Author |
Topic |
naker
Advanced Member
4585 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 14/03/2023 : 21:22:47
|
Ne znam za ostale, ali ja kada čujem za WWF/WWE prvo što mi padne na pamet su tag team mečevi. Mečevi 2 vs. 2 gde se često uparuje neuparivo i gde uzbuđenja praktički ne prestaju. Ako postoji jedan meč koji se izdvaja od ostalih, onda bi to sigurno bio meč za titulu između Stone Colda & HHH vs. Chrisa Jericha i Chrisa Benoita. Austin i HHH su u to vreme bili u takozvanom two man power tripu i nezaustavljivo su gazili sve pred sobom, a ovaj put ih je čekao meč protiv autsajdera, favoriti će pobediti i ovaj put zar ne? Agresivno od samog početka, intenzivno, prepuno uzbuđenja i neočekivanih prevrata, publika nikad bučnija.. Šta ćete više od jednog meča pitam ja vas.
Još jedna stvar, pričajte o Triple HHH šta hoćete, ali čovek se u jednom momentu tokom meča povredio pa je jedva stajao na jednoj nozi, i čovek ne samo da je istrpeo bol i završio meč, već je i izdržao Walls of Jericho sa povređenom nogom!!! Rispekt za Huntera. Uživajte, meni lično najbolji tag team meč koji sam imao prilike pogledati
Prvi deo:
Drugi deo:
|
|
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
Posted - 27/03/2023 : 22:16:01
|
Priča o Chrisu Benoit-i je tužna priča. Popularan i hvaljen kečer, kako kod publike tako i u svlačionici, tehnički neverovatno potkovan, koji je imao legendarne mečeve protiv Stone Colda, Jericha, Triple H-a itd. Ali takođe reč je o čoveku o kome se najviše priča kada se spominje mračna strana wrestlinga, jer Benoit je u momentu ludila ubio svoju ženu, svoju decu, i nakon toga ubio samog sebe. Navodno je svog sina zadavio radeći crossface, njegov prepoznatljiv potez u ringu kada svog protivnika davi kako bi ga naterao da preda meč Neverovatno tužan i tragičan momenat, nakon kojeg se WWE kako bi zaštitio imidž kompanije odrekao ovog čoveka i obeležio ga kao persona non grata, i njegovo ime se više nikada ne spominje. Tužna priča, pogotovo kada se uzme u obzir da je njegov pad u ponor izazvan korišćenjem stereoida i brojnim potresima mozga, a danas se zna mnogo toga o nečemu što se nekada nije znalo - da je kompanija znala i stimulisala rvače da koriste hemiju, kao i to da su nekada bili dozvoljeni direktni udarci u glavu, a jedan od čuvenih Benoit-inih poteza je bio flying headbutt, potez kada je skokom iz ćoška ringa glavom udarao svog protivnika... Sada kada znamo šta se desilo sa zdravljem ovog rvača naježim se svaki put kada vidim njegov nekada hvaljeni flying headbutt..
Što se tiče ovog meča, pa ovo je jedan od najčuvenijih i najhvaljenijih mečeva u istoriji Smackdowna. Stone Cold je u to vreme izabrao da radi sa ovim rvačem jer je uvideo njegov talenat i hteo je da ga pogura, kao što je svojevremeno Brett Hart njega pogurao. Meč na kojem je Benoit još u ranoj fazi pokušao nekoliko puta da uradi crossface i time stvorio atmosferu koja će vladati tokom celog meča. Meč na kojem je sve bilo protiv Benoita, u suštini namešten meč jer je na strani Stone Colda bio Vince McMahon lično. Ovo je jedan do retkih mečeva gde pucanje stakla nije naišlo na odobravanje publike, već je zviždala protiv Stone Colda. Meč na kojem je Stone Cold uradio sharpshooter kako bi provocirao kanadsku publiku i podsetio ih na čuveni Montreal Screwjob. Meč za titulu na kojem je Benoit uradio deset uzastopnih german supplexa, ovaj meč je u suštini rođenje pojma supplex city. Legendaran meč u svakom mogućem pogledu, uživajte
Prvi deo:
Drugi deo:
Treći deo: |
|
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
Posted - 03/04/2023 : 22:35:24
|
Sve što je lepo ima svoj kraj, Shawn Michaels nije izuzetak od tog pravila. Njegov meč protiv Undertakera na WM25 je ušao u anale WWE-a kao instant klasik, iščekivani revanš godinu dana kasnije je doneo meč sa mnogo većom ozbiljnošću i setom jer je meč obeležen kao Career vs. Streak. Nešto je moralo biti prekinuto, ili Undertakerov niz pobeda na WM, ili Michaelsova karijera u WWE. Ovaj revanš, iako dobar meč, ipak nije na istom nivou kao njihov legendaran meč godinu dana ranije, ali meč budi emocije kao retko koji drugi jer ovo je poslednji meč na Wrestlemaniji čoveka koji je imao nadimak Mr. Wrestlemania. Ako neko ima karijeru kao Shawn Michaels onda postoji ta neka kosmička pravda u univerzumu da njegov poslednji protivnik treba da bude Undertaker. A Undertaker je odao počast Michaelsu tako što ga je poslao u penziju sa jumping tombstsone piledriverom, varijacijom njegovog tradicionalnog finišera koju je prvi, i jedini put, koristio upravo na ovom meču protiv Michaelsa! Da se naježiš! Samo prave legende zaslužuju takav ispraćaj
Sve što je lepo ima svoj kraj, poslednji meč legendarnog Shawna Michaelsa na Wrestlemaniji, uživajte
|
|
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
Posted - 17/04/2023 : 18:35:38
|
Znano je da je wrestling fejk, ali kada se u ringu nađu dva čoveka koji su se zapravo bavili rvanjem, onda stvari umnogome dobiju na verodostojnosti. Spominjao sam već ranije kako je Kurt osvojio zlato na Olimpijadu, a Brock.. pa šta reći o Brocku što se već ne zna? Čovek koji se bavio rvanjem, bavio se i wrestlingom, čovek je bio blizu da profesionalno igra u NFL-u, a ostvario je i veliki uspeh u UFC-u. Da li postoji nešto što ovaj čovek ne zna da radi, čovek je Superman. Njihov meč na Wrestlemaniji se smatra jednim od tehnički najkvalitetnijih mečeva, unatoč tome što je ovaj meč poznat po sad već legendarnom botchu, kada je Brock užasno izveo Shooting Star Press i može da se zahvali bogovima što nije polomio vrat.. Jezivo! Ne pokušavajte wrestling kod kuće, deco!
Uglavnom, Kurt Angle vs. Brock Lesnar, borba za titulu na pozornici Wrestlemanije XIX, po meni je ovo drugi najbolji meč između ove dvojice, njihov Iron Man meč je ipak nedodirljiv, ali trenutno se ne nalazi na YT pa možda ga postavim nekom drugom prilikom ako uspem da ga pronađem. Uživajte, mečevi ovakvog tipa i kvaliteta su raritet u wrestlingu
|
|
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
Posted - 27/04/2023 : 08:18:02
|
Već sam nekoliko puta spominjao Streak, Undertakerov niz pobeda na Wrestlemaniji, ali njegov meč protiv Ortona je karakterističan po tome što je ovo prvi meč pred koji je protivnik izjavio da želi da pobedi Undertakera kako bi prekinuo njegov niz pobeda na WM tj. streak. Ne mogu reći da sam veliki fan lika i dela Ortona, previše teatralan za moj ukus, ali kada je bio mlađi imao je dobre, zaista dobre mečeve. Ovaj meč je zanimljiv pre svega zbog završnice, jer je delovalo da Orton ima odličan counter za Undertakerove poteze, završnica ovog meča je stvarno ubitačna. Neočekivano mi se sviđa ovaj meč, Undertaker je tokom karijere imao legendarne suparnike na WM, ali po meni ovaj njegov meč sa Ortonom ulazi u top 5 'Takerovih mečeva na WM.
Undertaker vs. Orton, WM XXI, uživajte
|
|
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
Posted - 03/05/2023 : 20:54:53
|
Teško je opisati lik i delo čoveka koji se odazivao na ime Eddie Guerrero. Meksikanska veza u WWE-u, kada je bio u zoni ulazi u top 3 tehnički najpotkovanijih rvača, jako cenjen i voljen i od strane publike i u svlačionici, a njegova lie, cheat, steal taktika nikada nije dosadna za gledanje. Njegov momenat na Wrestlemaniji XX kada grli svog najboljeg drugara Chrisa Benoita, i kada su obojici uzeli titulu na pozornici WM, je verovatno jedan od najdirljivijih momenata u istoriji WM. Eddie Guerrero je zaista bio jedan neverovatan lik, strašno harizmatičan, nažalost kao i mnogi drugi kečeri, prerano je umro što ostavlja pomalo gorak ukus u ustima, pogotovo jer se u međuvremenu saznalo da je WWE planirao da ga pogura i da je bilo planirano da osvoji još titula.. Eh Eddie, šta bi bilo kad bi bilo...
U ovom meču za titulu Eddie je imao meč protiv nikoga drugog do u tom momentu nezaustavljivog Brocka Lesnara, čovek koji je još onda bio etiketiran kao next big thing. Da li srčani Eddie ima šanse protiv životinje od čoveka kakav je Brock? Šta drugo da vam kažem osim da je ovo jedan od najneočekivanijih epiloga nekog meča za titulu, a Eddijev counter za Brockov F5 je jednostavno poezija koliko to neočekivano i uverljivo deluje.
Eddie Guerrero vs. Brock Lesnar, meč za titulu, uživajte
|
|
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
Posted - 08/05/2023 : 20:51:45
|
Samo Shawn Michaels može da jedan potpuno nebitan, nasumičan, u suštini trivijalan meč, pretvori u nešto vrhunsko, u nezaboravan meč na Raw-u. Shelton Benjamin neverovatno agilan kečer, nažalost spada u onu grupu previše potcenjenih rvača koji nikada nisu bili dovoljno pogurani od strane WWE da prikažu sav potencijal svojih mogućnosti. Njegov meč sa Michaelsom je najbolje pokazao za šta je sve ovaj mladić bio spreman. Intenzivan meč od samog početka, prepun akrobacija i neočekivanih momenata, i kao šlag na tortu, ubitačan završetak meča koliko se desio neočekivano i koliko moćno to izgleda
Shawn Michaels vs. Shelton Benjamin, gde drugde osim an Raw-u, uživajte
|
|
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
Posted - 03/07/2023 : 20:44:39
|
Moguće da sam već preterao sa mečevima Kurta Angla, ali šta ću kad je čovek imao legendarne 1 vs. 1 mečeve. Ovaj meč je deo dosta krupne priče, ne znam koliko se može shvatiti samo iz ovog jednog desetominutnog meča, ali to vam je što vam je. A Booker T? Šta reći o ovom čoveku, neverovatan spoj snage, brzine, i agilnosti. Na sve ovo dodajte odličan promo rad i unikatnu harizmu, i dobijete sjajnog kečera, koji je imao sjajne mečeve u karijeri. Nekako mi se čini da se premalo priča o ovom rvaču.
Uglavnom, Booker T vs. Kurt Angle – WCW Title Match: SmackDown, July 26, 2001. Uživajte
|
|
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
Posted - 31/07/2023 : 21:15:22
|
Kada sam započeo ovaj projekat nostalgičnog putovanja kroz stare dobre dane WWF-a, prvi klip koji sam postavio je bio onaj čuveni meč između Mankinda i Rocka, i od onda nisam ništa stavljao od Rocka - golema nepravda koja mora biti ispravljena! Diskutabilno najpopularniji kečer ikada, tako sjajan govornik koji pali masu i sa neodoljivom harizmom da su uvek sve oči usmerene ka njemu, čak i kada glumi heel-a publika je na njegovoj strani i sa oduševljenjem prati svaki njegov potez. Rock sa svojom Elvis personom je u svom zenitu držao publiku u šaci i radio sa njom šta hoće. Najbolji primer ovoga se vidi na meču za titulu između Triple H-a i British Bulldoga, sam meč je praktički potpuno u drugom planu i nebitna stavka, ali Rock je stvarno nešto posebno na ovom meču. Specijalni sudija koji je radio šta je hteo, a ono njegovo odbrojavanje one, two, IT DOESN'T MATTER IF ROCK COUNTS TO THREE je legendarno. Takođe, ovo je meč sa najboljem izvedbom čuvenog People's Elbow jer kada se odbacio od konopaca Rock je u cipelama proklizao kao da je Michael Jackson. Da li možeš biti više kul od toga? Attitude Era u svojim najboljim danima nikada akcenat nije stavljala na same mečeve, već na harizmu kečera i zabavu publike. Eh, nikad prežaljena Attitude Era...
Triple H vs. British Bulldog - WWE Championship (The Rock Special Guest Referee). Uživajte
|
|
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
Posted - 31/08/2023 : 21:17:29
|
Uopšte ne znam šta da napišem kada se na jednom meču u isto vreme nađu Undertaker, Kane, Stone Cold, Rock, Kane, Kurt, Rikishi, i Triple H kao specijalni sudija.. Bukvalno sve što je ikada vredelo se nalazi na jednom meču, i ne, ovo nije PPV, nije WrestleMania ovo je samo.. jedan.. običan.. meč.. regularnog.. programa. Nerealno. Nismo znali koliko je nešto dobro dok to nismo izgubili.. Nema se ovde šta pričati, uživajte gledajući ove zvezde WWE ringa i hajp na tribinama
The Undertaker, Stone Cold & The Rock vs Kane, Kurt Angle & Rikishi 6 Man Tag Match 1/18/01
|
|
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
|
naker
Advanced Member
4585 Posts
Posted - 14/09/2023 : 22:37:35
|
Već sam ovo spominjao ranije, ali dobre stvari vredi ponoviti:
Chairs = Edge & Christian Ladders = Hardy Boyz Tables = Dudley Boyz
Jednom rečju - TLC Wrestlemanija 17 je bio događaj koji je promenio značenje TLC meča u WWE-u, jer nakon ovoga ništa nije bilo isto. Diskutabilno najbolji TLC meč ikada, majstori svog zanata su pokazali šta znaju. Ovaj meč svi pamte po onom čuvenom momentu kada je Edge sa vrha merdevina izvršio spear i zakucao Jeffa Hardyja u pod, koji WTF momenat. Ali taj čuveni događaj nije jedina hvale vredna stvar na ovom meču.
Edge & Christian vs. The Dudley Boyz vs. The Hardy Boyz TLC II-Wrestlemania 17. Ovaj meč nije dostupan na YT pa stavljam drugi link. Uživajte
https://www.dailymotion.com/video/x4k0013 |
|
|
Topic |
|
|
|