Pre nekoliko dana iz štampe su izašla prva dva broja novog Bonelijevog mini-serijala od ukupno 12 epizoda, Greystorm. Što se tehničkih karakteristika tiče, u pitanju je Boneli format, bezdrvni 100-gramski papir, plastificirane korice. Planirano je da periodika izlaženja bude dva broja na svaka tri meseca.
Tvorci serijala su Antonio Sera (Dilan Dog, Marti Misterija, Natan Never) i Đanmauro Kozi (Natan Never, Zagor).
Priča prati Roberta Grejstorma, bogatog naslednika engleskog lorda, koji je zainteresovan za mehaniku i inžinjering, te pokušava da sprovede u delo futurističke projekte inspiriane pričama Žila Verna. Radnja se odvija u periodu između 1897. i 1920. godine.
Sajam knjiga je učinio da sve pare odu na drugu stranu, pa nije bilo dovoljno i za Greystorm (između ostalog), ali prvom prilikom nabavljam. Inače, izdanje uživo izgleda ekstra, što bi rekli mladi.
Nakon što sam ih pročitao mogu samo da kažem sve preporuke za ovo izdanje. Ne znam u kom pravcu će se razvijati priča (gledao sam italijanske naslovnice) ali ima potencijala za dobar zaplet. Crtež mi sasvim odgovara. O kvalitetu izdanja ne vredi pričati.
They have money for wars, but can't feed the poor!
Odlično što je Greystorm konačno izašao i na ovim prostorima... Phoenix Press ide dalje! Za godinu i po dana trebao bi onda izaći cijeli serijal. Odlično koncipiran svijet, oduvijek su mi se sviđale Serrine kreacije...
Na sajtu evo i kraćeg osvrta na strip... Velike zamisli Greystorm GS PPHR 1 | 96 str.
Robert Greystorm i Jason Roberts dvojica su bogatih nasljednika na školovanju u prestižnom koledžu. I dok je Jason miljenik profesora i kolega, miran i redovit učenik, Robert je povučeni tip zadubljen u maštanje uz Verneove knjige. No, Greystorm ne staje samo na maštanju te odlučuje svoje fantastične ideje provesti u djelo. Istodobno, tisućama kilometara daleko od naseljenog svijeta, u ledu zarobljen entitet sniva svoje snove o povratku…
Kupio i doma guštam u naslovnicama :-). Pohvaljujem i promjenu loga na naslovnici,ovo pero mi puno bolje leži od naziva koji je bio na Traper Keriju. Izgleda puno decentnije i nenametljivo.
Samo pitanjce, jel Pheonix Press imao svoj štand na sajmu ? Ja sam svoje primjerke ubo na štandu Alan Forda,no zar nije PP trebao imati svoj prostor ?
---------- Trenutačno se sluša: David Crosby & Phil Collins - Hero
Nismo imali. Za stand ipak treba finansija a mi niti imamo sredstava za to niti naslova koji bi pokrili sajamski zakup, tako da je bilo kod knjizare Alan Ford.
Za one koji još nisu bili u prilici da vide Greystorm, a pitaju se kakav je crtež, kakvi su junaci, kako počinje priča, okačili smo prvih dvadesetak stranica prve epizode: http://www.phoenixpress.rs/izdanja/velike-zamisli/
Uskoro preview i druge epizode, kao i ostalih izdanja.