rednazgul
New Member
Croatia
169 Posts
Member since 18/01/2011 |
Posted - 07/01/2012 : 07:37:25
|
quote: Originally posted by Markos
Ne znam, ja nemam nikakvih saznanja da se nešto nepredviđeno desilo. A jedino moguće je da se sat na serveru poremetio, da je "preskočio" baš u tom trenutku kad je isticala ta aukcija.
Meni se dešavao isti "problem" sa nestajanjem vremena ali sam skužio u čemu je kvaka....s obzirom da ne koristim informatički jezik mogu objasniti po seljački a ti ćeš vjerovatno shvatiti.... Pratim neku aukciju i ostalo je još otprilike minutu...imam još vremena i skoknem provjeriti neku drugu aukciju....sad se vratim na onu prvu tipkom "back one page" ali on počne odbrojavati sekunde od vremena kad sam prebacio na sljedeću aukciju....ako stisnem tipku refresh on odjednom preskoči 15-20 sekundi....znači da bideri koji su učinili isto kao i ja a nisu refreshali stranicu imaju na ekranu vrijeme cca 15 sekundi a u naravi je aukcija već završila....to mi se desilo dosta puta pa sad obavezno stisnem reload nakon povratka i više se ne pojavljuje ta vremenska rupa...vjerujem da se dečkima desilo isto... |
Edited by - rednazgul on 07/01/2012 07:39:10 |
|
|
Bojan1981
New Member
Canada
168 Posts
Member since 08/05/2011 |
Posted - 07/01/2012 : 09:27:34
|
quote: Originally posted by rednazgul
quote: Originally posted by Markos
Ne znam, ja nemam nikakvih saznanja da se nešto nepredviđeno desilo. A jedino moguće je da se sat na serveru poremetio, da je "preskočio" baš u tom trenutku kad je isticala ta aukcija.
Meni se dešavao isti "problem" sa nestajanjem vremena ali sam skužio u čemu je kvaka....s obzirom da ne koristim informatički jezik mogu objasniti po seljački a ti ćeš vjerovatno shvatiti.... Pratim neku aukciju i ostalo je još otprilike minutu...imam još vremena i skoknem provjeriti neku drugu aukciju....sad se vratim na onu prvu tipkom "back one page" ali on počne odbrojavati sekunde od vremena kad sam prebacio na sljedeću aukciju....ako stisnem tipku refresh on odjednom preskoči 15-20 sekundi....znači da bideri koji su učinili isto kao i ja a nisu refreshali stranicu imaju na ekranu vrijeme cca 15 sekundi a u naravi je aukcija već završila....to mi se desilo dosta puta pa sad obavezno stisnem reload nakon povratka i više se ne pojavljuje ta vremenska rupa...vjerujem da se dečkima desilo isto...
Pozdrav rednazgul, Shvatam o cemu govoris, medjutim u ovoj situaciji, aukcija je skroz nestala sa ekrana, a nisam ni koristio opciju da se vratim na prethodnu stranicu, znaci kada sam se vratio na aukciju koliko se secam sada jer je to bilo pre nekog vremena, ja koristim sa leve strane ekrana opcije sa aukcijama koje pratim ili kupujem. Znaci bilo je ostalo vise od pola minuta do kraja aukcije kada je uopste nije bilo vise na ekranu sa ostalim. Onda se odjednom vratila nazad za jedno pola minuta i vec je bila gotova. I nisam bio jedini kojem se to desilo. |
|
|