Author |
Topic |
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10267 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 11/05/2018 : 23:06:46
|
quote: Originally posted by ivi skoj
Velečasni ljudi su mi super, pa sam ih stavio u kolekciju, a obiteljska mi se iako ima svojih nedostataka isto našla na listi. Ako bude na aukciji spreman sam dati ozbiljnu ponudu.
Zvuči interesantno ali nisan siguran da bi se svidilo ljudima iz knjižnice |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21249 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 12/05/2018 : 00:05:47
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
AAron/Guera-Skalpirani 2 i 3
Ovo je kako odmiče sve bolje. Ne bude li nekog velikog pada u zadnje 2 knjige ide uz bok Preacheru šta se Amerikanaca tiče. Sviđa mi se kako se razvija priča, sviđa mi se kako kroz flashbackove upoznajemo malo po malo likove, sviđa mi se crtež, Dash mi je faca. Prijevod u ove druge dvi knjige puno bolji nego u prvoj.
Putanja je uzlazna, za sada 8/10
rekoh li ti da je prevod bolji nego u prvoj knjizi;a i putanje će i dalje biti uzlazna! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7365 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 15/05/2018 : 18:08:30
|
Daytripper (Fábio Moon & Gabriel Bá)
Daytripper je još jedan u nizu slice of life stripova u Fibrinom izdanju, no iako je to žanr koji mi izrazito odgovara i riječ je o hvaljenom djelu, nakon čitanja istog nisam ostao u potpunosti zadovoljan. Koncept je zanimljiv – pregled najvažnijih dana u životu glavnog lika od kojih svaki završava njegovom smrću, no dok je takav kraj u prvom poglavlju bio iznenađujuć, vrlo brzo postaje dosadni gimmick u službi krajnje poruke stripa koja je negdje na tragu poznate uzrečice "carpe diem". I upravo to je moja glavna zamjerka ovom djelu. Umjesto da čitam priču o nečijem životu u kojoj onda pronalazim i prepoznajem komadiće sebe, imao sam osjećaj da autori koriste priču o Brásovom životu da bi mi objasnili kako ja trebam voditi svoj, kao nekakav self-help priručnik. Tom dojmu je uvelike doprinijeo pretjerano prisutan glas sveznajućeg pripovjedača koji sve objašnjava, te time uklanja svu suptilnost i dvosmislenost iz priče kojoj su nužno potrebni. To naravno ne znači da strip nije zanimljiv i (donekle) zabavan. Drugo i pogotovo osmo poglavlje su mi se prilično svidjeli, iako je i tu prisutna doza naivnosti. S druge strane, treće poglavlje je, primjerice, iskarikirano do krajnjih granica i u potpunosti neuvjerljivo.
Ono što pomaže priči je prilično razigran crtež i upečatljiv kolor. Zanimljivo je da je predgovor za Daytrippera pisao i crtao (predgovor je u obliku jedne strip-table, odlično rješenje koje se ne sjećam da sam prije vidio) Craig Thompson, upravo autor na čiji stil najviše podsjeća crtež braće Moon/Bá (btw, koja je fora s različitim prezimenima?!), doduše bez kod njega neizbježnog stiliziranog ukrašavanja. Kako nisam baš neki ljubitelj Thompsonovog vizualnog izričaja tako me ni ovdje, iako je nepobitno riječ o znalačkom uratku, crtež sam po sebi nije impresionirao, no kolor Davea Stuarta uspijeva podići ukupan dojam i čak doprinosi izazivanju emocije (najbolji primjer za to je peto poglavlje koje donosi detalj iz Brásovog djetinjstva).
Na kraju mi se ipak čini da bi svatko trebao pročitati Daytrippera pa donijeti vlastiti sud. Autori su u pogovoru naveli da je u stripu "sve napravljeno kako bi se pokušali reproducirati osjećaji". Kod mene baš i nisu uspjeli u tome, no siguran sam da će kod mnogih biti suprotno.
6/10
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12937 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 15/05/2018 : 18:50:25
|
quote: Originally posted by Shaner
Zanimljivo je da je predgovor za Daytrippera pisao i crtao (predgovor je u obliku jedne strip-table, odlično rješenje koje se ne sjećam da sam prije vidio) Craig Thompson, upravo autor na čiji stil najviše podsjeća crtež braće Moon/Bá (btw, koja je fora s različitim prezimenima?!)
Prezimena su im umjetnička, imena su im prava. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7365 Posts
|
Tonka24
Advanced Member
14741 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 01/06/2018 : 15:49:58
|
Što bi mi preporučili od fibre ili sličnih stripova da su na hr jeziku' Možete ubaciti slobodno koju sliku, ono što mi se čini zanimljivo,pa možete prokomentirati. Hvala unaprijed! Također zanima me koliko je knjiga izašlo ovoga što me zanima.
1. 300 2.Otok žena 3.Savoia-zaboravljeni robovi tormelina.Ovo me posebno zanima 4.Pogrebnik 5.Mi mrtvi 6.Treći zavjet ovo me isto posebno privlači
Zanimaju me mračnije teme ili okruženje mora,zime... |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17036 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21249 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 01/06/2018 : 16:12:57
|
quote: Originally posted by Tonka24
Što bi mi preporučili od fibre
1. 300 2.Otok žena 3.Savoia-zaboravljeni robovi tormelina 4.Pogrebnik 5.Mi mrtvi 6.Treći zavjet
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14741 Posts
Posted - 01/06/2018 : 16:18:06
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by Tonka24
Što bi mi preporučili od fibre
1. 300 2.Otok žena 3.Savoia-zaboravljeni robovi tormelina 4.Pogrebnik 5.Mi mrtvi 6.Treći zavjet
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 01/06/2018 : 16:21:19
|
Od ovih sest mislim da samo Pogrebnik nije zakljucen.
"Crnci" su ti npr. (redom po Fibrinoj stranici od novijih prema starijim): Kongo - Orka 37 Neću umrijeti kao lovina - Kolorka 72 Brodeckov izvještaj - Orka specijal 29 Ja, ubojica - Irka 36 Hombre - Kolorka 50 & Orka 31 Blast 1-5 Kriminal 1-4 Naša majka rat - Kolorka 34 Tri sjene - Orka specijal 7 Sam samcat - Orka specijal 6 Pakao - Orka 6 Bosanske basne - Orka 1 Eternaut - Orka specijal 1 Zašto sam ubio Pierrea - Kolorka 3 donekle Moc nevinih - Kolorka 81
A PREPORUKE za npr.: Bosanske basne - Orka 1 Spaghetti Brothers 1-5 Ken Parker 1-80 Metabaruni integral 1-2 Svagdanja borba 1-2 ili varianta u Kolorki 29 Tom's bar - Orka 3 Eternaut - Orka specijal 1 Pakao - Orka 6 Alvar Mayor 1-4 Bilješke za ratnu priču - Orka 11 Potočići - Kolorka 1 Sharaz-De - Orka 17 Mali blues sa Zapadne obale - Orka 14 Evropa - Orka 13 Zašto sam ubio Pierrea - Kolorka 3 Plave pilule - Orka specijal 5 Ofucani holivudski film - Orka specijal 4 Maus - Orka specijal 2 Bijeli lama - Kolorka 7 Neznanac 1-5 Ponos vragova - Orka specijal 8 Papak - Kolorka 11 Gluhe laste 1-2 Kolekcionar - Orka 22 Ubojica - Kolorka 14 i Kolorka 78 Fotograf - Kolorka 12 Paul 1-2 Inkal Blast 1-5 Vreh bogova 1-5 El Nino 1-2 Lajka - Kolorka specijal 2 Crveni alarm - Orka 26 Gospodari ječma - Kolorka 20 Spomenar mog oca - Orka specijal 20 Omnibus (Chaboute) - Orka specijal 10 Habibi - Orka specijal 13 Kriminal 1-4 Povratak zemlji Mostarske želje - Kolorka 27 Bilo jednom u Francuskoj - Kolorka 28 Jonathan 1-4 Jastreb - Kolorka 28 Naša majka rat - Kolorka 34 Živi mrtvaci omnibus 1-3 V kao Vendetta - Kolorka specijal 9 Alvar Mayor 1-4 ili varianta u Orka specijal 23 Hombre - Kolorka 50 & Orka 31 Solitudinis morbus - Orka 33 Sedam života kopca - Kolorka 46 Ja, ubojica -Orka 36 Mi, mrtvi - Kolorka specijal 13 Skalpirani 1-5 Brodeckov izvještaj - Orka specijal 29 Punisher 1-4 Arapin buducnosti 1-3 100 metaka 1-2 Paul 1-2 Indijansko ljeto - Kolorka 80 Ubojica - Kolorka 14 i Kolorka 78 Moć nevinih - Kolorka 81 Omnibus (Magnus) - Orka specijal 28 Velika Šninkelova moć - Kolorka 88 Veliki zli lisac - Kolorka specijal 16 Zlato i krv - Kolorka 100 Hellboy 1-2 Torpedo 1-2 Maršal Bass 1
... na kratko toliko
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Tonka24
Advanced Member
14741 Posts
Posted - 01/06/2018 : 16:29:25
|
Hvala, iako se ne kužim apsolutno ništa, koliko vidim od ovih koje sam napisao, to su kao jedna knjiga i gotovo,nema serijala kao kod bonelia? Uzeo sam si žive mrtvace i oni su top.
|
|
|
Jocko
stripovi.com suradnik
Serbia
1138 Posts
Member since 22/11/2016 |
Posted - 01/06/2018 : 16:33:47
|
Nisam ih mnogo procitao za sada, ali... Od mracnijih i ozbiljnijih definitivno ''Blast'' i ''Zasto sam ubio Pierrea''. Dva stripa koja se ne zaboravljaju! Blast je ispunio sva ocekivanja i mozda je i najbolji strip koji sam procitao. Vec neko vreme citam obimnu kolekciju Toppijevih prica, ''Solitudinis morbus'', strasna kolekcija! I ''Daytripper'' sam citao, sjajan strip! ''V kao vendetta'' je klasik. Ovo leto cu procitati jos neke Fibre, kao sto su Alvar Mayor, Muchacho, U potrazi za Petrom Panom, Odgoda, Crna rupa... Alvar Mayora preporucujem na slepo! |
|
Edited by - Jocko on 01/06/2018 16:42:17 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 01/06/2018 : 16:48:58
|
Ako se uzme samo Solitudinis morbus, to je to sto se Toppija tice. Jesu i ostale price super, ali ovaj "omnibus" je majkamajki!
Drukcije, da. Od onih tvojih 6 samo je Pogrebnik jos ongoing serijal. Treci zavjet je imao npr. 4 albume, i tu ti je integral od sva 4 itd. Imas i kod Fibre duze serijale, evo npr. Ken Parker ti je 80 knjiga (samo sto ih je jedan dio objavljen jos pod Libellus markom). Ili npr. Zivi mrtvaci (The Walking Dead), to ti je isto ongoing serijal. Trenutno je vani vec cca 180 sveski, ali Fibra objavljuje omnibuse od preko 1.000 stranica (48 sveski u jednoj knjigi) pa... :D
Ma imas sve podatke na Fibrinoj stranici, a sto se recenzija tice, i njih ne fali. Ili ovdje na forumu ili u kutku za Recenzije. ;)
|
|
|
|
petarStripovi10
Senior Member
Croatia
1182 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 01/06/2018 : 17:57:08
|
Pročitaj Blasta definitivno, sve četiri knjige jer se radnja nastavlja. A i stripčinu Brodeckov izvještaj od istog autora Larceneta. Indijansko ljeto... Također i ostale stripove od Toppija - Kolekcionar (ovo je izdao i Darkwood), Sharaz-de. Umjetnička remek djela jednog od meni najboljih crtača. Zna li netko za onaj drugi Toppijev omnibus u Fibrinim najavama jel to 'for real' ili neka greška u najavi? |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12937 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 01/06/2018 : 18:02:18
|
quote: Originally posted by petarStripovi10
Zna li netko za onaj drugi Toppijev omnibus u Fibrinim najavama jel to 'for real' ili neka greška u najavi?
Zašto bi bila greška? |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
petarStripovi10
Senior Member
Croatia
1182 Posts
Posted - 01/06/2018 : 18:14:26
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido Zašto bi bila greška?
Samo pitam, s obzirom na veliku količinu materijala koja je objavljena u prvom omnibusu. |
Edited by - petarStripovi10 on 01/06/2018 21:30:03 |
|
|
Jocko
stripovi.com suradnik
Serbia
1138 Posts
Posted - 01/06/2018 : 19:25:37
|
Video sam Topijeve radove na Bedetheque, cini se da je najveci deo (10 Moskitovih albuma od 40-70 strana svaki) pokriven Morbus omnibusom, ali ima ih i koji nisu. Jedan je one shot u boji, o konkvistadorima. Crtezu, zacudo, podiednako dobro lezi i boja. Voleo bih da u sklopu drugog omnibusa bude i ta prica. |
|
Edited by - Jocko on 01/06/2018 19:27:40 |
|
|
petarStripovi10
Senior Member
Croatia
1182 Posts
Posted - 01/06/2018 : 19:39:54
|
quote: Originally posted by Jocko
Video sam Topijeve radove na Bedetheque, cini se da je najveci deo (10 Moskitovih albuma od 40-70 strana svaki) pokriven Morbus omnibusom, ali ima ih i koji nisu. Jedan je one shot u boji, o konkvistadorima. Crtezu, zacudo, podiednako dobro lezi i boja. Voleo bih da u sklopu drugog omnibusa bude i ta prica.
Imaš i u Sharaz-deu dvije priče u boji. Ma to je genijalno c/b ili u boji. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10408 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 01/06/2018 : 19:42:28
|
Jocko, vjerojatno si nešto od ovog pročitao, a ako ne mislim da bi ti se moglo svidjeti:
Allack Sinner Svagdanja borba 1-2 ili varianta u Kolorki 29 Eternaut - Orka specijal 1 Pakao - Orka 6 Fotograf - Kolorka 12 Arapin buducnosti 1-3 Mali blues sa Zapadne obale - Orka 14 Ipak i ovdje - Orka 27 Kriminal 1-4 Maus - Orka specijal 2 Bilo jednom u Francuskoj - Kolorka 28 Naša majka rat - Kolorka 34 Alvar Mayor 1-4 ili varianta u Orka specijal 23 Kongo - Orka 37 Sharaz-De - Orka 17 Kolekcionar - Orka 22 Hombre - Kolorka 50 & Orka 31 Ubojica - Kolorka 14 i Kolorka 78 Šasni ljudi - Kolorka 59 Moć nevinih - Kolorka 81 Spaghetti Brothers 1-5 Torpedo 1-2
|
|
|
Jocko
stripovi.com suradnik
Serbia
1138 Posts
Posted - 01/06/2018 : 21:20:22
|
quote: Imaš i u Sharaz-deu dvije priče u boji. Ma to je genijalno c/b ili u boji.
Za Sharaz-de nisam znao. Slažem se, ali po forumima kruži kako je on majstor crno-bele tehnike itd... A njegov crtež podjednako dobro izgleda sa (kvalitetnim) kolorom.
Peyo, za većinu tih stripova znam otprilike o čemu je reč jer sam bacio pogled na preview...
Alvar Mayor ću na leto da iščitam, Kolekcionar (Darkvudov) čeka da završim Morbus.
Čitao sam Svagdanju borbu, zaista odličan strip! Naizgled detinji crtež, a ustvari reč je o vrlo zrelom delu. Skoro svako može da se pronađe u tom stripu. |
|
Edited by - Jocko on 01/06/2018 21:21:24 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10267 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 01/06/2018 : 22:17:06
|
quote: Originally posted by Poli
A PREPORUKE za npr.:
Spaghetti Brothers 1-5
A broj 6? |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 01/06/2018 : 23:15:40
|
Ma, 6 je za baciti.
Salim se. Neke naslove sam pisao iz glave. :D
@Jocko Poslije Svagdanje borbe ide i Povratak zemlji (recimo tome nastavak). Iako humoristican, meni je po kvaliteti tu sa Svagdanjom.
I da, Toppiju pasu i boje, mada je majstor crnina da se ne lazemo.
Drugi omnibus se kupuje bez razmisljanja.
|
|
|
|
Korg
Senior Member
Ireland
1040 Posts
Member since 23/02/2015 |
Posted - 02/06/2018 : 11:11:24
|
Ima toliko dobrih stripova, ali preporučit ću samo one koji su meni vrh vrhova:
Eternaut- strip koji se mora pročitati. Amen! Hombre Bajke - mislim da će biti ukupno 15 knjiga Velika Šninkelova moć Mostarske želje SOS sreća + japanci (Spomenar moga oca, Vrh bogova, Adolf, Oda Kirihitu, Buddha, Bosonogi gen...) |
|
|
don_draper
Advanced Member
4432 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 14/06/2018 : 16:18:26
|
Torpedo 1936 : Knjiga prva
Vrhunski uradak i još jedan dragulj među Fibrinim izdanjima. Sjećam se CRŠ-a 2017. dok sam šećući po galeriji gledao odabrane table iz Torpeda i razmišljao da bi bila baš dobra stvar ovakvo što pročitati, svaka me iznova intrigirala svojom eksplicitnom, nemilosrdnom i krvavom pričom. Doduše, nisam očekviao da će tako ubrzo osvanuti i kod Fibre. Prvu knjigu sam nabavio nedugo nakon izlaska i doduše malo produljio iščekivanje do prvog čitanja. Čim sam počeo čitati bio sam oduševljen, iako prve dvije epizode su nacrtane bez Berneta i stil je puno drugačiji i simplificiran, ali sam naslovni lik je onaj koji vuče radnju svake epizode i tu se nema šta osporavati. Sviđa mi se i taj epizodni karakter stripa, bez neke vezane radnje (osim par duljih, od kojih dvije imaju zasebno poglavlje), svaka ima svoju čar, a ono što mi se posebno sviđa je da glavni lik ima i uspjeha i neuspjeha, ne ide uvijek sve po planu. Što se tiče same dubine priče, toga nema, ovdje je sve svedeno na to tko će iz okršaja izaći živ, i samim prihvaćanjem takve paradigme moram još dodatno pohvaliti Aboulija, nikada se ovaj strip ne dodvorava publici, treba ga prihvatiti takvog kakvog je, prljav i brutalan, pa kome se svidi. Nema ovdje nekih posebnih zamjerki, kroz ovih 370 str sam vidio sve i svašta, bilo je pregršt ironičnih i smješnih situacija, ovo je strip s mirisom baruta posvuda, s manjkom morala i milosti, ali baš takva ogoljena iskrenost i bizarna "avanturističnost" likova je ono što tjera na daljnje čitanje. Čista petica. |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7365 Posts
Posted - 16/08/2018 : 21:52:08
|
Par riječi o najnovijim Kolorkama, s izuzetkom Preživjelih (od Lea sam naime odustao još nakon Aldebarana).
Djeca kapetana Granta (Alexis Nesme)
Kako nisam nikad čitao Vernovu istoimenu knjigu (ili se bar ne sjećam), teško mi je odrediti u kojoj mjeri je Nesme odgovoran za priču, no ona je svakako za djecu. Da se razumijemo, ne mislim time ništa loše, samo želim reći da onaj tko voli složeniji pristup i/ili teme to neće ovdje pronaći. S druge strane, čini mi se da bi ciljanoj publici ovo moglo biti prilično dobro. Što se toliko hvaljenog crteža tiče, u pitanju je stvarno jako dobro nacrtan strip, no ne bih rekao da je riječ o nekoj neviđenoj vještini, već je jednostavno u pitanju dosta detaljan i vrlo ispoliran stil koji očito mnogima paše. Djeca kapetana Granta su ok za pročitati, no ukoliko nemate mlađu djecu daleko od obaveznog štiva.
6/10
Zmaj u obliku oblaka (Ettore Scola & Ivo Milazzo)
S obzirom na autorski dvojac ovo sam kupio bez razmišljanja i, iako nije u pitanju nekakvo neizostavno remek-djelo, nisam pogriješio. Melankolična priča o ljubavi, obitelji, neraskidivim vezama, strahu i (ne)promjenjivosti života, oživljava u svom bogatstvu svojih emocija kroz Milazzov vrlo slobodan, praktički skicozan, i izuzetno ekspresivan crtež i upečatljiv kolor. Ovo je također strip o knjigama, pričama koje nam donose kao i onima koje bude u nama, strip koji je i sam jedna od tih priča, iako možda malčice prekratka. Zmaj u obliku oblaka zadovoljit će melankolične bibliofile i Milazzove poklonike, no nisam siguran kako će proći kod svih ostalih.
7/10
Universal War One (Denis Bajram)
Koliko vidim ovdje prevladava mišljenje kako je riječ o genijalnom stripu u svakom pogledu, dok je u mojim očima on vrlo daleko od toga. Priča kreće zanimljivo, no ubrzo postaje dosadna sa učestalim skakanjima kroz prostor i/ili vrijeme koja postaju okosnica cijele radnje i na neki način sama sebi svrha, a ne pomažu ni uglavnom jednodimenzionalni likovi. Pozitivno je što je u pitanju izuzetno pitko djelo koje, kad ga jednom počnete čitati, stvara u vama želju da saznate kraj, no kada sam došao do tog kraja gotovo da mi je bilo žao što sam uopće krenuo. Crtež solidno obavlja svoju funkciju, no istodobno ničime ne impresionira. Dapače, jučer sam dovršio strip, a njegov vizualni identitet danas već blijedi. Universal War One bih osobno preporučio samo najzagriženijim i najnezahtjevnijim ljubiteljima znanstvene fantastike, no očito je u pitanju strip za puno širi krug ljudi pa se bojim da moja procjena ovdje nije relevantna (ako igdje uopće jest).
5/10
Stare prdonje (Wilfrid Lupano & Paul Cauuet)
Definitivno najzabavniji strip u ovoj turi i, iako ni pristupom priči ni crtežom nije u potpunosti po mom guštu, strip koji sam baš uživao čitati. Kombinacija je to društvenih problema, klasnih razlika i borbe protiv sustava s jedne, te odrastanja, prvih (i zadnjih) ljubavi, obitelji, prijateljstva i lutkarstva s druge strane. Sve to začinjeno obilnom dozom humora, te dočarano pomalo karikaturalnim no znalački obojenim i u konačnici izuzetno atraktivnim crtežom. Nakon "samo" dobrih Ćao, đaci! i Čovjeka koji nije volio vatreno oružje, Lupano ovdje radi iskorak te stvara djelo koje je istodobno i zabavnije i slojevitije od prethodno navedenih. Dolazim u iskušenje reći kako su Stare prdonje strip za svih, što kao niti u jednom drugom slučaju gotovo sigurno nije točno, pa ću se ograničiti na to da kažem kako je u pitanju strip kojem bi svatko trebao dati šansu.
8/10
Sotonija (Fabien Vehlmann & Kerascoët)
Ljepota tame - prethodna suradnja Vehlmanna i crtačkog dvojca Kerascoët, je jedan od najdražih mi naslova u Fibrinom katalogu pa nije neko čudo da me je i Sotonija osvojila. Još jednom je riječ o uvrnutoj i pomalo nedorečenoj priči, i još jednom je ona oživljena pomalo "dječjim" no izuzetno maštovitim crtežom i fantastičnim kolorom. Zanimljivo je da je ovo drugi strip u ovoj turi koji povlači poveznice s Julesom Verneom. Naime Vehlmann se očito inspirirao Putem u središte zemlje, no kako on to već običava, odnio je stvari do ekstrema. Nije ovo savršen strip, ima tu svojevrsnih rupa u priči, no pozitivne strane debelo prevladavaju, a izričaj ovog autorskog trojca paše mi toliko da im bez problema sve opraštam. Ovo definitivno nije strip koji će se svima svidjeti, no nema sumnje da će ljubitelji prethodnih radova spomenutih autora, kao i oni skloni uvrnutim, nadrealnim pričama, u Sotoniji naći nešto za sebe.
9/10
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Topic |
|