Author |
Topic |
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 03/11/2011 : 16:02:30
|
Da, Ujed za Dusu je uz Istinu najbolji iz post-Rajko/Bajaga faze |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 03/11/2011 : 16:14:09
|
Bora je, za razliku od govnara iz Rajvose, potpisivao svoje obrade. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 03/11/2011 : 17:45:59
|
Čorbu nikad nisam volio, tu i tamo poneka ok pjesma, ali ni blizu (meni) najboljima: EKV-u/Šarlu i Azri. Nego, zanima me nešto drugo: zašto puno srba ne voli Balaševića? U čemu je stvar? |
Trouble will find me |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 03/11/2011 : 17:50:59
|
Imao je neke nesretno interpretirane izjave u javnosti koji se nisu svideli desno orjentisanima i nacionalno osvescenima, a i ponekima sa strane.
Ne spadam u doticne, mene Balasevic nije nikad iritirao. Cak sam fan. |
Edited by - Mairosu on 03/11/2011 17:51:14 |
|
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
Posted - 03/11/2011 : 17:51:09
|
quote: Originally posted by Markos
Čorbu nikad nisam volio, tu i tamo poneka ok pjesma, ali ni blizu (meni) najboljima: EKV-u/Šarlu i Azri. Nego, zanima me nešto drugo: zašto puno srba ne voli Balaševića? U čemu je stvar?
Zato što ne izigrava velikog Srbendu...stalno ga prozivaju da se uvlači publici gdje god da nastupa.Meni lično je on car. |
Edited by - wele on 03/11/2011 17:54:42 |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 03/11/2011 : 18:01:51
|
quote: Originally posted by wele
Čorbu nikad nisam volio, tu i tamo poneka ok pjesma, ali ni blizu (meni) najboljima: EKV-u/Šarlu i Azri. Nego, zanima me nešto drugo: zašto puno srba ne voli Balaševića? U čemu je stvar?
Zato što ne izigrava velikog Srbendu...stalno ga prozivaju da se uvlači publici gdje god da nastupa.Meni lično je on car.
I ja Balasevica gotivim jos od mladalackih dana, cak sve njegove pesme znam skoro napamet. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
Edited by - srdjandj on 03/11/2011 18:04:08 |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 03/11/2011 : 18:05:44
|
quote: Originally posted by globinjo
đole mi je ok...ali isto ponekad mislim da se previše preserava kad je na bini...
Da samo znas koji je to hit bio "U razdeljak te ljubim", dok je jos bio u grupi Zetva, mi kao klinci smo tada svi nosili taj razdeljak po sredini glave. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3927 Posts
Member since 29/06/2009 |
Posted - 03/11/2011 : 18:27:38
|
quote: Originally posted by manhunter
Par pesama iz perioda sa Bajagom su još i dobre, sve ostalo što sam čuo od Čorbe mi je ispodprosečno. Mislim da kada bih nabrajao omiljene grupe iz x-yu, Čorba mi ne bi ušla ni u prvih 50.
Kako kenjas!Pogledaj dom svoj andjele nije neka pesma?! Snimljena nakon odlaska Bajage iz Corbe. Par pesama sa Bajagom?! Lutka, Djubre, Dva dinara, druze, Rekla je, Nemoj sreco nemoj danas, Necu da ispadnem zivotinja, Dobro jutro...su "par" pesama?! Majko mila... Ni u prvih 50 grupa?! Svasta cu ovde procitati... |
Nasilje u Darkvudu |
|
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3927 Posts
Member since 29/06/2009 |
Posted - 03/11/2011 : 18:34:01
|
quote: Originally posted by Mairosu
Da, Ujed za Dusu je uz Istinu najbolji iz post-Rajko/Bajaga faze
Slazem se. Cak mislim da su Dzindzer i Cutura bila najbolji gitaroski tandem u bivsoj nam drzavi... |
Nasilje u Darkvudu |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25514 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 03/11/2011 : 18:45:28
|
Nego, zanima me nešto drugo: zašto puno srba ne voli Balaševića? U čemu je stvar?
Zato što ima inteligentne tekstove? Zato što uz njega ne može da se narolja i bude "opasan momak"? Zato što nije srBenda? Zato što se ulizivao Titu?
Zezam se, mislim da ipak ne može da se generalizuje. Kako si postavio pitanje, izgleda da svi Srbi treba da ga vole. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 03/11/2011 : 18:51:29
|
Mene zanima zasto je u toj recenici Srba malo a Balasevica veliko. Ovo je ocigledno sovinisticka provokacija, i to bas slucajno u threadu o Ribljoj Corbi. Pravda za Srbe !
:D mosha... |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 03/11/2011 : 18:56:51
|
quote: Originally posted by red cloud
Par pesama iz perioda sa Bajagom su još i dobre, sve ostalo što sam čuo od Čorbe mi je ispodprosečno. Mislim da kada bih nabrajao omiljene grupe iz x-yu, Čorba mi ne bi ušla ni u prvih 50.
Kako kenjas!Pogledaj dom svoj andjele nije neka pesma?! Snimljena nakon odlaska Bajage iz Corbe. Par pesama sa Bajagom?! Lutka, Djubre, Dva dinara, druze, Rekla je, Nemoj sreco nemoj danas, Necu da ispadnem zivotinja, Dobro jutro...su "par" pesama?! Majko mila... Ni u prvih 50 grupa?! Svasta cu ovde procitati...
ma pusti huntera,opet nije popio terapiju |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 03/11/2011 : 19:01:21
|
Posle ovakve skaradne izjave i to na javnom forumu, bolje bi mu bilo da sledeci album ide na cirilici. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
mavra
Junior Member
439 Posts
Member since 13/01/2011 |
Posted - 03/11/2011 : 19:09:13
|
Ja sam jedan od tih Srba koji ga ne voli, a pritom nemam nista zajednicko sa sovinistima niti srBendama kako bi nas ovde neki karakterisali. U njegovim tekstovima ne prepoznajem nista dubokoumno i genijalno, sve mi je pitko i jeftino, a milioni iz ex yu se ubise da objasne kako je to ne-znam-ni-ja-kakva vrhunska poezija, Prever i Bodler govna da jedu. Ono sto je Mairosu napisao za pogresno interpretirane izjave nije tacno(izvini matori moram da se ne slozim), Djole je suvise dobro znao sta prica i kako ce to odjeknuti kada je na jednom koncertu u Hrvatskoj pre par godina, nicim izazvano rekao da govori iskrivljenom verzijom hrvatskog jezika-srpskim, i to samo da bi se dodatno uvukao publici u dupe, potpuno nepotrebno jer njega zaista svuda u ex yu potpuno nekriticki obozavaju i koga realno zabole kojim jezikom govori. Posle je naravno pokusavao da se pravda ali kada pocnes da jedes govna, jedi ih do kraja, nemoj samo da se zakopavas. To mu je samo jedna od milion gluposti koje je napravio u zadnjih 15 godina i tako se posrao apsolutno po svemu dobrom sto je uradio u domacoj muzici. Corba jeste postao jeftina kopija sebe iz 80ih, ali on barem cvrsto stoji iza svega sto je rekao ili uradio(iako se i meni od nekih njegovih gluposti povraca) |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25514 Posts
Posted - 03/11/2011 : 19:11:49
|
Kako kenjas!Pogledaj dom svoj andjele nije neka pesma?! Snimljena nakon odlaska Bajage iz Corbe. Par pesama sa Bajagom?! Lutka, Djubre, Dva dinara, druze, Rekla je, Nemoj sreco nemoj danas, Necu da ispadnem zivotinja, Dobro jutro...su "par" pesama?! Majko mila... Ni u prvih 50 grupa?! Svasta cu ovde procitati...
Opa! Sad smo u fazonu "yeah, kill the motherfucker, riblja čorba forever!" Kenjao ja ili ne, vidim da ti treba malo pojašnjenja. Evo, ja ću polako...
Onaj period do odlaska Bajage mi je jak i tu ima par dobrih pesama. E sad, to "par" se odnosi na bar 10-25 pesama iz tog perioda. Pošto Čorba ima valjda više od 300 pesama, meni je tih desetak "par". Jasno? Idemo dalje.
Nisam rekao da posle Bajaginog odlaska nema dobre pesme. Rekao sam da su mi ispodprosečne, uzevši kao prosek period dok je ovaj bio u grupi. Još malo jasnije?
Pogledaj dom svoj anđele je solidna pesma. Ali do zla boga izlizana. Ne mogu da je čujem. Ako se tebi sviđa, ok, neću da ti kažem da kenjaš. Svako ima sopstveni ukus.
Meni najomiljenija Čorbina pesma je Noćas gubim meč, toliko o tome da mislim da je grupa trebalo da se ugasi pošto je Momčilo otišao.
Mislim da ne bi ušli u mojih top 50, najozbiljnije. Ne znam zašto se iščuđavaš? Jednostavno mi se njihov stil ne sviđa. Imam oko 200GB muzike, možda nekih 50GB domaće. I od toga možda 5 Čorbinih pesama. Zašto bi onda trebalo da ih uvrstim na tu listu? Da bih plivao sa strujom i da ne ispadnem glup sa jedne, a arogantan sa druge strane??
Meni je EKV najbolja grupa uopšte (ne samo domaća) a mislim da je njihov i Čorbin stil dijametralno suprotan. Ali svejedno ne bih nikad nekome ko ne voli EKV rekao da kenja. Ali dobro, to valjda ide jedno sa drugim...
Evo ti i jedna , da ne misliš da te ne volim.
|
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25514 Posts
Posted - 03/11/2011 : 19:14:32
|
quote: Originally posted by mavra
Ja sam jedan od tih Srba koji ga ne voli, a pritom nemam nista zajednicko sa sovinistima niti srBendama kako bi nas ovde neki karakterisali. U njegovim tekstovima ne prepoznajem nista dubokoumno i genijalno, sve mi je pitko i jeftino, a milioni iz ex yu se ubise da objasne kako je to ne-znam-ni-ja-kakva vrhunska poezija, Prever i Bodler govna da jedu. Ono sto je Mairosu napisao za pogresno interpretirane izjave nije tacno(izvini matori moram da se ne slozim), Djole je suvise dobro znao sta prica i kako ce to odjeknuti kada je na jednom koncertu u Hrvatskoj pre par godina, nicim izazvano rekao da govori iskrivljenom verzijom hrvatskog jezika-srpskim, i to samo da bi se dodatno uvukao publici u dupe, potpuno nepotrebno jer njega zaista svuda u ex yu potpuno nekriticki obozavaju i koga realno zabole kojim jezikom govori. Posle je naravno pokusavao da se pravda ali kada pocnes da jedes govna, jedi ih do kraja, nemoj samo da se zakopavas. To mu je samo jedna od milion gluposti koje je napravio u zadnjih 15 godina i tako se posrao apsolutno po svemu dobrom sto je uradio u domacoj muzici. Corba jeste postao jeftina kopija sebe iz 80ih, ali on barem cvrsto stoji iza svega sto je rekao ili uradio(iako se i meni od nekih njegovih gluposti povraca)
Eto vidiš. I posle kažeš da je njegova poezija i ono što priča plitka i jednostavna. A ovako jednostavnu stvar si pogrešno interpretirao, kao i većina onih koji su tada pokrenuli hajku na njega.
|
|
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 03/11/2011 : 19:14:41
|
Ja sam to shvatio kao vic vise. Apropo nacionalizma, Mavra je mladji coek, ne seca se kad je taj isti miroljubivi Balasevic podjebavao Slovence povodom ocepljenja pocetkom 90tih, citajuci poeziju "laku noc braco smucari, skroz ste mi se smucili" i tome sl. I takav covek postade uzorni liberal :D Al dobro, ko zna sta je tada mislio precizno.
Njegovi tekstovi za mene barem nisu visoka poezija ali su iz srca, to mi je mnogo bitnije nego da je lirski po PSu. |
|
|
mavra
Junior Member
439 Posts
Member since 13/01/2011 |
Posted - 03/11/2011 : 19:15:43
|
Da li bi bio ljubazan da mi das svoju interpretaciju doticne izjave edit, ovo je pitanje za manhunter-a |
Edited by - mavra on 03/11/2011 19:16:37 |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 03/11/2011 : 19:15:53
|
quote: Originally posted by mavra
Ja sam jedan od tih Srba koji ga ne voli, a pritom nemam nista zajednicko sa sovinistima niti srBendama kako bi nas ovde neki karakterisali. U njegovim tekstovima ne prepoznajem nista dubokoumno i genijalno, sve mi je pitko i jeftino, a milioni iz ex yu se ubise da objasne kako je to ne-znam-ni-ja-kakva vrhunska poezija, Prever i Bodler govna da jedu. Ono sto je Mairosu napisao za pogresno interpretirane izjave nije tacno(izvini matori moram da se ne slozim), Djole je suvise dobro znao sta prica i kako ce to odjeknuti kada je na jednom koncertu u Hrvatskoj pre par godina, nicim izazvano rekao da govori iskrivljenom verzijom hrvatskog jezika-srpskim, i to samo da bi se dodatno uvukao publici u dupe, potpuno nepotrebno jer njega zaista svuda u ex yu potpuno nekriticki obozavaju i koga realno zabole kojim jezikom govori. Posle je naravno pokusavao da se pravda ali kada pocnes da jedes govna, jedi ih do kraja, nemoj samo da se zakopavas. To mu je samo jedna od milion gluposti koje je napravio u zadnjih 15 godina i tako se posrao apsolutno po svemu dobrom sto je uradio u domacoj muzici. Corba jeste postao jeftina kopija sebe iz 80ih, ali on barem cvrsto stoji iza svega sto je rekao ili uradio(iako se i meni od nekih njegovih gluposti povraca)
da...kad sam pitao boru oči u oči zbog onih izjava u vrijeme rata,mrtav-ladan mi je odgovorio:"jebi ga,bato,kenjao sam,ali stojim iza svega"...ili kako je jednom davno izjavio:"pa,bre,nismo se igrali s hrvatima na franje ili trule kobile"...a đole to sve lipo upakira,pa baci bonbone,raja pokupi,i đole je kralj...pa kad je u hrvatskoj onda je majka hrvatica,kad je u srbiji onda je mađarski srbin itd... |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 03/11/2011 : 19:15:58
|
Meni je EKV najbolji bend evah i ljudi se krste kad kazem da slusam i Corbu. Al ljudi su cudni. U stvari, ja sam cudan, trudim se da imam perfect bazu ex-YU rock vinila i diskova... |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25514 Posts
Posted - 03/11/2011 : 19:17:38
|
quote: Originally posted by globinjo
ma pusti huntera,opet nije popio terapiju
..ne trazim sarene pilule jer meni nije do lilule dajte mi gljive ludare da me razvale da me udare
Slušaj BRE, meni terapija ne pomaže, pa sam odavno odustao. Sad sam i bez pilula dostigao nirvanu i postao eterično biće.
|
|
|
|
Topic |
|