forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 SBE vs filmsko platno, Zagor u kinima?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 16/08/2011 : 18:38:45  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Svi napamet znamo otprilike sve naslove filmova napravljenih po serijalima SBE. Na zalost, izgleda da su samo Marvel i DC Comics imali tu srecu da od strane filmadzija budu shvaceni kako treba, prvenstveno zbog toga sto sti stripovi pravljeni uglavnom niz dlaku godblessamerica mozgovima, dok nama sve to spada u lako stivo. Elem, nakon sto sam pun muke odgledao Komadanta Marka i Zagora u turskim izdanjima, juce mi je pao saka i Dylan Dog:Dead of night, koji je jos jedno veliko razocarenje. Kao jagoda na slag na tortu juce sam uhvatio i vest u novinama da je SBE konacno prihvatio jedan scenario, od milion, za filmsku adaptaciju Duha sa sekirom. Ne zna se ni ime scenariste niti koliku ce SBE imati ulogu u svoj toj prici, ali se zna da je u pitanju kombinacija prve Zagorove epizode ''Zaseda u sumi'', ''Zagor prica'' i ''Nulta godina Darkwooda''.
Otkud ameru muda da pokusa, pitam se? Da li ce da lansira samo jos jedan od mamaca za strip-fanove bez mrvice kvaliteta ili ce da izadje nesto sasvim dobro? Zagor na platnu ima pretenzije da bude i jedno i drugo, a racunajuci na amere koje je dragi Manitu dotakao ispod skalpa bojim sa da mozemo samo da ovaj dogadjaj iskuliramo.
Sta mislite vi?

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 16/08/2011 : 19:32:25  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Da iskuliramo naravno kao i Dylan Doga.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 16/08/2011 : 19:33:00  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Daj linkove ako možeš. Koje novine? Od kud ta vijest? Ne želim se previše ponadati...

Što se DD tiče tu je jednim dijelom i sam Bonelli kriv, koliko sam shvatila... Na Buratinnijevom gostovanju u ZG netko ga je iz publike pitao i za taj film. Bure je rekao nešto u stilu, da Bonelli tim ugovorom nije niti malo vezao producente, scenariste itd. da ispoštuju lik u njegovim osnovnim točkama. Dobili su totalno odriješene ruke da rade od njega što god hoće. A sada zašto je netko morao usrati DD film samo zato što je mogao - tko to može znati?

Možda Marvel i DC ipak inzistiraju na nekim stvarima kod prodaje prava. Treba još uzeti u obzir da su prava, na recimo Transformerse, dobili jaki producenti koji su u stanju financirati nabrijani 3D film koji prolazi i s najglupljom pričom jer je vizualno impresivan. Gledala sam Transformerse 3D u kinu i super mi je bilo iako je scenarij na momente kao da ga je pisalo malo dijete.

Kada bi se snimao film Zagor svakako bi željela da njegov lik bude ispoštovan (karakter, stavovi, razmišljanje i djelovanje svojstveno njemu). Sve drugo ovisi o novcu. Ukoliko je slab budžet onda bi očekivala dobru priču. Ako je budžet jak i ako Zagi u 3D efektu skače s grane na granu, mlati se, urla, uz nabrijanu muziku i hrpu eksplozija oprostila bi plitku priču. Jednostavno staviš 3D naočale i mozak na pašu.

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7124 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 16/08/2011 : 19:36:29  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Jel ovo istina ili neka sala?
Inace mislim da Zagor u filmu ima potencijala biti malo zesce sranje. Ne znam, nekako nije lako prenijeti taj njegov kostim i tu atmosferu u film. Mozda 50ih i 60ih, da bude crno bijelo kao Tarzan filmovi, ali u sadasnje vrijeme... potrebno je da redatelj bude bas umjetnik koji bi znao sve uklopiti, a ne da izgleda kao kic!

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 16/08/2011 : 20:03:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
Meni Tex izgleda puno probavljivije za filmsko platno. Mislim da se sa Zagorom puno riskira.

No sikiriki
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 16/08/2011 : 20:27:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak
izgleda da su samo Marvel i DC Comics imali tu srecu da od strane filmadzija budu shvaceni kako treba.

i Image i Darkhorse i vecina japanaca ;)
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 16/08/2011 : 20:39:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Hmmm... Mozda bi Christopher Nolan mogao da nesto izuzetno uradi sa ovim materijalom, ali ne vjerujem da su Americki/Engleski reditelji ikad culi za Zagora.
Znaci snimili bi film za Evropsku publiku, a ne za svoju? Ne znam ... treba mi malo vise dokaza prije nego sto bi povjerovao u ovo

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 16/08/2011 : 21:34:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
Zašto vam je svima toliko stalo do tih filmova? Zašto bi nas trebalo biti briga za te filmove? Strip je strip, film je film, a film po stripu je nešto posve besmisleno i savršeno nepotrebno.
U Americi posljednjih godina vlada trend snimanja filmova po stripovskim predlošcima jer je svaki takav film ujedno i blockbuster koji donosi gomilu novaca.
Trenutno je u kinima Green Lantern, jedan od meni dva-tri najdraža američka stripa i baš sam prije par dana objašnjavao prijatelju kako mi ni na kraj pameti nije to gledati niti me uopće zanima kako izgleda. Sat i pol specijalnih efekata, mladih zgodnih ljudi koji se krevelje i eksploatiranja jedne popkulturne tradicije.
Osim toga, ako je radnja vjerna originalu onda je bespotrebno jer što će mi kopija nečega što već imam; ako se razlikuje od originala onda je mrcvarenje i unakažavanje predloška.
Također, američki stripovi su šareni i ikonični pa je relativno lako prenijeti nekog kostimiranog junaka na filmsko platno što ne vrijedi za većinu europskih. Kako biste ekranizirali Texa Willera a da ne izgleda kao karikatura? Rendžer koji ide okolo, tuče se i puca. Blueberry isto tako(ovaj drugi je doživio svoju ekranizaciju, oni koji su gledali nisu baš bili oduševljeni).
O Zagoru je bespredmetno govoriti. Izvan Italije, Turske i zemalja bivše Jugoslavije nitko nije čuo za njega, a strip je tome toliko specifičan da bi svaka ekranizacija bila težak trash. Kao i Dylan, uostalom.
Svaki medij ima svoje zakonitosti, zato neka stripovi ostanu na papiru, a filmovi na ekranu.
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 16/08/2011 : 21:37:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by grofica Varga

Daj linkove ako možeš. Koje novine? Od kud ta vijest? Ne želim se previše ponadati...

Što se DD tiče tu je jednim dijelom i sam Bonelli kriv, koliko sam shvatila... Na Buratinnijevom gostovanju u ZG netko ga je iz publike pitao i za taj film. Bure je rekao nešto u stilu, da Bonelli tim ugovorom nije niti malo vezao producente, scenariste itd. da ispoštuju lik u njegovim osnovnim točkama. Dobili su totalno odriješene ruke da rade od njega što god hoće. A sada zašto je netko morao usrati DD film samo zato što je mogao - tko to može znati?

Možda Marvel i DC ipak inzistiraju na nekim stvarima kod prodaje prava. Treba još uzeti u obzir da su prava, na recimo Transformerse, dobili jaki producenti koji su u stanju financirati nabrijani 3D film koji prolazi i s najglupljom pričom jer je vizualno impresivan. Gledala sam Transformerse 3D u kinu i super mi je bilo iako je scenarij na momente kao da ga je pisalo malo dijete.

Kada bi se snimao film Zagor svakako bi željela da njegov lik bude ispoštovan (karakter, stavovi, razmišljanje i djelovanje svojstveno njemu). Sve drugo ovisi o novcu. Ukoliko je slab budžet onda bi očekivala dobru priču. Ako je budžet jak i ako Zagi u 3D efektu skače s grane na granu, mlati se, urla, uz nabrijanu muziku i hrpu eksplozija oprostila bi plitku priču. Jednostavno staviš 3D naočale i mozak na pašu.

Nema sanse da ce zagor bit ideoloski/dramaturski bit doslovno preslikan na platnu. Takva je retorika nakon akcijskog filma devedesetih zastarjela, a niko normalan nece snimat western s retorikom iz razdoblja od tridesetih do pedesetih. Ako zagor ikad dodje u ruke americkim producentima il nece bit zagor il ce bit negledljiva skovaca

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 16/08/2011 : 21:42:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Hmmm... Mozda bi Christopher Nolan mogao da nesto izuzetno uradi sa ovim materijalom, ali ne vjerujem da su Americki/Engleski reditelji ikad culi za Zagora.
Znaci snimili bi film za Evropsku publiku, a ne za svoju? Ne znam ... treba mi malo vise dokaza prije nego sto bi povjerovao u ovo

Tesko, cisto zato sto osim sclavijevih divova ne pstoji nijedna prica iz koje bi nolan mogao izvuci nesto. A da to napravi s divovima ne bi proslo jer zagor nema nikakvu ikonicnu vrijednost u americi. Za batmana je imao millera i sezdeset godina mitologije. Zagor pusi na tome

Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1612 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 16/08/2011 : 21:47:56  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
Čisto informacije radi, o jednog neredovnog forumaša, Tex Willer je ekraniziran 1985. Film se zove "Tex e il signore degli abissi", redatelj Duccio Tessari, a Texa glumi legenda talijanskih špagetija Guiliano Gemma.
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 16/08/2011 : 21:53:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by grofica Varga

Možda Marvel i DC ipak inzistiraju na nekim stvarima kod prodaje prava.

Oni zapravo ne prodaju nikome prava jer su i sami dio medijskih megakorporacija. DC je dio Warner Brosa koji između ostalog posjeduje i istoimenu produkcijsku kuću u Hollywoodu, a Marvel Comics i njemu nadređeni Marvel Entertainment su dio korporacije Walt Disney. Novci dakle ostaju unutar iste kuće, a stripovske ekranizacije treba gledati kao način da se na temelju postojećeg vlasništva namakne još novaca.
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 16/08/2011 : 21:56:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fandango

Čisto informacije radi, o jednog neredovnog forumaša, Tex Willer je ekraniziran 1985. Film se zove "Tex e il signore degli abissi", redatelj Duccio Tessari, a Texa glumi legenda talijanskih špagetija Guiliano Gemma.

Nisam znao. I definitivno ne želim znati kako to izgleda
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 16/08/2011 : 21:57:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali_Mate

Tesko, cisto zato sto osim sclavijevih divova ne pstoji nijedna prica iz koje bi nolan mogao izvuci nesto. A da to napravi s divovima ne bi proslo jer zagor nema nikakvu ikonicnu vrijednost u americi. Za batmana je imao millera i sezdeset godina mitologije. Zagor pusi na tome

Nisam mislio za Divove, to bi bilo 'too much, too soon'. Mislio sam na rodjenje Duha sa Sjekirom; Nolan je ipak uspjeo da nam predstavi pocetak Dark Knighta, koji je u neku ruku slican heroj Zagoru: roditelji su mu ubijeni, i on sada nosi tu mrznju, hoce da se osveti krivcima, i na kraju shvati da je bolje postati neki simbol pravde. Dosta tu ima slicnog, pa zato sam predlozio Nolana.

Go to Top of Page

Whetherpine
Average Member

Croatia
546 Posts

Member since 15/07/2010

Posted - 16/08/2011 : 22:16:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Whetherpine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pavel

Zašto vam je svima toliko stalo do tih filmova? Zašto bi nas trebalo biti briga za te filmove? Strip je strip, film je film, a film po stripu je nešto posve besmisleno i savršeno nepotrebno.
U Americi posljednjih godina vlada trend snimanja filmova po stripovskim predlošcima jer je svaki takav film ujedno i blockbuster koji donosi gomilu novaca.
Trenutno je u kinima Green Lantern, jedan od meni dva-tri najdraža američka stripa i baš sam prije par dana objašnjavao prijatelju kako mi ni na kraj pameti nije to gledati niti me uopće zanima kako izgleda. Sat i pol specijalnih efekata, mladih zgodnih ljudi koji se krevelje i eksploatiranja jedne popkulturne tradicije.
Osim toga, ako je radnja vjerna originalu onda je bespotrebno jer što će mi kopija nečega što već imam; ako se razlikuje od originala onda je mrcvarenje i unakažavanje predloška.
Također, američki stripovi su šareni i ikonični pa je relativno lako prenijeti nekog kostimiranog junaka na filmsko platno što ne vrijedi za većinu europskih. Kako biste ekranizirali Texa Willera a da ne izgleda kao karikatura? Rendžer koji ide okolo, tuče se i puca. Blueberry isto tako(ovaj drugi je doživio svoju ekranizaciju, oni koji su gledali nisu baš bili oduševljeni).
O Zagoru je bespredmetno govoriti. Izvan Italije, Turske i zemalja bivše Jugoslavije nitko nije čuo za njega, a strip je tome toliko specifičan da bi svaka ekranizacija bila težak trash. Kao i Dylan, uostalom.
Svaki medij ima svoje zakonitosti, zato neka stripovi ostanu na papiru, a filmovi na ekranu.

Totalno se slažem...
Ovaj Dylan me toliko razočarao (a čekao sam ga ko gladan kruha) da me više ne interesira niti jedan SBE strip koji bi eventualno radili Ameri.

Edited by - Whetherpine on 16/08/2011 22:17:48
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 16/08/2011 : 22:22:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mali_Mate

Nisam mislio za Divove, to bi bilo 'too much, too soon'. Mislio sam na rodjenje Duha sa Sjekirom; Nolan je ipak uspjeo da nam predstavi pocetak Dark Knighta, koji je u neku ruku slican heroj Zagoru: roditelji su mu ubijeni, i on sada nosi tu mrznju, hoce da se osveti krivcima, i na kraju shvati da je bolje postati neki simbol pravde. Dosta tu ima slicnog, pa zato sam predlozio Nolana.

E ma da, al su razlike ipak bitnije. Batman je americka ikona i kao takvom mu se moze progledat sablonska prica o postanku, zagora bi tamo ismijalo. Millerov Year one je psiholoski uvjerljiviji i moralno suvremeniji od Nollitine verzije zagorovog postanka i najbitnije, naspram batmana zagor se koristi tehnologijom iz kamenog doba. A kul gadgeti i kung-fu su ono sto privlaci siroke mase. I na kraju krajeva, koga od americke publike boli neka stvar za indijance (osim ako nisu plave koze, na rajskom planetu i ugrozeni od zle militaristicke megakorporacije) zagor je jednstavno prestaromodan za americki akcijski mejnstrim film

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 16/08/2011 : 22:47:54  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kao jagoda na slag na tortu juce sam uhvatio i vest u novinama da je SBE konacno prihvatio jedan scenario, od milion, za filmsku adaptaciju Duha sa sekirom.

Daj link ili sken.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 16/08/2011 : 22:48:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pavel

quote:
Originally posted by fandango

Nisam znao. I definitivno ne želim znati kako to izgleda

Gledao sam ga kao klinac kada mi je svako sranje bilo dobro.
I nije mi se dopao...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 16/08/2011 : 22:52:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
@Mali_Mate:
sta da ti kazem, ima puno istine u onom sto kazes. Ali ja ipak mislim da ima nade... ako neku uspije da ovo pravilno napise i snimi, bas u stillu starog Nolitte... moguce je da mogu da osvoje i Americku publiku koji nemaju pojma sa Zagorom. Ali sve zavisi o kvalitetu scenarija, i izboru glumaca. Ne vjerujem da ce se desit, ali moglo bi da bude super, treba samo stavit prave ljude da ovo ostvare.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 16/08/2011 : 22:53:33  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
od svakog se (ne)djela moze nepraviti remek-(ne)djelo, i obrnuto.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 16/08/2011 : 23:05:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Što se tiče Zagora, budimo realni. Ako jedan Dylan koji je definitivno materijal za film nije uspio, šta očekivati od Zagora. Koji amer bi to režirao. Kome u Americi Zagor znači išta. Naivan strip do bola (pogotovo navedene prve priče), kakav bi tek film bio? Reći ću vam - naivan i sranje. Tko bi to gledao? Amerikanci koji pune blagajne, sigurno ne. Ex Yu, Turci i Brazil? Nešto mi je sumnjivo da bi netko bazirao moguću zaradu na takvom tržišitu. Porediti SBE sa Marvelom i DC... Marvel i DC ima publiku koja se broji milijardama. Zagor je u svjetskim okvirima poprilična nepoznanica. Nije to toliko ni važno koliko je važna činjenica da je Zagor mali u centru svemira i filmske industrije (mislim na USA). Zamislite samo scenu: Akronjani napadaju Zemlju, a Zagor na njih svojim sikirčetom i svetim lukom. Ubije 5 Akronjana, a ostali ugase laser na glavnom brodu koji je upravo prepolovio kontinent na dva dijela i bjež podvijenog repa. Onda Chico kaže da bi pojeo pečenog vola, Zagor mu lupi šljagu, a cijela kino sala udari u smijeh. The-end, ljudi izlaze iz kina, djeca se tuku svojim sikiricama i viču: Ja sam Zagor!!!
Možda u nekom paralelnom svemiru prije jedno 50 godina.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 16/08/2011 23:06:12
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 16/08/2011 : 23:10:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
@Obi-Wan:
film o Dylanu nije uspjeo zato sto su za scenario imali obicna govna, i zato sto se uopste nisu potrudili.
Da napisu dobar scenario, i da polako publiku upoznaju sa Zagorom, sa pricom (na primjer) 'Zagor Prica'... mozda bi tu moglo nesto da bude. Naravno, Akronijance ne bi trebalo snimat, to bi bilo previse.... treba pocet polako, pa ako se publici svidi, onda ostavit Akronijance za 3 ili 4 film (ovo kazem predpostavljajuci da ce prvi film biti uspjeh). Ne bi bas rekao da bi sigurno bila propast; ima u Zagorovom svijetu dosta toga sto se moze snimit u filmskom stilu, ali ipak ponavljam: treba se to sve pametno uradit. Ako ce isti oni idioti sto su snimali Dead of Night imati veze s ovim projektom, onda 'forget about it'.

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 16/08/2011 : 23:21:33  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Kao jagoda na slag na tortu juce sam uhvatio i vest u novinama da je SBE konacno prihvatio jedan scenario, od milion, za filmsku adaptaciju Duha sa sekirom.

Daj link ili sken.

Nema linka niti skena. Vest sam procitao u novinama, banjalucani i ostatak Bosne ce znati zasto brkam, Press ili Blic nisam siguran. To sam procitao u kaficu dok sam bio sa drustvom, pa sam vise primio vest nego sto sam kontao kako da izvor iskoristim da obavestim sajt. Inace, poslao sam Burattiniju poruku sa pitanjem e' vero o no, pa cekam odgovor.

Blic i Press su novine cije informacije treba dobro proveriti, ali ne verujem da su ovako nesto, mislim na dogadjaje sa svetske VIP scene, mogli da fulaju.

Ako mene pitate, ako je doticni tajni iliti ''sekretni'' scenarista ima imalo sive mase u glavi, od navedenih epizoda moze da izvuce jako dobar materijal, a po prici je sam Burattini na scenario klimnuo glavom. Sto se tice efekata, sto se akcionih sekvenci tice, voleo bih da budu jednostavne tj.nenabudzene kao sto je kod pirata sa kariba. Neki Matrix efekti nikako ne bi isli. A ostale stvari, neka samo prate pricu i to je to.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 16/08/2011 : 23:22:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Obi-Wan:
film o Dylanu nije uspjeo zato sto su za scenario imali obicna govna, i zato sto se uopste nisu potrudili.
Da napisu dobar scenario, i da polako publiku upoznaju sa Zagorom, sa pricom (na primjer) 'Zagor Prica'... mozda bi tu moglo nesto da bude. Naravno, Akronijance ne bi trebalo snimat, to bi bilo previse.... treba pocet polako, pa ako se publici svidi, onda ostavit Akronijance za 3 ili 4 film (ovo kazem predpostavljajuci da ce prvi film biti uspjeh). Ne bi bas rekao da bi sigurno bila propast; ima u Zagorovom svijetu dosta toga sto se moze snimit u filmskom stilu, ali ipak ponavljam: treba se to sve pametno uradit. Ako ce isti oni idioti sto su snimali Dead of Night imati veze s ovim projektom, onda 'forget about it'.

Ja razumijem tvoj entuzijazam. Ne bih ni ja imao ništa protiv gledati dobar film o Zagoru. No, da li je to moguće bez da se promjene mnoge ključne stvari. Uzmi samo bacanje sikire. Totalno nerealno. Zagor kosi sve i svašta, razoružava sve, pogađa sve, reže drva. Sikira protiv sablje, sikira protiv puške, sikira protiv lasera, sikira protiv zmaja. Kako to napraviti u filmu. Zagor nije superjunak nadnaravnih moći i to nije Torov čekić. To je običan kamen koji mistično strši povrh osrednje motke. Kako izvesti Zagorovu neranjivost dok u isto vrijeme on nerado ubija. Prvo ga pištolj promaši (srećko), onda on onesposobi protivnika sjekirom (shit). Za potrebe filma, morao bi se izvesti jedan mnogo realniji Zagor (+ što si rekao da se sve jako pametno uradi). No, da li je to moguće...

Edited by - Obi-wan on 16/08/2011 23:25:26
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 16/08/2011 : 23:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ako neko uspe nesto da iskopa po mrezi neka postavi. Ja trazim, ali nista. Da izvinete jebacu nekome mater ako su srali, jer nemoguce da na mrezi nema apsolutno nista o ovome

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 16/08/2011 : 23:32:42  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

@Obi-Wan:

Ja razumijem tvoj entuzijazam. Ne bih ni ja imao ništa protiv gledati dobar film o Zagoru. No, da li je to moguće bez da se promjene mnoge ključne stvari. Uzmi samo bacanje sikire. Totalno nerealno. Zagor kosi sve i svašta, razoružava sve, pogađa sve, reže drva. Sikira protiv sablje, sikira protiv puške, sikira protiv lasera, sikira protiv zmaja. Kako to napraviti u filmu. Zagor nije superjunak nadnaravnih moći i to nije Torov čekić. To je običan kamen koji mistično strši povrh osrednje motke. Kako izvesti Zagorovu neranjivost dok u isto vrijeme on nerado ubija. Prvo ga pištolj promaši (srećko), onda on onesposobi protivnika sjekirom (shit). Za potrebe filma, morao bi se izvesti jedan mnogo realniji Zagor (+ što si rekao da se sve jako pametno uradi). No, da li je to moguće...

Setim se filma ''Pakt sa vukovima'' i par nekih cijih imena ne mogu da se setim da mogu mirne duse da ti kazem da nisi u pravu. Sekira je adut za veoma mocne akcione scene.
Osim toga, dzaba puska kada te neko sa sekirom zaskoci u sumetini u kojoj nemas mesta ni prnuti a kamoli se dovoljno udaljiti da bi iz puske na miru naciljao, mozda jedino malo lakse iz pistolje. Zagorovo glavno oruzje nije sekira, nego veo tajanstvenosti i faktor iznenadjenja koji su u kombinaciji BOOOM!

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000