Author |
Topic |
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 15/07/2011 : 13:06:50
|
Neman šta znacajno nadodat temi, al volim motive toga vrimena, zastave, tekstove o životu u to vrime i slicno. Imam doma jedan super poster o gradanskom ratu, probat cu ga nac pa slikat, baš super izgleda |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 15/07/2011 : 13:14:08
|
No, upravo citam nesto da je puno fenijanskog sljama ratovalo za Uniju (valjda su nudili jeftiniji krompir), tako da, mozda i razmotrim za koga retroaktivno da navijam ovde :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17808 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 15/07/2011 : 13:31:27
|
baš sam neki dan poceo da se zanimam za južnjake prije sam ih nešto kao mrzio ali posljednjih dana citam po raznim sajtovima... dosta južnjaka se i danas ponosi svojim pretcima koji su ucestvovali u ratu ne vole baš sjevernjake žale se na poreze tvrde da vecina hrabrih vojnika i danas dolazi s juga navodeci kakve statistike o medaljama u US ARMY
pravo zanimljiva tema... mada sam cuo da su i prvi koncentracioni logori bili u americi za vojne zarobljenike |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 15/07/2011 : 14:01:31
|
quote: Originally posted by zeljko pravo zanimljiva tema... mada sam cuo da su i prvi koncentracioni logori bili u americi za vojne zarobljenike
Ako misliš na južnjacki "Andersonville", bio je to zarobljenicki logor a ne koncentracijski, ali bio je na zlu glasu, jer je u nekih godinu dana, koliko je postojao, uglavnom zbog lošeg tretmana ali i nekih objektivnih ratnih okolnosti (npr. nestašice hrane i lijekova) u njemu pomrlo oko 12 tisuca sjevernjackih zarobljenika. Inace, ako se ne varam konc-logore su izmislili Englezi u Burskim ratovima na prijelazu stoljeca. Ali ne treba skretati s ove zanimljeve teme Americkog gradanskog rata. |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 15/07/2011 : 14:02:23
|
quote: Originally posted by Mairosu
No, upravo citam nesto da je puno fenijanskog sljama ratovalo za Uniju (valjda su nudili jeftiniji krompir), tako da, mozda i razmotrim za koga retroaktivno da navijam ovde :D
Irci su dolazili u Ameriku i ako nisu imali 300 dolara bili su unovaceni. Bande New Yorka vam to odlicno tematiziraju kao i ona pobuna na kraju. To je bio stvarni dogadaj. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 15/07/2011 : 14:05:13
|
quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by zeljko pravo zanimljiva tema... mada sam cuo da su i prvi koncentracioni logori bili u americi za vojne zarobljenike
Ako misliš na južnjacki "Andersonville", bio je to zarobljenicki logor a ne koncentracijski, ali bio je na zlu glasu, jer je u nekih godinu dana, koliko je postojao, uglavnom zbog lošeg tretmana ali i nekih objektivnih ratnih okolnosti (npr. nestašice hrane i lijekova) u njemu pomrlo oko 12 tisuca sjevernjackih zarobljenika. Inace, ako se ne varam konc-logore su izmislili Englezi u Burskim ratovima na prijelazu stoljeca. Ali ne treba skretati s ove zanimljeve teme Americkog gradanskog rata.
za engleze si u pravu, a za loše stanje logora treba okriviti sjevernjake jer su blokadom uništili dovod zaliha Jugu. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 15/07/2011 : 14:05:27
|
Ja sam kao klinac gledajuci filmove, citajuci stripove i knjige s tom tematikom uvijek bio za sjevernjake, dok danas pokušavam na te dogadaje gledati neutralno. Imam gomilu knjiga sa zanimljivim slikama (ilustracijama) o tom ratu, pokušat cu nešto od toga staviti ovdje, ali danas i sutra ne stignem. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 15/07/2011 : 14:08:23
|
...glede Iraca, puno ih je ratovalo i na strani Juga (vidi film "Gods & Generals"), dojmljiva je scena u kojoj se u jednoj bitci susrecu Irci na suprotnim stranama. |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 15/07/2011 : 14:10:11
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Ja sam kao klinac gledajuci filmove, citajuci stripove i knjige s tom tematikom uvijek bio za sjevernjake, dok danas pokušavam na te dogadaje gledati neutralno. Imam gomilu knjiga sa zanimljivim slikama (ilustracijama) o tom ratu, pokušat cu nešto od toga staviti ovdje, ali danas i sutra ne stignem.
Znaš li možda gdje mogu nabaviti filmove Bogovi i Generali te Gettysburg jer mi je video kazedta izlizana i malo šteka, a htio bih ga imati ako je moguce na DVD-u. |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 15/07/2011 : 14:27:29
|
I ja vise pamtim Irce kao juznjake zahvaljujuci Peckinpahovom Major Dundeeju.
Moj omiljeni civil war film je bez sumnje Glory. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 15/07/2011 : 14:32:01
|
quote: Originally posted by Mairosu
I ja vise pamtim Irce kao juznjake zahvaljujuci Peckinpahovom Major Dundeeju.
Moj omiljeni civil war film je bez sumnje Glory.
pošto smo svi mi ovdje stripo-filo ljupci preporucam strip Joan Hex, a nedavno su snimili i film. Hex je prema stripu covjek koji je slucajno upucao Stonewall Jacksona. |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 15/07/2011 : 14:39:44
|
Uvijek zanimljiva tematika, a ja mislio da su naslovi i rasprave ovog tipa zabranjene na ovom forumu...viš viš ko bi reko |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Posted - 15/07/2011 : 14:47:11
|
quote: Originally posted by Zlotvor
paro, neka institucije rade svoj posao
Ti budi dobar ako ne želiš da tvoja faca nade mjesto na konjaniku Unije |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Posted - 15/07/2011 : 14:49:59
|
quote: Originally posted by bjelolasica Ne citiraj mi tog tipa.
|
|
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Posted - 15/07/2011 : 14:51:03
|
quote: Originally posted by paro
paro, neka institucije rade svoj posao
Ti budi dobar ako ne želiš da tvoja faca nade mjesto na konjaniku Unije
A budi i ti dobar da ne bi tvoja zauzela misto Lincolnove buljare |
Trljam ruke. |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Posted - 15/07/2011 : 14:53:48
|
quote: Originally posted by Zlotvor A budi i ti dobar da ne bi tvoja zauzela misto Lincolnove buljare
Zlotvore, pa ovo je kompliment, samo daj, oduvijek sam se divio cici Abrahamu
Ti ceš i dalje bit konjanik Unije |
|
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Posted - 15/07/2011 : 14:56:57
|
Zapravo, tradicija moje obitelji jest da su konjanici i konjogojci Sicaš se da si me prozva "konjokradicom" jednom, a? + Više bi volia bit neki Komanc, divljak, a ne neki vojnicic... |
Trljam ruke. |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 15/07/2011 : 14:57:32
|
quote: Originally posted by Zlotvor A budi i ti dobar da ne bi tvoja zauzela misto Lincolnove buljare
Zlotvore, pa ovo je kompliment, samo daj, oduvijek sam se divio cici Abrahamu
Ti ceš i dalje bit konjanik Unije
Ako ne želiš ubrzo upoznati presvjetlog cicu preporucam ti da zašutiš. |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Posted - 15/07/2011 : 15:05:27
|
quote: Originally posted by bjelolasica
Ako ne želiš ubrzo upoznati presvjetlog cicu preporucam ti da zašutiš.
Još jedan simpatizer Unije c c c Pa kolko vas ima?? |
|
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Posted - 15/07/2011 : 15:07:44
|
Zapravo, tradicija moje obitelji jest da su konjanici i konjogojci Sicaš se da si me prozva "konjokradicom" jednom, a? + Više bi volia bit neki Komanc, divljak, a ne neki vojnicic...
Sicam se sicam Dal ovime izražavaš želju da tvoja faca završi na tijelu konja ili?
Sve ce paro sredit Zlotvore, samo reci |
|
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 15/07/2011 : 15:26:00
|
quote: Originally posted by bjelolasica
Ako ne želiš ubrzo upoznati presvjetlog cicu preporucam ti da zašutiš.
Još jedan simpatizer Unije c c c Pa kolko vas ima??
Pobrkao si loncice ja bi jahao samo s jednim generalom James Ewell Brown Stuart. Zato Jine the Cavalry. |
|
|
Topic |
|