oki brate sorry ali bio sam ubedjen 147% da sam u pravu... nisam dugo kopao po lms, pa su mi u glavi libellus i vc... ali je neverovatno... jos samo fali da otkrijemo da i zagoru fali ptica na grudima u lms. hahaha... kakva ludnica...
@Combatrock Kao što rekoh,ja sam to primjetio još kada je Samuraj Saiko bio najnoviji strip od Mister No-a,ali jebiga,kada si klinac,onda gutaš očima svaku sliku i svaku sitnicu, a ovako kada čekaš 38-i e onda ti mogu samo poželjeti da te vid služi do penzije i da uvijek možeš razlikovati Zagora od Mister No-a! Nek ti bude Sretan taj sutrašnji 38.rođendan! A što se tiče ovih Libellusovih izdanja od 1.broja,tu je ipak očito da su morali izvršiti preinake i ispravljanja pilotovog rukava baš zbog ovih epizoda u kojima se piše Mister No-ova povjest,a izrađene su mnogo godina kasnije.... Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti, ne vrijedi... a Mister No je pilot...
hvala... vidis i vc u ove prve dve knjige ima detelinu uvek... e sad je enigma da li u italijanskim originalima ima... to bih voleo da znam... sigurno neko ima od forumasa...
Meni su originali MN u podrumu, ako dospem do njih, pogledaću.
Najverovatniji scenario je da deteline ni u originalu nije bilo do nekog broja, pa su posle počeli da je crtaju.
Libellus koristi materijale iz tutto edicije (do broja 77, posle originalnu seriju) a u njoj je bilo određenih prepravki, moguće da je detelina docrtavana. LMS su naravno originalni materijali.
Od kojeg materijala je zapravo Zagorvova sjekira? Da li je to tomahawk ili nekakav čekić? Da li je oštra?
Drvena drška i obli bijeli kamen nekako povezan na vrhu. Tup kamen, ali oštar jer se zabije u drvo i Zagor cijepa drva s njim. Dakle izgleda tupo, ali je ustvari oštro - čista magija...
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Evo sad gledam, na naslovnici za amazoniju tj. uzareni kotao nema deteline. :D Cudno pa se ovome niko nije posvetio ranije, uglavnom su se svi angazovali da pronadju gde je Zagor rezbaren :D
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Ja mislim da je Markos u pravu. Kako verovati ljudima koji su kasapili stripove? Cenzura je radila žestoko. I nekako mi je bliže da verujem da se tušira znak nego da je neko seo i ponovo docrtavao... a da izgleda potpuno verodostojno kao u tim izdanjima.
to niko ne spori... samo pricam o konkretnoj stvari... ken u izdanju fibre i libellusa je druga planeta za lms... ali ja cuvam lms kao oci u glavi... to je bio deo mog detinjstva i deo mog odrastanja - a sad je deo mog zivota i to onaj bolji deo... isto se odnosi na mister noa... kad se on pojavio to je bila bomba nad bombama pravi nuklearni udar... a ova tema je stvarno odlicna... otkrivamo tajni svet stripa...
Evo sad gledam, na naslovnici za amazoniju tj. uzareni kotao nema deteline. :D Cudno pa se ovome niko nije posvetio ranije, uglavnom su se svi angazovali da pronadju gde je Zagor rezbaren :D
Originally posted by Combatrock Kako verovati ljudima koji su kasapili stripove?
Pa da ga nisu kasapili strip ne bi izlazio. Ne misliš valjda da im je tek tako palo na pamet u redakciji da se zezaju i da sebi prave bezvezan posao???
Nego su komunjare imale čoveka koji sve to nadgleda i kako on kaže tako mora biti.
ma tada ja nisam bio svestan da to oni rade... nije mi smetalo naravno... ali sad se vidi velika razlika... recio adah od kena i dnevnik adah od lms... bas fali to sto su isekli... pa ljudi, stoka i junaci... bez obzira na to tada je bilo vazno da stripovi izlaze, meni sad ponekad deluje smesno napad na veseli cetvrtak zbog kvaliteta stampe... a kakva cuda imam od lms i zs... bruka...