Author |
Topic |
TrOMISLAWSKI
Average Member
863 Posts
Member since 16/06/2004 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11850 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
senokute
Senior Member
Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37991 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 20/02/2014 : 21:37:00
|
quote: Originally posted by nagor
Ova naslovnica me plaši...
Ne bi trebala. Mogu ti sapnuti da plavi prezivi. I uz sve te gljive kojih se najeo.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 20/02/2014 : 21:38:06
|
Ehhh.... Those were the days... Samo otkud ovaj opaki klaun?
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17008 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 20/02/2014 : 22:46:21
|
Kad sam otovril stranicu prvo sam videl medvjeda i Bleka i rekel sam "Čovječe koja naslovnica", a onda sam ugledal klauna |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18859 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 20/02/2014 : 23:22:09
|
e da dočekam i GRAD ČAROLIJA sa original naslovnicom....i neorginal naslovom...šteta što staviše naslov druge priće...a i ..izgleda da su uz križeve/krsteve, svastike... komunistima smetali i klounovi...ili su jednostavno tražili prostor za naslov u Dnevniku.. sve to ne menja stvar....VRHUNSKI MITTON U VRHUNSKI FANTASTIČNI PRIĆI!!! veseli me svaki novi BLEK ali ovi novi Mittonovi nemaju samo nostalgiju...oni su vrhunsko nacrtani...od vrhunskog majstora... još par brojeva i PRIČA O VELIKOM BLEKU!..prošli BEZSMRTNI/BIJELI BIZON a sada GRAD ČAROLIJA...Blek je opet VELIKI! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 20/02/2014 : 23:30:10
|
Kako god bilo, klaun se nimalo ne uklapa u naslovnicu, bemti, Blek se bori s polarnim medvjedom a nas gleda varijacija It-a Stephena Kinga!
Nego telleru, kad će Totem Murak i U praskozorje?
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Friki
Junior Member
Croatia
477 Posts
Member since 23/12/2010 |
Posted - 20/02/2014 : 23:45:22
|
A i medo ima crvene oči pa izgleda ko vampirski medo . A klaun je možda preuranjena prvoaprilska šala Tromislavskog.
---------- Trenutačno se sluša: Lou Reed - Perfect Day |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18859 Posts
Posted - 20/02/2014 : 23:49:26
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Kako god bilo, klaun se nimalo ne uklapa u naslovnicu, bemti, Blek se bori s polarnim medvjedom a nas gleda varijacija It-a Stephena Kinga!
TOTEM MURAK je bio izdan ko 10 broj u originalu..to znaći je preskočen jer je Ludens startovao sa 21 brojem originala jer je tamo počeo ciklus esse-geese...nekoliko brojeva od početka Ludens je objavio u specijalima pa onda stao...ko zna kad če taj 1o broj originala bit objavljen...a za All albu(U praskozorje) neznam jer ga na www.ifedizioni.it/if/ nisam pronašao...sigurno je tamo negdje ali nemam pojma gdje...oba je crtao Cedroni na malim vinjetama...čini mi se...nadam se da i te legendarne brojeve dobijemo u ovom serijalu...e sad..kada, to zna samo Bog...pardon Bernard. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 20/02/2014 23:50:08 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18859 Posts
Posted - 20/02/2014 : 23:58:01
|
taj broj nisam zapamtio samo po naslovnici...bila je odlična(čak bez klauna) več po tome da je na početku pisalo... FANTASTIČNA PRIĆA...meni nepojmljivo, kao ono... svi stripovi su istiniti samo je ta prića izmišljena...kao klinac od 10 godina tad sam prvi put posumljao da su stripovi istina nacrtana na papir...bolno saznanje od kojeg sam se teško povratio... da Blek ne postoji?...vi ste ludi! blažena vremena kad smo tako malo znali. |
|
Edited by - teller on 20/02/2014 23:59:00 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 21/02/2014 : 00:10:43
|
Hvala! Bilo bi lijepo ponovo uzeti u ruke U praskozorje, i sad pamtim kad sam ga prvi put otvorio. Imao sam 9 ili 10 godina, starci su mi oboje radili izvan grada pa sam, da ne bih svako jutro ustajao s njima u 5 sati i bio sam do škole, sve do svoje 11. godine preko tjedna živio kod bake i djeda, a od petka popodne do nedjelje navečer s roditeljima. Elem, jednog zimskog jutra baka me probudi nešto prije 7, škola je počinjala u 8, i ja još krmeljav i mamuran, dok pijem bijelu kavu (Franckova Divka!) i jedem Jadro napolitanke, ugledam strip koji mi je baka kupila pola sata ranije da mi olakša buđenje i uljepša jutro. Naslov U praskozorje, na naslovnici Blek na odru a oplakuju ga Occultis, Roddy i doktor Connolly... bemti, pa nije valjda Blek umro???? Koja drama, a ja moram u školu, i neću sve do popodne saznati o čemu je riječ i je li moj junak živ! Čitav dan na nastavi prosjedio sam kao na iglama, i s prijateljima komentirao što sam to jutro vidio, pa smo živo razglabali i nagađali o čemu bi se moglo raditi. E zbog toga, tog jutra i dana u školi, bih opet želio u ruke uzeti U praskozorje...
|
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7112 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 21/02/2014 : 00:19:29
|
Ako se If Edizioni drzao originalnog redoslijeda, U praskozorje bi trebalo biti u ovom broju s Gradom carolija jer Grad carolija slijedi iza nje po izvornom francuskom redoslijedu. Ako nije tu, ipak i slijedeca dva If Edizioniova Bleka su iz 1977 pa bi trebalo biti u jednom od njih. |
www.epicentercomics.com |
Edited by - D.J. on 21/02/2014 00:20:06 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18859 Posts
Posted - 21/02/2014 : 00:21:22
|
Hvala! Bilo bi lijepo ponovo uzeti u ruke U praskozorje, i sad pamtim kad sam ga prvi put otvorio. Imao sam 9 ili 10 godina, starci su mi oboje radili izvan grada pa sam, da ne bih svako jutro ustajao s njima u 5 sati i bio sam do škole, sve do svoje 11. godine preko tjedna živio kod bake i djeda, a od petka popodne do nedjelje navečer s roditeljima. Elem, jednog zimskog jutra baka me probudi nešto prije 7, škola je počinjala u 8, i ja još krmeljav i mamuran, dok pijem bijelu kavu (Franckova Divka!) i jedem Jadro napolitanke, ugledam strip koji mi je baka kupila pola sata ranije da mi olakša buđenje i uljepša jutro. Naslov U praskozorje, na naslovnici Blek na odru a oplakuju ga Occultis, Roddy i doktor Connolly... bemti, pa nije valjda Blek umro???? Koja drama, a ja moram u školu, i neću sve do popodne saznati o čemu je riječ i je li moj junak živ! Čitav dan na nastavi prosjedio sam kao na iglama, i s prijateljima komentirao što sam to jutro vidio, pa smo živo razglabali i nagađali o čemu bi se moglo raditi. E zbog toga, tog jutra i dana u školi, bih opet želio u ruke uzeti U praskozorje...
..e, to je to...divan mix nostalgije dobrog crteža i opuštajuće priće...Blek je strip za zabavu, a ništa zabavnije od pola sata zaroniti u fantastičan svijet gdje dobro pobjeđuje zlo...a zabave nam fali...svima..a tu ne mislim na LCD-je,PS4,mobitele i ostalu navlaku iz plastike...dobri stari strip za odmorit dušu i oči. |
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18859 Posts
Posted - 21/02/2014 : 00:25:00
|
quote: Originally posted by D.J.
Ako se If Edizioni drzao originalnog redoslijeda, U praskozorje bi trebalo biti u ovom broju s Gradom carolija jer Grad carolija slijedi iza nje po izvornom francuskom redoslijedu. Ako nije tu, ipak i slijedeca dva If Edizioniova Bleka su iz 1977 pa bi trebalo biti u jednom od njih.
da moglo bi Praskozorje i u ovom broju....tri priće su unutra. |
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26806 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 21/02/2014 : 00:32:50
|
quote: Originally posted by Johnny Difool Samo otkud ovaj opaki klaun?
Pitanje je zašto u LMS nema klauna? Vjerovatno se onom koji je precrtavao naslovnice nije dalo još pored medvjeda i Bleka precrtati i klauna.Ipak je tada bio socijalizam i pazilo se da se radnika ne preoptereti sa puno posla. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 21/02/2014 : 00:36:38
|
quote: Originally posted by D.J.
Ako se If Edizioni drzao originalnog redoslijeda, U praskozorje bi trebalo biti u ovom broju s Gradom carolija jer Grad carolija slijedi iza nje po izvornom francuskom redoslijedu. Ako nije tu, ipak i slijedeca dva If Edizioniova Bleka su iz 1977 pa bi trebalo biti u jednom od njih.
Hvala, bit će gušt ako je ovdje, a nije problem i ako bude trebalo pričekati još par mjeseci.
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18859 Posts
Posted - 21/02/2014 : 00:36:44
|
quote: Originally posted by jaki
Pitanje je zašto u LMS nema klauna? Vjerovatno se onom koji je precrtavao naslovnice nije dalo još pored medvjeda i Bleka precrtati i klauna.Ipak je tada bio socijalizam i pazilo se da se radnika ne preoptereti sa puno posla.
...nikakve sličnosti u onim i današnjim danima... |
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 21/02/2014 : 00:39:43
|
Pitanje je zašto u LMS nema klauna? Vjerovatno se onom koji je precrtavao naslovnice nije dalo još pored medvjeda i Bleka precrtati i klauna.Ipak je tada bio socijalizam i pazilo se da se radnika ne preoptereti sa puno posla.
Stvar je u tome što je klaun ovdje potpuno nadrealan element, koji strši u odnosu na ostatak naslovnice, a ni iz jedne Blekove priče ne sjećam se nikakvog klauna pa da bi se mogao odnositi na sadržaj. A ovako kako gleda čitatelje još je neobičniji, gotovo metastripski i kao da prelazi granicu stripa prema stvarnosti tj. čitateljima.
|
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7112 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 21/02/2014 : 00:48:17
|
quote: Originally posted by teller
...nikakve sličnosti u onim i današnjim danima...
Da, koja ironija... U danasnje vrijeme visoke tehnologije, lakog dostupa i prijenosa informacija i ocekivanja su veca. |
www.epicentercomics.com |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18859 Posts
Posted - 21/02/2014 : 00:48:59
|
Stvar je u tome što je klaun ovdje potpuno nadrealan element, koji strši u odnosu na ostatak naslovnice, a ni iz jedne Blekove priče ne sjećam se nikakvog klauna pa da bi se mogao odnositi na sadržaj. A ovako kako gleda čitatelje još je neobičniji, gotovo metastripski i kao da prelazi granicu stripa prema stvarnosti tj. čitateljima.
pa klau i spada u tu naslovnicu, jer je taj čarobni grad veliki cirkus sa svime što spada unutra...i klounovi recimo...tako da taj klaun i nije bezveze gore..zaboravih več malo priću ali ima i klounova...bar mislim. |
|
|
|
Topic |
|