forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Riblja Corba
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 01/11/2011 : 05:04:42  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu Zajednicka tacka ovim dvoma je da su i Nele i Bora postali prekaljeni govnari, mnogo gori od ovog panonskog, na moju zalost.

Odbijam svaki argument da neko moze da bude veca ljiga od Balasevica. Taj covek daje potpuno novi i sveobuhvatniji smisao reci GOVNAR
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 01/11/2011 : 12:50:14  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Da, secam se tacno da sam kupio taj singl. A sto se tice Zabranjenog pusenja, po meni, legendarna pesma je:

http://www.youtube.com/watch?v=OzPIBCQFkgc

Za mene nema jače od "Zenica bluz"...
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 01/11/2011 : 13:38:36  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pravedni

quote:
Originally posted by srdjandj

Da, secam se tacno da sam kupio taj singl. A sto se tice Zabranjenog pusenja, po meni, legendarna pesma je:

http://www.youtube.com/watch?v=OzPIBCQFkgc

Za mene nema jače od "Zenica bluz"...

Dobra je i ta, a ovo me uvek odusevljavalo..

http://www.youtube.com/watch?v=ru9xGY-gyNY

http://www.youtube.com/watch?v=iiQq2q9iPX8

http://www.youtube.com/watch?v=Ls3idkYT7SI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=2x12A2TWtgo

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!

Edited by - srdjandj on 01/11/2011 13:55:15
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 01/11/2011 : 15:23:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Kad sam dosao u Sarajevo 2009., prvo sto sam pitao je gde je ulica Fuada Midzica.

U sustini, mislim da me niko sem Pushenja nije toliko bacao u lingvisticki rebus. Al sad sam skroz iskusan u tom sarajevskom :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Nedo
New Member

Bosnia and Herzegovina
241 Posts

Member since 13/12/2001

Posted - 02/11/2011 : 15:58:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Nedo a Private Message  Reply with Quote
Top 3 meni najdraža albuma:

1. Priča o ljubavi obično ugnjavi
2. Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju
3. Istina

Smatram da se Riblja čorba trebala raspasti (ili barem ništa ne snimati) poslije "Koze nostre" mada sam imao prilike često čuti mišljenje od starih fanova da je posljednji album vrijedan pažnje "Istina".

Ni policiji nije lako...narod ima tvrda ledja.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 02/11/2011 : 16:25:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Pa, poslednji album vredan objektivne paznje jeste Istina po meni, mada sa poslednja cetiri mozes jedan i po kulturan da sastavis recimo. Cinjenica je da je Chorba umrla posle Rajka, Istina je poslednji trzaj, sve ostalo je zivot na aparatima. Po meni, barem.

Prica o Ljubavi je meni licno drag album jer sam ga kupio kad je izasao, i sa 8 godina slasno pevao hitove kao sto su "oko mene", "avionu" itd. Ipak, sa ove distance, tek poneka numera mi udje na playlistu, mahom Oko mene, ko te ljubi dok sam ja na strazi i Lupa bubanj zveci zvecka. Celu noc te sanjam je lepa pesma, ostalo mi nije na nivou.

Muzicari koji piju je kuriozitetan album utoliko sto je jedini u bogatom opusu Chorbe koji je snimljen za Jugoton. PGP je odbio da stampa plocu zbog pesme "mangupi vam kvare dete", pa se Bora pokupio do presrecnog Jugotona i izbacio ovo delo. Naravno, do frke je ipak doslo, ali zbog numere "besni psi", tj. konkretno stiha "grcki sverceri, arapski studenti" gde se neki akademac koji je stigao iz nesvrstanog bloka uvredio sto se arapska studentarija poredi sa besnim psima. Na kraju se Bora vratio u PGP, jer ovaj put Jugoton nije hteo da stampa neke stvari na "Istini" - ruku na srce, neke pesme jesu pretrpele promene, a ona o kojoj se najvise prica je pesma "halo", gde je stih "tamo gde sakal zavija, tamo je jugoslavija" prepravljena u "ja iz dalekih predela, posmatram tudja nedela".

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 02/11/2011 : 16:31:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Niko da spomene jedan album koji je muzicki krajnje nebitan - ali kolekcionarski izuzetno. Rec je naravno o albumu "Labudova pesma", koji je zamisljen kao poslednji Corbin album (cak je tako i naslovljen). Zasto je interesantan ? Dve stvari.

1) Na ovom albumu je trebalo da svira Oliver Mandic, koji je vec bio dogovoren kao stalni clan Riblje Corbe, i snimio je ceo materijal za ovaj album. Dolazi medjutim do svadje na relaciji Bora - Oliver, pa se ovaj potonji pokupio i sudski izdejstvovao zabranu da se njegov materijal pojavljuje na albumu. Te pesme, doduse, mozete cuti piratsku na tjubu, a najpoznatija je "prodavnica snova". Potrazite.

2) Ploca je izdata za nezavisnu kucu "SAMMY" u sred rata '92. u izuzetno, u tri picke materine limitiranom tirazu i to joj je tako spektakularno nabilo cenu da to nije u redu. Medjutim, u poslednje vreme, doslo je do zasicenja trzista pa se sad Labudova pesma moze nabaviti i za nekih 20-30 eura ako imate srece.

A album ko album, pamte se dve poznate pesme Amin i Kad sam bio mlad, sve ostalo je za posrat. Odraz svog vremena.

Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7656 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 02/11/2011 : 16:40:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Koliko god sam ja subjektivan, ti si previše objektivan. Nisu sve ostale pjesme "za posrat". Najbolja pjesma s tog albuma mi je Noćas gubim meč, pa Kad sam bio mlad, pa Idi sad.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 02/11/2011 : 18:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by selanne

Najbolja pjesma s tog albuma mi je Noćas gubim meč, pa Kad sam bio mlad, pa Idi sad.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 02/11/2011 : 18:41:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message  Reply with Quote
Juce sam u kolima slusao Dok padaju glave, meni je to genijalna stvar, prava pesma za to usrano vreme, meni najdraza sa tog albuma.
LIMUNADA, BOZA, TULUMBE, BAKLAVE,
DA PREGRIZE NAROD DOK PADAJU GLAVE.
priceless
Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 02/11/2011 : 19:29:10  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message  Reply with Quote
Mali offtopic, genijalna anegdota sa Borom od pre 20 godina. Moj drugar, koji je tada imao 2 godine je bio sa tatom u jednoj kafani na Tasmajdanu, gde je , naravno sedeo Bora pijan kao majka.
Kada ga je video, Bora se raspilavio i poceo da se igra sa njim, podigao ga na ruke i trcao sa njim po kafani i pevao avionu slomicu ti krila. Onda je pozeleo da ga odvede kuci da ga pokaze zeni i poceo da se nabedjuje sa ortakovim caletom da ga ovaj pusti, sto nije dolazilo u obzir, jer Bora nije znao kako se zove.
Posle 5 minuta ubedjivanja, njima prilazi Borin drugar, podjednako usran od alkohola i izgovara antologijsku recenicu: "GOSPODINE SLOBODNO PUSTITE DETE DA IDE SA NJIM, POZNAJEM COVEKA!"
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 02/11/2011 : 21:41:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Niko da spomene jedan album koji je muzicki krajnje nebitan - ali kolekcionarski izuzetno. Rec je naravno o albumu "Labudova pesma", koji je zamisljen kao poslednji Corbin album (cak je tako i naslovljen). Zasto je interesantan ? Dve stvari.

1) Na ovom albumu je trebalo da svira Oliver Mandic, koji je vec bio dogovoren kao stalni clan Riblje Corbe, i snimio je ceo materijal za ovaj album. Dolazi medjutim do svadje na relaciji Bora - Oliver, pa se ovaj potonji pokupio i sudski izdejstvovao zabranu da se njegov materijal pojavljuje na albumu. Te pesme, doduse, mozete cuti piratsku na tjubu, a najpoznatija je "prodavnica snova". Potrazite.

2) Ploca je izdata za nezavisnu kucu "SAMMY" u sred rata '92. u izuzetno, u tri picke materine limitiranom tirazu i to joj je tako spektakularno nabilo cenu da to nije u redu. Medjutim, u poslednje vreme, doslo je do zasicenja trzista pa se sad Labudova pesma moze nabaviti i za nekih 20-30 eura ako imate srece.

A album ko album, pamte se dve poznate pesme Amin i Kad sam bio mlad, sve ostalo je za posrat. Odraz svog vremena.

Uf, Nocas gubim mec je meni najbolja sa tog albuma (naravno, od momenta kad je Kad sam bio mlad postala toliko isfurana, da je smisliti ne mogu )
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 02/11/2011 : 21:47:35  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mavra

quote:
Originally posted by Mairosu Zajednicka tacka ovim dvoma je da su i Nele i Bora postali prekaljeni govnari, mnogo gori od ovog panonskog, na moju zalost.

Odbijam svaki argument da neko moze da bude veca ljiga od Balasevica. Taj covek daje potpuno novi i sveobuhvatniji smisao reci GOVNAR

Sto ne umanjuje njegovu genijalnost.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25497 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 02/11/2011 : 21:55:21  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wele

quote:

quote:

Sto ne umanjuje njegovu genijalnost.

Mislim da je jedino smehotresnije od upoređivanja Bore i Balaševića kad neko nazove ovog drugog govnarom.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25497 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 02/11/2011 : 21:56:31  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by selanne

Najbolja pjesma s tog albuma mi je Noćas gubim meč, pa Kad sam bio mlad, pa Idi sad.

Jedna od retkih pesama koje su vredne pomena. Odlična, štaviše.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 02/11/2011 : 22:21:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mali offtopic, genijalna anegdota sa Borom od pre 20 godina. Moj drugar, koji je tada imao 2 godine je bio sa tatom u jednoj kafani na Tasmajdanu, gde je , naravno sedeo Bora pijan kao majka.

Kafana Tash, cuvena nadaleko :D Bora i njegova ekipa iz POPa je imala redovan sto tamo.

Inace, za vreme one maglene avanture koju sam opisao u jednom drugom threadu, i ja sam slusao Chorbu, imam neki rezani disk a mrtva laguna nema USB pa sam se snalazio. Naravno, obozavam da cujem "u dusi samo pustos i jad" kad sam na vrhu bubanj potoka :D

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 02/11/2011 : 22:34:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
5 PESAMA KOJE CHORBA NIJE SMELA SEBI DA DOZVOLI :

5) CAVA (LP Osmi Nervni Slom, 1986.) ... mene je bilo blam da slusam ovaj tekst kad sam imao 6 godina, sad se pravim da ne znam ovu pesmu. Steta za rif i refren.
4) DISKO MISIC (LP Istina, 1985.) ... ne znam sta je iritantnije, da cujem onog govnara iz Rajvose ili Boru kako srice "CHA CHA CHA CHAAA CHAAAA". Opet, steta za funky beat.
3) JA SAM SE LOZIO NA TEBE (LP Mrtva Priroda, 1981.) ... Bajaga u svom elementu. O kako sam se. Ja sam se. O KAKO SAM SE JA SAM SE. OOOOOOOOO KAKO...jebem ti sve napisi nesto smisleno.
2) CRNO JE DOLE (LP Osmi Nervni Slom, 1986.) ... jos jedan Borin pokusaj da bude smesan sa tragicnim krajem
1) HEJ, KAKO TI JE SAD (LP Koza Nostra, 1990.) ... ja nemam komentar na ovo. Kontam da je verovatno zajebancija, ali svejedno nemam komentar na ovo.

5 PESAMA O KOJIMA SE SUMNJIVO MALO PRICA UPRKOS NJIHOVOM SUPERKVALITETU

5) AJDE BEZI (LP Istina, 1985.) ... verovatno najzesca numera jos od nekog prvog albuma i superiorno iskren tekst sa ljutim refrenom.
4) CRVENA SU DUGMAD PRITISNUTA (LP Ujed za Dusu, 1987.) ... nekako bih zeleo da dozivim zombi apokalipsu uz ovu pesmu na radiju.
3) KAD TI SE NA GLAVU SRUSI CITAV SVET (LP Buvlja Pijaca, 1982.) ... kakva himna ljudskog duha.
2) POBECI NEGDE (LP Mrtva Priroda, 1981.) ... apsolutni statement o urbanoj alienaciji u Beogradu 80tih, danas aktuelna tema itekako. Katarzicno finale posle uvodnog bluesa me uvek dovede u slam-dance mod.
1) REKLA JE (LP Pokvarena Masta... 1981.) ... kakav kraj fantasticnog albuma, i kakva iskrenost u par minuta muzike.

Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 02/11/2011 : 22:35:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Mislim da je jedino smehotresnije od upoređivanja Bore i Balaševića kad neko nazove ovog drugog govnarom.

Apsolutno si u pravu, smehotresno je uporedjivati njih dvojicu
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 02/11/2011 : 22:41:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by manhunter

Apsolutno si u pravu, smehotresno je uporedjivati njih dvojicu

Eh sad. Nemo tako, ipak su svirali zajedno :D

Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 02/11/2011 : 22:50:22  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message  Reply with Quote
quote:
Eh sad. Nemo tako, ipak su svirali zajedno :D

Jbg mladost-ludost, nazalost nema opravdanja za neke njegove kasnije mrlje.
Inace za onih 5 najgorih pesama koje si postavio si apsolutno u pravu, samo sto sam ja suvise veliki drkadzija da bih tako nesto javno priznao, a za ovih drugih 5 pesama skidam kapu do zemlje, kao da sam ja birao, posebno za poslednju, doduse malo subjektivno jer me podseca na najvecu glupost koju sam napravio u zivotu, pa redovno pustim suzu kada je cujem
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 03/11/2011 : 09:31:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

5 PESAMA O KOJIMA SE SUMNJIVO MALO PRICA UPRKOS NJIHOVOM SUPERKVALITETU

5) AJDE BEZI (LP Istina, 1985.) ... verovatno najzesca numera jos od nekog prvog albuma i superiorno iskren tekst sa ljutim refrenom.
4) CRVENA SU DUGMAD PRITISNUTA (LP Ujed za Dusu, 1987.) ... nekako bih zeleo da dozivim zombi apokalipsu uz ovu pesmu na radiju.
3) KAD TI SE NA GLAVU SRUSI CITAV SVET (LP Buvlja Pijaca, 1982.) ... kakva himna ljudskog duha.
2) POBECI NEGDE (LP Mrtva Priroda, 1981.) ... apsolutni statement o urbanoj alienaciji u Beogradu 80tih, danas aktuelna tema itekako. Katarzicno finale posle uvodnog bluesa me uvek dovede u slam-dance mod.
1) REKLA JE (LP Pokvarena Masta... 1981.) ... kakav kraj fantasticnog albuma, i kakva iskrenost u par minuta muzike.

Mozda nisam najkompetentniji da ocenjivam koje su to manje poznate ili slabo prihvacene, ali od ovih 5 pomenutih mi je npr. Rekla je u top 10, Pobeci negde legendarna, isto i Kad ti se na glavu... Ajde bezi isto super, jedino su mi Crvena dugmad ono... pa neka.

Ne znam da li zaista ima puno tih kojima su pomenute "manje vazne".

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 03/11/2011 : 10:27:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Imam sve ploce i singlove do Koza Nostre, posle raspada SFRJ progresivno gube smisao i postaju Borislavova politicka platforma. Slusam svoje stare ploce, sad cu kupiti i box cim legne nova plata, ali ne bih otisao na njihov koncert ni za ne znam koje pare.

Top 3 :

1. Buvlja Pijaca
2. Pokvarena Masta i Prljave Strasti
3. Mrtva Priroda

honourable mention

4. Istina

neotkriveni dragulj

Rajko Kojic solo EP - Ne Budi Me Bez Razloga

http://www.youtube.com/watch?v=FXpV0FwSeNk

pijaca mi nije ni blizu top 5...prva tri albuma su klasika...iz devedesetih je "pišanje" odličan album...kojićev epke odličan...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 03/11/2011 : 10:29:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kost u Grlu ima par dobrih pesama ali je generalno presirov i ima previse filera. Moze neko peto mesto za njega kod mene.

baš zato što je sirova mi je najbolji njihov lp...mrtva priroda je već komercijala,iako tu ima jebenih stvari...

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 03/11/2011 : 10:30:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prva i cetvrta su mi dobre (pogotovo prva). Rasprodaja bola zvuci k'o rastimovani Muddy Waters iz sumadije :D :D :D Ma nategnute su tu neke pesme...tipa hej, cale, pozajmila je pare itd.. Jedino sto slusam sa tog albuma ovako random su rnr za kucni savet i ostani djubre do kraja.

Jedino mi je zao sto nisu na kasnijim plocama zadrzali taj "masni" zvuk koji ih je krasio na tom LPju. Opadanje hard rock uticaja kod Corbe je islo ukorak sa raspadanjem Rajka Kojica - Rajko je vukao na gitarski "hard blues" u djiru Atomskog Sklonista, Bora je ionako dosao iz akusticarske pozadine i imao je jaci pop senzibilitet. Cim je Rajko poceo da gubi korak sa realnoscu zbog droge, Bora je povukao na svoju vodenicu i onda dobijes sprdnje tipa "mangupi vam kvare dete". U dogledno vreme je eliminisao i Bajagu, koji je posle Rajka bio vodeca kreativna sila u bendu, i put do apsolutnog borizma je bio otvoren.

da...odlaskom koje i bajage,čorba je prdnula u vjetar...

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 03/11/2011 : 10:31:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raspucin

Ja bi iz Corbe odmah izbacio onog Dzindzera i onog mladog klavijaturistu. Corba je gitaristicki bend.
Inace Bori je izasla biografija u stilu biografije Kita Ricardsa. Bora to i je Kit Ricards jugo roka.

biografija?kad,gdje...

Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000