Evo, otvorićemo i zvaničnu temu, iako su mnogi od vas već čuli da je "Ubistveni vic" izašao, a znaju i pojedinosti vezane za izdanje stoga što smo na socijalnim mrežama ranije objavili i najavili ovaj strip.
Autori "Ubistvenog vica" su Alan Mur i Brajan Boland, strip je prvi put izašao 1988., a 2008. je doživeo i deluxe izdanje koje je Boland rekolorisao. Upravo to izdanje smo mi odštampali, s tim što smo se odlučili za meki povez, kako bi cena bila pristupačnija. Format je 17x26cm. Strip je u koloru, štampan je na 150-gramskom masnom papiru. Korice su plastificirane. Izdanje sadrži i Bolandovu kratku priču "Nedužni tip". Hteli smo da napravimo i neku razliku u odnosu na dosadašnja izdanja ovog stripa, pa smo na poslednje tri stranice ubacili ilustracije (skicu motiva iz "Ubistvenog vica, kolor ilustraciju Džokera i crno-belu ilustraciju Betmena). Uvod je pisao crtač Tim Sejl, a pogovor Brajan Boland.
600 dinara ako se uzima direkt od njih, u striparnicama će bit veća. U svakom slučaju, mislin da uziman
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Stvarno super-pristupačna cijena, da ga nemam na engleskom, uzeo bih. Onima koji ga nemaju, preporučujem, jedan od najboljih stripova uopšte, ne samo u Betmen opusu.
Stvarno super-pristupačna cijena, da ga nemam na engleskom, uzeo bih. Onima koji ga nemaju, preporučujem, jedan od najboljih stripova uopšte, ne samo u Betmen opusu.
Pa dobro sad, možda sam preterao sa tim neodređen; ali nije sad baš ni 100% definisan. Zašto se Betmen nasmejao vicu, recimo?
Zato što odlično dočarava konstantnu bezizlaznu situaciju u kojoj se obojica nalaze.
Što god Batman napravio da zaustavi Jokera, on će uvijek pronaći načina da napakosti stanovnicima Gothama i ljudima koji su Batmanu bliski, sve dok ga Batman opet ne uhvati. I tako opet, i tako opet. Sve dok jedan od njih ne umre. Vječita ironija.
Batman i Joker to dobro razumiju, pa se tome mogu jedino - nasmijati.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Danas mi licno Colt predao Betmena, mogu samo da javno pohvalim PP na ovom izdanju. Moram da pohvalim i Svet stripa za sjajnu cenu koju je obezbedio nama clanovima udruzenja.
Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!- Stephen W. Howking
Danas mi licno Colt predao Betmena, mogu samo da javno pohvalim PP na ovom izdanju. Moram da pohvalim i Svet stripa za sjajnu cenu koju je obezbedio nama clanovima udruzenja.
Tebi danas a meni je juče lično predao Betmena. Ovaj Colt je baš čovek široke ruke! ;))
Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!- Stephen W. Howking