Author |
Topic |
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 04/09/2011 : 16:57:08
|
Zašto Maestro nikada nije dobio ovacije?(sa interneta) Vezni igrač FC Barcelone, Xavi Hernández poznatiji pod nadimkom Maestro, igrač koji je univerzalno hvaljen i poznat kao najbolji playmaker na svijetu, može se čak reći i najbolji u historiji ovog sporta. U karijeri koja za sada broji 14 godina, kako na reprezentativnom tako i na klupskom nivou, Xavi je čovjek koji je osvojio sve. Ili ipak ne? Iako je zajedno sa klubom osvojio šest La Liga, tri Lige prvaka te sa reprezentacijom Španije se okitio titulom Svjetskog i Evropskog prvaka, Maestrova se sa individualnim nagradama ipak ne može pohvaliti. Čini se kako uvijek završi u neposrednoj blizini prvog mjesta.
Ono što je sve ovo potaknulo bila je najava za izbor najboljeg igrača u Evropi u prošloj sezoni, po izboru UEFA-e, koje se održalo nakon žrijeba Lige prvaka u Monacu. Dok sam gledao ceremoniju u kojoj su tri nominovana kandidata bila Messi, Xavi i Ronaldo, u trenutku glasovanja i prikazivanja videomontaža koje su predstavljale igrače, u meni je počela rasti nada. Možda je ovo bio trenutak za Xavija, kada će konačno osvojiti priznanje koje itekako zaslužuje. Trenutaka kada neće više biti ‘vječno djeveruša, nikad mlada’. Ali, onog momenta kada je predsjednik UEFA-e Michel Platini, okrenuo trofej sa ugraviranim imenom Lionela Messija, moje srce je potonulo baš kao što je to učinilo u januaru, na sličnom događaju sa sličnim ishodom.
Sada, prije nego svi počnu pisati raznorazne komentare, nipošto ne želim reći da Messi nije zaslužio da bude proglašen za najboljeg igrača Evrope za sezonu 2010/2011. Da, neki će reći da je Messi niko i ništa bez Xavija i da igre koje pruža u Argentini pokazuju kako su mu uvijek potrebni saigrači iz Barcelone da bi igrao najbolje što može. Ali, niko ne smije osporavati njegov talenat. Ako je Xavi postao najbolji vezni igrač u historiji, onda i Messi može vrlo lako postati najbolji igrač u historiji. La Pulga je postigao 53 gola i upisao 24 asistencije u 55 nastupa sa Barçinim dresom u svim takmičenjima. U poređenju sa Xavijevih 5 golova i 10 asistencija u 50 odigranih utakmica, pobjednik je svima jasan (neću spominjati Ronaldovu statistiku jer vjerujem da to nikoga ne zanima).
I da, ono o čemu ja govorim jeste Xavijev pad kada govorimo o individualnim nagradama. Za najboljeg igrača po izboru UEFA-e, Xavi je zauzeo drugo mjesto sa ukupno 11 glasova, dok je Messi dobio 38. Na prošlogodišnjoj dodjeli Zlatne lopte 2010., koju sam već ranije spominjao u tekstu, Xavi je završio kao treće rangiran igrač, ispod svojih saigrača Inieste i Messija, čime je još jednom plasiran ispod prvog mjesta. ( Iako još uvijek postoje neka odstupanja u vezi sa njegovim ukupnim bodovima koji su trebali biti pripisani njemu, a ne Xabiju Alonsu, ali i pored tih bodova zauzeo bi najviše drugo mjesto.) U 2009. godini bio je opet treći u izboru za najboljeg igrača na svijetu po izboru FIFA-e, kao i Zlatne lopte, gdje se našao ispod Messija i Ronalda. 2008. godine zauzeo je peto mjesto. Svake godine je bio nominovan, svake godine je odigrao brilijantnu sezonu, ali nikada nije imao taj broj golova pa čak i asistencija koji bi ga doveli do vrha.
Xavijeva uloga je ključna. On je taj koji diriguje orkestrom pod imenom FC Barcelona. Xavi je taj koji povlači konce lutkama u predstavi pod imenom Španija. On vidi igru na drugačiji način, umije predvidjeti dva koraka unprijed, jer skoro svaki gol započinje njegovom vizijom. On razumije igru na dubljem nivou nego većina drugih igrača i toga je svjestan svako. Metafore sa kojima bismo mogli opisati ovog čovjeka su beskonačne, ali bez obzira na to, i dalje ne može skupiti dovoljno glasova i biti proglašen za najboljeg igrača.
Iako je njegova vještina neprocjenjiva, postoje također i sentimentalni razlozi zbog kojih zaslužuje tu nagradu. Bio je u središtu fudbalske revolucije koja je potresla Španiju. Xavi je usavršio tika-taka stil dodavanja. Mnoge igrače je uspio naučiti da zavole uvijek više cjenjeniju tehniku, nego fizički snagu. Svoj cijeli život je proveo u Barceloni, on je Culé do smrti, baš kao i mi. Sada kad ima 31 godinu, zar ne zaslužuje priznanje za karijeru punu uspjeha? Iako se mrzim raspravljati o tome kako se Xavijevoj karijeri bliži kraju (iako vjerujem da su pred njim još nekoliko godina dobrog fudbala), ono što moram priznati jeste da će uvijek više šanse za ovakve nagrade dobiti igrač Messijevih godina.
Ipak, bila bi učinjena nepravda prema našem Maestru, kada bi karijeru završio bez ijedne individualne nagrade na kojoj bi pisalo njegovo ime. Nepravedno su potcijenjenje njegove vještine, jer se nalazi u sjeni svojih klupskih kolega. Sve u svemu, ipak mislim da sve te individualne nagrade više znače nama, navijačima, nego samom dobitniku iste. Baš kao što je Xavi izjavio prošle godini, na dodjeli Zlatne lopte:”Moj život se ne bi promijenio da sam dobio ovu nagradu, kao što se neće promijeniti ni ako je ne dobijem. Nastavit ću raditi sa istim nadama.”
Kada je u pitanju on, Xavi je omiljeni igrač svih nas navijača. Možda jeste potcijenjen na fudbalskoj službenoj pozornici, ali niko nije više voljen od svojih obožavatelja, nego on. Da li je to nepravedno? Možda. Da li je to zaslužio? O da, jeste. Ipak, na kraju, mislim da on to kaže najbolje:”Ja sam Culé do smrti. Šta više mogu tražiti?” |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 04/09/2011 : 16:57:51
|
Veznjak Barcelone osvojio je 18. titulu u dresu Barcelone nakon pobjede nad Portom ovog petka, čime je prestigao dosadašnjeg rekordera po broju titula, Guillerma Amora, koji je osvojio 17... ''Biti bolji od Guillerma Amora, koji je bio pionir La Masije, predstavlja veliku čast za mene'', izjavio je Xavi nakon utakmice. Katalonac je također jedan od igrača koji su upisali najviše nastupa u dresu Barcelone, a da noć bude još bolja, Barcelona je večerašnjim trofejom također postala najtrofejnija momčad u europskim natjecanjima, osvojivši ih ukupno 15 u povijesti kluba. Xavi je s Barcelonom osvojio 6 ligaških titula, 5 španjolskih Superkupa, 3 naslova Lige prvaka, 2 europska Superkupa, 1 španjolski Kup i 1 Svjetsko klupsko prvenstvo, ali je još uvijek gladan trofeja: ''Mi se nikada nećemo umoriti od pobjeđivanja, to je ono što želimo''. Xavi će priliku za novi trofej imati već u prosincu, kada će Barcelona zaigrati završnicu Svjetskog klupskog prvenstva, ali prije toga će se mozak Barcelone ipak potruditi da momčad osigura snažan početak u Primeri i Ligi prvaka. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 04/09/2011 : 16:58:20
|
Barcelonin veznjak Xavi Hernández dao je opširniji intervju za "El Mundo Deportivo", koji Vam u cijelosti prenosimo. On u svojim odgovorima nastoji "bježati" od činjenice koju mu stavljaju uz ime, da je najbolji španjolski nogometaš svih vremena. "Ne, ne govorite to. Ja sam samo dio velike generacije španjolskih nogometaša, to nisam samo ja, tu su Puyol, Casillas, Iniesta, Villa, Pedro, Busquets, Pique... stvar je u tome. Od kako je Luis Aragones napravio napadački tim od nas, svi pričaju o meni, Iniesti ili Messiju. Omaleni igrači (visina 1,70) su nekad označavani kao loši igrači, a sada smo sa drugog planeta'', rekao je Xavi na pitanje da li je najbolji španjolski nogometaš svih vremena.
Jeste li Vi Barçina CIA? - Pa, ja sam pravi cule. Bio sam blizu drugih timova, bile su to dobre ponude, ali ja volim Barcelonu.
Jeste li nostalgični po pitanju stare zgrade La Masije, koja je nedavno zatvorena? - Jesam, malo sam nostalgičan. To je škola o životu, tu su nas učili da se uljudno ponašamo prema svima, da podupiremo jedni druge.
Mora da ste izvodili neke trikove? - Nisam radio toliko loših stvari. I moji roditelji ne bi me nekad pustili da prenoćim tamo, ali volio sam to učiniti.
Izgledaš normalno za igrača sa druge planete . - Ja sam sasvim normalan. Idem u svoj frizerski salon i kažu mi da imam najgoru kosu ikad.
Bili ste prozvani Pelopo, tada... - Da, zbog moje kose, a oblačim se normalno, onako kako mi se sviđa.
Koju bi tetovažu odabrali? - Nemam pojma. Ja sam prilično impulsivan, i volim različite stvari. Sviđa mi se padel tenis, ili odlazak u kazalište ili kino... Za tetoviranje izabrao bih nešto vezano za moje roditelje ili prijatelje, stvari koje su trajne.
Nešto kao "majčina ljubav"? - Ne! Ne to, to je sasvim ljepljivo...
Kako neko može biti normalan, kao što ste Vi? - Šta to normalno znači? Imam rođaka koji ima 80 procenata svog tijela u tetovaži, ali on je sasvim normalan.
Kad ste počeli u Barceloni, zarađivali ste 24 €, a sada? - Došao sam u Barcelonu kad sam imao 11 godina. Morali smo otići u klupski ured da dobijete svoj ček. Bilo je super otići tamo i dobiti naš novac. To je ostavljalo drugačiji dojam.
A da li znate koliko zarađujete sada? - Naravno! Upravo smo primili plaću, tako da...
To je dobar novac pretpostavljam, s obzirom na krizu... Kakvo je poslovanje sa nekretninama? - Nije tako dobro, pretrpjeli smo gubitke zbog krize. Mi iznajmljujemo i prodajemo malo, ne toliko puno... Moja porodica vodi brigu o poslovanju.
Šta mislite o Joanu Laporti? - On je poseban čovjek, ali njegova najveća vrlina je njegova velika hrabrost. On je iskren i nikad nas nije razočarao.
Vi ste poput hirurga u nogometu. - Pa, ja volim analizirati sve u nogometu, stvarno ga razumijem. Svako voli nogomet, ali samo mali postotak ljudi ga razumije.
Koji problem/situacija Vas najviše nervira? - Nepravda me ljuti, i ona je vrlo česta. Kao na primjer kada igrač nema dobru utakmicu, ali pogodi za pobjedu, on će dobiti sve od novinara. Mrzim to.
Bit će još klasika. Nemojte se umoriti od tih igara. - Navijači i mediji vole ove utakmice, kao i atmosferu koja ih okružuje, i meni se sviđa previše. A tu je i historijski i politički rivalitet između obje momčadi.
Ako se Guardiola može usporediti sa Ferran Adria (iz El Buli restorana, kao jedan od najboljih svjetskih kuhara) Mourinho se može usporediti sa? - Ne znam puno o kuhanju, ali Guardiola će ući u nogometnu povijest. Mourinho će osvojiti više naslova.
Kad ste se zadnji puta osjećali zaista dosadno? - Prije nekoliko dana, otišao sam u moju kuću na Costa Bravi, sve po sebi, ali ja ne znam šta uraditi.
Je li istina da ne želite gledati "Salvame" (TV show sa slavnim španjolskim osobama)? - Ne, neki prijatelji ga gledaju ponekad, ali mi se ne sviđa. Ipak razumijem ljude koji vole to gledati, kao hobi. Ja radije popunjavam križaljke.
Dva opijuma (ili dvije droge) za ljude: nogomet i žuta štampa. - S obzirom na krizu koja vlada u Španiji, fudbal dopušta ljudima da se zabave i zaborave na svoje probleme, fantastično.
Zašto se nikad ne pojavljujete u ovom showu? - Zato što sam slobodan. Mislim također ići na ljetovanje na Ibizu, ali izbjeći odlazak na najpoznatija mjesta, gdje svako ide.
Da li Vam je bitno to što niste mogli nastaviti sa školovanjem? -: Čini se, da. Morao sam napustiti školu sa 16 godina, jer sam morao odlaziti na trening ujutro i poslije podne. Volio bih studirati nešto poput geografije. Uvijek sam gledao karte ili INEF (španski institut za fizikalnu znanost i sport), nešto sa sportom povezano.
Imate slobodno popodne sada? - Pa, sada idem na časove engleskog jezika. Nogometašima je to neophodno. Vozači u Moto GP-u, teniseri, svi oni govore engleski. Ja sam unajmio učitelja.
Odakle je on? - Iz Barcelone.
Oh, dobro. - Ali, on je super! On je živio u inozemstvu mnogo godina.
Koja je Vaša glavna slabost? Na emocionalnoj razini, ništa. Ja sam prilično stabilan, normalno. Sretan sam što radim ono što volim.
A je li neophodno da, kao i u životu, neki igraju prljavo? - Kao i u bilo kojoj drugoj igri, varanje je uključeno i u fudbalu. Ali, mi u Barceloni ne znamo igrati prljavo. Ni u životu. Koliko puta ste gledali finale Svjetskog prvenstva u kriketu? - Jednom cijelo finale, jednom pola. Ne volim to gledati, to nije dobra igra.
Ako biste ''indignado" (protestovali) za što bi protestovali? - Politička pitanja koja uključuju reprezentacije stvarno mi smetaju. Često sam pitan da izaberem između španske reprezentacije i katalonske. Zašto me ljudi pitaju to? Jesu li pitali Danija Pedrosu (Moto GP vozač), ili Gasola (NBA igrač)? Postoje mnogi sportiste iz Katalonije koji moraju birati reprezentacije, ali oni pitaju samo mene i Puyola.
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 04/09/2011 : 18:21:55
|
Hehe... Cavi je kralj. A sto se individualnih priznanja tice, mislim da je zvanicno proglasen za najboljeg igraca EURA 2008
|
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war |
|
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 04/09/2011 : 18:37:26
|
quote: Originally posted by johnhartson
Hehe... Cavi je kralj. A sto se individualnih priznanja tice, mislim da je zvanicno proglasen za najboljeg igraca EURA 2008
Da i ja mislim,ali nisam siguran da je pravedno reći da je najbolji na svijetu,šta ćeš uvijek je netko bolji,Messi,Ronaldo,Zidane,Ronaldinho. Po meni su oni ipak za klasu bolji ma koliko ja poštovao Xavija i njegovu igru. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 04/09/2011 : 22:32:17
|
Ma dobro takvi igrači kao on pamtit će se do kraja ovog svijeta unatoč tomu što ga se ponekad pomalo marginalizira u tim nagradama. Za mene je on glavni uspjeh Barcelone + Iniesta. |
"Velikodušnost bez premca" |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 05/09/2011 : 22:52:42
|
IFFHS ljestvica:
1. (1.) Barcelona (Španjolska) 331 bod
2. (2.) Real Madrid (Španjolska) 309
3. (4.) Manchester United (Engleska) 287
4. (3.) Porto (Portugal) 264.5
5. (7.) Inter (Italija) 244
6. (10.) Schalke (Njemačka) 242
7. (6.) Villarreal (Španjolska) 240
8. (9.) Velez Sarsfield (Argentina) 237
9. (5.) Manchester City (Engleska) 236
(18.) Bayern (Njemačka) 236
11. (12.) Paris Saint-Germain (Francuska) 226
12. (12.) Dinamo Kijev (Ukrajina) 214.5
13. (8.) Santos (Brazil) 210
14. (23.) Universidad Catolica (Čile) 207.5
15. (19.) PSV Eindhoven (Nizozemska) 204 |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17042 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 05/09/2011 : 22:58:59
|
Xavi se rijetko ozlijeđuje, a da se ozlijedi na duže (što mu ja nikako ne želim), vidjeli bi koliko znači Barceloni... Ovo je dobra tema, ja se svakako slažem s time da je on nedovoljno priznat, nikada nije bio superstar, kao ni Iniesta, a razloge treba tražiti i u tome što njih dvojica nemaju medijsku privlačnost kao "CR7"... Ja bi radije imao u ekipi njih dvojicu nego deset CR7-ica... |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17042 Posts
Posted - 05/09/2011 : 23:17:05
|
quote: Originally posted by supermark
IFFHS ljestvica:
1. (1.) Barcelona (Španjolska) 331 bod
2. (2.) Real Madrid (Španjolska) 309
3. (4.) Manchester United (Engleska) 287
4. (3.) Porto (Portugal) 264.5
5. (7.) Inter (Italija) 244
6. (10.) Schalke (Njemačka) 242
7. (6.) Villarreal (Španjolska) 240
8. (9.) Velez Sarsfield (Argentina) 237
9. (5.) Manchester City (Engleska) 236
(18.) Bayern (Njemačka) 236
11. (12.) Paris Saint-Germain (Francuska) 226
12. (12.) Dinamo Kijev (Ukrajina) 214.5
13. (8.) Santos (Brazil) 210
14. (23.) Universidad Catolica (Čile) 207.5
15. (19.) PSV Eindhoven (Nizozemska) 204
Ma koji su ovdje kriteriji da mi je znati |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 06/09/2011 : 00:24:52
|
quote: Originally posted by velka031
Ma koji su ovdje kriteriji da mi je znati
The ranking takes into consideration the results of twelve months of continental and intercontinental competitions, national league matches (including play-offs) and the most important national cup (excluding points won before the round of 16).
All countries are rated at four levels based upon the national league performance—clubs in the highest level leagues receive 4 points for each match won, 2 for a draw and 0 for a defeat. Level 2 is assigned 3 pts. (win), 1.5 (draw) and 0 (lost), and so on with the next lower levels.
In continental competitions, all clubs receive the same number of points at all stages regardless of the performance level of their leagues. However, the UEFA Champions League and the Copa Libertadores yield more points than UEFA Europa League and Copa Sudamericana, respectively. The point assignment system is still lower for the AFC, CAF, CONCACAF and OFC continental tournaments. Competitions between two continents are evaluated depending upon their importance. Competitions not organized by a continental confederation, or any intercontinental events not recognized by FIFA, are not taken into consideration.
criteria for national competitions: Competition-------------------- Points for a win -------- Points for a draw National Leagues in Level 4 ----------4.00 ---------------- 2.00 National Leagues in Level 3 ----------3.00 ---------------- 1.50 National Leagues in Level 2 -----------2.00 -------------- 1.00 National Leagues in Level 1 ----------1.00 --------------- 0.50
Criteria for international competitions: Competition -------------------Points for a win ---------------- Points for a draw UEFA Champions League --------------14.0 ----------------------7.0 UEFA Europa League --------------12.0 ------------------------6.0 Copa Libertadores --------------14.0 --------------------------7.0 Copa Sudamericana --------------12.0 ----------------------------6.0 CAF Champions League --------------9.0 --------------------------- 4.5 CAF Cup ------------------------------7.0 --------------------------3.5 AFC Champions League ---------------9.0 ----------------------4.5 AFC Cup ------------------------------7.0 -------------------------3.5 CONCACAF Champions League -----------9.0 --------------------4.5 FIFA Club World Cup (semi-finals) ----------14.0 ----------------7.0 FIFA Club World Cup (final)[11] -----------21.0 ------------------10.5 |
Edited by - supermark on 06/09/2011 00:28:51 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 06/09/2011 : 00:30:39
|
nače, najbolje lige po IFFHS-u:
Top 35 (2011) Position League Points 1 Spain La Liga 652.0 2 Argentina Primera División 534.0 3 Brazil Série A 511.0 4 England Premier League 509.0 5 Italy Serie A 443.0 6 Portugal Portuguese Liga 429.5 7 Paraguay Primera División 411.5 8 Colombia Primera A 359.0 9 Chile Primera División 381.5 10 France Ligue 1 379.0 11 Belgium Belgian First Division 355.0 12 Mexico Primera División 337.0 13 South Korea K-League 325.5 14 Ecuador Serie A 310.0 15 Netherlands Eredivisie 310.0 16 Russia Russian Premier League 302.5 17 Scotland Scottish Premier League 296.0 18 Uruguay Primera División 291.0 19 Japan J. League 272.0 20 Saudi Arabia Saudi Professional League 265.0 21 Nigeria Nigeria Premier League 22 Iran Iran Pro League 260.0 23 Greece Super League Greece 258.0 24 Algeria Algerian Ligue Professionnelle 1 255.5 25 Turkey Süper Lig 246.5 26 Morocco Moroccan League 246.0 27 Switzerland Swiss Super League 238.0 28 Belgium Belgian Pro League 232.0 29 Egypt Egyptian Premier League 230.0 30 Ukraine Ukrainian Premier League 224.5 31 Northern Ireland IFA Premiership 222.2 32 Malaysia Malaysia Super League 218.0 33 Israel Liga AI 210.5 34 Uzbekistan Uzbek League 210.0 35 Vietnam V-League 207.0 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 11/09/2011 : 20:47:21
|
Real Madrid nakon tri godine prvi put u bodovnoj prednosti ispred Barcelone
U normalnim okolnostima biti vodeća momčad prvenstva s dva boda prednosti nije nikakva vijest. Ali, ako kažemo da je Real Madrid to napravio po prvi put nakon tri godine Barceloni onda je to podatak vrijedan spomena...
U rujnu 2008. godine je posljednji put zabilježena situacija da je Real Madrid imao bodovnu prednost ispred Barcelone. Tada je na klupu katalonskog kluba sjeo Josep Guardiola i rapsodija je počela. Real Madrid je nekoliko puta imao jednako bodova kao i Barcelona, ali nikada od 2008. nije pobjegao momčadi Josepa Guardiole po broju bodova. |
|
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 11/09/2011 : 22:45:32
|
Hm... prilicno sam siguran da to nije tacan podatak. Mislim da je prosle godine Real imao bodovnu prednost uoci prvog El Klasika (onog 5:0). Moracu da proverim. |
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31366 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 12/09/2011 : 09:23:54
|
Barcelona-Milan 1,35 koeficijent na pobjedu Barce, a Dinamo-Real 1,30 na pobjedu Reala |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17042 Posts
Posted - 13/09/2011 : 18:58:27
|
quote: Originally posted by Elderane84
U Mozzart kladionicama 1,25 a na Milan 10,00!!! A veceras Milan dobija, kod Italijana nece proci simuliranje!
Šališ se Milan da dobije Barcelonu |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 13/09/2011 : 19:00:22
|
Ja navijam inace za njih, poslije Zvezde, naravno. Tako i veceras, vjerujem da ce dobiti. Nije ni Barselona ne znam sta. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7759 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 13/09/2011 : 19:47:14
|
U Mozzart kladionicama 1,25 a na Milan 10,00!!! A veceras Milan dobija, kod Italijana nece proci simuliranje!
pa eto ti prilike ako si tako siguran...uloži 100 eura i imaš 1 000 čistih. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 13/09/2011 : 22:47:45
|
blizu si bio! Milan može biti sretan i sa bodom |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7657 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 13/09/2011 : 23:12:52
|
Genijalan je i Patov gol za 1:0, jednostavno protutnjao pored obrane Barce i provukao Valdesu kroz noge. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
Topic |
|
|
|