Author |
Topic |
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 16/11/2011 : 12:17:52
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
A možemo i napraviti jednu generalku hrvatskog izdavaštva. Na primjer, ovako:
Algoritam
30 dana noći (aktivan)
Objavljeno: - 30 Days of Night - Dark Days - Return to Barrow Neobjavljeno: - Bloodsucker Tales - Three Tales - Spreading the Disease - Eben and Stella - Red Snow - Beyond Barrow - Juarez - 30 Days 'til Death - X-Files/30 Days of Night
Sandman (završen)
Objavljeno: - Endless Nights Neobjavljeno: - Sandman, epizode 1-75 - The Dream Hunters - Sandman Midnight Theatre
Tajna povijest (aktivan)
Objavljeno: - epizode 8-14 Neobjavljeno: - epizode 1-7, 15-22
Taras Buljba (aktivan)
Objavljeno: - epizoda 1 Neobjavljeno: - epizoda 2
Tintin (završen)
Fali ti srce bitaka 1,2 |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2535 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 16/11/2011 : 12:51:13
|
Hvala jaki na pregledu (i perspektivi), ako sam pravilno nabrojao to je 52 serijala, od toga 18 sa 50% ili više objavljenih albuma. Sa stripofilskog stajališta užas živi, ali valjda ima nekakva logika iza toga (bar se nadam) - ili testiraju tržište po principu "baci u vodu, pa što izpliva", ili imaju nekve uvijete od francuza (minimum izdanja/ x godina),...
|
Stara Huta za 36 minuta |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12924 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 16/11/2011 : 12:56:51
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Fali ti srce bitaka 1,2
Fali tu još štošta. Ovo je samo primjer kako bi to moglo izgledati. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Whetherpine
Average Member
Croatia
546 Posts
Member since 15/07/2010 |
Posted - 16/11/2011 : 19:10:10
|
Mr. Bushido na što si mislio kad si napisao Conan: Divlji mač (završen)? To znači da Bookglobe nakon objavljenog prvog Conana nema dalje namjeru nastaviti serijal? |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12924 Posts
Posted - 16/11/2011 : 19:19:20
|
quote: Originally posted by Whetherpine
Mr. Bushido na što si mislio kad si napisao Conan: Divlji mač (završen)? To znači da Bookglobe nakon objavljenog prvog Conana nema dalje namjeru nastaviti serijal?
Uz svaki naslov u zagradi piše "završen" ili "aktivan", što označava da li neki od stripova još uvijek izlazi ili ne izlazi u zemlji porijekla. A Savage Sword of Conan odavno ne izlazi.
Naravno, zato izlaze neke druge publikacije o Conanu. |
|
|
Whetherpine
Average Member
Croatia
546 Posts
Member since 15/07/2010 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12924 Posts
Posted - 16/11/2011 : 23:57:01
|
Baš nešto razmišljam, kolike su zapravo šanse da neki serijali budu objavljeni u cijelosti?
Sad govorim prvenstveno o integralima. Hoću reći, čak ni francuska izdanja nisu baš kompletna.
Uzmimo Krcka. Kada Bernard objavi drugi integral iduće godine, i dalje će ostati četiri Macherotove epizode koje Francuzi nisu nikad reprintali, a o ne-Macherotovim epizodama da ne govorimo.
Ovaj integral Rock Derbyja reprinta samo ona tri albuma koji su izašli u boji. Što je s ostalih šest epizoda?
Integrali Sammyja pokrivaju tek 31 album od njih 40.
Ako se ne varam, mislim da čak ni integrali Tanguya i Laverdurea ne pokrivaju posljednji Charlierov album.
Nadam se da ćemo te materijale vidjeti izdane makar u obliku pojedinačnih albuma, ako Bernard i Nebojša ne budu išli raditi integrale na svoju ruku. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26834 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 17/11/2011 : 00:54:03
|
Francuski integrali skupljaju sve sto je crtao Berck cini mi se. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12924 Posts
Posted - 17/11/2011 : 01:04:36
|
quote: Originally posted by jaki
A kakva je šteta ako i ne budu sve epizode obuhvaćene? Ne treba biti rob reda i redoslijeda.
Ne znam, ja to doživljavam kao nekakav izdavački integritet. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12924 Posts
Posted - 17/11/2011 : 01:09:39
|
quote: Originally posted by Mord
Francuski integrali skupljaju sve sto je crtao Berck cini mi se.
Imaš pravo.
Francuzi baš ne cijene scenariste, ha? |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 17/11/2011 : 01:55:04
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido Francuzi baš ne cijene scenariste, ha?
Ne mora znaciti, ima serijala gdje je skupljen citav rad scenariste. Ali nikad ne znas o cemu se radi, mozda je samo nekakva frka s pravima. Interesantno je da je na bedetheque rad drugog crtaca Jean-Pola dobio bolje ocjene, mada upitno je koliko je bedetheque mjerodavan, pogotovo sto najcesce glasa jednoznamenkast broj ljudi. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26834 Posts
Posted - 29/06/2012 : 17:53:08
|
Nije se puno pomaklo od otvaranja topica. Izašle su Plave Bluze integral 2,3 Bruno Br5azil 2 i Ramiro 2 integral. Možda i oni kao i LL čekaju jesen tj.BD jesen |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Raymond
Senior Member
USA
1023 Posts
Member since 05/05/2006 |
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2535 Posts
Member since 08/11/2003 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26834 Posts
Posted - 25/11/2012 : 11:58:06
|
Integrali će ići kako tako ali pojedinačni albumi sumnjam da ćemo vidjeti nastavke (Blueberrya i Pratta ne računam). Doduše možda neki drugi izdavači(novi ili stari)preuzmu neke BG naslove? Kad bi bar neko nastavio Sillage i Murenu.
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21126 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 25/11/2012 : 17:03:42
|
quote: Originally posted by jaki
Integrali će ići kako tako ali pojedinačni albumi sumnjam da ćemo vidjeti nastavke (Blueberrya i Pratta ne računam). Doduše možda neki drugi izdavači(novi ili stari)preuzmu neke BG naslove? Kad bi bar neko nastavio Sillage i Murenu.
Bluberi još jedna tura i završava se.Ne verujem da će raditi 29. album, kao i Mladost nakon Šarlijea. Prat će verovatno ići dve knjige godišnje, mislim da se on korektno prodaje. Iznogud je otrpilike na svake dve godine po dve knjige - siguran sam da će se samo ispratiti Gošinijev opus,znači još četiri albuma. Linkoln i Bleksed su novije stvari koje BG prati, i verujem da će naredne godine objaviti poslednjeg Linkolna. Usagi - e ovde mi je najviše krivo što ide tako kilavo - jedan od najboljih stripova svih vremena izgleda da kod nas i nema neki prolaz -samo ne razumem, znam da je prvih par brojeva rasprodato, znači postoji baza kupaca za ovaj strip, kako je moguće da se zadnji brojevi loše prodaju. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 25/11/2012 17:04:34 |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4314 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 25/11/2012 : 17:51:34
|
quote: Originally posted by anto Usagi - e ovde mi je najviše krivo što ide tako kilavo - jedan od najboljih stripova svih vremena izgleda da kod nas i nema neki prolaz -samo ne razumem, znam da je prvih par brojeva rasprodato, znači postoji baza kupaca za ovaj strip, kako je moguće da se zadnji brojevi loše prodaju.
Rasprodan je samo broj 2. Do nedavno je bio i 3 ali sada vidim na Snk da ga opet imaju u ponudi. Ali slažem se da je šteta što stagnira, Usagi je iz knjige u knjigu sve bolji! |
Bok, kako si.
|
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12924 Posts
Posted - 25/11/2012 : 18:35:56
|
quote: Originally posted by anto
Bluberi još jedna tura i završava se.Ne verujem da će raditi 29. album, kao i Mladost nakon Šarlijea.
Usagi - e ovde mi je najviše krivo što ide tako kilavo - jedan od najboljih stripova svih vremena izgleda da kod nas i nema neki prolaz -samo ne razumem, znam da je prvih par brojeva rasprodato, znači postoji baza kupaca za ovaj strip, kako je moguće da se zadnji brojevi loše prodaju.
Nije li taj 29. "album" zapravo kolaž prošlih epizoda?
A Mladost nakon Charliera su već načeli, tako da će to vjerojatno nastaviti.
Ako se išta od ovih prvih Usagijevih albuma rasprodalo, to se dogodilo nakon duuuugo vremena otako su pušteni u prodaju. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21126 Posts
Posted - 25/11/2012 : 18:38:45
|
Bluberi još jedna tura i završava se.Ne verujem da će raditi 29. album, kao i Mladost nakon Šarlijea.
Usagi - e ovde mi je najviše krivo što ide tako kilavo - jedan od najboljih stripova svih vremena izgleda da kod nas i nema neki prolaz -samo ne razumem, znam da je prvih par brojeva rasprodato, znači postoji baza kupaca za ovaj strip, kako je moguće da se zadnji brojevi loše prodaju.
Nije li taj 29. "album" zapravo kolaž prošlih epizoda?
A Mladost nakon Charliera su već načeli, tako da će to vjerojatno nastaviti.
Ako se išta od ovih prvih Usagijevih albuma rasprodalo, to se dogodilo nakon duuuugo vremena otako su pušteni u prodaju.
Da, taj album je u stvari kolaž pretodnih epizoda, ali opet se računa kao zaseban album.
Što se tiče Mladosti - da se kladimo?(načeli su ono što je Šarlije započeo)
A glede Usagija - opet su se rasprodali!Koliko drugih stripova se neće rasprodati ni posle dvadeset godina? 70% ? 80%? |
Edited by - anto on 25/11/2012 18:39:23 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21126 Posts
Posted - 25/11/2012 : 18:41:12
|
quote: Originally posted by Cromwell
quote: Originally posted by anto Usagi - e ovde mi je najviše krivo što ide tako kilavo - jedan od najboljih stripova svih vremena izgleda da kod nas i nema neki prolaz -samo ne razumem, znam da je prvih par brojeva rasprodato, znači postoji baza kupaca za ovaj strip, kako je moguće da se zadnji brojevi loše prodaju.
Rasprodan je samo broj 2. Do nedavno je bio i 3 ali sada vidim na Snk da ga opet imaju u ponudi. Ali slažem se da je šteta što stagnira, Usagi je iz knjige u knjigu sve bolji!
Velika je šteta što je tu došlo do kooperative između mentora i BG, a ne Mentora i Fibre.Fibra je definitivno prava kuća za ovog junaka, ali sad je već to uzaludno i pominjati. I da - to je strip koji je bolji sa svakim novim brojem. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12924 Posts
Posted - 25/11/2012 : 18:56:53
|
Što se tiče Mladosti - da se kladimo?(načeli su ono što je Šarlije započeo)
Koliko ja znam, sedmi album nema veze sa Charlierom. |
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8254 Posts
Member since 25/01/2010 |
Posted - 25/11/2012 : 19:00:23
|
Veliki je problem šta je Bookglobe bacija pipke na veliki broj izdanja. Sad ne znam kakava kakvo je stanje kad bi netko drugi preuzea izdavat neke naslove. Bilo bi idealno kad bi npr. Libellus ili Fibra preuzeli Murenu,Duranga,Samurai i Sillage. Ali mislim da ništa od toga |
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
Edited by - split85 on 25/11/2012 19:01:15 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26834 Posts
|
Topic |
|