Author |
Topic |
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 27/12/2011 : 19:26:49
|
Ja sam ceo 9. mesec bio na red alertu :D
I kao u filmu, naravno, prase je resilo da izadje u tipa 5AM ! Ali barem bila subota, pa nisu bile guzve i tome sl. U petak redovni pregled, ctg, ginekolog kaze "ma, nece ovo jos skoro, niste otvoreni ni pola prsta", nema ni kontrakcija, mi odemo kuci, tek u 4:30 cujem neko krljanje po kuci, kad ono zena trci i vice "PUKOVODENJAKJBMTISUNCE"...zbogom pameti :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5331 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 27/12/2011 : 19:35:32
|
quote: Originally posted by Mairosu
Ja sam ceo 9. mesec bio na red alertu :D
I kao u filmu, naravno, prase je resilo da izadje u tipa 5AM ! Ali barem bila subota, pa nisu bile guzve i tome sl. U petak redovni pregled, ctg, ginekolog kaze "ma, nece ovo jos skoro, niste otvoreni ni pola prsta", nema ni kontrakcija, mi odemo kuci, tek u 4:30 cujem neko krljanje po kuci, kad ono zena trci i vice "PUKOVODENJAKJBMTISUNCE"...zbogom pameti :D
LUD, ZBUNJEN, LUD, ZBUNJEN, NORMALAN!? |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 27/12/2011 : 19:51:36
|
quote: Originally posted by Oki
Čestitam svima koji čekaju i svima koji su dočekali da imaju ovu predivnu dječicu,te se zahvaljujem na dobivenim čestitkama... Evo,ja 8 mjeseci bio normalan i sada kada je preostalo 10-tak dana do poroda...e sada više nisam normalan. Ne znam više jesam li nestrpljiv ili je tih 10-tak dana jednostavno najduži 10-tak dana u svih 9 mjeseci??? Kad će više proći tih 10 dana???
Probaj se posvetiti necemu sto volis ili pak poslu..to skracuje vrijeme i smanjuje napetost. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40530 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 27/12/2011 : 20:32:00
|
Ja se ugojio a zena dobila samo stomak.. Kazu da trudnice imaju neke prohteve a Ana moja nista, samo ja.. Te mi se jede eurokrem blok, te pica, te bas bih pljeskavicu, te palacinke, te tople sendvice... Dok ona pici voce, povrce, ne jede hleb... Da ne verujes.. Imam 120kg, bar sam imao pre par dana.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 28/12/2011 : 00:44:59
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Ne znam da li je neko spomenuo i hronicni umor, nespavanje, citanje stripova kao kad citas novinski strip - dnevno po pasicu i posle toga ti se oci sklapaju i slicno
Al' nemoj da vas to obeshrabri, ionako ste vec peceni, kasno je sad
Pogodak u sridu! Ali to je samo prvo vrijeme, poslije bude bolje, uspiješ pročitati i po cijelu stranu prije nego zaspeš.. |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 28/12/2011 : 00:50:53
|
quote: Originally posted by sawitch
Jeste, prvo... Tek prvo... Ali Bog ce valjda dati zdravlja i para da picimo sto vise... Od decjeg smeha nista lepse...
Zaboravi na pare ovdje. Stara izreka kaže da se svako dijete rodi sa štrucom kruha ispod ruke. Nema straha za pare jer lova uvijek od nekud procuri, a možeš me uzeti za riječ jer govorim iz svog iskustva. Ne daj da pare stoje na putu novom životu! |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40530 Posts
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 28/12/2011 : 10:51:29
|
Ja se ugojio a zena dobila samo stomak.. Kazu da trudnice imaju neke prohteve a Ana moja nista, samo ja.. Te mi se jede eurokrem blok, te pica, te bas bih pljeskavicu, te palacinke, te tople sendvice... Dok ona pici voce, povrce, ne jede hleb... Da ne verujes.. Imam 120kg, bar sam imao pre par dana..
Mislim da sam svako drugo vece oko ponoci isao u McDrive po pilecu premium salatu sa dva blue cheese dressinga... :D :D :D :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25584 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 28/12/2011 : 10:56:19
|
Hehehe, dobri ste. Ja sam u pola noći trčao u Mek po onaj jebeni soft ice. Ili tražio po gradu suve šljive.
Inače, mogu da se pohvalim da sam oba svoja deteta ja prvi okupao, pošto vidim da ima dosta ljudi koji se plaše toga. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40530 Posts
Posted - 28/12/2011 : 11:08:36
|
Ja cu da pratim sta babica radi pa cu i ja kasnije.. Nije mi nista problem.. Nisam gadljiv.. Jedino sto sam malo bezosecajan pa se bojim.. :S |
|
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3927 Posts
Member since 29/06/2009 |
Posted - 28/12/2011 : 11:23:36
|
A nakon porodjaja...uh, padne stencuga sa ledja, kad mi doktorka rekla da je sve proslo u redu i da su beba i zena u redu, rasplakao sam se ko pickica...jbg suze radosnice...a kasnije...citav dan mi dolazili prijatelji, rodbina, u jednom trenutku vise nisam imao nijednu majicu da obucem, sve mi pocepali! A popio sam piva ni sam neznam koliko, u jednom momentu sam izgubio moc govora, tacnije ostao sam bez teksta... |
Nasilje u Darkvudu |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40530 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25584 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40530 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25584 Posts
Posted - 28/12/2011 : 11:47:27
|
Tako sam čuo, ne znam ni ja. Ja sam morao (a i hteo) da budem tu za vreme porodjaja i onog prvog, normalnog, koji je trajao 26 sati i onog drugog, sa carskim rezom. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3927 Posts
Posted - 28/12/2011 : 12:03:03
|
Placa se dodatno da prisustvujes. Realno ja bih pao u nesvest u drugoj sekundi porodjaja tako da bi imali vise problema oko mene nego oko porodjaja... |
Nasilje u Darkvudu |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 28/12/2011 : 12:08:25
|
Nas porodjaj je bio horor film.
Pukao je vodenjak u tu ranu zoru. OK, pribrano odemo u front, a u frontu, najgore vreme, izlazi treca smena i ulazi prva. Ovi iz trece nadrkani u pizdu materinu. Prime oni zenu, mene ostave napolju, naravno glavna sestra se tu izdere na mene "NIKAKO MUSKARCI U OVU SOBU!!!" a ja usao prvi da je prijavim. Uz svu zelju da joj kazem da bih joj rado nabio pajser u cmar uzdrzim se, budem fin, iskuliram, udje Maja...i nema je...15 min, 20 min...ja vec stiskam creva, besiku, ovo i ono...izlazi Maja u spavacici i krece gore sa nekom sestrom, koja mi se smesi i kaze "idite vi sada, mi idemo da se poradjamo".
"Da idem ?"
"Da, idite kuci, javicemo vam."
"Pa ne mogu da sedim ovde u holu barem ?"
"Ne, idite kuci. Javicemo vam."
(u glavi se premisljam, gde cete mi javite sinji kukavci, ni ime mi ne znate a kamoli telefon...)
"Pa dobro, jel mogu barem da znam kako mi je zena ?"
(Maja sve vreme gleda belo i klima pomalo)
"OK je. Voda je bila zelena tako da moramo odmah u akciju. Idite vi sada, ne bojte se."
(Zelena voda...zelena voda ? Idem kuci, radi google, radi WC solja, radi mobilni, sve radi, samo ja mira nemam, idem u trafiku, kupujem 5 konzervi kokakole, pijem jednu za drugom...)
I tako...srecom pa sam imao kontakt sa doktorom...sat i po posle mi jave da su otisli na carski...i onda na kraju i "cestitamo"...i hororu je kraj...a ne, nije...onda zove Maja i kaze "umirem od bolova, pomagaj"...a ja treba da docekujem rodbine...sve sam ih ekspresno isterao iz kuce, obisao zenu i - legao da spavam. Jer dobro mi je bilo poznato da je tome kraj sada za par dana :D |
|
|
milandj3
Average Member
Serbia
615 Posts
Member since 17/08/2006 |
Posted - 28/12/2011 : 12:13:03
|
quote: Originally posted by red cloud
Placa se dodatno da prisustvujes. Realno ja bih pao u nesvest u drugoj sekundi porodjaja tako da bi imali vise problema oko mene nego oko porodjaja...
zemljak, jesi li siguran da se naplacuje samo prisustvo porodjaju
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40530 Posts
Posted - 28/12/2011 : 12:14:16
|
quote: Originally posted by manhunter
Tako sam čuo, ne znam ni ja. Ja sam morao (a i hteo) da budem tu za vreme porodjaja i onog prvog, normalnog, koji je trajao 26 sati i onog drugog, sa carskim rezom.
@Red cloud Kakvo placanje?
@Mairosu Ti si tezak panicar.. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40530 Posts
Posted - 28/12/2011 : 12:15:20
|
quote: Originally posted by milandj3
Zemljo Indijo... Pa da li je to normalno? Pa ne cepam sestru za vreme porodjaja vec samo stojim k'o stub i gledam... |
|
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3927 Posts
Posted - 28/12/2011 : 12:19:05
|
Ja sam ostao u holu u prizemlju bolnice, a porodiliste je na petom spratu. Zena je dobila kontrakcije u jedan iza ponoci, stigli smo u porodiliste u pola tri a porodila se u dvadeset do pet ujutru. Svo vreme sam ostao u bolnici u holu prizemlja. Nigde zive duse, ne cuje se nista. Secam se te neke simbolike. Posto je bio dvadeseti jul, mrak negde do 4 ujutro i onda pocinje zora, izlazi sunce, a iz lifta direktno sa petog sprata izlazi doktorka i saopstava mi najradosniju vest, rece mi da mogu videti i zenu i dete. Odem na peti sprat, daju mi neki mantilcic da ogrnem i nesto da nazujem preko patika, uvedu me u sobu kod zene, a posle minut donesose nase malo blago. Slika koje se rado secam i koja ostaje za ceo zivot... |
Nasilje u Darkvudu |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 28/12/2011 : 12:19:09
|
@Mairosu Ti si tezak panicar..
Videcu ja tebe kad pocnes da brojis sitno. |
|
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 28/12/2011 : 12:19:53
|
Zemljo Indijo... Pa da li je to normalno? Pa ne cepam sestru za vreme porodjaja vec samo stojim k'o stub i gledam...
ja koliko vidim na slici pise prisustvo supruga prilikom pravljenja djeteta a ne prilikom porođaja
pa Sawitchu jesi li ti prisustvovao prilikom pravljenja tvog djeteta i jesi li i ti sta placao |
|
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3927 Posts
Posted - 28/12/2011 : 12:23:50
|
quote: Originally posted by milandj3
quote: Originally posted by red cloud
Placa se dodatno da prisustvujes. Realno ja bih pao u nesvest u drugoj sekundi porodjaja tako da bi imali vise problema oko mene nego oko porodjaja...
zemljak, jesi li siguran da se naplacuje samo prisustvo porodjaju
Milane da li je ovo moguce?! Stvarno gde mi zivimo! Ja znam da sam morao da platim da zenu porodi doktorka po nasem izboru i to me je kostalo 2009 godine mislim nekih 4000 dinara. |
Nasilje u Darkvudu |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40530 Posts
Posted - 28/12/2011 : 12:25:07
|
quote: Originally posted by ponki ja koliko vidim na slici pise prisustvo supruga prilikom pravljenja djeteta a ne prilikom porođaja
pa Sawitchu jesi li ti prisustvovao prilikom pravljenja tvog djeteta i jesi li i ti sta placao
Vrh!!!! |
|
|
Topic |
|