Author |
Topic |
zlikovski
Senior Member
Croatia
1090 Posts
Member since 21/03/2008 |
Posted - 15/12/2011 : 15:57:49
|
quote: Originally posted by Argus
Jezik mi nije bitan,buduci da sam odrastao na hrvatsko-srpskom a i zivio sam u Jugoslaviji na koju mozemo biti ponosni,i sad ne razumijem ljude koji negiraju povijest. Malo me smetaju strane rijeci pisane po Vuku ali nista strasno,ne gledam da li su stripovi srpski ili hrvatski i ne djelim ih po tome. Nase kulture ionako su isprepletene,manje vise mi u Hr voljeli smo beogradske bendove ,obozavali crvenkine jaffa ili kremipan od takova kao sto vjerujem i obratno u Srbiji voljeli Hr proizvode. Smetala bi me jedino cirilica i nikad ne bi kupio strip pisan njome ne da mrzim to pismo nego mucio bi se citati. Kao sto i ljude treba djeliti na dobre i lose tako i stripove.
i mene živciraju ljudi koji negiraju povijest i koji misle kako je relevantna sadašnjost počela tek od 1991 ili 1945 ili 1918 ili 1868 ili 1102, itd. potpuno razumijem ljude koji nemaju problema sa različitim jezicima, ali me čude neki od njih koji misle kako bi drugi trebali imati iste kriterije kao i oni. kao što sam već rekao meni je prijevod izuzetno bitan u stripu/knjizi, a kako mi prijevod može biti dobar ako uopće nije na mom jeziku? normalno kako je prije svega bitno kakav je sam strip - dobar ili zagor |
Grad - to ste vi. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17008 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 15/12/2011 : 17:14:24
|
quote: Originally posted by Argus
Jezik mi nije bitan,buduci da sam odrastao na hrvatsko-srpskom a i zivio sam u Jugoslaviji na koju mozemo biti ponosni,i sad ne razumijem ljude koji negiraju povijest. Malo me smetaju strane rijeci pisane po Vuku ali nista strasno,ne gledam da li su stripovi srpski ili hrvatski i ne djelim ih po tome. Nase kulture ionako su isprepletene,manje vise mi u Hr voljeli smo beogradske bendove ,obozavali crvenkine jaffa ili kremipan od takova kao sto vjerujem i obratno u Srbiji voljeli Hr proizvode. Smetala bi me jedino cirilica i nikad ne bi kupio strip pisan njome ne da mrzim to pismo nego mucio bi se citati. Kao sto i ljude treba djeliti na dobre i lose tako i stripove.
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18859 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 15/12/2011 : 17:51:53
|
komplimenti na Argusov komentar...boli me ku...rac za jezik,važno da ga razumem...malo sam manje mlad pa odraso na srbo-hrvatskom a drago mi je da mi dijeca dobro uće materin, engleski a i hrvatsko-srbski...svi mi imamo u ustima iste jezike samo su jim pokreti različiti...čitao sam nekad i cirilicu ali mi bi sada bio to prevelik napor da bi u tome i uživao... bdv....kad če več Politikin Zabavnik na latinici?
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
|
izivko
Advanced Member
Germany