forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibrarijum - samo dobri stripovi (tm)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 114

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/03/2016 : 10:23:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

kod nas su na faksu ocjene od 1 do 10, samo sto su od 1 do 5 negativne - nisi polozio ispit/kolokvij,

u principu ide to slicno kao sa %, za pozitivno trebas cca 60 %, to jest ocjenu najmanje 6

1 - 5 = negativno
6 = zadovoljivo
7 = dobro
8 - 9 = vrlo dobro
10 = odlicno

a po ECTS sistemu je to:
1 - 5 = F: fail (0-55 %)
6 = E: sufficient (55 - 59,5 %)
7 = D: satisfactory (59,6 - 70,7 %)
8 = C: good (70,8 - 84,2 %)
9 = B: very good (84,3 - 95,5 %)
10 = A: excellent (95,6 - 100 %)

edit: i kod nas je u osnovnim i srednjim skolama 1 a razred, 1 b razred itd.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 07/03/2016 10:36:28
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5332 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 07/03/2016 : 15:44:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

quote:
Originally posted by Oki

Mene osobno, i strip koji bi velika većina ocjenila najlošijom ocjenom od npr 1 ne bi odbilo da taj strip uzmem u ruke kako bi se i sam mogao uvjeriti u "kvalitetu" istoga...tako je i na komentarima na recenzije. Neki strip koji je za većinu smeće ipak zna pružiti dovoljnu dozu zabave....

Meni je par puta baš došlo da uzmem strip jer su ga svi opisali kao neopisivo smeće - ono baš me zanimalo
Al' ne sjećam se više koji

Je, ima nekih ljudi koji su se uhvatili recenziranja pa su nabubali jedinice po svim segmentima ocjenjivanja iako to nema veze sa onim kako stvari stoje u stvarnosti i na kraju se te ocjene naveliko razlikuju od prosječne ocjene svih komentara,a među tim ocrnjenim epizodama se zna naći simpatičnih pričica, pogotovo kod Dylana.
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5332 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 07/03/2016 : 15:46:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Nije mi jasno kakve veze imaju ocjenjivanja u školama i fakultetima sa ocjenjivanjem stripova?
Ovdje na stripovi.com je ipak ustaljen sustav ocjenjivanja od 1 do 10, pa bi bilo u redu da se svi mi toga i pridržavamo;)
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10905 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 07/03/2016 : 15:58:20  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki
Ovdje na stripovi.com je ipak ustaljen sustav ocjenjivanja od 1 do 10, pa bi bilo u redu da se svi mi toga i pridržavamo;)

ko ti brani da se pridzavas tog pravila?

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12761 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 07/03/2016 : 16:07:41  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Dovoljno je od 1-5 ili 5-10. Svejedno

Ja ih ocjenjujem od 1-5, školski

1 - ne valja ništa, dibidus loše
2 - dovoljan, valja nešto
3 - dobar strip, solidno
4 - jako dobar strip, puno bolje od solidnog
5 - odličan strip, je ovo dobro majku mu

5+ - oni rijetki stripovi - de luxe, vrh, par exellence, prva liga

Have mercy
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10905 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 07/03/2016 : 16:09:45  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko
5+ - oni rijetki stripovi - de luxe, vrh, par exellence, prva liga

https://www.youtube.com/watch?v=4xgx4k83zzc
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7407 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 07/03/2016 : 19:52:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by Shaner

Toliko priče o skalama...
A da pročitate i ocijenite koji strip?

koji?

Koji god.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7407 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 07/03/2016 : 20:26:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote

Autocesta sunca

Istovremeno strip ceste (ako postoji film ceste zašto ne i strip?) i priča o sazrijevanju, Autocesta sunca govori o dva mladića koji prelaze pola Francuske u bijegu od poludjelog prevarenog muža i nemilosrdnih mafijaša i u potrazi za samima sobom. Njihov put je sadržajan i zanimljiv, kao i cijela galerija likova koje njime susreću. Zabavna je to vožnja praćena pri početku pomalo iritantnim, no kasnije čak simpatičnim crtežom, koja donosi i uzbuđenja i smijeh, pa čak i neku skicu društvenog stanja u Francuskoj, no ipak ne nudi nešto više. Ili bar ja to nisam uspio pronaći.

6/10

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 08/03/2016 : 08:48:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Zoološki vrt zimi 8/10

Mladi Hamaguchi napušta posao u tekstilnoj tvornici i igrom slučaja završava u studiju gdje postaje pomoćnik slavnog crtača mangi i njegove ekipe. Uživao sam čitajući ovaj strip, kao uostalom i sve od Taniguchija. Nema tu mrcvarenja stripa dva-tri dana, pročita se u jednom dahu i to odmah! Lijepo su prikazali živote crtača i njihovu stalnu borbu sa rokovima, kao i emotivne situacije između glavnih junaka. Otprilike mi je u rangu sa stripom Spomenar moga oca ili mrvicu iza, a malo ispred Dalekog susjedstva.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 08/03/2016 : 08:59:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by anto

šaneru,jel tvoja skala ocena od 1 do 10 ?
ako je tako (moja je 5-10),možeš li mi opisno dati kako izgleda ta skala?
(recimo kod mene je : 5-sranje(nedovoljno);6-onako,može da prođe,ako baš nemaš ništa pametnije da radiš(dovoljno);7-solidno,simpatično,zabavno,ali nikako za kolekciju(dobro);8 - veoma dobro;9 - odlično;10 - fenomenalno,"izuvanje iz cipela")

Moja skala je, kao što si i pretpostavio, od 1 do 10 i to je više-manje ona klasična školska skala ocjena samo poduplana. Opisno bi to izgledalo otprilike ovako:

1 - neoprostivo loše
2 - i dalje loše, ali dozvoljavam da svi umiješani ostanu na životu
3 - dovoljno prihvatljivo da se ne lupam po glavi što sam potrošio vrijeme na to, ali ipak bolje preskočiti
4 - negdje kao tvoja šestica, može proći ako baš nemaš nešto pametnije za raditi
5 - solidno, vrijedi pročitati (jednom) ako voliš tu tematiku ili ti paše taj tip crteža
6 - ovo je već pravi dobar strip; zabavno i inteligentno; zapravo se tu nema šta loše za reći, ali jednostavno ne pruža ništa više od dobre zabave
7 - tu smo na teritoriju vrlo dobrog; ovo bi morao svatko pročitati, a tko ima imalo sklonosti prema takvom tipu stripa obavezno bi ga trebao imati na polici
8 - jako, jako dobro, određeni detalji/nijanse ga dijele od odličnog
9 - odlično, fantastično, strip koji pruža posebno iskustvo (barem jednom)
10 - bez konkurencije; pri svakom čitanju pruža nešto novo i čini se sve bolji i bolji; kupovati u tri primjerka ko teller

Napomena:
Za Bonellijeve stripove je skala malo drugačija, oni su po prilagođenom programu.

Eto, nadam se da sam ti pomogao.

Sviđa mi se opis ocjena! Slično je i kod mene. Često dajem sedmice ili osmice i pogotovo mi se sviđa kako si objasnio baš te dvije kategorije.

I ovo za Bonellije se slažem! To je sasvim drugačiji tip stripa, koji mi je prirastao srcu još nekada davno kao i Bonellijevi junaci i za njih bi imao sasvim drugačije kriterije pri ocjenjivanju!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8664 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 08/03/2016 : 13:27:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Pa ima i od Bonellija ima stvari koje ne moraju ići po prilagođenom programu. Ken parker, recimo... pa i pokoji Dilan Dog mogu dohvatiti i sedmicu, a možda se navuće i koja osmica. :)

@ Shaner
Meni je Autocesta 8,5... Ali ja bolujem od road fetiša.:P

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 08/03/2016 : 13:38:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Pa ima i od Bonellija ima stvari koje ne moraju ići po prilagođenom programu. Ken parker, recimo... pa i pokoji Dilan Dog mogu dohvatiti i sedmicu, a možda se navuće i koja osmica. :)

@ Shaner

Slažem se s ocjenom.
Autocesta mi je jedna od prvih (i najdražih) Orki.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11883 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/03/2016 : 16:05:24  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

Autocesta sunca

Istovremeno strip ceste (ako postoji film ceste zašto ne i strip?) i priča o sazrijevanju, Autocesta sunca govori o dva mladića koji prelaze pola Francuske u bijegu od poludjelog prevarenog muža i nemilosrdnih mafijaša i u potrazi za samima sobom. Njihov put je sadržajan i zanimljiv, kao i cijela galerija likova koje njime susreću. Zabavna je to vožnja praćena pri početku pomalo iritantnim, no kasnije čak simpatičnim crtežom, koja donosi i uzbuđenja i smijeh, pa čak i neku skicu društvenog stanja u Francuskoj, no ipak ne nudi nešto više. Ili bar ja to nisam uspio pronaći.

6/10

Slazem se. Ni mene nije odusevio strip. Ocena takodje 6 od 10( u rasponu od 1 do 10, naravno)
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7407 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 08/03/2016 : 18:13:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

@ Shaner

Ken je naravno iznimka.
A ostali... U školskoj analogiji - draga su to djeca i kuže oni neke stvari, ali ih ipak treba malo pogurati.

Mogu shvatiti da je nekom Autocesta bolja nego meni. Kao što sam i napisao, ima tu dobrih elemenata, a treba uzeti u obzir i osobne preferencije. Ja sam se dvoumio između 6 i 7, ali shvativši da ga vjerojatno više nikad neću čitati i nemam neku želju imati ga na polici, odluka je ipak pala na 6.
Slično sam se recimo dvoumio i sa Gospodinom Jeanom, ali tu mi tematika više paše pa je pala sedmica.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7407 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 08/03/2016 : 18:25:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

uh,prekomplikovana mi je ta skala 1-10.

Ma nije baš tako strašna. Samo zamijeniš tvrde i mehke ocjene svaku sa svojom brojkom i to ti je (više-manje) to.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 08/03/2016 : 19:23:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Imam i ja svoju skalu od 1 do 10, ide otprilike ovako:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10905 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 08/03/2016 : 21:01:02  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
ja sam citao kobilin autoput sunca, prilicno zabavan strip, ocena 8 na skali od 5 do 10, ocena je iz 2011. sto tice bonelija samo Zagor ima protekciju, ostalima sam ukinuo. sada tu najvise vrednujem MNa i prvih 27 dilana.gn

Edited by - kasper on 08/03/2016 21:09:16
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7407 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 08/03/2016 : 21:26:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

ja sam citao kobilin autoput sunca, prilicno zabavan strip, ocena 8 na skali od 5 do 10, ocena je iz 2011. sto tice bonelija samo Zagor ima protekciju, ostalima sam ukinuo. sada tu najvise vrednujem MNa i prvih 27 dilana.gn

Kod mene Zagor nije imao protekciju ni kada sam bio klinac. Mijenjao Zagora za Texa još tamo s 8-9 godina.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10905 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 08/03/2016 : 21:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Kod mene Zagor nije imao protekciju ni kada sam bio klinac. Mijenjao Zagora za Texa još tamo s 8-9 godina.

to ti se zove corav poso
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7407 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 08/03/2016 : 21:37:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

to ti se zove corav poso

Baš.

Go to Top of Page

kosinusoid
New Member

190 Posts

Member since 30/05/2015

Posted - 09/03/2016 : 19:48:09  Show Profile Show Extended Profile  Send kosinusoid a Private Message  Reply with Quote
Ove godine Fibra slavi 10 godina jel tako?

Bilo bi dobro kada bi se napravio neki prihvatljiv popust na komplete, tipa;

Kolorka 1-30, 30-60, 60-100 (bez rasprodanih izdanja naravno),

pa tako i za preostala izdanja iz Orke, Orke Specijal i Kolorke specijal...kao što je bilo 2013. na Interliberu ako se ne varam. Ja sam tada izdvojio 1000 eur za 3 kompleta, ali na žalost nisam mogao doći na Interliber. Ove godine bih definitivno kupio veću količinu, jer...naprosto ne stignem kupovati sve što bi htio, niti mogu na bilo koji drugi način stići sva izdanja. Jedino rješenje vidim u ovoj retorici.

Edited by - kosinusoid on 09/03/2016 19:49:07
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 09/03/2016 : 19:54:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Za interliber dobijes 20% na takve komplete :)
Go to Top of Page

kosinusoid
New Member

190 Posts

Member since 30/05/2015

Posted - 09/03/2016 : 20:00:07  Show Profile Show Extended Profile  Send kosinusoid a Private Message  Reply with Quote
Kak misliš? Pa prošle godine je maksimum bio 10% na 20 komada, nisam htio dat iz principa.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/03/2016 : 20:10:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

khm, I beg to differ, mislis 10 % na vec 20 % popusta u startu na sva izdanja, znaci 28 %, a neka izdanja ionako su imala popuste od 30 %, 40 % ...

a moguce je da ce biti i jubilarnih popusta

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 09/03/2016 : 20:13:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ma pusti trola.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page
Page: of 114 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000