Author |
Topic |
anto
Advanced Member
Serbia
21148 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 23/11/2011 : 22:05:00
|
quote: Originally posted by Mairosu
Atomski Ubrzivac mi je otprilike bolji nego pola Spirouvih epizoda sto sam citao...onaj deo kad beze po sumi, ono je masterpis.
a glupi pandur ? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 23/11/2011 : 22:07:14
|
Geg sa kucetom koji se zove "paf" me je doveo do suza. Nikad gluplja fora, a nikad jaca izvedba. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 23/11/2011 : 22:36:14
|
quote: Originally posted by Ignus
znači atomski ubrzivač treba zadnji čitat? zbilja zbunjuje taj zekan.
Atomski Ubrzivac nema, koliko sam shvatio, ama bas nikakve veze sa glavnim zekan plotom i mozes ga citati kad hoces. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Posted - 23/11/2011 : 22:46:38
|
quote: Originally posted by Mairosu
quote: Originally posted by Ignus
znači atomski ubrzivač treba zadnji čitat? zbilja zbunjuje taj zekan.
Atomski Ubrzivac nema, koliko sam shvatio, ama bas nikakve veze sa glavnim zekan plotom i mozes ga citati kad hoces.
a mcn kaže http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=40735&whichpage=1
tamo negdje oko dna stranice...i sad ti budi pametan...kažem zbunjujuće... |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 23/11/2011 : 23:17:24
|
quote: Originally posted by anto real deal ne kreće kasnije, slalomi su (po meni, ali i po mnogima) najbolja Zekanova epizoda od prvih šest objavljenih kod nas; rela deal te hvata sa vremenom, sa dužim čitanjem Zekanovih pustolovina. treba ući u taj svet, u Trondhajmov um;
Priznajem da ga nikad nisam uzeo u ruke (Zekana), najviše zbog priprostog crteža, ovako naovlaš rečeno, a što uopće ne mora biti točno. Kakava je humor, perfidni, crni, bez riječi, urnebesni? Zašto bi mi se morao svidjeti kao strip? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Posted - 23/11/2011 : 23:22:56
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by anto real deal ne kreće kasnije, slalomi su (po meni, ali i po mnogima) najbolja Zekanova epizoda od prvih šest objavljenih kod nas; rela deal te hvata sa vremenom, sa dužim čitanjem Zekanovih pustolovina. treba ući u taj svet, u Trondhajmov um;
Priznajem da ga nikad nisam uzeo u ruke (Zekana), najviše zbog priprostog crteža, ovako naovlaš rečeno, a što uopće ne mora biti točno. Kakava je humor, perfidni, crni, bez riječi, urnebesni? Zašto bi mi se morao svidjeti kao strip?
hm... a kako nekome objasnit zašto su monti pajtoni smješni? ili ti se sviđa ili nesviđa |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 23/11/2011 : 23:29:09
|
quote: Originally posted by Ultras Sada lepo priznaj da ne bi dao ni 100 dinara za njega
To je sawitcheva škola, molim lijepo... A uvijek ga mogu posudit u knjižnici pa procijeniti jel se isplati trošiti novce na njega. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 23/11/2011 : 23:35:39
|
Rekao bih da se zajebava. Ubrzivac je homage Franquin-era Spirou, i nema nikakvih poveznica sa Zekanovim pravim svetom - Zekan nije Zekan vec klon Spiroua npr. Dragec i Paja se ne pojavljuju, nema Nadje itd. |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 23/11/2011 : 23:38:25
|
Kakava je humor, perfidni, crni, bez riječi, urnebesni? Zašto bi mi se morao svidjeti kao strip?
Zekan kao Zekan je antropomorfna parabola ljudskog sveta u strip formi, sa diskretnim, gotovo pazljivo skrivenim humorom i puno egzistencijalnog angsta koji se oslikava kroz glavne junake. U sustini, rekao bih da je Zekan Trondheimovo vidjenje "inner-city" zivota na kraju 20. veka, strip koji cesto ima McGuffin i sastoji se iz gomile manjih vinjeta koje grade odnose medju likovima.
Izuzetak su, koliko shvatam, albumi Blacktown i Atomski Ubrzivac koji portuju Zekana i jos ponekog lika u drugo mesto i vreme i ponasaju se kao one-shotovi (mada likovi zadrzavaju neke note svog karaktera). |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21148 Posts
Posted - 24/11/2011 : 07:22:51
|
He,he,he - Zekan je čak i bolji nego što ga ja hvalim (najiskrenije) Ultrase, veruj mi, samo ti još nije ušao pod kožu ( pitaj to ostale koji su navučeni na njega - SenG-a,Nostroma,Mikea,Markosa,Sloba,MCN-a,Dekaru,...) @Mairosu I Walter je parodija, pored Blacktowna i Ubrzivača. |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 24/11/2011 : 09:29:45
|
Znači Atomski malo ispada iz Zekanovog redovnog slijeda? A ja prije 10-ak dana uzeo baš taj strip i pročitao i nije me se posebno dojmio pa se pitam čemu ta strka oko Zekana? Inače volim takav "brutalniji" humor i Pajtonovci su mi vrh vrhova pa sam se ponadao i Zekanu, kad ono osrednje.. S čim onda da nastavim čitanje i kojim redom? |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 24/11/2011 : 09:38:52
|
Rekao bih da je zekan vise seinfeld nego monty p. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21148 Posts
Posted - 24/11/2011 : 14:10:43
|
quote: Originally posted by Amos
Znači Atomski malo ispada iz Zekanovog redovnog slijeda? A ja prije 10-ak dana uzeo baš taj strip i pročitao i nije me se posebno dojmio pa se pitam čemu ta strka oko Zekana? Inače volim takav "brutalniji" humor i Pajtonovci su mi vrh vrhova pa sam se ponadao i Zekanu, kad ono osrednje.. S čim onda da nastavim čitanje i kojim redom?
Slalomi,Frkafuljci,Lubav&Zamjena pa onda slistiš Blacktown,Waltera i Ubrzivača.
I JOŠ JEDNOM ĆU PONOVITI, VEROVATNO PETNAESTI PUT: Zekan nije (NIJE) strip koga ćete pročitati i reći "Do jaja, ovo rastura".On ulazi u kožu polagano, ali sigurno.Trondhajmov humor je zaista nesvakidašnji, usudio bih se reći krajnje intelektualan. A za sve što je "vrh" treba i malo vremena - pa nije valjda da ovo već ne znate. Koliko ima filmova ili muzičkih grupa koji su vam se na prvu loptu učinili osrednje, a kasnije sa novim gledanjem/preslušavanjem su vam bili sve bolji i bolji.Tako je i sa ovim stripom (kao što vas neke stvari na prvu oduševe, a na drugu razočaraju - obično pliće stvari)
Edit: kad se samo setim kako sam počeo da slušam "Faith no more" - tu neko moje društvo iz Gimnazije je odlepilo na ovu grupu, a meni se oni uopšte nisu učinili zanimljivim; ali malo sam se potrudio, verujući prijateljima i njihovom dobrom ukusu, i isplatilo se.Dan danas slušam FNM i beskrajno uživam!! Izvucite pouku (gledajte na mene kao na one moje prijatelje iz gimnazije sa dobrim ukusom za muziku)
|
Edited by - anto on 24/11/2011 14:14:12 |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Posted - 24/11/2011 : 15:07:01
|
quote: Originally posted by anto
Slalomi,Frkafuljci,Lubav&Zamjena pa onda slistiš Blacktown,Waltera i Ubrzivača.
Hvala ti Anto, znao sam da ćeš konstruktivno reagirati!
Baš zato što si i ti među ostalima hvalio Zakana odlučio sam probati. Ići ću po ovom tvom redu, a o dojmovima malo potpunije kada pročitam. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21148 Posts
Posted - 24/11/2011 : 15:59:00
|
pa da ti iskreno kažem, ja sam išao totalno van tog rasporeda, tako da on nije ni najmanje presudan za celokupni utisak o stripu. pročitaj moj post, do kraja, ako već nisi - u tom grmu leži zec. |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 24/11/2011 : 19:32:01
|
quote: Originally posted by Amos Baš zato što si i ti među ostalima hvalio Zakana odlučio sam probati. Ići ću po ovom tvom redu, a o dojmovima malo potpunije kada pročitam.
Nedavno sam procitao Waltera i ljubav&zamjenu i legli su mi samo tako. U oba sam nasao neke stvari koje su me odusevile. Ako znas onaj osjecaj, zatvoris knjigu i osjecas se dobro. To je negdje sredina serijala i mislim da s tim ne mozes faliti. Ako ti se to ne svidi nemoj citat dalje, mada zekan ulazi pod kozu lagano, sto je Anto odlicno primjetio.
|
Edited by - Mord on 24/11/2011 19:33:08 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21148 Posts
Posted - 24/11/2011 : 22:27:24
|
quote: Originally posted by Mord
quote: Originally posted by Amos Baš zato što si i ti među ostalima hvalio Zakana odlučio sam probati. Ići ću po ovom tvom redu, a o dojmovima malo potpunije kada pročitam.
Nedavno sam procitao Waltera i ljubav&zamjenu i legli su mi samo tako. U oba sam nasao neke stvari koje su me odusevile. Ako znas onaj osjecaj, zatvoris knjigu i osjecas se dobro. To je negdje sredina serijala i mislim da s tim ne mozes faliti. Ako ti se to ne svidi nemoj citat dalje, mada zekan ulazi pod kozu lagano, sto je Anto odlicno primjetio.
Bravo brate, to je to - taj osećaj kad doživiš čitajući strip, znaš da se radi o pravoj stvari! Nema mnogo takvih stripova, a Zekan je jedan od njih! |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21148 Posts
Posted - 24/11/2011 : 22:41:38
|
Za Zekana nije, ali zato za Tvrđu jeste.
Sad ne znam da li znate - prva četiri Zekana je objavio jedan od najvećih stripofila sa ovih prostora,Edvin, odnosno njegov More Comics - i to čini mi se u tiražu od 1000 primeraka, koji zajeb!!! Iskreno se nadam da mu pomaže da ih proda ovaj Markosov potez sa nastavljanjem i završavanjem serijala. |
Edited by - anto on 24/11/2011 22:44:52 |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Posted - 25/11/2011 : 10:29:34
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by Mord
Bravo brate, to je to - taj osećaj kad doživiš čitajući strip, znaš da se radi o pravoj stvari! Nema mnogo takvih stripova, a Zekan je jedan od njih!
E taj se dojam i traži. Dobro, nagovorili ste me. Zekanov lobi djeluje... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 26/11/2011 : 10:45:32
|
Uzeo Q-ove u ruke i pročitao "Šetnju" iz Q3 i "Mamutov krabar" iz Q7/8... Iz ovog što sam pročitao mogu reći da me iznenadio, posebice Krabar. Nadam se da je ovaj stil prisutan i u glavnom serijalu. Sad bi bilo interesantno pročitatio nešto iz glavnog Zekanovog plota, jer koliko vidim ovdje Zekana skoro da ni nema?! Jesu li ove priče uopće objavljene unutar ovih 9 albuma?
Humor ovih stripova i nije toliko skriven, koliko je prirodan i spontan, pa samo naizgled izgleda kao da je skriven. Monty python humor iz skečeva je uglavnom preglumljen i neprirodan, ali je brutalan! S ovim dvjema priča ne bih ga strpavao u isti koš.
|
Edited by - DeeCay on 26/11/2011 10:46:08 |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
Member since 18/11/2003 |
Posted - 26/11/2011 : 12:08:18
|
Uzeo Q-ove u ruke i pročitao "Šetnju" iz Q3 i "Mamutov krabar" iz Q7/8... Iz ovog što sam pročitao mogu reći da me iznenadio, posebice Krabar. Nadam se da je ovaj stil prisutan i u glavnom serijalu. Sad bi bilo interesantno pročitatio nešto iz glavnog Zekanovog plota, jer koliko vidim ovdje Zekana skoro da ni nema?! Jesu li ove priče uopće objavljene unutar ovih 9 albuma?
Nisu, ove priče iz Q stripa nisu uopče vezane na serijal, koji sadrži 10 albuma. Humor Trondheima jeste dosta specifičan, težko ga je porediti sa nečim. |
Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik |
|
|
Topic |
|