Author |
Topic |
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 28/08/2011 : 13:32:55
|
quote: Originally posted by Heyoka
quote: Originally posted by makikatalinic Poanta je trebala biti da je smiješno to brojanje kupova, jer jedan superkup (bezvezna natjecanja, još i na početku sezone) se ne može mjeriti sa osvojenim prvenstvom, ligom prvaka i slično.
Tačno. Da su suhe brojke kriterij, Rangers bi bio najveći klub na svijetu.
Sta, kao nije ?!?!?!
:D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 28/08/2011 : 14:07:37
|
quote: Originally posted by makikatalinic Poanta je trebala biti da je smiješno to brojanje kupova, jer jedan superkup (bezvezna natjecanja, još i na početku sezone) se ne može mjeriti sa osvojenim prvenstvom, ligom prvaka i slično.
ali isto tako se ne smije umanjivati vrijednost superkupovima, ipak su ona rezultat ossvajanja prvenstva ili europskog natjecanja |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 29/08/2011 : 23:53:57
|
Barcelona [5 - 0] Villarreal 25' [1 - 0] T. Alcantara 45' [2 - 0] C. Fabregas 47' [3 - 0] A. Sanchez 52' [4 - 0] L. Messi 75' [5 - 0] L. Messi Barca rasturila, Messi ponovno zabio!
Barcine utakmice od početka sezone i Messijevi golovi: Real Madrid 2 - 2 FC Barcelona (Messi) FC Barcelona 3 - 2 Real Madrid (Messi 2x) FC Barcelona 5 - 0 SSC Napoli (Messi 3x) FC Barcelona 2 - 0 Porto (Messi) FC Barcelona 5 - 0 Villarreal CF (Messi 2x)
ukupan učinak: 5 utakmica- 9 golova! |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 30/08/2011 : 11:32:48
|
Da, ali koji su to klubovi protiv kojih je Barca igrala! Pa ne možeš zabiti 9 komada u 5 utakmica da igraš protiv nekog iz druge hrvatske lige, a ne da igraš protiv drugog najjačeg kluba današnjice, osvajača Europske Lige, trećeplasiranog kluba "Serie A" i jednog Villarreala. |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
Heyoka
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 30/08/2011 : 12:22:39
|
Protiv Napolija je gostima poništen sjajan gol Cavanija, po mnogima najljepši poništeni gol ikad zbog ofsajda Hamšika. Maestralne škarice.
Ne znam zašto i to računa supermark obzirom da je to ipak prijateljska utakmica. Messi je po tom kriteriju u 4 utakmice dao 6 golova, jedan manje od našeg Džeke. |
Potpis. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7757 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 30/08/2011 : 14:46:41
|
Ne znam zašto i to računa supermark obzirom da je to ipak prijateljska utakmica. Messi je po tom kriteriju u 4 utakmice dao 6 golova, jedan manje od našeg Džeke.
nije prijateljska, finale gamper kupa ali kuzim te, napisao sam tu tekmu jer sam napisao sve tekme od pocetka nove sezone (tj. od prve utakmice prvog superkupa) |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 30/08/2011 : 14:50:18
|
Messi je po tom kriteriju u 4 utakmice dao 6 golova, jedan manje od našeg Džeke.
džeko dao golove tottenhamu, boltonu i swansei (plus jedan manchesteru) to se ne moze usporediti sa messijem :) |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 30/08/2011 : 15:11:59
|
quote: Originally posted by supermark
ali isto tako se ne smije umanjivati vrijednost superkupovima, ipak su ona rezultat ossvajanja prvenstva ili europskog natjecanja
Ok, to stoji, ali po meni termin natjecanja čini te superkupove bezveznima. Igraju se često prije nego što uopće počinje ligaški dio (ilti sezona) i to su zapravo još uvijek svojevrsne pripremne utakmice i zato mi imaju istu ulogu kao trofej Bernabeu ili taj Barcin trofej. Naprosto momčad još nije u punoj snazi, netko hvata formu sporije, netko brže (sve ovisi o programima i idejama trenera)...
Kada bi se eventualno pomaknuo termin za mjesec-dva onda bi barem meni ti superkupovi imali veću vrijednost. Ovako... |
"Velikodušnost bez premca" |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 30/08/2011 : 16:21:31
|
a jbga, znas i sam da nikad od toga nista, raspored je i ovako prezgusnut,
btw. interkontinentali kup je u sred sezone, ali tu veliki klubovi nemaju volje igrati, jer imaju vaznija prvenstva u tijeku, mozda bi takav slucaj bio i sa superkupovima |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 30/08/2011 : 17:18:34
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
e poređenja...messi i džeko...
Pa znate vec onaj vic kad pricaju CR i Messi ko je bolji fudbaler :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17042 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 30/08/2011 : 18:35:53
|
quote: Originally posted by Mairosu
Sta, kao nije ?!?!?!
:D
Linfield ima najviše trofeja, mislim 3 puta više od Barce, prema tome |
|
|
Heyoka
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 30/08/2011 : 19:44:25
|
quote: Originally posted by zlatan bihac e poređenja...messi i džeko...
Ma zezam malo supermarka (mal ne napisah supermakra ) zbog statistike.
Da pojasnim svoju primjedbu o Rangersima... Superkup Evrope i španski Superkup jesu ozbiljni trofeji. Ako moraš dobiti drugu najjaču ekipu na svijetu i osvajača Evropske Lige da osvojiš trofeje, to nešto znači. Međutim, najbitniji trofeji jesu nacionalno prvenstvo i Kup/Liga prvaka. Real tu (nažalost) šije Barcelonu. Ono što je prilično teško bodovati jesu nacionalna prvenstva u različitim državama. Recimo, da li 20 naslova u Italiji ima istu vrijednost kao i 20 naslova u Španiji, Engleskoj ili Njemačkoj? Kruške i jabuke koje je nemoguće sabrati zbog svih faktora koji se moraju izanalizirati (jačina liga je varirala od perioda do perioda, i prema vani - tj. u odnosu prema ostalim ligama, međusobni rezultati u Evropi i sl., ali i prema unutra - tj. u pogledu broja konkurenata). |
Potpis. |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 30/08/2011 : 20:28:24
|
Linfield ima 50 titula, 41 kup i 9 liga kupova. Imaju jos i pregrst poluzvanicnih trofeja kao sto su Ulster Trophy itd, ali ovo im je - to.
Rangersi imaju 54 titule, 33 kupa, 27 liga kupova i 1 kup kupova. Tako da, u zvanicnim trofejima, Linfield 100, Rangers 115. :P Ali sve i da uracunas Linfieldove tramvaj trofeje, ne bunim se, to nam je ipak bratski protestantski unionisticki klub :P |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Posted - 31/08/2011 : 00:19:13
|
btw. interkontinentali kup je u sred sezone, ali tu veliki klubovi nemaju volje igrati, jer imaju vaznija prvenstva u tijeku, mozda bi takav slucaj bio i sa superkupovima
E, samima time što bi najvjerovatnije takav slučaj i bio sa superkupovima dovoljno ti govori kolika je njegova važnost. Zato ga se i stavi na početka sezone. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7757 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 31/08/2011 : 00:36:06
|
barsa je do prije 5 godina imala samo jednu titulu LP iako je velikan evropskog fudbala...sa ove 3 titule unazad 5 godina i sa još 1-2 u narednih par godina doći će u sam vrh. reala vjerovatno neće stići ali bi liverpool pa možda i milan mogla ugroziti... ipak onih 6 titula iz 50-ih je učinilo svoje mada je tada bila i slabija konkurencija...
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 31/08/2011 : 13:04:13
|
quote: Originally posted by makikatalinic
btw. interkontinentali kup je u sred sezone, ali tu veliki klubovi nemaju volje igrati, jer imaju vaznija prvenstva u tijeku, mozda bi takav slucaj bio i sa superkupovima
E, samima time što bi najvjerovatnije takav slučaj i bio sa superkupovima dovoljno ti govori kolika je njegova važnost. Zato ga se i stavi na početka sezone.
pa i kup traje cijelu sezonu, pa treneri nerijetko stavljaju rezervne postave u tom natjecanju vrijeme održavanja natjecanja ne odražava njihovu važnost |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Posted - 31/08/2011 : 15:24:50
|
quote: Originally posted by makikatalinic
E, samima time što bi najvjerovatnije takav slučaj i bio sa superkupovima dovoljno ti govori kolika je njegova važnost. Zato ga se i stavi na početka sezone.
pa i kup traje cijelu sezonu, pa treneri nerijetko stavljaju rezervne postave u tom natjecanju vrijeme održavanja natjecanja ne odražava njihovu važnost
Stavljaju možda u prvom, drugom kolu, kasnije se kreće s rotacijama, a u završnici vrlo često igra najbolja momčad.
Normalno da ćeš protiv drugoligaša, trećeligaša "pomiješati" momčad. Još je u španjolskoj "samo" jedan kup, dok u Engleskoj imaš Carling i FA, makar su njihove vrijednosti jasne (FA se više cijeni pa igraju i najbolje momčadi). |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 31/08/2011 : 17:58:47
|
LIGA PRVAKA
2000. Real Madrid 2001. Bayern 2002. Real Madrid 2003. Milan 2004. Porto 2005. Liverpool 2006. Barcelona 2007. Milan 2008. Manchester United 2009. Barcelona 2010. Inter 2011. Barcelona
KUP UEFE
2000. Galatasaray 2001. Liverpool 2002. Feyenoord 2003. Porto 2004. Valencia 2005. CSKA 2006. Sevilla 2007. Sevilla 2008. Zenit 2009. Shakthar 2010. Atletico Madrid 2011. Porto
crveno - spanjolski klubovi plavo - engleski klubovi zeleno - talijanski klubovi |
Edited by - supermark on 31/08/2011 17:59:34 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 31/08/2011 : 18:21:27
|
Ja bih rekao Engleska jer ima više vrhunskih klubova,no po meni će Bundesliga kad dođe FFP bit najkompetetivnija jer su im klubovi stabilni,dok kod ovih drugih postoje veliki dugovi. La Liga je po meni danas druga liga iza Premiershipa,oni nemaju širinu već se sve vrti oko Reala i Barce. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 31/08/2011 : 18:31:42
|
quote: Originally posted by Leonid
Ja bih rekao Engleska jer ima više vrhunskih klubova,no po meni će Bundesliga kad dođe FFP bit najkompetetivnija jer su im klubovi stabilni,dok kod ovih drugih postoje veliki dugovi. La Liga je po meni danas druga liga iza Premiershipa,oni nemaju širinu već se sve vrti oko Reala i Barce.
pogledaj tko osvaja kup uefe- sigurno ne barca ni real, a ni englezi di su ti vrhunski engleski klubovi?
|
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 31/08/2011 : 20:32:46
|
Ko je rekao da izgube? Ja sam rekao da izgore, a to znaci da daju sve od sebe za sto bolji plasman u ligi, a za LE sta ostane. Uostalo, Fulham kao i vise nego prosjecan klub iz Engleske je igrao finale LE, znas kad ce ga igrati Malaga ili Herkules? Ja ne gotivim puno englesku ligu, ali ovo upinjanje da napravis od spanske lige nesto sto nije, mi se nikako ne svidja. Svaka cast Barsi za koju navijas, najbolji su klub danasnjice, (i najveci simulatori, ali to je druga prica), ali oni i prebogati Real nisu jedini reper lige. |
|
|
Topic |
|