebancija? Nemoj da dolazim bezveze!  
Dva moja kolega iz Rijeke sta danas kod Bucha nabavila svaki jednog Konana po jedan cent, uslikao sam račun:
 |
Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29692 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 18/07/2011 : 20:46:23
|
quote: Originally posted by Djole Prodavac može da bira: promotivna nabavna cena, u kojoj je marža izdavača miniminalna (da ne kažemo nepostojeća) - ali onda treba da bude i promotivna maloprodajna cena, u kojoj je marža prodavca takođe ograničena (ne i nepostojeća, naravno); ili - bez promocije, ful nabavna cena, i onda prodavac može da formira maloprodajnu cenu kako god želi.
Opcija jedan ili opcija dva, pa kako kome odgovara.
To onda bitno mijenja na stvari, to nisam znao. Iako, naravno, jedino tako ima smisla. My bad, isprika na ishitrenosti. |
Trouble will find me |
 |
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 18/07/2011 : 21:18:10
|
quote: Originally posted by corto33
quote: Originally posted by Dr. Westax
Ozbiljno ili je zajebancija? Nemoj da dolazim bezveze!  
Dva moja kolega iz Rijeke sta danas kod Bucha nabavila svaki jednog Konana po jedan cent, uslikao sam račun:
Imaš još kojeg kolegu koji je iz RI, a ne cita stripove pa da meni uzme jedan komad? |
 |
|
Topic  |
|