Author |
Topic  |
Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts
Member since 27/09/2004 |
Posted - 28/07/2011 : 19:08:21
|
Poceo sam iz dosade crtati jednu epizodu texa.evo objavljujem prvu tablu i planiram nacrtati i objaviti jednu svaki dan ukoliko mi to obaveze dopuste.
|
|
Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts
|
milandj3
Average Member

.JPG)
Serbia
616 Posts
Member since 17/08/2006 |
Posted - 29/07/2011 : 21:36:15
|
odlicno, sve cestitke za istrajnost. crtez ti je dosta disciplinovan. verovatno si i sam uvideo ovo sto cu reci, ali ajde da i ja malo prosipam znanje steceno na ovom forumu. pokusaj da objekte u prvom planu crtas linijom drugacije debljine od one u pozadini. tako se izbegava stapanje objekata. jel imas neki scenario ili onako nabacujes table na dnevnoj bazi? |
 |
|
Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts
Posted - 29/07/2011 : 21:55:56
|
Hvala na savjetu.Shvacam sta zelis reci,nastojat cu popravit.Imam okvirno cijelu pricu u svojoj glavi no tokom crtanja mijenjam neke detalje,dijelom i za to sta neke stvari nisam crtacki spreman izvesti. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 29/07/2011 : 22:14:31
|
quote: Originally posted by Torghal
Hvala na savjetu.Shvacam sta zelis reci,nastojat cu popravit.Imam okvirno cijelu pricu u svojoj glavi no tokom crtanja mijenjam neke detalje,dijelom i za to sta neke stvari nisam crtacki spreman izvesti.
O crtežu ti nemam što reći, meni izgleda ok. Ja bih to čitao. Vjerovatno ima stvari koje mogu bolje, ali to će ti drugi reći. Ja bih ti savjetovao (pošto ovo radiš za svoj gušt) da scenario ne bude teška naiva. Ubaci žlicu surovog realizma, žlicu Tarantina, žlicu Unforgivena. Skini rukavice i napravi krvavu epopeju u spomen istrebljenog crvenog naroda, izađi iz Bonelli okvira koji te pritišću. Ako netko bude pogođen u rame, ne smije se oporaviti za 2 sata već mora umrijeti od trovanju u mukama par dana kasnije. Što više skalpiranja, vješanja i pucanja u leđa. Već na počeku kreni ošto đonom. Ne treba nitko vidjeti indijance već ovi u kolima trebaju grdno najebati. Razlozi i pobude trebaju biti komplicirani. Pa da uživamo u jednom dobrom stripu... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 29/07/2011 22:19:13 |
 |
|
Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts
Posted - 29/07/2011 : 22:24:39
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Hvala na savjetu.Shvacam sta zelis reci,nastojat cu popravit.Imam okvirno cijelu pricu u svojoj glavi no tokom crtanja mijenjam neke detalje,dijelom i za to sta neke stvari nisam crtacki spreman izvesti.
O crtežu ti nemam što reći, meni izgleda ok. Ja bih to čitao. Vjerovatno ima stvari koje mogu bolje, ali to će ti drugi reći. Ja bih ti savjetovao (pošto ovo radiš za svoj gušt) da scenario ne bude teška naiva. Ubaci žlicu surovog realizma, žlicu Tarantina, žlicu Unforgivena. Skini rukavice i napravi krvavu epopeju u spomen istrebljenog crvenog naroda, izađi iz Bonelli okvira koji te pritišću. Ako netko bude pogođen u rame, ne smije se oporaviti za 2 sata već mora umrijeti od trovanju u mukama par dana kasnije. Što više skalpiranja, vješanja i pucanja u leđa. Već na počeku kreni ošto đonom. Ne treba nitko vidjeti indijance već ovi u kolima trebaju grdno najebati. Razlozi i pobude trebaju biti komplicirani. Pa da uživamo u jednom dobrom stripu...
Ispast ce da sam te poslusao ali dosta toga od ovoga sta si napisao sam vec planirao napravit. |
 |
|
Fe
Starting Member

39 Posts
Member since 01/04/2011 |
Posted - 30/07/2011 : 10:43:45
|
pokušaj malo poraditi na anatomiji i proporcijama. širina preko ramena iznosi dvije dužine glave. BTW čini se da je brko par puta presvukao prsluk. Negdje se stiče dojam da je kožni, a negdje vuneni. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 30/07/2011 : 19:48:45
|
O crtežu ti nemam što reći, meni izgleda ok. Ja bih to čitao. Vjerovatno ima stvari koje mogu bolje, ali to će ti drugi reći. Ja bih ti savjetovao (pošto ovo radiš za svoj gušt) da scenario ne bude teška naiva. Ubaci žlicu surovog realizma, žlicu Tarantina, žlicu Unforgivena. Skini rukavice i napravi krvavu epopeju u spomen istrebljenog crvenog naroda, izađi iz Bonelli okvira koji te pritišću. Ako netko bude pogođen u rame, ne smije se oporaviti za 2 sata već mora umrijeti od trovanju u mukama par dana kasnije. Što više skalpiranja, vješanja i pucanja u leđa. Već na počeku kreni ošto đonom. Ne treba nitko vidjeti indijance već ovi u kolima trebaju grdno najebati. Razlozi i pobude trebaju biti komplicirani. Pa da uživamo u jednom dobrom stripu...
Ispast ce da sam te poslusao ali dosta toga od ovoga sta si napisao sam vec planirao napravit.
Nema frke, djelimo zaradu od prava fifti/fifti bratski... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts
Posted - 30/07/2011 : 20:09:55
|
Ispast ce da sam te poslusao ali dosta toga od ovoga sta si napisao sam vec planirao napravit.
Nema frke, djelimo zaradu od prava fifti/fifti bratski...
Pola od nula je opet nula:) |
 |
|
Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 30/07/2011 : 21:53:44
|
Hm. Radnja se malo isprljala. Mi lajk.  |
 |
|
Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
cat claw
Advanced Member

5844 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 01/08/2011 : 07:50:34
|
I odluci se izmedju jednog od Teksovih crtaca, Ziroa i Hermana. Sva trojica ne idu zajedno.     U svakom slucaju imas visak shatiranja. Probaj da malo ''ocistis'' crtez.
Stene nastaju erozijom, a erozija ima svoja pravila. Kod tebe, erozija je bila prilicno pijana     |
 |
|
Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts
Posted - 01/08/2011 : 22:26:14
|
jedva sam je stigao nacrtati.danas sam imao stvarno malo slobodnog vremena i ovo je nacrtano u ektremno kratkom vremenu tako da kvaliteta i nije bas nesto ali bitno je da sam je zavrsio. tabla br.5
 |
 |
|
Dule
Average Member

Croatia
546 Posts
Member since 09/05/2003 |
Posted - 02/08/2011 : 02:34:20
|
Poštovani Bane, stene naravno ne(!) nastaju erozijom. Uz to, mislim da bi nas sve (i Torghala) veselio i koristilo nam, da ovdje navedeš barem neka "pravila erozije" stena??? Čekamo... Što se tiče Macanovih "žlica", "krvavih epopeja" i "skidanja rukavica"; i to Torghale zaboravi; jer on koji ti to savjetuje, ni sam nikad nije učinio ništa slično. Zato,Davore radi po svom i uživaj u pričama koje crtaš.
|
 |
|
cat claw
Advanced Member

5844 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 02/08/2011 : 07:54:50
|
OK, ne nastaju erozijom, ali se njihov oblik formira izmedju ostalog i erozijom. Jesam li se izvadio? A pravila su prosta. Sta god formiralo stene, to na njih deluje u istom pravcu tako da su linije na njima najcesce paralelne. Znaci, skup stena ne moze da izgleda kao ispreturano groblje (Torgalova prva slika)  U stvarnosti, naravno, moze, ali se ne slaze sa nasim opstim predstavama naviknutim na Arizonu i Jutu. I lose deluje na cistocu i jasnocu crteza.
Krv i kasike su Obijev patent, ali posto ih je mcn citirao, moze se shvatiti da se mcn slaze s tim? Hm.... A to da Torgal izmeni Teksa dok je vreme, stoji. Torgalov strip mi jako lici na moje radove kad sam imao 15-16 godina i koji su bili jako u fazonu Reja Karsona, Kanzas Kida i Roja Renka*, ali sam se trudio da ipak junaci budu moji.
*Crtani romani su nekad bili ono sto je Boneli vasoj generaciji |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
|
Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts
Posted - 02/08/2011 : 18:13:48
|
Dajte ljudi zar je jedan amaterski strip vrijedan toga da se zbog njega raspravljate i svadjate po netu,pogotovo u vasim godinama?Ja cu poslusat svaki dobronamjeran savjet pogotovo gospodina Bane i gospodina Macana na cijim stripovima sam odrastao ali cu uvijek na kraju napravit po svome(ne govore mi kolegice na poslu bez razloga da sam najtvrdoglavija budala koju su ikad upoznale).Ja sam svjestan svojih crtackih (ne)sposobnosti i svojih limita ali ja ovo crtam za svoj gust,jer uzivam u tome.Dok sam bio dijete pokazivao sam iznadprosjecan dar za crtanje no nisam poslije ulagao u sebe(zivot me odveo na druge strane;fakultet,posao)tako da moje crtanje sada nije nista bolje nego onda kad sam imao 16-17 godina. A sad da vam objasnim zasto mi je Tex bitan kao junak ove price;Radnja stripa je ta da se Tex nakon sukoba(koji u stripu nece biti prikazan)sa bandom karizmaticnog psihopata Jamesa Forda tesko ranjen dovuce do ranca Toma Franca koji tu zivi sa zenom,kcerkom i sinom koji se tek vratio sa skolovanja na istoku.Tex je na rubu smrti i cijeli strip ce provesti u krevetu na granici izmedju zivota i smrti.Za to vrijeme James sa bandom, prateci Texa stize do ranca sa zeljom da ga ubije i tako udje u legendu kao "covjek koji je ubio Texa Wilera".Tom se tada nadje u moralnoj dilemi;da li da izruci nepoznatog covijeka i osudi ga na smrt ili da rizikuje zivote vlastite obitelji.Dalje necu prepricavat jer ga onda ne bi imalo smisla crtat.Tex u ovom stripu ce se pojavit na jako malo slika i nece skoro nista ni progovorit jer ce sve ovo vrijeme provest u nesvijesti u krevetu tako da je on jako sporedan lik u stripu a opet jako bitan jer je on uzrok svih dogadjaja i to je razlog zasto mi je bitno da je on glavni junak stripa.jer on to u stvari nije. Eto to bi bilo to od mene,odoh ja crtat.Pozdrav |
 |
|
milandj3
Average Member

.JPG)
Serbia
616 Posts
Member since 17/08/2006 |
Posted - 02/08/2011 : 18:55:40
|
a znaci to je tzv. spin-off. nije ni to losa ideja. a sto se tice kvaliteta crteza, greota je da, kad vec imas, kao sto rekoh, disciplinovan crtez, ne iskoristis ovu tvoju malu avanturu i za licno usavrsavanje. uostalom do toga ce verovatno i doci. ne sumnjam da ce tamo neka dvadesetsedma tabla, kad dodje na red, biti pokazatelj crtackog napretka. |
 |
|
Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 03/08/2011 : 09:26:54
|
Je li ovo Brian May na posljednjoj tabli!? 
Nego, mislim da se vec nasla jednom "jedna budala" (ovaj, vise njih) koja se htila okititi slavom kao "covjek koji je ubio TW"... ne sjecam se broja.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts
Posted - 03/08/2011 : 21:09:50
|
tabla br.6 Na ovoj tabli sam malo promijenio stil crtanja i ovo je vec blize onome sta zelim.Godinu dana nisam nista crtao i malo sam se u prvim tablama trazio ali ovo je vec blize onome kako inace crtam.
 |
 |
|
Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts
|
Topic  |
|