Author |
Topic |
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 18/12/2011 : 12:18:20
|
quote: Originally posted by dessa
quote: Originally posted by mcn
Vidim da će mi Koreja izlaziti na uši.
(mcn)
Evo za promenu malo Grčke:
Dogtooth - http://www.imdb.com/title/tt1379182/
ma čovjek slučajno krivi smajlić stavio. htio je ovaj |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1899 Posts
Member since 20/08/2006 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Posted - 18/12/2011 : 12:53:33
|
Uspješno sam ih izbjegavao. Dosad.
mcn
Cijenio bih kad bi ta dva prva recenzirao :)
Sad ozbiljno, u biti me najviše zanima reakcija na Napoleon Dynamitea, jer ljudi taj film ili vole ili mrze... Meni je lik Napoleona simpatičan i nekako suosjećam s njim pa mi je film drag, iako ima mana... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
Edited by - Beva on 18/12/2011 12:54:21 |
|
|
d.r.p
Senior Member
1598 Posts
Member since 09/08/2007 |
|
Nostromo
Junior Member
Croatia
476 Posts
Member since 16/12/2008 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 18/12/2011 : 23:10:34
|
Lepa lista.
Pozdravljam Chingoo tj. Friend iz 2001., pravi primer korejanske "gorke" drame.
Kiss kiss bang bang je pravi film za mladice ! |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Posted - 21/12/2011 : 11:45:49
|
Rezerve: LOVE EXPOSURE Lady vengeance Chaser (Torghal) Arrietty (Tošio Suzuki, 2010.) Jako zapetljana priča (Greno-Howard, 2010.)(Milena) Cache - Michael Haneke http://www.imdb.com/title/tt0387898/ (Nostromo)
Pretpostavljam da je to mjera opreza zbog onog sa Yuki, ali ovo su sve filmovi iz zadnjih deset godina tako da sigurno neće biti problema sa nalaženjem navedenih 77 naslova.
P.S. dugo nisam vidio da netko navodi producenta uz film, obično svi uvijek redatelja |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Posted - 06/01/2012 : 01:50:54
|
Forgetting Sarah Marshall (2008) Nicholas Stoller
Bilo mi je malo čudno koliko puta glavnoga glumca u filmu vidimo golog (dok glavnu glumicu vidimo kanda razgolićenu samo na lošem polaroidu) dok nisam pošao pogledati credits i ustanovio da je glavni glumac ujedno i scenarist. Onda je sve bilo jasno: čovjek je napisao film između ostaloga i zato da pokaže sve svoje adute: umije pisati, pjevati, svirati, lutkariti, a očito nije nezadovoljan ni time kako izgleda gol.
Toliku pažnju posvećujem, pak, tome detalju prvenstveno zato što teško da ću u holivudskoj komediji uspjeti naći mnogošto drugo za analizu. Film jest imao jedan ili dva obrata više od predvidljivog obrasca te je zato i trajao pola sata dulje, a možda i koju minutu predugo. No, nije bio iritantan i - što je hvalevrijedno - skoro se nikome nije narugao. Vrlo je lako moglo biti da Sarah ispadne kučka bez iskupljujućih osobina, da njezin novi frajer bude divotan na staklenim nogama ili da religiozan momak popuši, ali scenarist se potrudio da ih sve oljudi i motivira zeru iznad klišeja. U Olivudu se i to valjda računa pod senzacionalnu originalnost.
No, dakle, film senzacionalan nije, ali ako vam se po svaku cijenu gleda suvremena "romantična" komedija prilično sam siguran da ćete naći i gorih od SARAH MARSHALL.
(mcn) |
Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 06/01/2012 : 20:02:36
|
Ha, ha, lijepo, s mojim prijedlogom si otvorio godinu, vidim ipak da nisi naročito uživao. Nisam ni mislio da će ti se posebno svidjeti, ali moraš priznati da ima neke posebne originalnosti u filmu (i ne, ne mislim na scene gdje je glavni glumac go). Meni je imao neke genijalne scene, poput onog plakanja u sobi hotela :D, a ima i živopisnih likova (Čak, pa bračni par koji pokušava imati seks, Aldus Snou,...). Više sreće sa Jarhead :P |
|
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 18/01/2012 : 10:52:36
|
quote: Originally posted by dr strangelove
Pretpostavljam da je to mjera opreza zbog onog sa Yuki ...
Da si pravi muškarac dao bi čoveku svoju kopiju ili barem kopiju kopije koju držiš u svome Fort Videu - Svi filmovi svijeta na jednom mestu.
Evo jednog kratkometražnog za recenzije za 2013. godinu: http://www.imdb.com/title/tt1614363/ |
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
Edited by - panzer on 18/01/2012 10:53:33 |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38093 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Posted - 21/01/2012 : 15:49:36
|
Ovim tempom nećeš pogledat ni dvadeset filmova do kraja godine |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Posted - 28/01/2012 : 09:37:52
|
Fish Tank (2009) Andrea Arnold
Hm. Da, to je točno onaj problem (lli dio problema) zbog kojih sam dosad izbjegavao friške filmove anglofone produkcije. FISH TANK je vrlo dobar film, možda i odličan film, ali je užasno predvidljiv. Jest, on tu svoju predvidljivost izvrsno koristi za anticipaciju i dizanje nerava pa ne mogu reći da ne funkcionira, ali činjenica da je od svih elemenata priče samo otmica bila nepredvidljiva činila je da se malo nervozno vrtim po stolici pa ma koliko spomenuta anticipacija bila dobro napravljena.
Predvidljivost je, pak, dobro poslužila nečemu drugome: kako su pričali s nekim mrvu težim akcentom, a ja gledao bez titlova bilo je mjesta na kojima mi je bilo skoro nemoguće razaznati dijaloge. Par puta sam se vraćao i vraćao dok ih ne bih kreknuo, samo da bih shvatio da se nisam morao mučiti: svi dijalozi su bili točno ono što sam iz konteksta mogao zamisliti da jesu. Priča filma se posve mogla pratiti na pračovječkoj gestikularno-guturalnoj razini, što je možda dio autoričine namjere prikaza duhovnog siromaštva prikazane klase, a možda simptom današnje (ili moje) prezasićenosti filmovima i njihovim tropima.
(mcn)
2 down, 75 to go!
|
Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Posted - 30/01/2012 : 18:17:42
|
Dead End (2003) J.-B. Andrea/F. Canepa
Nemam opravdanja: DEAD END mi se svidio.
Film je, inače, horor i to prilično bajdnambers horor, u smislu da više manje sve znate što će se dogoditi, pa tako u 24. minuti pogodite što scenaristi na kraju misle izvući iz šupljega rukava, ali ... Nema, zapravo, ali. Mislim da mi se svidio baš zbog toga što nije pokušavao sakriti to što jest, već je - uz spasilačku notu humora - besramno rabio osrednje glumce, banalne dijaloge, nikakav budžet i klišejizirane (a opet djelotvorne) scene poput protrčavanja bijele haljine ili lica koje se pojavi iz mraka i ugasi šibicu.
Možda je sve do mene: dosta u zadnje vrijeme razmišljam o popularnoj literaturi i njezinim mehanizmima, te me svakako manje ljuti kad je predvidljivo nešto žanrvsko nego nešto ambiciozno. Možda i nije samo do mene: doživljaj gledanja DEAD ENDA bio je pomalo kao kad djeca ponovo slušaju iste priče - znaju da će se plašiti, ali znaju točno kad, i konačna utjeha leži u spoznaji da barem u žanrovskom uradku nema nikakve dvojbe u to kakav (koji) svršetak slijedi.
(mcn)
3 down, 74 to go!
|
|
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Posted - 01/02/2012 : 18:10:57
|
The Square (2008) Nash Edgerton
Ono što će mi iz ovoga filma najviše ostati u pameti je nekoliko kratkih Božićnh scena, posebih po tome što se film zbiva u Australiji pa su svi u kratkim rukavima i piju pivo izvaljeni na ledini dok gledaju neku predstavu. Ostatak je vrlo zaboravljiv: jest da me na početku film svojim dugim šutnjama na trenutak zavarao da gledam nešto pametno, ali nakon nekoga sam vremena shvatio da to ipak nije slučaj: gledam rutinski noir, samo s dugim šutnjama. Dobro upozrenje da autor zapravo nema što reći.
Noir inače funkcionira vrlo jednostavno: uzme čovjeka, stavi ga u kriminalni milje i pusti da se toboganom spusti do dna, pri čemu taj otkrije da su svi, uključujući i njega, pokvareni i razuzdani, da torba dolara (pa čak i australskih) vrijedi neograničen broj mrtvaca te, na kraju, da se zločin ne isplati. THE SQUARE ima sve to, ali je svejedno uspio biti dosadan, ne zainteresirati nas ni za likove ni za ishod. Fan fiction pismo žanru, uopće mi nije žao što sam drugu polovicu filma pratio tek s pola oka.
(mcn)
4 down, 73 to go! |
Edited by - mcn on 03/02/2012 15:03:49 |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 01/02/2012 : 21:20:06
|
Dead End (2003) J.-B. Andrea/F. Canepa
Nemam opravdanja: DEAD END mi se svidio.
Film je, inače, horor i to prilično bajdnambers horor, u smislu da više manje sve znate što će se dogoditi, pa tako u 24. minuti pogodite što scenaristi na kraju misle izvući iz šupljega rukava, ali ... Nema, zapravo, ali. Mislim da mi se svidio baš zbog toga što nije pokušavao sakriti to što jest, već je - uz spasilačku notu humora - besramno rabio osrednje glumce, banalne dijaloge, nikakav budžet i klišejizirane (a opet djelotvorne) scene poput protrčavanja bijele haljine ili lica koje se pojavi iz mraka i ugasi šibicu.
Možda je sve do mene: dosta u zadnje vrijeme razmišljam o popularnoj literaturi i njezinim mehanizmima, te me svakako manje ljuti kad je predvidljivo nešto žanrvsko nego nešto ambiciozno. Možda i nije samo do mene: doživljaj gledanja DEAD ENDA bio je pomalo kao kad djeca ponovo slušaju iste priče - znaju da će se plašiti, ali znaju točno kad, i konačna utjeha leži u spoznaji da barem u žanrovskom uradku nema nikakve dvojbe u to kakav (koji) svršetak slijedi.
(mcn)
3 down, 74 to go!
možda se sada zna kraj ali 2003. se nije znao |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
Topic |
|