Author |
Topic |
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 03/11/2011 : 10:47:58
|
da ne moram pisat domaći rad s malom,raspisao bi se o čorbi nadugo i naširoko,sad nemam vremena...čorbu sam pratio,kao dijete se sjećam jutarnjeg programa i čorbinih spotova...nisam ih obožavao i kupovaao ploče,bilo je to neredovito praćenje...u vrijeme najžešćeg rata,godine '92.neka koka mi poklonila prvih 6 ploča...od tada,totalno puko...upoznao sam band 2000.godine u banja luci,poslje koncerta smo ćaskali u nekoj kolibi...ja,tovar splitski i kompletan band..."je li boro,kad ćeš u split"ovdje se natežeš s organizatorom koncerta za 100 km,u splitu bi napunio gripe ko od šale...bora:jebi ga,prijatelju,kenjao sam previše,sad je gotovo...ali,dođe puno splićana u ljubljanu,čak su mi i šal hajduka bacili jednom...najbolja scena na koncertu u banja luci...bora pjeva anđela,publika na nogama,svi ustali,digli tri prsta i viču srbija! ja ostao sjediti,i gledam...pita me neka koka,a zašto ti sjediš... ja sam iz splita,hrvat,nema smisla da vičem srbija...a nije mi jasno zašto i ovi ostali viču srbija,pa ovo je bosna prvi put u životu sam ih gledao uživo...koliko god sam bio ushićen,toliko me u crnjak bacila borina pojava...bradata spodoba,sa 135 kila žive vage,svaki otpjevani stih mu je bio težak,kao čovjek prije samrtnog hroptaja...jebi ga,moram stat,pregledat domaći... |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
Nedo
New Member
Bosnia and Herzegovina
241 Posts
Member since 13/12/2001 |
Posted - 03/11/2011 : 11:09:58
|
Jbg, Čorba je mogla postati najbend svih vremena na ovim prostorima, da puni hale i stadione diljem bivše YU da Borina ljudskost nije otišla u neku stvar. Svojim petljanjem tamo gdje ne treba je mnoga vrata zatvorio. Postao je upravo ono čega se u svojim pjesmama sa prvih ploča gnušao. U ratu sam ih mnogo slušao, bez obzira na sve. Sada vrlo rijetko. |
Ni policiji nije lako...narod ima tvrda ledja. |
Edited by - Nedo on 03/11/2011 11:11:05 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 03/11/2011 : 11:12:27
|
E, da mi je bilo vidjeti ih tamo krajem 80-ih ili pocetkom 90-ih...
Kasnije kad su redovno dolazili u SLO nisam vise ni pomislio da bi isao. Nije to isto a neke uspomene ne treba sjebati, razvodeniti.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 03/11/2011 : 11:49:35
|
quote: Originally posted by Poli
E, da mi je bilo vidjeti ih tamo krajem 80-ih ili pocetkom 90-ih...
Kasnije kad su redovno dolazili u SLO nisam vise ni pomislio da bi isao. Nije to isto a neke uspomene ne treba sjebati, razvodeniti.
U periodu od 1981- 1990.gledao sam ih tridesetak puta...Na koncertima su uvek pravili spektakl! |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 03/11/2011 : 11:57:04
|
quote: Originally posted by selanne
Koliko god sam ja subjektivan, ti si previše objektivan. Nisu sve ostale pjesme "za posrat". Najbolja pjesma s tog albuma mi je Noćas gubim meč, pa Kad sam bio mlad, pa Idi sad.
"Kad sam bio mlad" je maznuta od grupe "Eric Burdon&The Animals" ("When i was young"),"Zadnji voz za Čačak" od benda "The Monkees" ("Last train to Clarksville"),"Zelena trava doma mog" od Tom Džonsa...Bora je svaki put kada ponestane inspiracije uzimao iz bogate muzičke ostavštine prošlosti...Ili je samo hteo da oda počast velikanima svoje mladosti?!? |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 03/11/2011 : 11:58:36
|
quote: Originally posted by pravedni
Koliko god sam ja subjektivan, ti si previše objektivan. Nisu sve ostale pjesme "za posrat". Najbolja pjesma s tog albuma mi je Noćas gubim meč, pa Kad sam bio mlad, pa Idi sad.
"Kad sam bio mlad" je maznuta od grupe "Eric Burdon&The Animals" ("When i was young"),"Zadnji voz za Čačak" od benda "The Monkees" ("Last train to Clarksville"),"Zelena trava doma mog" od Tom Džonsa...Bora je svaki put kada ponestane inspiracije uzimao iz bogate muzičke ostavštine prošlosti...Ili je samo hteo da oda počast velikanima svoje mladosti?!?
uzeo je i danas nema mleka,daj mi lovu...ali su mi to predobre obrade... |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 03/11/2011 : 12:18:07
|
quote: Originally posted by globinjo
"Kad sam bio mlad" je maznuta od grupe "Eric Burdon&The Animals" ("When i was young"),"Zadnji voz za Čačak" od benda "The Monkees" ("Last train to Clarksville"),"Zelena trava doma mog" od Tom Džonsa...Bora je svaki put kada ponestane inspiracije uzimao iz bogate muzičke ostavštine prošlosti...Ili je samo hteo da oda počast velikanima svoje mladosti?!?
uzeo je i danas nema mleka,daj mi lovu...ali su mi to predobre obrade...
Nezgodno sa nama matorcima je to što uvek znamo odakle je šta "pozajmljeno". Imaš pravo,obrade su odlične! U vezi sa tim ima jedna anegdota. Kada su me pitali šta mislim o prvom albumu grupe "Eva Braun"(mojih zemljaka),odgovorio sam da celokupna zarada mora ići bendu "The Byrds",jer su ih tada žestoko oponašali. Pojedine pesme su bile čist plagijat. Bregini učenici,nema šta! |
|
|
mavra
Junior Member
439 Posts
Member since 13/01/2011 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 03/11/2011 : 15:33:25
|
uzeo je i danas nema mleka,daj mi lovu...ali su mi to predobre obrade...
Nezgodno sa nama matorcima je to što uvek znamo odakle je šta "pozajmljeno". Imaš pravo,obrade su odlične! U vezi sa tim ima jedna anegdota. Kada su me pitali šta mislim o prvom albumu grupe "Eva Braun"(mojih zemljaka),odgovorio sam da celokupna zarada mora ići bendu "The Byrds",jer su ih tada žestoko oponašali. Pojedine pesme su bile čist plagijat. Bregini učenici,nema šta!
bregu često jebu zbog toga...ali ja sam postavim protupitanje:a tko je branio ostalima da pozajme...brega je lisica...malo pastirskog rocka,malo bluesa,malo zeppelina,argenta,bosanskog slenga u tekstovima,i lova do krova...bori to nije trebalo,dapače,s tim je tek počeo kasnije...ali je kuriozitet da je čorbin prvi koncert na tašu bio pun ko šipak...publika pjeva sve pjesme,a čorba tek izdala singl??e to ja zovem marketing... |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 03/11/2011 : 15:35:04
|
Mozda nisam najkompetentniji da ocenjivam koje su to manje poznate ili slabo prihvacene, ali od ovih 5 pomenutih mi je npr. Rekla je u top 10, Pobeci negde legendarna, isto i Kad ti se na glavu... Ajde bezi isto super, jedino su mi Crvena dugmad ono... pa neka.
Ne znam da li zaista ima puno tih kojima su pomenute "manje vazne".
Poli, u kriterijum je uzeto misljenje mainstreama, ne corbofila koji svi cene ove numere. Rekla je, npr, je mozda pustena pet puta na radiju ukupno, sa te ploce se svi secaju nemoj sreco, ostacu slobodan itd. Pobeci Negde je totalna himna od pesme ali je potonula na Mrtvoj Prirodi, zakopana od strane jedno 5-6 hitova. To su sve po meni sjajne pesme koje nisu naisle na odjek javnosti (jedino je "kad ti se na glavu" nesto bolje prosla, ima cak i spot za nju, ali opet ko se seca toga sa te ploce. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
mavra
Junior Member
439 Posts
Posted - 03/11/2011 : 15:36:33
|
quote: Originally posted by globinjo a jebi ga,pa tko će to čitat na ćirilici...ma,čitam ja ćirilicu,ali,nije to to...
Jbg, sada sam pokusavao da izguglam nesto vise vezano za knjigu, ali nisam uspeo nista da nadjem. Mislim da nema latinicno izdanje |
|
|
mavra
Junior Member
439 Posts
Posted - 03/11/2011 : 15:40:00
|
quote: Originally posted by Mairosu u kriterijum je uzeto misljenje mainstreama, ne corbofila koji svi cene ove numere.
Ko me to doziva? |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 03/11/2011 : 15:41:58
|
pijaca mi nije ni blizu top 5...prva tri albuma su klasika...iz devedesetih je "pišanje" odličan album...kojićev epke odličan...
Pijaca je blago subjektivan izbor buduci da sam izmedju svoje druge i desete godine zivota puno vremena posvetio ljusteci ovu traku na starom stubu |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 03/11/2011 : 15:43:24
|
quote: Originally posted by Mairosu
Mozda nisam najkompetentniji da ocenjivam koje su to manje poznate ili slabo prihvacene, ali od ovih 5 pomenutih mi je npr. Rekla je u top 10, Pobeci negde legendarna, isto i Kad ti se na glavu... Ajde bezi isto super, jedino su mi Crvena dugmad ono... pa neka.
Ne znam da li zaista ima puno tih kojima su pomenute "manje vazne".
Poli, u kriterijum je uzeto misljenje mainstreama, ne corbofila koji svi cene ove numere. Rekla je, npr, je mozda pustena pet puta na radiju ukupno, sa te ploce se svi secaju nemoj sreco, ostacu slobodan itd. Pobeci Negde je totalna himna od pesme ali je potonula na Mrtvoj Prirodi, zakopana od strane jedno 5-6 hitova. To su sve po meni sjajne pesme koje nisu naisle na odjek javnosti (jedino je "kad ti se na glavu" nesto bolje prosla, ima cak i spot za nju, ali opet ko se seca toga sa te ploce.
da...pobeći negdje je jebena pisma...sa mrtve prirode,možda broj dva-po kvaliteti...ne po hitoidnosti...takvu sudbinu je doživjela i rekla je kao što mairosu reče...zbog dva dinara,ostaću slobodan,nemoj srećo,neke su žene itd... |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 03/11/2011 : 15:46:39
|
pijaca mi nije ni blizu top 5...prva tri albuma su klasika...iz devedesetih je "pišanje" odličan album...kojićev epke odličan...
Pijaca je blago subjektivan izbor buduci da sam izmedju svoje druge i desete godine zivota puno vremena posvetio ljusteci ovu traku na starom stubu
hm,ako su ti godine u profilu točne,ti se ne bi ni trebao sjećati prvog perioda čorbemeni se urezala mrtva priroda,imao sam 6 godina,i kao što rekoh jutros,na jutarnjem programu za djecu,vrtili su se spotovi s ovog albuma...kad sam ajmo reć dozreo,dočekala me čorbina prosječnost,odlaskom rajka i baje... |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 03/11/2011 : 15:50:38
|
Pijaca je blago subjektivan izbor buduci da sam izmedju svoje druge i desete godine zivota puno vremena posvetio ljusteci ovu traku na starom stubu
hm,ako su ti godine u profilu točne,ti se ne bi ni trebao sjećati prvog perioda čorbemeni se urezala mrtva priroda,imao sam 6 godina,i kao što rekoh jutros,na jutarnjem programu za djecu,vrtili su se spotovi s ovog albuma...kad sam ajmo reć dozreo,dočekala me čorbina prosječnost,odlaskom rajka i baje...
Izuzetno se secam. Moj stari je kupio kasetu Buvlje Pijace, a posle i Mrtve Prirode. Imam audio snimak samog sebe kako pevam "volim volim volim zene" sa 3 godine, a jedna od prvih uspomena koje zaista pamtim u zivotu je nedelja ujutru i neki king size jelenak na nasem prozoru i "Dobro jutro" koje ide u pozadini.
Dete od tri-cetiri godine koje trci po stanu i peva "Oooh ooh draga ne budi peder", pa mislim da bi mi uhapsili roditelje na keca danas da se to nekim slucajem ovih dana desavalo.
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 03/11/2011 : 15:53:33
|
hm,ako su ti godine u profilu točne,ti se ne bi ni trebao sjećati prvog perioda čorbemeni se urezala mrtva priroda,imao sam 6 godina,i kao što rekoh jutros,na jutarnjem programu za djecu,vrtili su se spotovi s ovog albuma...kad sam ajmo reć dozreo,dočekala me čorbina prosječnost,odlaskom rajka i baje...
Izuzetno se secam. Moj stari je kupio kasetu Buvlje Pijace, a posle i Mrtve Prirode. Imam audio snimak samog sebe kako pevam "volim volim volim zene" sa 3 godine, a jedna od prvih uspomena koje zaista pamtim u zivotu je nedelja ujutru i neki king size jelenak na nasem prozoru i "Dobro jutro" koje ide u pozadini.
Dete od tri-cetiri godine koje trci po stanu i peva "Oooh ooh draga ne budi peder", pa mislim da bi mi uhapsili roditelje na keca danas da se to nekim slucajem ovih dana desavalo.
inače,dobro jutro popravlja prosjek pijace,koja mi je u top 5 pjesama čorbe... |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 03/11/2011 : 15:58:05
|
"Pogledaj dom svoj andjele" je možda i najbolja pesma Yu-rocka...
po meni,niti u top 10 čorbinih pjesama...previše razvikana..oću reć,tekst je fantastičan,ali aranžman
Meni se ta pesma svidjala prvih 40 hiljada puta sto sam je cuo. Inace, smatram da ta pesma baca senku na celu Istinu, koja ima xx super pesama (Ajde bezi, alo, necu da te volim, dvorska budala, verno pseto), a opet se pamti samo Andjeo. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 03/11/2011 : 16:01:35
|
"Pogledaj dom svoj andjele" je možda i najbolja pesma Yu-rocka...
po meni,niti u top 10 čorbinih pjesama...previše razvikana..oću reć,tekst je fantastičan,ali aranžman
Meni se ta pesma svidjala prvih 40 hiljada puta sto sam je cuo. Inace, smatram da ta pesma baca senku na celu Istinu, koja ima xx super pesama (Ajde bezi, alo, necu da te volim, dvorska budala, verno pseto), a opet se pamti samo Andjeo.
da..."metal" album sa par dobrih stvari...koje je anđeo pojeo...sjećam se kad je izašao album da se pisma luđački vrtila,doslovno bi iz paštete izlazila...ujed za dušu mi je također ok album,uz istinu možda jedini šta mi je legao iz druge faze... |
|
|
Topic |
|
|
|