forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 The Hobbit (TRAILER!)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 18/12/2012 : 13:40:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Bilo je ili to ili čekati drugi sat vremena.
A malo vježbe mi je dobro došlo.

Što se filma tiče, potpuno me razbudio i nisam htio da završi.
Stvarno mi je drago da će ih biti tri. A čak bi volio da ih je i više.
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 18/12/2012 : 13:45:25  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

Ok veliki si fan i razumin te..meni je film los..jednostavno mi se ne uklapa u ono sta ja smatram dobrim filmom bez obzira na zanr u kojem je snimljen..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 18/12/2012 : 14:03:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

quote:

Ok veliki si fan i razumin te..meni je film los..jednostavno mi se ne uklapa u ono sta ja smatram dobrim filmom bez obzira na zanr u kojem je snimljen..

Osao bi korak dalje te rekao da je film promasen

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 18/12/2012 : 14:06:16  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

quote:

quote:

Osao bi korak dalje te rekao da je film promasen

Ok..bez uljepsavanja recimo da je film totalno smece..

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 18/12/2012 : 15:48:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Nije smece, jer je i meni bilo drago vidjeti neke stare filmske karaktere iz LOTR-a , i bijah opcinjen optikom meduzemlja.
Sve ostalo je bilo preambiciozno i promasilo je filmsku magiju za par svjetlosnih godina.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 18/12/2012 : 15:55:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije smece, jer je i meni bilo drago vidjeti neke stare filmske karaktere iz LOTR-a , i bijah opcinjen optikom meduzemlja.

sličnu stvar smo vidjeli u Piratima s Kariba, jel tak?

ali nije dovoljno samo po sebi to što vidiš određene likove, radije onda odi skini plakate, ili prizore sa snimanja. film mora imat neku atmosferu, jel tako?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 18/12/2012 : 16:00:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

Ne mora, ali ti to tako kažeš da izgleda kao neka neporeciva istina, a ne mišljenje pojedinca.
Nema filma za koji nećeš naći određeni procenat ljudi koji će reći da je precijenjen. Ili što ne voli tu vrstu filmova, ili mu ne odgovara režija, gluma, tempo, ovo, ono...
Pojam precijenjen film je precijenjen :-)

to što sam ja rekao je i mišljenje i činjenica.

odnosno, to što ja smatram da je film precijenjen je moje mišljenje, ali - ono što je činjenica - je to da ja ujedno nisam jedini koji misli tako.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 18/12/2012 : 16:02:00  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

sličnu stvar smo vidjeli u Piratima s Kariba, jel tak?

ali nije dovoljno samo po sebi to što vidiš određene likove, radije onda odi skini plakate, ili prizore sa snimanja. film mora imat neku atmosferu, jel tako?

Naravno, o tome sam i pisao vec u prvom osvrtu nakon sto sam pogledao film

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 18/12/2012 : 16:10:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
"ono sto je najgore od svega..osjecaj koji ce se probuditi u vama..osjecaj da je ovo sve radeno sa premalo entuzijazma , ali sa spoznajom da ce zaraditi brdo love."

kratki sažetak cijele stvari.

inače, nisam znao da je Richard Armitage u ovoj stvari.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 18/12/2012 16:14:41
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 18/12/2012 : 16:25:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Ma vidi ih, vrsnih kritičara.
Film itekako ima magiju.

To što ste vi očekivali nekakvog Citizen Kane-a ili sličan proljev za zaspat vaš je problem.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 18/12/2012 : 16:28:04  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

Film itekako ima magiju.

To što ste vi očekivali nekakvog Citizen Kane-a ili sličan proljev za zaspat vaš je problem.

Boldano ce dovoljno reci o tvojem filmskom ukusu.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 18/12/2012 : 16:30:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Ne bih rekao da ovom filmu fali entuzijazma. Ni u jednom trenutku nisam imao osjećaj da gledam nešto što je skrpano zbrda-zdola.

Istina, Jackson jest nešto slobodnije interpretirao određene dijelove knjige, ali to je napravljeno samo kako bi lakše uklopio elemente koji nisu autohtoni knjizi. A čak i ti elementi nisu puke izmišljotine, nego su preuzeti iz drugih Tolkienovih djela.

Glumci su pažljivo birani. Nema velikih zvijezda i očito se pazilo da budu talentirani i sposobni. Ni za jednog od njih ne mogu reći da je loše odradio svoj posao. Sada mi je teško zamisliti ikoga u ulozi Thorina ili (mlađeg) Bilba osim Armitagea i Freemana.

A dizajn cijele produkcije da ne spominjem. Kadrovi u kojima je vidljiv Shire pršti životom, Rivendell je prikladno bajkovit, a sjaj Erebora toliko je uvjerljiv i autentičan da prikaz njegovog pada jednostavno izaziva tugu. Do te mjere da služi kao dobra podloga za lajtmotiv filma, o pripadnosti, mjestu koje možeš zvati domom i sigurnosti.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 18/12/2012 : 16:30:49  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

O majko mila..

Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 18/12/2012 : 16:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

O majko mila..

A zašto majko mila.....ako vi imate pravo na svoje mišljenje o Hobbitu,zašto on ne bi imao pravo na svoje mišljenje o nekom drugom filmu koji se vama dopada.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 18/12/2012 : 16:40:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Film itekako ima magiju.

i to kaže netko tko je filmu Troll 2 dao 8/10.

za početak...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 18/12/2012 : 16:41:09  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Leonid

quote:

quote:

O majko mila..

A zašto majko mila.....ako vi imate pravo na svoje mišljenje o Hobbitu,zašto on ne bi imao pravo na svoje mišljenje o nekom drugom filmu koji se vama dopada.

Citizen Kane..stvarno ¿

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 18/12/2012 : 16:42:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Ne bih rekao da ovom filmu fali entuzijazma. Ni u jednom trenutku nisam imao osjećaj da gledam nešto što je skrpano zbrda-zdola.

kao i u apsolutno svakom filmu kojeg pogledaš, jel tak?

quote:
Istina, Jackson jest nešto slobodnije interpretirao određene dijelove knjige, ali to je napravljeno samo kako bi lakše uklopio elemente koji nisu autohtoni knjizi. A čak i ti elementi nisu puke izmišljotine, nego su preuzeti iz drugih Tolkienovih djela.

Glumci su pažljivo birani. Nema velikih zvijezda i očito se pazilo da budu talentirani i sposobni. Ni za jednog od njih ne mogu reći da je loše odradio svoj posao. Sada mi je teško zamisliti ikoga u ulozi Thorina ili (mlađeg) Bilba osim Armitagea i Freemana.

A dizajn cijele produkcije da ne spominjem. Kadrovi u kojima je vidljiv Shire pršti životom, Rivendell je prikladno bajkovit, a sjaj Erebora toliko je uvjerljiv i autentičan da prikaz njegovog pada jednostavno izaziva tugu. Do te mjere da služi kao dobra podloga za lajtmotiv filma, o pripadnosti, mjestu koje možeš zvati domom i sigurnosti.

a koje bi po tebi bile zamjerke u filmu?

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 18/12/2012 16:46:58
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 18/12/2012 : 16:44:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Stvarno.
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 18/12/2012 : 16:45:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:

ostatak...slabo. prerazvučeno, predugo, predosadno - pogotovo treći dio. zaboravio obadva praktički sutradan nakon gledanja.

Daj mi ovo malo pojasni,gdje je Jackson pogriješio i razvukao radnju?
Uostalom jesi li pročitao knjigu??

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 18/12/2012 : 16:48:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa, možda najveća zamjerka bila bi što osim Thorina i Balina ne možemo reći za ostale patuljke da su nešto posebno profilirani. Mislim, to donekle mogu prihvatiti, jer shvaćam da je dramaturški teško izvedivo, a tome čak ni Tolkien nije baš posvetio previše pažnje u svojoj knjizi.

Doduše, moram priznati da je Jackson u nekim ključnim scenama dobro uhvatio osobnost pojedinih patuljaka.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 18/12/2012 : 16:50:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
Ha,patuljci osim Balina i Thorina,nisu ni u knjizi previše opisani.U filmu im dati prostora je još teže.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 18/12/2012 : 16:54:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ha,patuljci osim Balina i Thorina,nisu ni u knjizi previše opisani.U filmu im dati prostora je još teže.

pa ne bi trebalo bit s obzirom da je ovdje riječ o filmu koji traje devet sati...to je jedan serijal od 10 ep. po 50 min. i više nego dovoljno vremnea da se ispriča karakterna priča!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 18/12/2012 : 16:59:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Daj mi ovo malo pojasni,gdje je Jackson pogriješio i razvukao radnju?

gle, ta dva zadnja dijela su mi jednostavno bila predosadna. za razliku od prvog dijela koji mi je bilo koliko-toliko zabavan, ova preostala dva su mi bila prezamorna. nula atmosfere, sve mi je izgledalo kao hrpa praznog hoda, zatim hrpa praznih scena i dijaloga koji ne vode nigdje, a nakon gledanja imaš dojam ko da ništa nisi ni vidio. i još ak uzmeš u obzir da obadva filma traju tri sata najmanje, to ti je ono - tri sata uzaludno potrošena, najjednostavnije rečeno. evo, ovo je bio moj stav u vezi cijele stvari, ne znam kako da ti drugačije objasnim.

sad, ako me pitaš da navedem u kojim je točno dijelovima Jackson pogriješio i u kojim dijelovima film izgleda razvučeno, kažem ti odmah - u cijelom filmu. jer nisam našao niti jednu pamtljivu scenu, obadva nastavka sam zaboravio praktički odmah nakon što sam ih pogledao.

quote:
Uostalom jesi li pročitao knjigu??

ne, knjigu nisam čitao, a ni neću.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 18/12/2012 17:05:08
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 18/12/2012 : 17:01:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Pa, možda najveća zamjerka bila bi što osim Thorina i Balina ne možemo reći za ostale patuljke da su nešto posebno profilirani. Mislim, to donekle mogu prihvatiti, jer shvaćam da je dramaturški teško izvedivo, a tome čak ni Tolkien nije baš posvetio previše pažnje u svojoj knjizi.

Doduše, moram priznati da je Jackson u nekim ključnim scenama dobro uhvatio osobnost pojedinih patuljaka.

u tom slučaju bi bilo najbolje da ih jednostavno izbaci iz filma.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 18/12/2012 : 17:02:40  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

O majko mila..

Malo mi je glupo pricati o filmovima s covikom koji na avataru ima Steva Seagala..

Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000