forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Baby Boom! :-)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 24

milandj3
Average Member

Serbia
615 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 28/12/2011 : 12:26:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by red cloud

Milane da li je ovo moguce?! Stvarno gde mi zivimo!
Ja znam da sam morao da platim da zenu porodi doktorka po nasem izboru i to me je kostalo 2009 godine mislim nekih 4000 dinara.

e, al ovo su nova vremena! sto bi se mucio kad mozes....
who you're gonna call! ghost busters!
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3927 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 28/12/2011 : 12:32:28  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by milandj3

e, al ovo su nova vremena! sto bi se mucio kad mozes....
who you're gonna call! ghost busters!

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3927 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 28/12/2011 : 12:53:59  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

@Red cloud
Kakvo placanje?

Neznam Sale, ja mislim da se naplacuje ako hoces da prisustvujes porodjaju. Tako je bilo pre dve godine, mozda se sada promenilo. Raspitaj se ako hoces da prisustvujes, da li imaju neke posebne uslove za to ili ne.

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 28/12/2011 : 13:22:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
I ja mislim da se naplacuje prisustvo, mada ovo je informacija odranije. Ja se svakako nisam raspitivao o tome, jer nisam planirao da budem unutra. Lepo mi rece zena, samo probaj, otkinucu ti glavu ako te vidim kako stojis dok se ja urnisem. :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25586 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 28/12/2011 : 13:39:54  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

quote:
Originally posted by manhunter

Tako sam čuo, ne znam ni ja. Ja sam morao (a i hteo) da budem tu za vreme porodjaja i onog prvog, normalnog, koji je trajao 26 sati i onog drugog, sa carskim rezom.

Ajd i ja ću kao Mairosu:

Budi me žena u 4h ujutro i kaže "puko vodenjak, idemo". Ja pojma nemam gde se nalazim. Odlazimo u bolnicu, prijavljujemo se, odlazim sa ženom u sobu. Posle pola sata prva kontrola, kažu da je vodenjak puko, ali može da potraje sa otvaranjem. Žena dobija trudove posle par sati. Panika, zovi sestru, dolazi da je pregleda, kaže "1 santimetar". izlazim na svakih 10 minuta van bolnice da popušim cigaru, vraćam se, na svaka dva sata dolaze sestre na kontrolu, došli smo na 3cm.
Predveče, žena dobija nenormalne trudove, nije se otvorila, dobija periduralnu anesteziju. Odlazimo u sobu, ženi je izrazito loše, dobija nešto za smirenje, ja sedim kod nje u sobi i žao mi je više što se muči toliko. Odlazim u bolnički restoran na večeru, vraćam se u sobu, žena vrišti od bolova a ne otvara se i što je još gore, ćerka se nije pomakla na dole, to jest, ne pritiska ženu da bi se otvorila. Stavljaju je u ogromnu kadu punu vruće vode, da bi se mišići opustili. Ne pomaže. Već je ponoć. Sestre dolaze na svakih pola sata da kontrolišu. Ja na oči ne vidim, izlazim na svakih 15min u hodnik da vadim kafu iz automata. Nema više cigara.
U 3h ujutro žena dobija drugu periduralnu. Malo se smirila, ali ništa senzacionalno. 8cm, čekamo još onih dva ko Novu Godinu. U 5h ujutru mi kaže sestra da mogu da čekaju još najviše sat-dva i da će onda morati na silu da izvlače ćerku, pošto se plodova voda zamutila. Ja na iglama. U 6:10 odlazim u sobu gde su sestre/doktori i razderem se: "sad odmah!". Dolazi babica i još jedna sestra, meni se muti od nespavanja,a muka mi je od 20 popijenih kafi tokom noći. Gledam šta se radi, držim ženu za ruku i pokušavam da joj pomognem (aha, KAKO da joj pomognem?).

U 6:40 sam držao ćerku u rukama i plakao od radosti. Ostao sam u sobi sa njima do negde 14h i onda otišao kući da padnem u nesvest. Mislio sam da ću spavati do sutradan, pošto u međuvremenu nisam spavao 33h, međutim posle tri sata sam se sam od sebe probudio i opet otrčao u bolnicu.

---
Kod sina je bilo brže: nije hteo da se okrene, dobili smo termin za carski rez, žena dobila lokalnu anesteziju, ja sam stajao pored nje, počelo je da mi se vrti u glavi i zamalo da se onesvestim, jedan od asistenata me je izveo iz sale i dao mi vodu, i kad sam ponovo krenuo prema sali sam dobio sina na ruke. 4 minuta carski rez.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 28/12/2011 : 13:48:55  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Kad mi se rodio prvi sin, odveo sam ženu u bolnicu popodne oko 17h. Otišao kod druga i igrali tablić i tada popili litru loze. Kasnije oko 20h u centru sretne me svastika i kaže: "Zete, Bilja se porodila oko 19h!" Jebiga, nisam ni znao kad se porodila i onda pravac kući, pa lumperajka do zore sa drugarima, pošto je bilo letnje vreme, Avgust mesec, 25.8.1987.

Posle manje od dve godine, rodio se i drugi sin i tada, dobro se sećam tog 19. Aprila 1989. sam baš primio platu i celu platu sam toga dana dao na muziku koju sam doveo da sviraju, opet lumperajka do zore!

I na kraju 9.12.1993. se rodio i treći sin i umesto da bude rutina, baš tu se iskomplikovalo i samo zahvaljujući rutini jednog doktora, žena nije morala na carski rez! To mi je rekla tek kad je došla iz bolnice, a mi smo se tog dana već uveliko napijali!

Sad čekam da se sinovi požene i Bože zdravlja, završim karijeru, kao deda!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40532 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 28/12/2011 : 13:50:18  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
@Manhunter
Jebote, tebi teze nego njoj..

Patricia hic mea totus mundus est

Edited by - sawitch on 28/12/2011 13:50:32
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3927 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 28/12/2011 : 14:08:25  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Sve u svemu, ceka te najlepsi period u zivotu!

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 28/12/2011 : 14:57:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
@Hunter, sto ne uzeste carski rez na prvom porodjaju, nego se presamitiste onako ?!

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 28/12/2011 : 16:38:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by red cloud
Ja znam da sam morao da platim da zenu porodi doktorka po nasem izboru i to me je kostalo 2009 godine mislim nekih 4000 dinara.

Pa da, ali to plaćaš ako imaš posebne prohtjeve, da biraš doktora, da biraš način poroda, ili ako želiš potplatiti nekoga da tvojem porodu obrate malo više pažnje nego kod recimo to "socijalnog" poroda.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 29/12/2011 : 09:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
Evo i moja priča:

Otišao ujutro na poso, sjeo u ured i nakon par minuta zvoni telefon. Vidim broj od kuće. Odmah sam znao šta je. Puko vodenjak. Brzo nazad kući i u rodilište. Sav sam bio zbunjen i čudan.
Cijeli dan sam bio pored žene. Bila je u mukama totalno. Prvi porod. Dobila je tijekom dana nekoliko „dripova“ , injekcija za poticanje poroda. Sva se grčila. Užas. Usrao sam se od straha ali nisam to smio pokazivati, jer bi me izbacili van iz rađaonice. Doktor je bio mlad i bezobrazan. Napadao je ženu jer nije znala dobro tiskati. Jebote pa prvi joj je porod, ne rađa svaki dan. Kad nakon nekog vremena beba nije izašla odlučili su pozvati stariju doktoricu. Ne znam šta su točno mislili. Nisu mi htjeli reći, ali mislim da su imali carski rez u planu. No ipak nije bilo potreno. Uzeli su uređaj za vakuum, mene maknuli iza zida (sve sam mogao ćuti, ali ne i vidjeti) i u 18:08 rodila se kčerkica (uz pomoć vakuuma). Sve je bilo ok. Kako sam bio sretan. Sav sam drhtao. Nakon 20 minuta i slikanja rekli su mi da moram napustiti rađaonicu. Izašao sam van i odmah pojeo senvić i popio 2 piva. Prijatelji (tj. kum i kuma) su cijeli dan bili ispred rodilišta tako da je kum već bio lagano pijan.
Kad sam došao kući popio sam još 2 piva i nisam mogao spavati cijelu noć već sam do jutra zvao prijatelje da im priopčim radosnu vijest .

Sljedeči dan sam obavljao sto stvari ali sam naravno otišao u rodilište (sa sestrom) da vidim ženu i kčer. Donio sam poklone koje sam morao ipak odnjeti kući jer pravila rodilišta nalažu tako.Bio sam totalno uzbuđen, kao nikad. Navečer je došlo 50 ljudi kod nas i ponapijali se do jutra. Ja sam čak i ruku slomio pijan (istu po treći put).Kreten .

Žena morala 6 dana ostati u bolnici jer je izgubila mnogo krvi i morala na transfuziju. Zadnji dan u rodilištu nam rekli da kčerkica još od poroda ima slomljenu ključnu kost. Popizdio sam .Pa šta nam prije niste rekli ? No to je zaraslo za 2/3 tjedna i sve ok .

Danas kčerkica ima godinu i 8 mjeseci (malo više) i trči, divlja,priča, luduje i zajebava. Nema veće sreće od toga .

Inaće u Zagrebu se u nekim rodilištima tečaj i prisustvo porodu plača mislim oko 400 kuna. Mi smo prošli dvodnevni besplatni tečaj i bio sam sa ženom cijelo vrijeme u rađaonici a nitko me nije ni pitao da li sam prošao tečaj.

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/12/2011 : 15:33:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

@Hunter, sto ne uzeste carski rez na prvom porodjaju, nego se presamitiste onako ?!

Ček malo, mislim da ne možeš samo tako birati kako ćeš radjati, osim ako ne platiš doktoru ili imaš nekoga "unutra"? Rodila mi sad prije par dana od frenda žena. Prvo je prenosila dva tjedna i onda su konačno odlučili da mora roditi i kako su prije na ultrazvuku pretpostavili da mali ima manje od 3,5 kile da će oni to normalno poroditi. No, imao je 4,3 kile, i kad su već pred kraj vidjeli da je beba jako velika, kao pričali su da su morali to ipak napraviti carskim. Glavno da se žena mučila ko vrag zbog loše procjene... Mislim da preko 4kg idu odmah carskim.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 29/12/2011 15:34:21
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 29/12/2011 : 15:45:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

Ček malo, mislim da ne možeš samo tako birati kako ćeš radjati, osim ako ne platiš doktoru ili imaš nekoga "unutra"?

Ma moze izborno ovde. Pola jebene estrade radja carskim rezom jer ne bi da rastegnu polni organ.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 01/01/2012 : 21:53:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Sawitchu, pogledaj što ćeš uskoro pjevati...

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47357 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/01/2012 : 00:46:52  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40532 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 06/01/2012 : 10:54:01  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Mi usli u 6-i mesec Beba na ultrazvuku imala bokserski gard i boksovala mamu :))) Umro sam od smeha!!!

Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5332 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 06/01/2012 : 17:13:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Evo danas istekao termin za porod...a moja žena još uvjek u "jednom komadu"
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 06/01/2012 : 22:09:33  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Nisam nesto u toku sa temom ali vidim da se nesto pricalo o prisustvovanju oca porodjaju.
Sawicu u nasoj bolnicu ti to nije moguce,nema tih para.Cak je nemoguce i da vidis dete (osim preko monitora)dok ne izadje iz bolnice.U onom starom je moglo ali od kad je ovo novo jako je rigorozno.Pazi kad moja keva koja radi u bolnici je jedva uspevala da udje da vidi bebu i to samo kad doktori nisu tamo.To ti je tamo sad bas rigorozno.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 06/01/2012 : 22:22:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
I kod nas se placa prisustvo (i jako je i pozeljeno), nesto malo. Ali to sigurno preporucujem svakom ko ce postati otac. Neopisivo iskustvo... doslovno, neopisivo. Bas miracle. :)
Kod nas nasa vec sve pripremila za poneti sa sobom usred noci, tek onda me probudila i idemo. "Kako istekla voda? 4 ujutro je... aaaaa??" :DDD
Koliko sam samo kafica popio taj cjeli dan za vrijeme cekanja... a poslijepodne je izgleda bio pravi cas.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4112 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 07/01/2012 : 01:39:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
I ja sam prisustvovao na poradjaju i kad sam dobio cerkicu,i kad sam dobio sina.
Bio je kratak poradjaj tako da sam izdrzao,inace se i ja uzasno plasim.
Sta sam radio? Vreme dok sam bio u salu za poradjaje drzao suprugu za ruke,i molio da se sto prije zavrsi............ I da ja sam takodje prvi okupao obadvoje,toliko sam se bojao da sam se osecao kao u sauni,bio sam sav mokar.
Veliki je strah bio u pitanju ,kao DALEKO BILO da se ja poradjam,a ne zena!
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 07/01/2012 : 23:34:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
Ovo je ipak forum o stripovima pa sam se sad nešto sjetio.
Inače kada u bolnici ili u domu zdravlja u čekaonici čekam na pregled ili nešto slično, uvijek odem do prvog koioska i kupim par stripova i tako kratim vrijeme čitajuči. Tko sam i par puta kad sam vodio ženu na pregled prije rođenja bebice.
No kad sam bio u rađaonici toga dana nema šanse da bi mogao čitati bilo što...od straha i uzbuđenja .

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 07/01/2012 : 23:35:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nivox

Inače kada u bolnici ili u domu zdravlja u čekaonici čekam na pregled ili nešto slično, uvijek odem do prvog koioska i kupim par stripova i tako kratim vrijeme čitajuči. Tko sam i par puta kad sam vodio ženu na pregled prije rođenja bebice.
No kad sam bio u rađaonici toga dana nema šanse da bi mogao čitati bilo što...od straha i uzbuđenja .

Ja sam nosio iPad na redovne gino preglede :D

Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5332 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 07/01/2012 : 23:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nivox

Upravo ovo radim i sam...pošto mi je žena trebala roditi prekjučer,ali eto,beba neće van! Sada ju svako jutro vozim na pregled i CTG, tako da svaki dan riješim jednog Dylana-idealan je jer taman je 96 strana dovoljno da sve to završi.. Sutra opet,iako je nedjelja...
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40532 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 08/01/2012 : 01:02:20  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ja sam nosio iPad na redovne gino preglede :D

Care! Ja tu nosim knjigu!!! 40 zena cavrlja i ja.. :)))

Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5332 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 16/01/2012 : 07:38:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Booooooooom!!!!
Go to Top of Page
Page: of 24 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000