@stypic, ti si moj favorit od svih strip poćetnika na ovom saitu. To i sam znaš, pretpostavljam. Samo pići dalje. Kolor ti jako dobro ide (kao japanski drvorez). Obavezno, da si svoje uratke obojio. Ko, zna, možda ti se nađe i izdavač!:)
@Stypic, Odličan ti je strip, i crtež i kolor, pa i fabula koja može da se razvije u serijal. Svaka čast, vjerujem da ćeš svojim radom zaintrigirati kako domaće izdavače tako i inostrane. Moj ti je prijedlog što si nam pokazao - pokazao, ostalo zadrži za sebe i potencijalne izdavače. Ako imaš namjeru sve to dobro unovčiti, tako ćeš uraditi. Uradi još koju tablu ili serijal i šalji agencijama, po Evropi i to direktno. Nemoj ići preko posrednika- mešetara koji će od tvog rada dobro živjeti, a tebi mrvice ostaviti. To bi ti bio moj prijateljki savjet, ako nešto krene ozbiljnije u Sarajevu kontaktiraću te, a ti mi proslijedi svoj kontakt na PM.
Možeš tu i tamo nabaciti koji svoj crtež, kao onaj Direrov ili pak ovaj zadnji koji si previše studiozno napravio, više onako slikarski sa strogo zatvorenim formama. Preporučio bih ti da se držiš stila kao na Maltezeu, sa otvorenim formama i širokim potezima. A u stripu, već svog prepoznatljivog rukopisa pa makar i bio pod uticajem velikog nedavno preminulog strip autora sa dva poznata svoja imena...