forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibrarijum - samo dobri stripovi (tm)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 111

anto
Advanced MemberSerbia
15075 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 18/04/2018 :  20:48:05  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Fibrini Ameri i inače pate od boljke (meni) nepodnošljivog prijevoda. Ne podnosim sjevernjački žargon, kao što ni sjevernjaci ne podnose naš, i to mi je nečitljivo.


pogledam nekad na HRT-u seriju Stipe u gostima;simpatična serijica sa jako zabavnom glumom par glavnih aktera - radi se o Stipi koji je iz Splita došao kod sina,snaje i unuka u Zagreb - i ne mogu da verujem koliko je govor koji se kod mene,u zapadnoj Srbiji govori, sličan Stipinom,a oba toliko različita od zagrebačkog.
Čak su bliskiji nego ovaj moj i recimo onaj iz južne Srbije.

I savršeno kapiram Viceta što mu ne leži severnjački žargon.
Nekako mi je on bio sasvim dobar u Smogovcima,ali u nekim ozbiljnijim serijama,filmovima...mi je smešan.Kao recimo crnogorski - neka mi oproste Crnogorci i Zagrepčani što ovo kažem.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 18/04/2018 20:50:10
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
3458 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 26/04/2018 :  20:11:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with QuotePogrebnik 2 - Monstrum iz logora Sutter (Xavier Dorison & Ralph Meyer)

Druga knjiga Pogrebnika ne razlikuje se puno od prve. To je i dalje pitak i zabavan komercijalni western sa oku ugodnim crtežom. No to je manje važno. Važnije je ono po čemu se ova knjiga razlikuje, a to je naslovni lik "monstruma". Riječ je o jednom od najzanimljivijih likova s kojima sam se do sada susreo, a njegov način djelovanja postavlja teška, no važna moralna pitanja. Problem je što uz njega dolazi do izražaja koliko su ostali likovi dosadni i jednostavni, te što Dorison spomenuta pitanja ipak ostavlja u drugom planu to jest suviše olako odgovara na njih. Još jedan zanimljiv, a nedovoljno iskorišten detalj su lešinari s kojima bi netko skloniji metaforama napravio čuda, no ovdje ostaju tek na razini dosjetke. "Monstrum" čini ovaj diptih boljim od prethodnoga, no Pogrebnik i dalje ostaje samo dobar strip™.

7/10


http://onlineimpressions.blogspot.com/

Edited by - Shaner on 26/04/2018 20:13:48
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
3458 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 03/05/2018 :  17:31:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with QuoteEternaut (Hector German Oesterheld & Francisco Solano Lopez)

Prošlo je više od deset godina od prvog Fibrinog izdanja ovog stripa i tek malo manje vremena od mog prvog susreta s njim. Sjećao sam se samo okvirne radnje i ne pretjerano pozitivnog dojma koji je ostavio pa sam, potaknut najavom definitivnog izdanja, odlučio obnoviti gradivo.

Na ovom forumu su već napisane stranice i stranice o Oesterheldu i njegovoj obitelji, te statusu kojeg je ovaj strip stekao u Argentini pa vjerujem da nema potrebe to ponavljati. Činjenica je da je u pitanju kultno djelo, no ne mogu se oteti dojmu da je taj status rezultat vanjskih okolnosti više nego odlika samog stripa.

Ima tu metafora, po(r)uka, emocija i sličnih stvari koje obično tražim od stripa, no sve su prvoloptaške i banalne te na toj razini kod mene nije upalio. Iznimka je donekle početak (dok se ne priključe vojsci) koji ima dosta dobru atmosferu. Čak ni promatrajući Eternauta kao čisti akcijski/sf/survival strip bez ikakvih većih pretenzija, ne bih rekao da je u pitanju vrhunsko štivo. Tu su problemi tipični za novinske stripove (puno ponavljanja, eksplicitna objašnjavanja), "nevjerojatni" obrati (glavni likovi su se ne znam više koliko puta izvukli doslovce u zadnji čas) i jednodimenzionalni likovi, što sve skupa baš i ne doprinosi užitku čitanja, bar kod mene.

Mislim stoga da Eternaut najbolje prolazi kad ga se promatra kao dokument. Reprezentativni primjer pulp sf-a pedesetih godina 20. stoljeća na temelju kojeg se može secirati i analizirati tadašnje strip stvaralaštvo, pristup sf-u i strahovi društva u Argentini, pa i šire.

Što se Lopezovog crteža tiče, on je također pomalo arhaičan, no svakako solidan, ali ne i vanserijski. Čini mi se da je tu dosta do osobnog ukusa, a meni takav stil ne odgovara u potpunosti pa me ni vizualni element nije oduševio. Tu vrijedi spomenuti i prenatrpanost stranice (šest pasica) u prvotnom Fibrinom izdanju, što će biti promjenjeno u nadolazećem i s te strane sigurno doprinijeti tečnosti i užitku čitanja.

Zbog svega navedenog i usprkos "nedovršenosti" i dalje priželjkujem rimejk kojeg je Oesterheld radio s Brecciom deset godina nakon završetka originalnog Eternauta. Unatoč njegovoj političkoj prirodi, dojma sam da ne može biti slabiji od originala. Oesterheld je u međuvremenu rafinirao svoj izričaj (Mort Cinder), a Alberto Breccia, jedan od najboljih crtača u povijesti stripa, je tu još navodno i eksperimentirao. Di ćeš veće sreće!

Zbog važnosti - 7/10


http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

zare80
Junior MemberSerbia
400 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 03/05/2018 :  19:27:20  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
Ukusi se ne komentarisu, ali dati istu ocenu za prethodna dva stripa je vec malo previse :)
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
3458 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 03/05/2018 :  19:43:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
A još da ti kažem da sam više uživao čitajući drugi tom Pogrebnika...


http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
1118 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 03/05/2018 :  20:17:47  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zare80

Ukusi se ne komentarisu, ali dati istu ocenu za prethodna dva stripa je vec malo previse :)


Zar ga stvarno ozbiljno doživljavaš? Shaner samo (dobro) trola
Svi mu "osvrti" mogu komotno u viceve. Ugl, mene dobro zabavlja...
Go to Top of Page

izivko
Advanced MemberGermany
8466 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 03/05/2018 :  20:31:05  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Shaner je veliki strip znalac.
Volim pročitati njegove osvrte i izuzetno cijenim njegovo mišljenje o nekom stripu.


Have mercy
Go to Top of Page

Peyo
Advanced MemberCroatia
4677 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 03/05/2018 :  20:40:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zare80

Ukusi se ne komentarisu, ali dati istu ocenu za prethodna dva stripa je vec malo previse :)Ne nužno. Strip je u svojoj osnovnoj funkciji zabavna literatura, pa još ako je dobro nacrtan po meni zaslužuje visoke ocjene.

Da su stripovi od početka imali samo slice of life tematiku ili težili samo nekim velikim "dubokim" temama odavno ih ne bi bilo.

To ne znači da mislim da strip sa slice of life ili "dubljim" sadržajem ne može biti zabavan i zanimljiv (plus odlično nacrtan).

Ovdje neki forumaši konstantno preferiraju teške teme i sadržaje, dok dobar dio preferira samo "laganice". Za prve vjerujem da im je (većini) strip samo prolazna "in" faza, dok su drugi dobrim dijelom zaslužni za preživljavanje stripa u nas.

Edited by - Peyo on 03/05/2018 20:40:43
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
1118 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 03/05/2018 :  20:42:04  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Shaner je veliki strip znalac.
Volim pročitati njegove osvrte i izuzetno cijenim njegovo mišljenje o nekom stripu.
Eto, a meni djeluje kao vrhunski zajebant koji svoje neznanje o strip mediju plasira trolanjem. Dok su mi, recimo, tvoji upisi o pročitanim stripovima simpatični i s guštom ih čitam.
Možda nisam pročitao dovoljno Shanerovih osvrta pa griješim, sud donosim na osnovu 10-20 koje jesam. Nadam se da se nitko neće uvrijediti...
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced MemberCroatia
7555 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 03/05/2018 :  21:33:58  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Zidrou/Porcel-Kabaret Folies Bergere

Rovovi, smrt, smrad,nametnici, bezdušni zapovijednici, topovsko meso, dezerterstvo, strijeljanje vlastitih ljudi. Ukratko-prvi svjetski rat.
Meni je više-manje svaki strip o prvom svjetskom ratu isti. Tardijevi mi se ne sviđaju, Naša majka rat mi je odličan. Uz sve ovo nabrojano šta karakterizira prvi svjetski rat, ovde imamo i interesantnu priču jednoga osuđenika na smrt. Crtež dobar.

Dobro 7/10

Igort-5 je savršen broj

Poprilično razočaranje. Rijetko mi se dogodi da mi crtež smeta čitanju, a ovde mi smeta. Možda je i to razlog šta me priča nije posebno dojmila.Iako bi mu naša zamjerke, prijevod može proć.

Ništa posebno 5.5/10

Perrissin/Tirabosco-Kongo

Interesantna priča o kolonizaciji Konga, a u stvari priča o naivcima, šupljin pričama, pohlepi, uništavanju i ugnjetavanju.
Priča možda teče malo sporo i monotono ali meni se svidila. Paše mi crtež.

7/10


Juillard-Plava bilježnica

O majko mila i draga šta je ovo????
Juillard drži se crtanja, ovo šta pišeš ti je za zatvor.
Nemam riječi.

Zadnjih 15-ak stranica prelista 2/10
Doli sve stranke, živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 03/05/2018 21:37:27
Go to Top of Page

zare80
Junior MemberSerbia
400 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 04/05/2018 :  00:26:31  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

A još da ti kažem da sam više uživao čitajući drugi tom Pogrebnika...

Ok, ako cenis samo po uzivanju ;)
Mislim tvoj komentar za Eternaut mi je zanimljiv i ok objasnjen, ali ne znam, meni atmosfera tog stripa nadjacava bilo sta drugo i jednostavno osvaja od pocetka do kraja. Ja zbog toga i ne zelim da ga analiziram i razlazem, jer time razbijam celinu koja je dobra sama po sebi i na neki nacin kvarim sve. Ali dobro jednostavno te nije pogodio kao mene, a ja cak nisam ni procitao bilo kakav uvod o piscu pre citanja stripa.
Go to Top of Page

zare80
Junior MemberSerbia
400 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 04/05/2018 :  00:27:42  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Shaner je veliki strip znalac.
Volim pročitati njegove osvrte i izuzetno cijenim njegovo mišljenje o nekom stripu.

Tako se i meni cini i zato sam i bio iznenadjen 😀
Go to Top of Page

zare80
Junior MemberSerbia
400 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 04/05/2018 :  00:34:41  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:
Originally posted by zare80

Ukusi se ne komentarisu, ali dati istu ocenu za prethodna dva stripa je vec malo previse :)Ne nužno. Strip je u svojoj osnovnoj funkciji zabavna literatura, pa još ako je dobro nacrtan po meni zaslužuje visoke ocjene.

Da su stripovi od početka imali samo slice of life tematiku ili težili samo nekim velikim "dubokim" temama odavno ih ne bi bilo.

To ne znači da mislim da strip sa slice of life ili "dubljim" sadržajem ne može biti zabavan i zanimljiv (plus odlično nacrtan).

Ovdje neki forumaši konstantno preferiraju teške teme i sadržaje, dok dobar dio preferira samo "laganice". Za prve vjerujem da im je (većini) strip samo prolazna "in" faza, dok su drugi dobrim dijelom zaslužni za preživljavanje stripa u nas.Slazem se. Ako tako gledamo ok. S tim sto je to isto kao sto komedija nikada nece dobiti Oskar, ili jako retko. Ne znam, nekako meni licno ne ide u isti kosh, a sve stoji sto si rekao i zavisi od raspolozenja 😀
Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnikSerbia
562 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 04/05/2018 :  00:48:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:
Originally posted by zare80

Ukusi se ne komentarisu, ali dati istu ocenu za prethodna dva stripa je vec malo previse :)Ne nužno. Strip je u svojoj osnovnoj funkciji zabavna literatura, pa još ako je dobro nacrtan po meni zaslužuje visoke ocjene.

Da su stripovi od početka imali samo slice of life tematiku ili težili samo nekim velikim "dubokim" temama odavno ih ne bi bilo.

To ne znači da mislim da strip sa slice of life ili "dubljim" sadržajem ne može biti zabavan i zanimljiv (plus odlično nacrtan).

Ovdje neki forumaši konstantno preferiraju teške teme i sadržaje, dok dobar dio preferira samo "laganice". Za prve vjerujem da im je (većini) strip samo prolazna "in" faza, dok su drugi dobrim dijelom zaslužni za preživljavanje stripa u nas.Ko preferira teške teme u drugim vidovima umetnosti (Dostojevski: Zapisi iz podzemlja, ili filmovi: Requiem for a Dream, The Shining, Mulholland Dr, Twin Peaks...) preferiraće i u stripu.

Nije to nikakva faza.

Eto ja, pored duhovitih stripova poput Asterixa ili Zekanovih pustolovina, volim nihilizam, beznađe, mentalne bolesti, u svim vidovima umetnosti, ne čudi što su mi najdraži stripovi Dilan Dog, Blast, Ibikus, a mnogo mi se svidela iskrenost u Zašto sam ubio Pierrea ili Svagdanja borba...
Takva materija koja podstiče na razmišljanje, traži malo više mentalnog i emocionalnog angažovanja.


Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
3458 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 04/05/2018 :  10:37:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Shaner je veliki strip znalac.quote:
Originally posted by verab

Eto, a meni djeluje kao vrhunski zajebant koji svoje neznanje o strip mediju plasira trolanjem.Ja nemam pojma odakle vi ovo izvlačite... Uglavnom, obojica pretjerujete.

Što se tiče rasprave o stripu kao ozbiljnoj ili zabavnoj literaturi. Osobno volim kada je oboje istovremeno, a može to biti (Rabinov mačak, Svagdanja borba, Perzepolis...). Ako pričamo o naslovima koji su isključivo jedno ili drugo (pretpostavimo da takvi naslovi postoje), preferiram one ozbiljne, no to ne znači da mi je svaki takav dobar, niti da mi zabavni ne mogu biti bolji od ozbiljnih. Da upotrijebim zaretovu paralelu s filmom, von Trierov Dogville mi je čista desetka, isto kao i McTiernanov Die Hard i Monkey Business braće Marx.


http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
1118 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 04/05/2018 :  11:13:19  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:
Originally posted by izivko

Shaner je veliki strip znalac.quote:
Originally posted by verab

Eto, a meni djeluje kao vrhunski zajebant koji svoje neznanje o strip mediju plasira trolanjem.Ja nemam pojma odakle vi ovo izvlačite... Uglavnom, obojica pretjerujete.

+1

:)
Go to Top of Page

sumohrvat
Senior Member

2797 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 04/05/2018 :  12:07:19  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Shaner je veliki strip znalac.
Volim pročitati njegove osvrte i izuzetno cijenim njegovo mišljenje o nekom stripu.
A da tek doživiš užitak kada njegovo izlaganje o stripu slušaš.... Ja ne mogu reći da ja sa njim pričam o stripu jer ja njega slušam dok on priča :) Dogodilo se da smo jednom pričali ( on pričao, a ja slušao ) o stripovima kada su nam prišla dva srednjoškolca i rekla da im je svaki puta kada dođu u knjižaru užitak slušati njegova obraćanja kupcima.
Mislim da bi njega trebalo pozvati na neki festival da održi tribinu. Ne, ozbiljno...
Ono, 60 minuta sa Shanerom talk show :)

Edited by - sumohrvat on 04/05/2018 12:11:52
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
3458 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 04/05/2018 :  12:24:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Edo ne pretjeruj.


http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

sumohrvat
Senior Member

2797 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 04/05/2018 :  12:33:40  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Edo ne pretjeruj.
Eto, osim što je veliki poznavatelj stripa još je i skroman :)
Pa jesu li nam prišla ona dva klinca i nahvalila te više nego ja u ovom komentaru ? Jesu :)
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
31560 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/05/2018 :  12:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat

A da tek doživiš užitak kada njegovo izlaganje o stripu slušaš.... Ja ne mogu reći da ja sa njim pričam o stripu jer ja njega slušam dok on priča :) Dogodilo se da smo jednom pričali ( on pričao, a ja slušao ) o stripovima kada su nam prišla dva srednjoškolca i rekla da im je svaki puta kada dođu u knjižaru užitak slušati njegova obraćanja kupcima.
Mislim da bi njega trebalo pozvati na neki festival da održi tribinu. Ne, ozbiljno...
Ono, 60 minuta sa Shanerom talk show :)
Ovo uopce nije losa ideja. Dapace i stavise, trebalo bi ju realizirati. I ja sam ozbiljan.

A mogli bi ju zaciniti i filmovima i knjigama, ne samo stripovima.


Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

sumohrvat
Senior Member

2797 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 04/05/2018 :  12:54:30  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by sumohrvat

A da tek doživiš užitak kada njegovo izlaganje o stripu slušaš.... Ja ne mogu reći da ja sa njim pričam o stripu jer ja njega slušam dok on priča :) Dogodilo se da smo jednom pričali ( on pričao, a ja slušao ) o stripovima kada su nam prišla dva srednjoškolca i rekla da im je svaki puta kada dođu u knjižaru užitak slušati njegova obraćanja kupcima.
Mislim da bi njega trebalo pozvati na neki festival da održi tribinu. Ne, ozbiljno...
Ono, 60 minuta sa Shanerom talk show :)
Ovo uopce nije losa ideja. Dapace i stavise, trebalo bi ju realizirati. I ja sam ozbiljan.

A mogli bi ju zaciniti i filmovima i knjigama, ne samo stripovima.
Pa ja stvarno to mislim jer uživo slušati neku njegovu recenziju stripa je praznik za uši. Tako da bi bilo sigurno zanimljivo sa njim neku tribinu odradit
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
31560 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/05/2018 :  13:08:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Dođe li na CRS (ili Mafest), samo ga neopazno ozvuciti i onda u nekom prostoru pustiti snimku.Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced MemberCroatia
7555 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 11/05/2018 :  22:13:02  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
AAron/Guera-Skalpirani 2 i 3

Ovo je kako odmiče sve bolje. Ne bude li nekog velikog pada u zadnje 2 knjige ide uz bok Preacheru šta se Amerikanaca tiče. Sviđa mi se kako se razvija priča, sviđa mi se kako kroz flashbackove upoznajemo malo po malo likove, sviđa mi se crtež, Dash mi je faca.
Prijevod u ove druge dvi knjige puno bolji nego u prvoj.

Putanja je uzlazna, za sada 8/10

Gibrat/Durieux-Časni ljudi

Budući mi Gibrat inače nije osobito drag ovo mi je ugodno iznenađenje.
Šta se mene tiče, može slobodno prestat crtat i samo pisat.
Očekiva san tešku i depresivnu priču ali ovo je jedan jako vedar strip. Kome su se svidili Rabateovi Potočići svidit će mu se i ovo.

Vrlodobro 8/10

Sattouf-Arapin budućnosti 2
Arapina san krenija čitat od broja 2 ali nije mi pretstavljalo problem. Ovo je genijalno. Usporedbe sa Persepolison se ne mogu izbjeć ali meni je ovo puno bolje od Persepolisa. Likovi oca i majke su mi malo nejasni jer mi otac izgleda pomalo tupav a majka isključena iz svega, ali roditelji možda tako jednostavno izgledaju jer ih gledamo kroz oči diteta koje je glavni lik u priči.

Odlično 9/10

Bechdel-Fun home-obiteljska tragikomedija


Osin ako ovaj strip nije rađen u sklopu nekakve terapije nije mi jasno čemu ovako ispljuvat vlastitu obitelj. Autoričini roditelji definitivno nisu bili idealni roditelji, ali nisan steka dojam da su autoricu roditelji zlostavljali, da su je ograničavali, ili osuđivali zbog životnih odluka.
Tema čak i nije glavni problem ovoga stripa. Glavni problem ovoga stripa je šta je dosadan. Autorica je sve o svome ocu rekla na prvih 40-50 stranica. Otac je isti cilo vrime. Ravna crta. Nema nekih promjena ili otkrivanja novih karakternih crta do kraja.
Mater joj je još ravnija crta. Dakle na prvih 40-50 strana je sve rečeno, dalje je šamaranje mrtvog magarca.
Ako moran birat najporemećenijeg u obitelji, biran mater. Oca razumin. Jebi ga čovik je ima porive protiv kojih nije moga, ali mater je teški psiho.
Crtež bezveze.

Loše 4/10


Doli sve stranke, živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 11/05/2018 23:37:44
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior MemberCroatia
1552 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 11/05/2018 :  22:27:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Velečasni ljudi su mi super, pa sam ih stavio u kolekciju, a obiteljska mi se iako ima svojih nedostataka isto našla na listi.
Ako bude na aukciji spreman sam dati ozbiljnu ponudu.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced MemberCroatia
4677 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 11/05/2018 :  22:29:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Gibrat/Durieux-Časni ljudi

.... ovo mi je ugodno iznenađenje.
+1

Drugi album mi je bio posebno dobar, a u nastavku me djelomično podsjetio na nekakvu neobičnu verziju Društva mrtvih pjesnika, uz dosta neobičnih i zanimljivih situacija.

Dosta slojevitije djelo nego na prvi mah izgleda.

Preporuka.
Go to Top of Page
Page: of 111 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000