Charlito de la Vega
Junior Member

Croatia
328 Posts
Member since 26/07/2011 |
Posted - 08/09/2011 : 12:48:13
|
@ Leonid
Ma kužim ja tebe i u principu se slažem, ali da malo raspravimo.
Recimo taj famozni Batman...ja kad sam ga prvi put gledao kao mulac ne mogu stavit ruku u vatru da sam znao za njega. Možda sam čuo da je lik iz stripa ili sam čak vidio onu seriju "tananannananaa Beetmeeen", ali nisam siguran. Masa ljudi, pogotovo starijih, sigurno nisu znali za njega, a danas je to opća kultura...svi znaju za Jack Nicholsona kao Jokera . Ok nećemo sad u to koliko je velika strip scena u Americi naspram Europe (odnosno SBE područja djelovanja).
Ne mora se ići na neki hollywoodski blockbuster, a da bi film o heroju iz stripa bio dobar. Američkim herojima to treba jer su takvi, imaju moći i sl. Bonellijevi nemaju, samim time može se filmu skroz drukčije pristupiti. Danas ima puno koprodukcija među državama pa zašto se recimo ne bi tako nešto moglo napraviti. Talijansko-hrvatski-turski-srpski-bih-slovenski-brazilski film Poanta je da ga rade (ne samo Zagora nego i druge SBE junake) ljudi iz država gdje ti likovi imaju publiku i znaju kako treba prezentirat tog lika. Uopće nije potrebno radit film npr. Zagor protiv Akronjana ili vampira. Neka on tamani krijumčare viskija i spasi indijance od neke "stoke" generala i to je to. Ako se recimo, kroz to prikaže patnja indijanaca (tipa "Pleše s vukovima"), ljudima bi to mogao biti jako dobar film, toliko i da zaborave da gledaju film o heroju iz stripa.
|
I don't want to be one wave in the water but sea will drag me deep: one more haggard drowned man. |
Edited by - Charlito de la Vega on 08/09/2011 15:24:23 |
 |
|