forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Riblja Corba
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 04/11/2011 : 11:30:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pravedni

quote:
Originally posted by Mairosu

Zivo me zanima sta bi Borislav rekao o danasnjim "gresnicima" koji su i bukvalno i metaforicki "svima stavili amove, a sebi sagradili hramove, ruke im ogrezle u krv". Mozda da napravi rimejk sa Pahomijem i dr. Vojislavom (onim prvim), "pogledaj dom svoj, Beli Andjele" ?

Naravno, ondasnji gresnici su mu valjali, buduci da je prodavao i po 400-500 hiljada ploca u toj odvratnoj komunistickoj tvorevini.

"Mrtva priroda" je dostigla taj tiraž i postala najprodavaniji album u istoriji Yu i Ex Yu-rocka!

mislim da je za dlaku bolji soldatski bal od plavog orkestra...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 04/11/2011 : 11:39:07  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Nisam siguran u to...Podatak za "Mrtvu prirodu" je proveren. Da li neko zna tačnu brojku za ovaj album Plavaca?
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 04/11/2011 : 11:50:17  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Tiraž "Mrtve prirode" bio je preko 450.000 prodatih primeraka albuma,a samo u prve tri nedelje od objavljivanja prodato je 100.000 albuma. Bio je to do tada najbrže prodavani LP Yu-rocka...
Za "Plavi orkestar" mi nije poynat krajnji tiraž. Najbliže što oni imaju sa rockom je to da im je producent bio Hus iz "Parnog Valjka"...
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 04/11/2011 : 11:55:26  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Dug je i težak bio put od "Grupe 220" do "Suade"...
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 04/11/2011 : 12:00:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pravedni

Tiraž "Mrtve prirode" bio je preko 450.000 prodatih primeraka albuma,a samo u prve tri nedelje od objavljivanja prodato je 100.000 albuma. Bio je to do tada najbrže prodavani LP Yu-rocka...
Za "Plavi orkestar" mi nije poynat krajnji tiraž. Najbliže što oni imaju sa rockom je to da im je producent bio Hus iz "Parnog Valjka"...

ne bih se složio...ako prvi albuma orkestra nije rock,onda ne znam šta je...ako se dobro sjećam,ploča je otišla u 500 000...njaprodavaniji debi album u povijesti...

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25514 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/11/2011 : 12:18:10  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
I ja mislim da je Soldatski bal najprodavanija ploča u YU.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 04/11/2011 : 12:23:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

e ne znam baš...bijelo dugme iz 84.je otišlo preko 600 000,mislim daje to najprodavanija kad govorimo o rocku...

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25514 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/11/2011 : 12:26:09  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ne znam, tako mi je ostalo u sećanju, pošto znam da sam se iznenadio kad sam čuo. I ja sam očekivao da Dugme bude na prvom mestu. A možda sam nešto permutovao.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 04/11/2011 : 12:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

quote:

e ne znam baš...bijelo dugme iz 84.je otišlo preko 600 000,mislim daje to najprodavanija kad govorimo o rocku...

Tacno tako.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/11/2011 : 12:58:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
I ja mislim da je Bijelo Dugme otislo u jacem tirazu od bilo cega.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3927 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 04/11/2011 : 13:04:57  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Jeste dugme, ali mislim da je to album "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo" iz 86 godine.
Soldatski bal je kako sam slusao Sasu Losica prodat u 620000 kopija.
Mrtva prioda je otisla u cini mi se 470000 kopija.

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 04/11/2011 : 13:09:16  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by red cloud

Jeste dugme, ali mislim da je to album "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo" iz 86 godine.
Soldatski bal je kako sam slusao Sasu Losica prodat u 620000 kopija.
Mrtva prioda je otisla u cini mi se 470000 kopija.

Ja mislim da je to "Uspavanka za Radmilu M".

Edited by - srdjandj on 04/11/2011 13:09:52
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/11/2011 : 13:14:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Tesko - taj album je jako lose prosao i u prodaji i kod kritike, a Bregovic je kasnije besomucno optuzivao Jugoton da je minirao tiraz ploce (valjda su bili nezadovoljnim novovalnim zaokretom koji je govnar najavio na Dozivjeti Stotu). Pre ce biti Bitanga & Princeza ili kosovka da su nabile jak tiraz.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25514 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/11/2011 : 13:21:34  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ovo piše na stranici Jugotona/CR:

Među rekordnim prodajama za koje postoje pouzdani podaci jest prodaja albuma "Bio sam naivan" Danijela Popovića, koji je u 1983. godini prodan u tiražu od 717.166 kopija, a singlica "Džuli" s tog albuma prodana je u 80.883 primjerka.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/11/2011 : 13:24:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Svojevremeno se za Danijela pricalo da je prodao vise ploca nego sto je u SFRJ bilo postojalo gramofona.

Imao sam taj album, naravno.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 04/11/2011 : 13:24:41  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tesko - taj album je jako lose prosao i u prodaji i kod kritike, a Bregovic je kasnije besomucno optuzivao Jugoton da je minirao tiraz ploce (valjda su bili nezadovoljnim novovalnim zaokretom koji je govnar najavio na Dozivjeti Stotu). Pre ce biti Bitanga & Princeza ili kosovka da su nabile jak tiraz.

Ja mislim da je upravo Uspavanka nabila tiraz, najvise zbog pesme "Kosovska", na albanskom, pa su je kupovali i Albanci!

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/11/2011 : 13:27:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
To ima smisla nekog ali je kontra otprilike svim dokumentovanim izvorima. Dugme je napustilo Jugoton posle te ploce, cak. Da je bilo toliko uspesno, sigurno bi ostali.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 04/11/2011 : 13:29:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tesko - taj album je jako lose prosao i u prodaji i kod kritike, a Bregovic je kasnije besomucno optuzivao Jugoton da je minirao tiraz ploca

da,ta ploča je ljiga samo takva...

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 04/11/2011 : 13:31:12  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

Svojevremeno se za Danijela pricalo da je prodao vise ploca nego sto je u SFRJ bilo postojalo gramofona.

Ta pesma "Dzuli", je bas onako pederska, kao i Danijel!

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 04/11/2011 : 13:32:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Među rekordnim prodajama za koje postoje pouzdani podaci jest prodaja albuma "Bio sam naivan" Danijela Popovića, koji je u 1983. godini prodan u tiražu od 717.166 kopija, a singlica "Džuli" s tog albuma prodana je u 80.883 primjerka.

da,to stoji...međutim,mislim da je čolina otišla blizu miljuna...prvotni tiraž je bio oko 700 000,ali vremenom,što se naravno i dan danas računa,možda je čak prebacio miljun...

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 04/11/2011 : 13:33:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

da,to stoji...međutim,mislim da je čolina otišla blizu miljuna...prvotni tiraž je bio oko 700 000,ali vremenom,što se naravno i dan danas računa,možda je čak prebacio miljun...

ako priđeš bliže,album iz 1977.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 04/11/2011 : 13:33:42  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Colina "Ako pridjes blize" je, mislim, najprodavanija!

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/11/2011 : 13:34:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Cola bi morao biti tu negde. Samo, koji ? Kontam ili neki iz kasnih 70tih, ili "da ti kazem sta mi je".

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 04/11/2011 : 13:34:45  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

ako priđeš bliže,album iz 1977.

haha, bio si brzi, upravo ta...

Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 04/11/2011 : 13:43:51  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

quote:

Ta pesma "Dzuli", je bas onako pederska, kao i Danijel!

U mojih top ten najogavnijih pjesma,definitivno.
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000