Author |
Topic  |
draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 01/03/2012 : 13:25:28
|
quote: Originally posted by Colt
Sinko, smiri se da ti ne bih nalupao par samara. Ozbiljan sam.
 |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41110 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 01/03/2012 : 13:25:56
|
Kome? Tom tvom "malom"?  |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7883 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 01/03/2012 : 14:16:16
|
jednom sam ponovio,ne isplati mi se uzimati jedan ili dva stripa,i za njih plaćati poštarinu...zato ni ne uzimam sad Greystorma.. ali čim izađe zadnji broj,uzimam cijeli komplet,tako sam uradio sa Karavanom i Geom. tako ću uzeti i Greystorm,Lilith,Casidy. |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 01/03/2012 : 14:48:20
|
Laki je nešto nervozan ? Sad bez šale, Colte da li je stvarno toliko loš rezultat u 4 miseca nekih 30% prodanoga tiraža? Meni ka laiku to i ne izgleda toliko loše. Zar ne misliš da ćeš neke realnije rezultate imat za neznan, godinu dana, pa onda donit ocjenu da izdanje nije prošlo?
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29692 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 01/03/2012 : 15:09:09
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Laki je nešto nervozan ? Sad bez šale, Colte da li je stvarno toliko loš rezultat u 4 miseca nekih 30% prodanoga tiraža? Meni ka laiku to i ne izgleda toliko loše. Zar ne misliš da ćeš neke realnije rezultate imat za neznan, godinu dana, pa onda donit ocjenu da izdanje nije prošlo?
Prodaja ti je uglavnom Gausova krivulja. Znači, nakon početnih par mjeseci drastično padne i što si tad prodao, prodao si. Poslije slijedi kapaljka. A 30% ne bi bilo loše kad bi ti za pokrivanje trebalo 25%. A ako ti treba 60%, onda je to mali problem:) |
Trouble will find me |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 01/03/2012 : 15:26:12
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Prodaja ti je uglavnom Gausova krivulja. Znači, nakon početnih par mjeseci drastično padne i što si tad prodao, prodao si. Poslije slijedi kapaljka. A 30% ne bi bilo loše kad bi ti za pokrivanje trebalo 25%. A ako ti treba 60%, onda je to mali problem:)
Taj dio sa gausovom krivuljom mi je jasan, i on se može bez puno filozofije primjenit na stripove kakve uostalom i ti izdaješ, a mislin na integrale, orke, kolorke, itd... Međutim kod serijala ovakve vrste krivulja možda baš i nije najprecizniji pokazatelj. Pa i ovde na topicu se javilo nekoliko ljudi koji svaki iz svojih razloga čekaju da sve izađe. Neki su se kod nekih drugih izdavača opekli pa čekaju da izađe bar još koji broj prije nego se odluče na kupnju. Uglavnom, sigurno ima još ljudi koji će ovo kupit, i mada virujen da si u pravu šta se prodaje tiče, uostalom ti si, tija ti to ili ne posta profi, ja mislin da triba proć baren godinu dana pa onda povuć crtu i reć da je izdanje uspilo/neuspilo. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 01/03/2012 : 15:36:00
|
A neki (mozda) cekaju na aukcije ili kao kod BP na one akcije... no jos uvijek je prodaja (do sada) pusiona.
A u međuvremenu racune treba placati, ni tiskare ne cekaju jednu godinu. :s Ne znam za prevodioce i lektore (ti su nebitni). :pppPPpPPp ;)
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
Posted - 01/03/2012 : 22:54:25
|
ponavljam...stripovi su proslost..a i mi sa njima idemo u istoriju |
drale |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19478 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 02/03/2012 : 20:27:45
|
quote: Originally posted by draskomisterno
ponavljam...stripovi su proslost..a i mi sa njima idemo u istoriju
 optimistično za kraj...bravo.  za vas neznam ali teller nije još istorija a i skoro ne namjerava postati...bar radim na tome.  |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
kingleoric
New Member

229 Posts
Member since 03/06/2010 |
Posted - 03/03/2012 : 11:51:07
|
quote: Originally posted by draskomisterno
ponavljam...stripovi su proslost..a i mi sa njima idemo u istoriju
Ako ćemo tako, onda se mi (ljubitelji, ali i izdavači) već dugo držimo za rub. Ajmo se u tom slučaju držati za rukice, ovaj rub, što duže! 
|
In his madness the King brought about the destruction of his kingdom, and would have killed everyone in it had not his royal guards turned on him and put him out of his misery. His torment was not yet at an end, for Leoric returned as The Skeleton King... |
Edited by - kingleoric on 03/03/2012 11:52:59 |
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Posted - 06/03/2012 : 18:21:44
|
quote:
Sad bez šale, Colte da li je stvarno toliko loš rezultat u 4 miseca nekih 30% prodanoga tiraža? Meni ka laiku to i ne izgleda toliko loše. Zar ne misliš da ćeš neke realnije rezultate imat za neznan, godinu dana, pa onda donit ocjenu da izdanje nije prošlo?
Ne videh ovo odmah. Ako je do sada prodato 150 komada jedinice, npr, za ocekivati je da za godinu dana, kada vec bude postojao komplet, prodaja dostigne 220 primeraka najvise i to je to. I to se nikada ne zna kako ce ici dalje, Caravan 2 se prilicno solidno pokazao dok Caravan 6 ili 7 nije otislo ni 200 primeraka. |
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Posted - 06/03/2012 : 18:49:24
|
Ipak je to drugaciji serijal, ljudi su navikli na klasicne junake i Caravan je u samom startu bio veliki rizik kao nesto sto iskace iz uobicajene SBE palete. |
 |
|
legaz
Senior Member

.jpg)
Serbia
2430 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 06/03/2012 : 19:34:52
|
Karavan je odličan serial. Kraj je jedini koji je mogao da bude osim da svi pomru.Grejstorm je nešto sasvim drugačija priča od Karavana, ali nimalo ne zaostaje po kvalitetu. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
Edited by - legaz on 06/03/2012 22:29:19 |
 |
|
Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
769 Posts
Member since 24/08/2010 |
Posted - 13/03/2012 : 16:18:14
|
Citam malo ovu raspravu o losoj prodaji Greystorma, a sada za vikend sam bio u ZG i otisao u SNK i nije bilo ni jednog primjerka ni keca ni dvice, i onaj momak sto radi mi govori da su narucili jos primjeraka iz Beograda i da im trebaju doci do kraja mjeseca, jer im kao jos uvijek ljudi traze...?? Tako da cu ga na kraju uzeti kod nas u Hercegovini, ali je 8 KM, sto bi bilo oko 400 dinara! |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 13/03/2012 : 17:14:30
|
quote: Originally posted by Davor2403
Citam malo ovu raspravu o losoj prodaji Greystorma, a sada za vikend sam bio u ZG i otisao u SNK i nije bilo ni jednog primjerka ni keca ni dvice, i onaj momak sto radi mi govori da su narucili jos primjeraka iz Beograda i da im trebaju doci do kraja mjeseca, jer im kao jos uvijek ljudi traze...?? Tako da cu ga na kraju uzeti kod nas u Hercegovini, ali je 8 KM, sto bi bilo oko 400 dinara!
Pa dobro,nije losa cena i kod nas je 360 cini mi se. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 13/03/2012 : 17:50:21
|
quote: Originally posted by night
Iz neke navike stripove kupujem odmah, ne čekajući nastavke - naravno one koje skupljam. Greystorm mi je solidan strip i kupiću i ostatak, kad (svi se nadamo) izađe. Zašto ide slabo mislim da svi manje-više znamo. Na prostoru od 22 000 000 ljudi (ex-Yu) mislim da oko 20 000 ljudi čita stripove. I kupuje. Odbij kioske, one koji kupuju samo Tex-a i Zagora, uračunaj poslovičan otpor prema svemu novom i ostade nas stotinak koji smo to kupili i pročitali.
22 miliona je puno ljudi. A kod nas tiraži mali pa se ni to ne proda. Gdje je zapelo? Da stvarno ima taj 1 promil (tisućiti dio ako se ne varam) ljudi koji čitaju stripove, ne bi bilo problema. Od 20 000 ljudi bar 1000 bi kupilo Grejstorma. I opet mi nije jasno gdje je zapelo... Možda nema toliko ljubitelja stripa. Ili je tržište prezasićeno najraznovrsnijim naslovima pa kupci to ne mogu ispratiti. Uglavnom kada čujem da se neki strip proda u 200 primjeraka na 22 miliona ljudi, zvuči mi porazno. Doduše, ni ja još nisam kupio Grejstorma. Jeste li vi? |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 13/03/2012 19:54:18 |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 13/03/2012 : 18:29:56
|
quote: Originally posted by okiboki
quote: Originally posted by Davor2403
Citam malo ovu raspravu o losoj prodaji Greystorma, a sada za vikend sam bio u ZG i otisao u SNK i nije bilo ni jednog primjerka ni keca ni dvice, i onaj momak sto radi mi govori da su narucili jos primjeraka iz Beograda i da im trebaju doci do kraja mjeseca, jer im kao jos uvijek ljudi traze...?? Tako da cu ga na kraju uzeti kod nas u Hercegovini, ali je 8 KM, sto bi bilo oko 400 dinara!
Pa dobro,nije losa cena i kod nas je 360 cini mi se.
Ako budete prolazili kroz Ljubljanu, mozete ga ugrabiti za 6 evra. khmm 
@Lord Vader89 Sta sjajno
|
|
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 13/03/2012 : 18:37:38
|
pa sjajno to sto se iscudjava da ljudi ne kupuju a onda sam doda da nije kupio :D |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Posted - 13/03/2012 : 18:47:44
|
quote:
Originally posted by Obi-wan 22 miliona je puno ljudi. A kod nas tiraži mali pa se ni to ne proda. Gdje je zapelo? Da stvarno ima taj 1 promil (tisućiti dio ako se ne varam) ljudi koji čitaju stripove, ne bi bilo problema. Od 20 000 ljudi bar 1000 bi kupilo Grejstorma. I opet mi nije jasno gdje je zapelo... Možda nema toliko ljubitelja stripa. Ili je tržište prezasićeno najraznovrsnijim naslovima pa kupci to ne mogu ispratiti. Uglavnom kada čujem da se neki strip proda u 200 primjeraka na 22 miliona ljudi, zvuči mi porazno. Doduše ja ni ja još nisam kupio Grejstorma. Jeste li vi?
Kod nas su tirazi odredjenih stvari mali jer citalacku populaciju u principu takve stvari ne zanimaju. Mozes ti da stampas koliko hoces Greystorma, Reystorma, Meystorma ili Green Lanterna, prosecan citalac ce uvek radije izabrati reprint reprinta vec postojeceg junaka u nadi da u novom izdanju nece biti tackice na 64-oj strani, prisutne u prethodnom reprintu. I u moru naslova, kupac ce uvek pre uzeti Zagora, Dylana ili AF makar cuo da je to najgora epizoda ikad izasla nego primerak nekog novog serijala. Jednostavno, takvo je trziste. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 13/03/2012 : 18:48:52
|

Da, primetio. A jos i ispadne smrtno ozbiljan pri tome. 
edit: ups, ovo ide na jedan post prije coltovog.
I ne samo to "I u moru naslova, kupac ce uvek pre uzeti Zagora, Dylana ili AF makar cuo da je to najgora epizoda ikad izasla nego primerak nekog novog serijala. Jednostavno, takvo je trziste.", nego ce kupac uvek pre uzeti sedmi reprint Zagora (obavezno treba dodati da prijasnih 6 posjeduje)... 
|
|
Edited by - Poli on 13/03/2012 18:52:32 |
 |
|
Topic  |
|