forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibrarijum - samo dobri stripovi (tm)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 114

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 25/10/2011 : 09:26:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Meni je Lajt&Bold jedina Fibra koju bih odmah prodao; nije mi se ni najmanje dopala.

Ja cu odmah i da ti je kupim.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 25/10/2011 : 09:31:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Od Lavrica mi fali Glista u bijegu. Vidim da je jos malo pa rasprodana, pa mi je to jedan od prioriteta. Dopali su mi se i Evropa i Bosanske basne. Za oba stripa zalim sto nisu malo duzi. Secam se da sam Basne citao u povratku sa Mafesta kroz dolinu Neretve. To su lepa secanja.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7127 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 26/10/2011 : 00:52:59  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
I ja sam dosad procitao Bosanske basne i Evropu (prije nekoliko dana). Oba stripa su mi odlicna, tesko je reci koji mi je bolji. Lavric jednostavno rastura i pripovjedacki i crtacki.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 01/11/2011 : 21:47:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam Muchacho.
Ukratko, izvrstan crtež i kolor koji se rijetko viđa u stripu.
Scenarij osrednje zanimljiv, ali može proći.
Šteta zbog pederastije.
Leptirići kraj jezera su, blago rečeno, smiješni.

Želja: kada bi bar ovakav crtač crtao The Dark Tower...

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 06/11/2011 : 20:29:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
OR SP 6 - SAM SAMCAT ... Chaboute je unikatan pojam medju strip autorima. Njegov pristup stripu nije cisto stripski, vec, recimo - filmski. Pazljivi kadrovi, pazljive kompozicije, citanjem njegovih albuma stice se utisak da gledate film - samo sto je nacrtan, je li. Kadrovi promicu kao celuloidna traka, a radnja tece nekakvim filmskim tokom, te je ugodjaj poprilicno zanimljiv, u najmanju ruku. Sam Samcat je treci strip od Chaboutea koji citam, i definitivno je rec o necemu posebnom. Za pocetak, manje teksta u ovoliko strana se retko vidja (izuzmimo Arzacha i tome sl.). Drugo, tema je, pa, u najmanju ruku interesantna. Simpaticna saga o deformisanom mladicu koji ceo zivot provodi usamljen u svetioniku, i ciji se modus vivendi korenito menja kada putem recnika pocne spoznavati strani svet lako se cita, lako i pije, a poruke ostavlja tek na neko naknadno, pazljivije citanje...Chaboute iskusno plasira svoje metafore kroz prilicno banalan scenario, koji bi se u rukama nekog drugog autora pretvorio u necitko djubre. Nije za svakoga, no, nije ni lose, ne mogu reci da mi se svidja bas kao npr. Pun Mesec od istog autora, ali, vredi procitati. Na prvi pogled mozda deluje sporo, ali mi je sva ta tisina nekako stvorila mnogo dinamicniji osecaj nego kod meni sterilnog Gibrata... **** / *****

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej

Edited by - Mairosu on 06/11/2011 20:30:12
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 12/11/2011 : 23:15:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
I tako kupih Ratmana na kraju. Kakva sam fibrozna kurva.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 16/11/2011 : 11:39:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Bosanske basne su dobar omnibus, mada na momente pretenciozno. Najbolje dvije priče su mi o metalcima i o papagaju (kanarincu?) što je otišao za ručak.

Odličan crtež, čovjek je stvarno majstor svoga zanata.

Što se tiče ostaloga, ne znam kako je Lavrič doživio/preživio rat u Bosni (u smislu je li bio tamo u to vrijeme ili sudjelovao u bilo čemu i slično), ali imam dojam da nastupa pomalo elitistički i s visine na način "sad ću ja vama Hrvatima, Srbima, Muslimanima dokazati da ste svi isti, zamiješati vas sve u istu kašu i održati vam moralku". Izjednačavanje?
Mada... ako je nehotično izjednačavanje, ne sudim autora radi toga. Na kraju krajeva, i sam to ponekad radim kada vidim vijesti o ratovima nekih plemena u Africi jer ne razumijem dovoljno stvari i zato jer nemam volje sve razumijeti. Međutim, iritira me takav pristup kod nekoga tko piše nešto što bih ja trebao pročitati, jer je u ona šporka vremena bilo i previše tipova koji su dolazili izvana i držali moralku kako treba riješiti stvari među divljim balkancima.
Teška tema..
Ocjena: 6/10.

Sada su mi na redu Evropa i Glista. Kroz par dana se javljam s utiscima .

Edited by - Amos on 16/11/2011 11:40:30
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 22/11/2011 : 15:01:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Glista u bijegu - Zabavan strip o sitnoj protuhi i neporavljivom zajebantu koji upada iz nevolje u nevolju. Odličan! 7/10.

Koma - Već par dana razmišljam o ovom stripu i ne mogu se odlučiti je li dobar strip ili sranje?
Problem je da ima dobre strane, npr. atmosfera, solidna (iako neoriginalna) premisa, dobar ctrež (pomalo žovijalne boje za temu, ali ajde..), upečatljivi detalji (sama glavna junakinja, deranje kože, bijeg kroz hotel) itd.
Loše strane su mi jednostavno nepodnošljivi gnosticizam i onaj odvratni Demiurg, hermetičnost priče, završetak koji mi nikako nije legao. Možda ne gledam pravim očima cijelu sliku i možda bih trebao malo istražiti "što je sve pisac htio reći", ali Koma mi je koma i ne ide, pa ne ide.. 4/10.

Edited by - Amos on 22/11/2011 15:02:49
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4754 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 22/11/2011 : 20:40:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Zekan - Slalomi (nije Fibra, ali jeste) - sudeći po pričama sa foruma i neke opšte slike koju sam stekao o Zekanu - očekivao sam znatno više.
Kao da sam pogledao jednu epizodu ,,Prijatelja'', ali onako bez ikakvog znanja upao u sredinu 6. sezone. Zabavna priča, primetno je insistiranje na osobinama likova, ali mi jednostavno nije zabavno. Često zamara, scene su mi bez ikakvog reda (da ne pričam o tom nepostojanom vuku, te dvojici koji ga imitiraju).
Elem, kao pitka zabava - sve pet. Daleko je od slave koju mu pridaju ovde. :)

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 22/11/2011 : 21:55:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
I ja procitao slalome pre neki dan, sad krenuo kao malo blacktown. Sta znam, simpaticno je, ali svi kazu da real deal krece tek kasnije.

A da su scene navrat-nanos, jesu.

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4754 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 22/11/2011 : 22:05:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Daću mu svakako šansu, ali ako mi se i sledeća 2, eventualno 3 albuma ne prijemče, sumnjam da ću nastaviti.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 22/11/2011 : 22:06:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Dijalozi su dosta dobri doduse, kao i mcnov prevod.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21135 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/11/2011 : 22:20:32  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Evo ovako:
real deal ne kreće kasnije, slalomi su (po meni, ali i po mnogima) najbolja Zekanova epizoda od prvih šest objavljenih kod nas; rela deal te hvata sa vremenom, sa dužim čitanjem Zekanovih pustolovina.
treba ući u taj svet, u Trondhajmov um; većini se to desi sa drugim,trećim, četvrtim čitanjem Zekana, bilo iste, bilo različitih priča;nekome se dopadne odmah, a nekima nikad.

dalje, Zekan nije definitivno strip za Krešine godine, ma koliko Kreša delovao načitano i ozbiljnije od svojih vršnjaka; imaš Krešo još toga da prođeš u životu da bi ti Zekan bolje legao, što je i potpuno normalno, bilo bi čudo da je drugačije.

dalje, par mojih ortaka kojima sam dao da pročitaju Zekana, nikako nisu mogli da ga svare; bio im je ok, simpa, ništa preko toga;srećom (po njih), poznajući moj ukus i verujući u njega malo su se više potrudili i evo danas dvojica su takođe vatreni ljubitelji Zekana (sva trojica nisu jaki stripofili, više umereni imaju tek po neki album, više preferiraju skupljanje knjiga/filmova), a ovaj treći ga voli, ali nije ga uhvatio to ludilo kao nas.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 22/11/2011 22:22:02
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4754 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 22/11/2011 : 22:23:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:

dalje, Zekan nije definitivno strip za Krešine godine, ma koliko Kreša delovao načitano i ozbiljnije od svojih vršnjaka; imaš Krešo još toga da prođeš u životu da bi ti Zekan bolje legao, što je i potpuno normalno, bilo bi čudo da je drugačije.

To sam i ja skapir'o, verujem da je ona scena o Mirki, te Zekonjinom ponašanju oko cele te situacije mnogo bliža nekome ko je kroz sve to prošao u Zekonjinim godinama (nagađam da ima preko 30). :)

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 22/11/2011 : 22:26:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Ima dosta nekog egzistencijalnog angsta koji je malo prijemciviji ljudima u kasnim 20tim pa navise. Pogotovo likovi zekana i paje (mislim da se zove paja onaj drugi "tunjavi" iz grupe).

Vuk je samo mcguffin.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21135 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/11/2011 : 22:44:25  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Pa rekao bih i ja da je strip namenjen za publiku u kasnijim dvadesetim pa naviše.

To je kao ona priča kad smo kao klinci čitali Ken Parkera i sa čuđenjem gledali na matorce koji su jedino njega čitali od svih nama dragih junaka zagora,Bleka Stene,...Kad se samo setim dvojice ujaka i teča koji iz cele moje kolekcije, i tada povelike, sa negodovanjem pogledaju na Mikija,Zagija i ekipu i uzmu jebenog Ken Parkera; nisam mogao da im se načudim.Dok nije došlo i moje vreme za Kena.
To je otprilike i ovde priča, manje-više.

Ja sam prvo počeo da čitam Atomskog i nakon desetak stranica odustao.Strip mi je bio smor.Nekako uzmem kasnije da čitam Blacktown, pa odmah za njim Slalome,Frkafuljke i ponovo Ubrzivača, ovaj put kompletnog.I to je bilo to.Sa svakim kasnijim čitanjem otkrivao sam neku novu foru, neku novu zanimljivost.
A dijalozi su stvarno maestralni.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 22/11/2011 : 22:49:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

To je kao ona priča kad smo kao klinci čitali Ken Parkera i sa čuđenjem gledali na matorce koji su jedino njega čitali od svih nama dragih junaka zagora,Bleka Stene,...Kad se samo setim dvojice ujaka i teča koji iz cele moje kolekcije, i tada povelike, sa negodovanjem pogledaju na Mikija,Zagija i ekipu i uzmu jebenog Ken Parkera; nisam mogao da im se načudim.Dok nije došlo i moje vreme za Kena.

Tako meni ceo zivot prebacuju za Corta, da cu ga zavoleti kad mu dodje vreme. Vreme jos nije doslo :D

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21135 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/11/2011 : 22:53:36  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

quote:

Tako meni ceo zivot prebacuju za Corta, da cu ga zavoleti kad mu dodje vreme. Vreme jos nije doslo :D

A što ne znači da neće doći!!!!!!

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/11/2011 : 23:34:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Da bacim i ja par komentarčića/"najava"/opservacija glede i u svezi Fibre... Da budu svi na jednom mjestu.

KOLORKA 14 - Ubojica
Akcijski thriller s jednom distinktivnom razlikom, glavni lik nije junak, možda čak niti antijunak u klasičnom smislu riječi, već pravi negativac. Autor predstavlja tu ulogu glavnog lika nepozitivca, i objektivno sagledava radnju s gledišta plaćenog ubojice lišenog skrupula/savjesti, no čvrste metodike. Predator poput aligatora, vođen nepogrešivim instinktom koji mu omogućuju da preživi u prirodi, kao i u urbanoj džungli - gdje vrebaju drugi grabežljivci, ali i žrtve koje hrane grabežljivca. Naravno da je najfascinantniji lik ubojice, no i radnja se fino razvija u pozadini.
Heh, tko kaže da glavni junaci uvijek moraju biti pozitivci?

Blast 1 - Debela tjelesina
Pročitao ga tijekom bolovanja prošli tjedan... Zaista, strip za kojega mi je drago da ga imam u kolekciji. U osnovi odmah me posjetio na "Usual suspects", i tko zna kakva se priča još krije iza Polzinog navodnog "zločina" i što je morao učiniti da bi dosegao ultimativni blast... Ultra debeo, trom, pijanica, no s druge strane inteligentni sociopat s egzistencijalističkom misijom, bivši pisac. I ko da likovi nisu dovoljno ružni, Larcenet ovim eksperimentalnim crtežom dalje produbljuje nakaradnost tog Blastovog svijeta. Vjerujem i da ovo ima 200 stranica zato jer se puno brže crta, a kad čovjek ima što za reći kadrovi očito samo slijede jedan za drugim... Nestrpljivo očekujem nastavak!

Razmišljam ga pročitati još jedanput, možda kad dođe nastavak. Zaista se može čitati i tumačiti s više gledišta, žanrovski: thriller, egzistencijalistička drama ("traženje smisla i življenje slobode"), mystery...

Fibra 16 - FULU
Nekako su mi najdraže Trillove kombinacije s Rissom, Chicanose i Boy Vampire obožavam (ili možda samo izbjegavam iz nekog razloga ostale suradnje - Alvara tek moram pročitati). Uglavnom, Trillov kinky smisao za humor, avanturu i opičene likove uopće ne jenjava. Snalazi se na asfaltnoj džungli među nabrijanim latinosima podjednako dobro kao u pravoj južnoameričkoj džungli ili crnoj Africi. Mitovi, ropstvo, seksualnost, ljubav i strast sreću se u Fulú, odabranici bogova... "Svi će je poželjeti, a nijedan je neće imati." Imam još dva albuma i pol do kraja, uopće se neću žuriti.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 22/11/2011 23:35:06
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 23/11/2011 : 10:17:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Evropa - Jednostavno vrhunski strip. Prva liga!
Točno kako stoji na omotu "...gangstersko-gastarbajterski blues ceste...".
Crtež izvrstan kao i uvijek, a priča je tri puta bolja. Na početku krene brijačina, a poslije to ulazi u neke mračne vode traženja mira i iskupljenja.
Žile je odlično ocrtan kao lik u svim detaljima, ubija ga savjest zbog zločina, očajnički traži ljubav i ubija bez pardona, ali se snebiva nad gadostima koje radi mafija s kojom se druži. Meni je fora bilo što gdje god dođe pita za neku znamenitost, u Milanu pita Ciglu gdje je La Scala, u Parizu za Ajfelov toranj, a u Berlinu za Zid. Znači nije totalno plitak i to se nešto krije, ali ne može van...
Kraj je epski.
Preporuka svima za čitanje.
Čista desetka!

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 23/11/2011 : 21:07:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Procitao Blacktown i Frkafuljce.

Blacktown mi je sasvim korektna sprdnja. Zanimljivo spakovan Zekan, malo "drugaciji" western, i izvrtanje svih klisea na glavu. I opet odlicni dijalozi.

Frkafuljci mi je najbolji dosad. Baksuz-vinjete su vrh, smejao sam se k'o blentav.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21135 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 23/11/2011 : 21:53:26  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Procitao Blacktown i Frkafuljce.

Blacktown mi je sasvim korektna sprdnja. Zanimljivo spakovan Zekan, malo "drugaciji" western, i izvrtanje svih klisea na glavu. I opet odlicni dijalozi.

Frkafuljci mi je najbolji dosad. Baksuz-vinjete su vrh, smejao sam se k'o blentav.

joj, tu mi je jaka fora kad u restoranu Riki hoće da utvrdi da li je zaista proklet i nikako mu ne uspeva; kakav trip!

Edited by - anto on 23/11/2011 21:54:02
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 23/11/2011 : 21:56:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
Možda još ne kužiš ali navukao si se :-). Za dan-dva ćeš opet uzeti Slalome, bit će ti bolji nego prvi put i tako to krene... Postaneš ljudska veličina, ljubitelj Zekana, što kaže Anto :-).

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21135 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 23/11/2011 : 21:57:30  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
he,he,he
A posle kreću Tvrđe.
Pa onda kukanje - Markose , kad će nova tura???

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 23/11/2011 : 22:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Atomski Ubrzivac mi je otprilike bolji nego pola Spirouvih epizoda sto sam citao...onaj deo kad beze po sumi, ono je masterpis.

Go to Top of Page
Page: of 114 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.61 seconds. Snitz Forums 2000