Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
wolf
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 12/07/2011 : 14:21:52
|
Ma baš... Meni je Ferri no. 1, ali neću skakati na nikoga kome je isti nepodnošljiv. Isto kao što ne mogu smisliti Chiarollu opet mi je ok da je isti nekom drugom odličan. Mislim, otkad se neistomišljenike tretira cirkusom? Kako bi rekli ovi naši preplaćeni političari - budimo parlamentarni i demokratični ![](icon_smile_wink.gif) |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Picture 1.jpg)
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 12/07/2011 : 14:31:19
|
quote: Originally posted by wolf
Ma baš... Meni je Ferri no. 1, ali neću skakati na nikoga kome je isti nepodnošljiv. Isto kao što ne mogu smisliti Chiarollu opet mi je ok da je isti nekom drugom odličan. Mislim, otkad se neistomišljenike tretira cirkusom? Kako bi rekli ovi naši preplaćeni političari - budimo parlamentarni i demokratični ![](icon_smile_wink.gif)
Ferri je no. 1 puno ljudima ovdje... oni koje ga ne vole su u tankoj manjini
![](icon_smile_wink.gif) |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
![](avatars/spiderman19.gif)
Croatia
11449 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 12/07/2011 : 14:45:12
|
Mislin da i nema baš ljudi koji ne vole Ferrija, već se radi o ljudima kojima Ferri nije najbolji. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/king warrior.jpg)
22335 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 12/07/2011 : 14:46:54
|
quote: Originally posted by globinjo
donatelli,ferri,nuccio,andrejauči,delausna harmonika i amen...ovi ostali im ne mogu doći ni blizu...karijola,brnjoti...pa to je živi užas...da,zaboravih i laurentija![](icon_smile_dead.gif) ![](icon_smile_dead.gif) ![](icon_smile_dead.gif)
Malo sam ispremjestao redosljed imena. Ovako bolje izgleda. ![](icon_smile_tongue.gif) |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
![](AvatarUpload/item(2).jpg)
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 12/07/2011 : 15:25:55
|
quote: Originally posted by Zagor-te-nay
Da je izbacit sve epizode koje nisu crtali Ferri, Donatelli i Toricelli ZAgor bi bija zamalo pa savršen strip, od prve do zadnje.
Da, probaj...izbaci SD 9-43 i Zagora danas nebi bilo |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]![](http://i24.tinypic.com/27ypf69.gif) Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Picture 1.jpg)
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 12/07/2011 : 16:15:58
|
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
Da je izbacit sve epizode koje nisu crtali Ferri, Donatelli i Toricelli ZAgor bi bija zamalo pa savršen strip, od prve do zadnje.
Da, probaj...izbaci SD 9-43 i Zagora danas nebi bilo
Da, ali izbaci Nolitu i Ferrija, i Zagora uopste ne bi bilo, nikad!
![](icon_smile_wink.gif) |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/banana.jpg)
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 12/07/2011 : 17:38:34
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
Da, probaj...izbaci SD 9-43 i Zagora danas nebi bilo
Da, ali izbaci Nolitu i Ferrija, i Zagora uopste ne bi bilo, nikad!
![](icon_smile_wink.gif)
Ma da, ali da izbacimo sve korisnike stripova.com ovog foruma danas ne bi bilo.![](icon_smile.gif) |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
globinjo
Moderator
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/hajduk.gif)
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
velka031
Advanced Member
![](AvatarUpload/zagor2(2).jpg)
Croatia
17048 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 12/07/2011 : 23:42:05
|
Ferri je broj 1, a na broju 2 su mnogi, zato je Zagor i opstao sve ove godine... Po meni, samo ovi crtači nikako ne valjaju : Gamba, Segna i braća Cassaro... Sedioli, Gramaccioni, Chiarolla, Verni su podnošljivi, a ostali su dobri do odlični (osim Ferrija, Bisi, Rubini, Torricelli, Nuccio...) |
|
marcho
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/mr-no.jpg)
Croatia
270 Posts
Member since 23/04/2008 |
Posted - 16/07/2011 : 12:11:36
|
kupio sam ovaj strip iz čiste nostalgije kao što uostalom kupujem sve druge zagorove stripove zadnjih godina... dakle nemam ga ni najmanju namjeru čitati, prije svega da si ne pokvarim lijepe uspomene iz djetinstva... |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
![](avatars/spiderman19.gif)
Croatia
11449 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
Zagor12
Advanced Member
![](AvatarUpload/page (4) - kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
REJS
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/Pictur742 - Copy.jpg)
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 16/07/2011 : 13:57:21
|
Segna ima neke kultne epizode, a i Gamba u prvih 5-6 gostovanja kod Zagora nije bio los.Tada je ipak postojao neki nivo i Zagorov lik prepoznatljive crte nisi mogao da skrnavis kao danas.Jesu se malo razlikovali ali nisu mogli da pisaju po Zagoru kao danasnji crtaci.Pogledajte Laurentijeve naslovnice na Knjigama Zagor,izgleda kao da jede malu decu,cupav rastrojen na svakoj slici izgleda kao drogirani dobrovoljac.![](icon_zagor.gif) |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
Pavel
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 16/07/2011 : 14:26:07
|
Zašto vas većina ne voli Laurentija? Za Chiarollu kužim, čovjek mi je strašno drag crtač, ali jasno mi je da mnogi njegov stil neće htjeti probaviti. S druge strane, Laurentijev crtež je atraktivan za oči, dinamičan i originalan, a Zagor ostavlja dojam pravog čovjeka iz šume. |
|
anto
Advanced Member
![](avatars/w601093823423.6784.jpg)
Serbia
21384 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 16/07/2011 : 14:59:06
|
Andreuci,Laurenti,Dela Monika,Kjiarola i braća Kasaro su meni jako drago crtači i dali su neke odlične Zagorove epizode. Kjiarloa - Dugo putovanje - možda i najbolji Zagor ikad. braća Kasaro - Napuštena utvrda Laurenti - Smrtonosna močvara Andreuci - ona priča u Africi Dela Monika - treći Vampir ... A Feri mi je najomiljeniji crtač SBE moje mladosti, a i danas mu skidam kapu. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 16/07/2011 14:59:58 |
|
okiboki
Advanced Member
![](AvatarUpload/crazy.jpg)
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 16/07/2011 : 17:43:02
|
quote: Originally posted by Pavel
Zašto vas većina ne voli Laurentija? Za Chiarollu kužim, čovjek mi je strašno drag crtač, ali jasno mi je da mnogi njegov stil neće htjeti probaviti. S druge strane, Laurentijev crtež je atraktivan za oči, dinamičan i originalan, a Zagor ostavlja dojam pravog čovjeka iz šume.
Slazem se sa ovim.Iako volim "klasicnog" Zagora Laurentijev crtez mi bas pase. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
Mairosu
Advanced Member
![](AvatarUpload/rfc.jpg)
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 16/07/2011 : 17:55:58
|
Meni sustinski ne smeta nijedan Zagorov crtac, mada su mi Ferri i Donatelli pri dnu liste jer su tehnicki bolesno inferiorni u odnosu na novu generaciju. Vise mi smeta sto pojedini misle da je Ferri izmislio crtanje, po obicaju, kako to vec ide na forumima, bolna tacka su fanovi a ne autori/junaci. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Posted - 16/07/2011 : 18:20:42
|
quote: Originally posted by Mairosu
Meni sustinski ne smeta nijedan Zagorov crtac, mada su mi Ferri i Donatelli pri dnu liste jer su tehnicki bolesno inferiorni u odnosu na novu generaciju. Vise mi smeta sto pojedini misle da je Ferri izmislio crtanje, po obicaju, kako to vec ide na forumima, bolna tacka su fanovi a ne autori/junaci.
Nije izmislio crtanje, ali je izmislio Zagora Besmisleno je reći da voliš Zagora, a ne voliš Ferrijev crtež jer čovjek je kreirao taj lik. To je isto kao kad ekipa na Texovu topicu veli da ne voli Galepa i priznaje samo Villu. |
|
Elderane84
Advanced Member
![](AvatarUpload/Nebula eagle.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Posted - 16/07/2011 : 18:27:27
|
quote: Originally posted by Elderane84
To sto ti kazes nikako nije tacno. To kao da kazes da moras voljeti Beatles-e, da bi shvatio Rammstein.
To nema ama baš nikakve veze. Ovdje je riječ o stripovskom liku kojemu je jedan crtač dao vizualnu stranu. Danas 50 godina kasnije taj lik ima svoju povijest i tradiciju. To što ti spominješ su dvije različite stvari koje jedna s drugom nemaju veze. Osim možda električnih gitara. |
|
Elderane84
Advanced Member
![](AvatarUpload/Nebula eagle.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 16/07/2011 : 18:30:53
|
Pa sve je to evolucija rock'n'roll-a. Ima veze, nego sta. Ljudi mogu da obozavaju Bosellijeve epizode, a Nollitine da im budu necitljive. |
|
morrison
Advanced Member
![](AvatarUpload/8-70.jpg)
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 16/07/2011 : 18:35:55
|
To sto ti kazes nikako nije tacno. To kao da kazes da moras voljeti Beatles-e, da bi shvatio Rammstein.
Oasis pre. ![](icon_smile_wink.gif) |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Posted - 16/07/2011 : 18:36:20
|
Pa sve je to evolucija rock'n'roll-a. Ima veze, nego sta. Ljudi mogu da obozavaju Bosellijeve epizode, a Nollitine da im budu necitljive.
Da, ali ovdje je riječ o Zagoru, a ne evoluciji stripa Al nebitno. Ja uostalom nisam rekao da se Ferrija mora voljeti nego da je besmisleno nazivati se Zagorovim fanom, a odbacivati Ferrija. Time se odbacuju i sve naslovnice, svi jubilarci, većina priča s glavnim neprijateljima i još gomila drugih iz svih razdoblja Zagorove povijesti.
|
|
Mairosu
Advanced Member
![](AvatarUpload/rfc.jpg)
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 16/07/2011 : 18:45:44
|
Eh, puca mi q i za naslovnice i za jubilarce i za gvozdene titane i osage i americke odiseje i zimske zmije i liberty sama. Citam ono sto mi se svidja - Ferri mi se, uglavnom, _ne svidja_, i zadrzavam to pravo. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13495 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 16/07/2011 : 19:24:55
|
quote: Originally posted by Elderane84 Ljudi mogu da obozavaju Bosellijeve epizode, a Nollitine da im budu necitljive.
taj sam mada, nije da ih baš obožavam, ali su sasvim dobre ![](icon_smile.gif) |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|