forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibrarijum - samo dobri stripovi (tm)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 114

anto
Advanced Member

Serbia
21148 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 23/11/2011 : 22:05:00  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Atomski Ubrzivac mi je otprilike bolji nego pola Spirouvih epizoda sto sam citao...onaj deo kad beze po sumi, ono je masterpis.

a glupi pandur ?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 23/11/2011 : 22:07:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Geg sa kucetom koji se zove "paf" me je doveo do suza. Nikad gluplja fora, a nikad jaca izvedba.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 23/11/2011 : 22:15:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
znači atomski ubrzivač treba zadnji čitat? zbilja zbunjuje taj zekan.

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 23/11/2011 : 22:36:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ignus

Atomski Ubrzivac nema, koliko sam shvatio, ama bas nikakve veze sa glavnim zekan plotom i mozes ga citati kad hoces.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 23/11/2011 : 22:46:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

quote:
Originally posted by Ignus

Atomski Ubrzivac nema, koliko sam shvatio, ama bas nikakve veze sa glavnim zekan plotom i mozes ga citati kad hoces.

a mcn kaže
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=40735&whichpage=1

tamo negdje oko dna stranice...i sad ti budi pametan...kažem zbunjujuće...

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/11/2011 : 23:17:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto
real deal ne kreće kasnije, slalomi su (po meni, ali i po mnogima) najbolja Zekanova epizoda od prvih šest objavljenih kod nas; rela deal te hvata sa vremenom, sa dužim čitanjem Zekanovih pustolovina.
treba ući u taj svet, u Trondhajmov um;

Priznajem da ga nikad nisam uzeo u ruke (Zekana), najviše zbog priprostog crteža, ovako naovlaš rečeno, a što uopće ne mora biti točno. Kakava je humor, perfidni, crni, bez riječi, urnebesni? Zašto bi mi se morao svidjeti kao strip?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 23/11/2011 : 23:21:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay
... najviše zbog priprostog crteža ...

Sada lepo priznaj da ne bi dao ni 100 dinara za njega

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 23/11/2011 : 23:22:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
real deal ne kreće kasnije, slalomi su (po meni, ali i po mnogima) najbolja Zekanova epizoda od prvih šest objavljenih kod nas; rela deal te hvata sa vremenom, sa dužim čitanjem Zekanovih pustolovina.
treba ući u taj svet, u Trondhajmov um;

Priznajem da ga nikad nisam uzeo u ruke (Zekana), najviše zbog priprostog crteža, ovako naovlaš rečeno, a što uopće ne mora biti točno. Kakava je humor, perfidni, crni, bez riječi, urnebesni? Zašto bi mi se morao svidjeti kao strip?

hm... a kako nekome objasnit zašto su monti pajtoni smješni? ili ti se sviđa ili nesviđa

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/11/2011 : 23:29:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras
Sada lepo priznaj da ne bi dao ni 100 dinara za njega

To je sawitcheva škola, molim lijepo... A uvijek ga mogu posudit u knjižnici pa procijeniti jel se isplati trošiti novce na njega.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 23/11/2011 : 23:35:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Rekao bih da se zajebava. Ubrzivac je homage Franquin-era Spirou, i nema nikakvih poveznica sa Zekanovim pravim svetom - Zekan nije Zekan vec klon Spiroua npr. Dragec i Paja se ne pojavljuju, nema Nadje itd.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 23/11/2011 : 23:38:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kakava je humor, perfidni, crni, bez riječi, urnebesni? Zašto bi mi se morao svidjeti kao strip?

Zekan kao Zekan je antropomorfna parabola ljudskog sveta u strip formi, sa diskretnim, gotovo pazljivo skrivenim humorom i puno egzistencijalnog angsta koji se oslikava kroz glavne junake. U sustini, rekao bih da je Zekan Trondheimovo vidjenje "inner-city" zivota na kraju 20. veka, strip koji cesto ima McGuffin i sastoji se iz gomile manjih vinjeta koje grade odnose medju likovima.

Izuzetak su, koliko shvatam, albumi Blacktown i Atomski Ubrzivac koji portuju Zekana i jos ponekog lika u drugo mesto i vreme i ponasaju se kao one-shotovi (mada likovi zadrzavaju neke note svog karaktera).

Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 24/11/2011 : 00:30:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
A uvijek ga mogu posudit u knjižnici pa procijeniti jel se isplati trošiti novce na njega.

Jesi li ga čitao u Q magazinu ?
Dobar je Zekan

Ne baš toliko koliko ga Anto hvali ali dobar

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21148 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 24/11/2011 : 07:22:51  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
He,he,he - Zekan je čak i bolji nego što ga ja hvalim (najiskrenije) Ultrase, veruj mi, samo ti još nije ušao pod kožu ( pitaj to ostale koji su navučeni na njega - SenG-a,Nostroma,Mikea,Markosa,Sloba,MCN-a,Dekaru,...)
@Mairosu
I Walter je parodija, pored Blacktowna i Ubrzivača.

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 24/11/2011 : 09:29:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Znači Atomski malo ispada iz Zekanovog redovnog slijeda?
A ja prije 10-ak dana uzeo baš taj strip i pročitao i nije me se posebno dojmio pa se pitam čemu ta strka oko Zekana?
Inače volim takav "brutalniji" humor i Pajtonovci su mi vrh vrhova pa sam se ponadao i Zekanu, kad ono osrednje..
S čim onda da nastavim čitanje i kojim redom?

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 24/11/2011 : 09:38:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Rekao bih da je zekan vise seinfeld nego monty p.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21148 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 24/11/2011 : 14:10:43  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Amos

Znači Atomski malo ispada iz Zekanovog redovnog slijeda?
A ja prije 10-ak dana uzeo baš taj strip i pročitao i nije me se posebno dojmio pa se pitam čemu ta strka oko Zekana?
Inače volim takav "brutalniji" humor i Pajtonovci su mi vrh vrhova pa sam se ponadao i Zekanu, kad ono osrednje..
S čim onda da nastavim čitanje i kojim redom?

Slalomi,Frkafuljci,Lubav&Zamjena
pa onda slistiš Blacktown,Waltera i Ubrzivača.

I JOŠ JEDNOM ĆU PONOVITI, VEROVATNO PETNAESTI PUT:
Zekan nije (NIJE) strip koga ćete pročitati i reći "Do jaja, ovo rastura".On ulazi u kožu polagano, ali sigurno.Trondhajmov humor je zaista nesvakidašnji, usudio bih se reći krajnje intelektualan.
A za sve što je "vrh" treba i malo vremena - pa nije valjda da ovo već ne znate.
Koliko ima filmova ili muzičkih grupa koji su vam se na prvu loptu učinili osrednje, a kasnije sa novim gledanjem/preslušavanjem su vam bili sve bolji i bolji.Tako je i sa ovim stripom (kao što vas neke stvari na prvu oduševe, a na drugu razočaraju - obično pliće stvari)

Edit:
kad se samo setim kako sam počeo da slušam "Faith no more" - tu neko moje društvo iz Gimnazije je odlepilo na ovu grupu, a meni se oni uopšte nisu učinili zanimljivim; ali malo sam se potrudio, verujući prijateljima i njihovom dobrom ukusu, i isplatilo se.Dan danas slušam FNM i beskrajno uživam!!
Izvucite pouku (gledajte na mene kao na one moje prijatelje iz gimnazije sa dobrim ukusom za muziku)

Edited by - anto on 24/11/2011 14:14:12
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 24/11/2011 : 15:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Slalomi,Frkafuljci,Lubav&Zamjena
pa onda slistiš Blacktown,Waltera i Ubrzivača.

Hvala ti Anto, znao sam da ćeš konstruktivno reagirati!

Baš zato što si i ti među ostalima hvalio Zakana odlučio sam probati. Ići ću po ovom tvom redu, a o dojmovima malo potpunije kada pročitam.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21148 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 24/11/2011 : 15:59:00  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
pa da ti iskreno kažem, ja sam išao totalno van tog rasporeda, tako da on nije ni najmanje presudan za celokupni utisak o stripu.
pročitaj moj post, do kraja, ako već nisi - u tom grmu leži zec.

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 24/11/2011 : 19:32:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Baš zato što si i ti među ostalima hvalio Zakana odlučio sam probati. Ići ću po ovom tvom redu, a o dojmovima malo potpunije kada pročitam.

Nedavno sam procitao Waltera i ljubav&zamjenu i legli su mi samo tako. U oba sam nasao neke stvari koje su me odusevile. Ako znas onaj osjecaj, zatvoris knjigu i osjecas se dobro. To je negdje sredina serijala i mislim da s tim ne mozes faliti. Ako ti se to ne svidi nemoj citat dalje, mada zekan ulazi pod kozu lagano, sto je Anto odlicno primjetio.

Edited by - Mord on 24/11/2011 19:33:08
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21148 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 24/11/2011 : 22:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

quote:

Nedavno sam procitao Waltera i ljubav&zamjenu i legli su mi samo tako. U oba sam nasao neke stvari koje su me odusevile. Ako znas onaj osjecaj, zatvoris knjigu i osjecas se dobro. To je negdje sredina serijala i mislim da s tim ne mozes faliti. Ako ti se to ne svidi nemoj citat dalje, mada zekan ulazi pod kozu lagano, sto je Anto odlicno primjetio.

Bravo brate, to je to - taj osećaj kad doživiš čitajući strip, znaš da se radi o pravoj stvari!
Nema mnogo takvih stripova, a Zekan je jedan od njih!

Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 24/11/2011 : 22:40:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote

Markose, tebi reklama za Zekana nije ni potrebna

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21148 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 24/11/2011 : 22:41:38  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Za Zekana nije, ali zato za Tvrđu jeste.

Sad ne znam da li znate - prva četiri Zekana je objavio jedan od najvećih stripofila sa ovih prostora,Edvin, odnosno njegov More Comics - i to čini mi se u tiražu od 1000 primeraka, koji zajeb!!!
Iskreno se nadam da mu pomaže da ih proda ovaj Markosov potez sa nastavljanjem i završavanjem serijala.

Edited by - anto on 24/11/2011 22:44:52
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 25/11/2011 : 10:29:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mord

quote:

Bravo brate, to je to - taj osećaj kad doživiš čitajući strip, znaš da se radi o pravoj stvari!
Nema mnogo takvih stripova, a Zekan je jedan od njih!

E taj se dojam i traži. Dobro, nagovorili ste me.
Zekanov lobi djeluje...

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/11/2011 : 10:45:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Uzeo Q-ove u ruke i pročitao "Šetnju" iz Q3 i "Mamutov krabar" iz Q7/8... Iz ovog što sam pročitao mogu reći da me iznenadio, posebice Krabar. Nadam se da je ovaj stil prisutan i u glavnom serijalu. Sad bi bilo interesantno pročitatio nešto iz glavnog Zekanovog plota, jer koliko vidim ovdje Zekana skoro da ni nema?! Jesu li ove priče uopće objavljene unutar ovih 9 albuma?

Humor ovih stripova i nije toliko skriven, koliko je prirodan i spontan, pa samo naizgled izgleda kao da je skriven. Monty python humor iz skečeva je uglavnom preglumljen i neprirodan, ali je brutalan! S ovim dvjema priča ne bih ga strpavao u isti koš.

Edited by - DeeCay on 26/11/2011 10:46:08
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2536 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 26/11/2011 : 12:08:18  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Uzeo Q-ove u ruke i pročitao "Šetnju" iz Q3 i "Mamutov krabar" iz Q7/8... Iz ovog što sam pročitao mogu reći da me iznenadio, posebice Krabar. Nadam se da je ovaj stil prisutan i u glavnom serijalu. Sad bi bilo interesantno pročitatio nešto iz glavnog Zekanovog plota, jer koliko vidim ovdje Zekana skoro da ni nema?! Jesu li ove priče uopće objavljene unutar ovih 9 albuma?

Nisu, ove priče iz Q stripa nisu uopče vezane na serijal, koji sadrži 10 albuma. Humor Trondheima jeste dosta specifičan, težko ga je porediti sa nečim.

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page
Page: of 114 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000