forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor Ex 203: Horda Zla
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 18/09/2011 : 21:36:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

zagorova prodaja je skocila sa 40 000 na 50 000......ali sve ukupno opada strip prodaja.u svetu..strip nestaje polako....i kad nebude nas koji smo najzagrizeniji fanovi,,tad ce sve i prestati...mi fanatici stripa ga jos drzimo..sve nas je manje....ali dobro..koliko bude izlazilo ja cu kupovati..

Odakle ti taj podatak o nakladi?
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 18/09/2011 : 21:58:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pavel

Zašto bi ga ukinuli? Zato što se vama ne sviđaju nove epizode pa onda jamrate da su sramota? E, pa ima nas kojima se sviđaju. I ne čini li vam se možda da je to što govorite sebično?

Najmanje i najviše što možete napraviti je prestati čitati tu "sramotu" pa si možda na taj način i uspijete ostvaritu želju. Kao što već negdje napisah, ova tekuća priča mi je možda nešto najgluplje od Zagora ikad, a uspoređivati Donatellija s većinom današnjih crtača je blago rečeno neukusno. S druge strane, aktualna epizoda iz redovne serije je najbolji primjer kako bi Zagor u 21. stoljeću trebao izgledati.
I što sad? Ništa. Nemam potrebu svoje mišljenje stalno nabijati na nos onima kojima su te priče vrh vrhova samo zato što su tada bili djeca. Uostalom, imate ih već u nekoliko izdanja, nedavno vam je Bernard pokrenuo maštovito osmišljeno i nadasve originalno kolekcionarsko izdanje, a tu su i extra edicija i odabrane priče VČ-a.
Naravno, ne zaboravite na ZS i LMS jer su oni dakako mnogo bolji od Ludensa/VČ-a i konačno, uživajte u svojoj nostalgiji.

Mi ostali uživat ćemo u svakoj novoj Burattini/Boselli/Rauch etc. priči Zagora jer naprosto volimo taj strip.

Ne valja ti se zbog toga uzbuđivati. Meni je znala krv proključati kad bi čuo takve gluposti tipa jedino feri i donateli znaju crtati, ovi ostali su šarlatani. Onda sam fino prebacio dio te nostalgičarske ekipe na ignore listu, i vjeruj mi puno je bolje za živce.

No sikiriki
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 18/09/2011 : 22:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ArchyOnda sam fino prebacio dio te nostalgičarske ekipe na ignore listu, i vjeruj mi puno je bolje za živce.

Pametno, mada ja i dalje volim da citam te nebuloze, nekako mi... prijaju
Go to Top of Page

sofronije
Starting Member

79 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 18/09/2011 : 22:30:30  Show Profile Show Extended Profile  Send sofronije a Private Message  Reply with Quote
Nisam bas gadljiv,ali od novog Zagora mi se povraca,a ne spadam u nostalgicne likove.
Ugasiti sto pre,manje ce se stete napraviti na Zagorovom liku i delu.

Pojedem nekad sebi sorc.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 18/09/2011 : 22:40:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

quote:
Originally posted by Curunir

neistrazene zemlje, horde zla. tako bi trebalo u duhu nasih jezika.
neistrazena zemlja nikad se ne prevodi u jednini kad je rijec o prostranstvima, samo za tocno određenu drzavu ili pak vrlo malo podrucje. horde uvijek u mnozini, ako nije specificno navedena bas jedna jedina. stilski je mnogo izrazajnije.
no, ocekivati takve finese pored opceg neznanja od ludensa je potpuno nerealno, pa ovo uzimam kao malu gresku.
nije isto kao demon ludila: u cijelom stripu spominje se iskljucivo jedan jedini, bas taj demon ludila koji je usao u zagora (kako smatra akoto), pa je ta mnozina posve blesava i umjetno naturena. e sad, navika je nesto drugo. onih losih treba se rijesiti.

a ja se kada sam vidio najavu u crnom gospodaru naivno ponadao da će horda ipak biti u množini, ako ništa drugo, onda barem zbog navijačke skupine koja se prozvala po tom stripu
jednom se dogodilo čudo s ispravkom, ali to je ipak bio epski promašaj - DDekstra 25 morgana je u broju 24 najavljen nešto kao priviđenje ili slično, nemam strip uz sebe, ali ipak se takva bruka nije dogodila
a mislim da se pričalo kako je bernard premimenovao sedmu borbu u sedmu rundu

ma sto mozes ocekivati od osobe koja neprestano pise stjenovite planine, znaci nikad cula za stjenjak.
more sargasija vec je legendarno (njena kolegica).
oni sve doslovno prevode.
i Dok me poceo zivcirati: umjesto dobar ste covjek stalno pise dobra ste osoba. čak i kad je odgovor "a vi ste hrabra žena"!

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 18/09/2011 : 22:51:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Archy

quote:

Zašto bi ga ukinuli? Zato što se vama ne sviđaju nove epizode pa onda jamrate da su sramota? E, pa ima nas kojima se sviđaju. I ne čini li vam se možda da je to što govorite sebično?

Najmanje i najviše što možete napraviti je prestati čitati tu "sramotu" pa si možda na taj način i uspijete ostvaritu želju. Kao što već negdje napisah, ova tekuća priča mi je možda nešto najgluplje od Zagora ikad, a uspoređivati Donatellija s većinom današnjih crtača je blago rečeno neukusno. S druge strane, aktualna epizoda iz redovne serije je najbolji primjer kako bi Zagor u 21. stoljeću trebao izgledati.
I što sad? Ništa. Nemam potrebu svoje mišljenje stalno nabijati na nos onima kojima su te priče vrh vrhova samo zato što su tada bili djeca. Uostalom, imate ih već u nekoliko izdanja, nedavno vam je Bernard pokrenuo maštovito osmišljeno i nadasve originalno kolekcionarsko izdanje, a tu su i extra edicija i odabrane priče VČ-a.
Naravno, ne zaboravite na ZS i LMS jer su oni dakako mnogo bolji od Ludensa/VČ-a i konačno, uživajte u svojoj nostalgiji.

Mi ostali uživat ćemo u svakoj novoj Burattini/Boselli/Rauch etc. priči Zagora jer naprosto volimo taj strip.

Ne valja ti se zbog toga uzbuđivati. Meni je znala krv proključati kad bi čuo takve gluposti tipa jedino feri i donateli znaju crtati, ovi ostali su šarlatani. Onda sam fino prebacio dio te nostalgičarske ekipe na ignore listu, i vjeruj mi puno je bolje za živce.

krv ti ključa zbog toga šta netko ne misli kao ti
daj dođi sebi...da bog da zagor izlazio još sto godina,meni to ne smeta,dapače...jedini razlog zbog kojeg želim da se ukine je taj da napokon dostignemo talijane...barem za mog života...ili da maknu pola ovog staffa i ostave par normalnih...daj mi reci tvoje favorite,da vidim zbog čega ti krv ključa...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 18/09/2011 : 22:54:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:

Cekaj malo, pa to ti sad sumnjas u ovo? Ko drugi osim ove dvojice spomenutih zna crtati Zagora...?

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17012 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 18/09/2011 : 23:01:21  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Vječna borba nostalgičara i onih koji cijene više novog Zagora... Ja se držim između, privikao sam se na novog Zagora, velika većina priča mi je ok, ali i dalje mislim da je Nollita&Ferri&Donatelli najbolji Zagorov period... A te priče da Zagora treba ugasiti, na to nemam komentara...
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8166 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 18/09/2011 : 23:02:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by ken2

quote:

neistrazene zemlje, horde zla. tako bi trebalo u duhu nasih jezika.
neistrazena zemlja nikad se ne prevodi u jednini kad je rijec o prostranstvima, samo za tocno određenu drzavu ili pak vrlo malo podrucje. horde uvijek u mnozini, ako nije specificno navedena bas jedna jedina. stilski je mnogo izrazajnije.
no, ocekivati takve finese pored opceg neznanja od ludensa je potpuno nerealno, pa ovo uzimam kao malu gresku.
nije isto kao demon ludila: u cijelom stripu spominje se iskljucivo jedan jedini, bas taj demon ludila koji je usao u zagora (kako smatra akoto), pa je ta mnozina posve blesava i umjetno naturena. e sad, navika je nesto drugo. onih losih treba se rijesiti.

a ja se kada sam vidio najavu u crnom gospodaru naivno ponadao da će horda ipak biti u množini, ako ništa drugo, onda barem zbog navijačke skupine koja se prozvala po tom stripu
jednom se dogodilo čudo s ispravkom, ali to je ipak bio epski promašaj - DDekstra 25 morgana je u broju 24 najavljen nešto kao priviđenje ili slično, nemam strip uz sebe, ali ipak se takva bruka nije dogodila
a mislim da se pričalo kako je bernard premimenovao sedmu borbu u sedmu rundu

ma sto mozes ocekivati od osobe koja neprestano pise stjenovite planine, znaci nikad cula za stjenjak.
more sargasija vec je legendarno (njena kolegica).
oni sve doslovno prevode.
i Dok me poceo zivcirati: umjesto dobar ste covjek stalno pise dobra ste osoba. čak i kad je odgovor "a vi ste hrabra žena"!

uh, a ja mislio da im ne ide samo izmišljeni zemljopis, tipa tolkinove 'srednje zemlje'

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

sofronije
Starting Member

79 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 19/09/2011 : 00:47:50  Show Profile Show Extended Profile  Send sofronije a Private Message  Reply with Quote
Citajuci nove epizode najzad sam saznao sta znaci Hiljadu lica straha.
Hiljadu novih maski za gospodara Darkwooda a nigde pravog Zagorog lika.

Pojedem nekad sebi sorc.
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 19/09/2011 : 15:59:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
@Curunir
Gle, fakat! Ajde još za stjenovite planine, to sam nekak prihvatio i skužio o čemu se radi. Čak sam mislio i da je to neka indijanska špreha. A šta je more Sargasi? To fakat postoji ili šta? Mislio sam da je izmišljeno.

@globinjo
zapravo mi krv ključa na isključivost. Tipa, feri i donateli jedini znaju crtat, ostali su sranje, dakle, zagora treba ugasiti. Meni je takva izjava pomalo i bezobrazna, jer koji si ti faktor da odlučuje hoće li se strip ugasiti ili neće? Meni su nove epizode OK, a budući da sam nešto 'mlađa' generacija i odrastao sam na slobodnoj dalmaciji, među tim epizodama su mi i one ujedno najdraže. To je u neku ruku i tuđe mišljenje, pa nema se smisla raspravljati. ali s druge strane, mišljenje je kao guzica, jer je svako ima, pa onda zadržavam pravo barem da iritantne ljude ignoriram.

No sikiriki
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 19/09/2011 : 16:29:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote

Sargaško more

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 20/09/2011 : 00:19:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Curunir
Gle, fakat! Ajde još za stjenovite planine, to sam nekak prihvatio i skužio o čemu se radi. Čak sam mislio i da je to neka indijanska špreha. A šta je more Sargasi? To fakat postoji ili šta? Mislio sam da je izmišljeno.

@globinjo
zapravo mi krv ključa na isključivost. Tipa, feri i donateli jedini znaju crtat, ostali su sranje, dakle, zagora treba ugasiti. Meni je takva izjava pomalo i bezobrazna, jer koji si ti faktor da odlučuje hoće li se strip ugasiti ili neće? Meni su nove epizode OK, a budući da sam nešto 'mlađa' generacija i odrastao sam na slobodnoj dalmaciji, među tim epizodama su mi i one ujedno najdraže. To je u neku ruku i tuđe mišljenje, pa nema se smisla raspravljati. ali s druge strane, mišljenje je kao guzica, jer je svako ima, pa onda zadržavam pravo barem da iritantne ljude ignoriram.

aj pročitaj glavni razlog zašto želim da se ugasi zagor...ako te zbog izjava o zagor staffu ljudi iritiraju,pa ih ignoriraš,šta te onda tek iritira u svakodnevnom životu????

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8166 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 20/09/2011 : 01:43:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Sargaško more

ajmo pogodit kako bi gašparica prevela nazive na ovoj karti
- nadam se da bi sjedinjene američke države pogodila
- more sargasija je već prevela
- zapadni ključ
- struja golfa
- tropski rak
- karipsko more bi valjda pogodila
- i kubu
- sjeverno atlantski ocean

if you tolerate this, then your children will be next

Edited by - ken2 on 20/09/2011 01:44:38
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/09/2011 : 09:08:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote

Recka:
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-zs-639-641-horde-zla/135/

Vidim po komentarima da je ovo svima bila kultna epizoda kad su bili mlađi, kad još nisu pročitali Tolkiena, a bome ni čuli za njega i kad je ovo bio vrhunac... Kad si gladan fantasyja, a nema ga onda se loviš i na svakojaki šund. Posljednji drogsyjev ili zagor12-ov odnosno komentar mlađe generacije koja sasvim drugačije gleda na to baš pokazuju tu razliku u generacijama strip čitatelja. Epiteti loše, preloše, debilno, a nekad nije bilo klinca koji nije bio lud za ovom epizodom.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 20/09/2011 : 12:43:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
A čuj, ovo stvarno jest loše i debilno, kao da je dijete u petom osnovne pisalo zadaćnicu pod utjecajem Gospodara prstenova koji je jučer bio na televiziji.
Inače su mi Sclavijeve priče Zagora vrlo dobre, njegov jubilarac Prokleto blago najbolji jubilarac Zagora uopće, ali ovu sramotu mu se ne može baš lako oprostiti.

"Maestro" Donatelli je tu samo da upotpuni ukupan dojam
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 20/09/2011 : 17:36:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
quote:
aj pročitaj glavni razlog zašto želim da se ugasi zagor...ako te zbog izjava o zagor staffu ljudi iritiraju,pa ih ignoriraš,šta te onda tek iritira u svakodnevnom životu????

Pa, reko si da ga treba ugasit, jer ga sad samo sramote. Ne kužim kakav glavni razlog?

Osim toga, kaj tebe jebe kaj ja nekog imam na ignoru?! To je moja stvar i nemoj se sikirati Uostalom, ne moraš se brinuti, ti nisi na mojoj listi.

Idemo to staviti ovako: ako je nečije mišljenje da je danas zagor sramota i da ga pod hitno treba ugasiti kako njegove uspomene ne bi bile oskrnavljenje to je u redu. Ali onda je jednako tako u redu moje mišljenje da takva osoba zaslužuje završiti na ignor listi. Čista logika, kaj ne?

No sikiriki
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17012 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 20/09/2011 : 18:29:18  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Recka:
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-zs-639-641-horde-zla/135/

Vidim po komentarima da je ovo svima bila kultna epizoda kad su bili mlađi, kad još nisu pročitali Tolkiena, a bome ni čuli za njega i kad je ovo bio vrhunac... Kad si gladan fantasyja, a nema ga onda se loviš i na svakojaki šund. Posljednji drogsyjev ili zagor12-ov odnosno komentar mlađe generacije koja sasvim drugačije gleda na to baš pokazuju tu razliku u generacijama strip čitatelja. Epiteti loše, preloše, debilno, a nekad nije bilo klinca koji nije bio lud za ovom epizodom.

Vrijeme je presudilo ovom stripu, budući da i mene vuče u isti žrvanj, meni je i dalje kultna
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 20/09/2011 : 22:41:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
A Ferri u svojim godinama rafting vozi. Čovjek stvarno nije normalan...
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17012 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 21/09/2011 : 10:41:34  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

A Ferri u svojim godinama rafting vozi. Čovjek stvarno nije normalan...

Kad porastem volio bi biti kao on
Go to Top of Page

sofronije
Starting Member

79 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 21/09/2011 : 13:17:36  Show Profile Show Extended Profile  Send sofronije a Private Message  Reply with Quote
Evo i zvanicno sam resio da ovaj serijal proglasim za jedan od najuspesnijih i najuticajnijih strip serijala osamdesetih.
Tako da je najzad i dobio svoje zasluzeno mesto u svetu devete umetnosti.

Pojedem nekad sebi sorc.
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 21/09/2011 : 13:27:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Evo i podrske.

[URL=http://zaslike.com/][/URL]

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/09/2011 : 14:45:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Gee Rejs, mislim da mi ni tri monitora neće biti dostatna da vidim cijelu sliku. Ajd smanji malo da se uopće vidi nešto.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 21/09/2011 : 15:03:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Rejs je vrlo stara skola. Samo Ferri, samo Nolitta, samo Donatelli, samo hi-res GIF/JPG, samo HTML kod... :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2932 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 21/09/2011 : 15:11:31  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000