Author |
Topic |
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 05/02/2012 : 17:20:29
|
quote: Originally posted by acestroke
@Pavel: Definitivno od prvog broja. Jos uvijek ne znaju hoce li imati jedno ili dvije Zagor numerologije istovremeno, imace od pocetka sigurno, ali ne znaju hoce li istovremeno da objave Zagora, na primjer, od broja 250 ili 300, pa da obadva izlaze. Onda kad ona prva numerologija stigne drugu, ta se ukida, i nastavlja se ona druga.
da, samo polako. Ko moze da garantuje da nece puci poslije godinu, dvije ili tri ukoliko je vlasnik izdavcke kuce bogatas i obozava stripove, onda nema zime, u protivnom vrijeme ce pokazati svoje. |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7657 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 05/02/2012 : 17:23:45
|
Meni su ideje sa istovremenim izdavanjem više edicija istog junaka loše. Mi smo i nekako upućeni, ali ako ima klinaca kakav sam ja bio kad sam počeo čitati stripove, oni će biti totalno zbunjeni i izgubljeni. Izaberi odakle ćeš početi i goni jedno. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 05/02/2012 : 17:24:31
|
Pa to je ipak Zagor, najpopularniji i najprofitnij junak na nasim prostorima, i sada kad ce ga neko objavit onako kako treba, sumnjam da ce da pukne... pa ima toliko Zagorovaca ovdje, skupljaju sva izdanja Duha sa Sjekirom, pa zasto ne bi i ovo, ako je uradjeno onako kako treba? Pa siguran sam da ce teller sam uzimati po 4 primjerka, ja cu sigurno uzimati po 3, i to ti je samo od dvije osobe, a 7 vec prodano. Ostala izdanja mozda puknu, ali sumnjam da ce Zagor, pogotovo ako je istina ono sto Ludens radi sa ZagEx usporavanjem na svaka dva mjeseca
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Posted - 05/02/2012 : 17:26:53
|
stvar je u tome da je to ipak BiH, imaju manje trziste od druge dvije drzave, a i ostali izdavaci imaju vec visegodisnju tradiciju na tim prostorima. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27102 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 05/02/2012 : 17:27:16
|
quote: Originally posted by selanne
Meni su ideje sa istovremenim izdavanjem više edicija istog junaka loše. Mi smo i nekako upućeni, ali ako ima klinaca kakav sam ja bio kad sam počeo čitati stripove, oni će biti totalno zbunjeni i izgubljeni. Izaberi odakle ćeš početi i goni jedno.
Inače je u Zagora kronologija jako bitna stvar |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27102 Posts
Posted - 05/02/2012 : 17:27:46
|
quote: Originally posted by King Warrior
stvar je u tome da je to ipak BiH, imaju manje trziste od druge dvije drzave, a i ostali izdavaci imaju vec visegodisnju tradiciju na tim prostorima.
Kojim prostorima? |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27102 Posts
Posted - 05/02/2012 : 17:57:29
|
Ali ako ima licencu a ovi nemaju onda nema ni konkurencije na kiosku. Sve je to još upitno i treba vidit kako će se rasplest? |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Posted - 05/02/2012 : 18:06:03
|
quote: Originally posted by jaki
Ali ako ima licencu a ovi nemaju onda nema ni konkurencije na kiosku. Sve je to još upitno i treba vidit kako će se rasplest?
da, ali ovo mi izgleda kao da tu ima neka caka:
Radiosarajevo.ba: Ono što sam čuo od mnogih je da izdavač koji u svojoj državi izdaje određenog junaka, npr; Zagora, time onemogućava da se izdanja tog istog junaka iz drugih država distribuiraju u toj državi? - Ono što smo mi tu uspjeli da dogovorimo je da bude fair play. Ako Ludens i Veseli četvrtak plasiraju svoje proizvode na bh. tržište, onda da nam se omogući da i mi svoja izdanja šaljemo na njihova tržišta. Mi imamo licencu za bh. jezik, bh. tržište i region, tako da nema problema te vrste. U suštini, to i nisu ista izdanja. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5546 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 05/02/2012 : 18:51:22
|
quote: Originally posted by cronos six
ne znam kako misli vecina al ja jedva cekam navedena izdanja.uh kad ce taj septembar!!!
ratosiljao bi se k.izdanja v.c kad bi krenuo tex od keca s galepovim naslovnicama i jos u bonelli formatu!!![:P]
Ide sigurno, jer kako si bio najveći glasnogovornik za Zagora od prvog broja kao u originalu, i to evo ostvariće se, zašto ne bi se desilo isto i sa Texom |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 05/02/2012 : 18:53:05
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Ide sigurno, jer kako si bio najveći glasnogovornik za Zagora od prvog broja kao u originalu, i to evo ostvariće se, zašto ne bi se desilo isto i sa Texom
Zato sto se Tex ne prodaje kao Zagor, i zato sumnjam da ce se ovo desit, stavise niko ga ni ne spominje kao mogucnost
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
duck
Junior Member
409 Posts
Member since 26/01/2007 |
Posted - 05/02/2012 : 18:54:14
|
Iako kupujem skoro sve stripove na podrucju ex Yu, a od Bonellija sve, ipak mi ne pada na pamet da kupujem ponov Zagora od pocetka. Ako ce ta prodaja omoguciti da se odrzi Magicni Vetar, Skriveno lice i nadam se jos nesto novo, drzim mu palceve. Takodje mislim da ovaj projekat moze opstati samo ako iza njega stoji bogat finansijer koji ce moci sam isfinansirati projekat bez obzira na prodaju stipova. Zagor, cak i ako bude izlazio svake dvije sedmice, treba mu 8 godina da stigne sadasnjeg Ludens Extra, a Extra se ovim ritmom za 6-7 godina spaja sa redovnom serijom. Osam godina je u Bosni period na koji se moze pouzdati samo totalna budala ili totalno neupuceni stranac. Molim sve koje namjeravaju unistiti, pokloniti ili jeftino rasprodati svoje Ludens extra serijale i pouzdati se u ovaj projekat da to javno objelodane, pa se cujemo za pet godina kad ih budu ponovo kupovali po basnoslovnim cijenama. |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5546 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 05/02/2012 : 19:00:04
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Ide sigurno, jer kako si bio najveći glasnogovornik za Zagora od prvog broja kao u originalu, i to evo ostvariće se, zašto ne bi se desilo isto i sa Texom
Zato sto se Tex ne prodaje kao Zagor, i zato sumnjam da ce se ovo desit, stavise niko ga ni ne spominje kao mogucnost
Osim cronosa I ja sam siguran da od toga neće biti ništa, a osim toga VČ je i te kako usporio Biblioteku Texa od prvog broja, što nam samo govori da prodaja i ne ide tako dobro i ako je cena i te kako povoljna. |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7921 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 05/02/2012 : 19:14:32
|
posto sam pogodio a i uskoro ce,da menjam potpis a?bice,bice. |
Juznjak! Tex Willer.
|
Edited by - cronos six on 05/02/2012 19:16:24 |
|
|
feniks
Senior Member
1923 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 05/02/2012 : 19:20:18
|
Meni su ideje sa istovremenim izdavanjem više edicija istog junaka loše. Mi smo i nekako upućeni, ali ako ima klinaca kakav sam ja bio kad sam počeo čitati stripove, oni će biti totalno zbunjeni i izgubljeni. Izaberi odakle ćeš početi i goni jedno.
Klinaca?!!! Ako ih i ima (desetak) znaju se služiti računarom, bolje od nas matorih. |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7657 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 05/02/2012 : 19:23:46
|
Sumnjam da ih već u tim godinama puca da pregledavaju ovaj forum, stripovi su im više usputna zabava, ne vjerujem da imaju želje da raspravljaju ovdje. Mislim, daj Bože da se kupuju ta izdanja ako izađu, da to opstane. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
feniks
Senior Member
1923 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 05/02/2012 : 19:52:50
|
To je tako mali broj kupaca da je nebitan. A nije bitno da li krecu od prvih epizoda ili od epizoda iz 2008. godine, rezultat se vec zna |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32402 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 06/02/2012 : 00:10:58
|
quote: Originally posted by duck
Iako kupujem skoro sve stripove na podrucju ex Yu, a od Bonellija sve, ipak mi ne pada na pamet da kupujem ponov Zagora od pocetka. Ako ce ta prodaja omoguciti da se odrzi Magicni Vetar, Skriveno lice i nadam se jos nesto novo, drzim mu palceve. Takodje mislim da ovaj projekat moze opstati samo ako iza njega stoji bogat finansijer koji ce moci sam isfinansirati projekat bez obzira na prodaju stipova. Zagor, cak i ako bude izlazio svake dvije sedmice, treba mu 8 godina da stigne sadasnjeg Ludens Extra, a Extra se ovim ritmom za 6-7 godina spaja sa redovnom serijom. Osam godina je u Bosni period na koji se moze pouzdati samo totalna budala ili totalno neupuceni stranac. Molim sve koje namjeravaju unistiti, pokloniti ili jeftino rasprodati svoje Ludens extra serijale i pouzdati se u ovaj projekat da to javno objelodane, pa se cujemo za pet godina kad ih budu ponovo kupovali po basnoslovnim cijenama.
slazem se. nije da se pomladjivamo svaki dan. starimo i idu godine. |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
radio clash
New Member
104 Posts
Member since 29/01/2012 |
Posted - 08/02/2012 : 04:41:07
|
U predstojećem periodu bosanska fudbalska repka se mora konačno plasirati na sp, i bonelli zaživeti na kioscima! Sva najavljena izdanja će naći udomljenje u mom skromnom boravištu, u ubogom beogradskom predgrađu. Samo napred! |
Vidimo se u Perucici! |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27102 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19051 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 08/02/2012 : 11:34:17
|
quote: Originally posted by draskomisterno
Kako bi sve lepo i jednostavno bilo da smo i dalje jedna zemlja
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
draskomisterno
Senior Member
Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
Posted - 09/02/2012 : 01:16:48
|
quote: Originally posted by teller
Kako bi sve lepo i jednostavno bilo da smo i dalje jedna zemlja
|
drale |
|
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member
1767 Posts
Member since 09/05/2006 |
Posted - 09/02/2012 : 11:46:42
|
Sumnjam da ih već u tim godinama puca da pregledavaju ovaj forum, stripovi su im više usputna zabava, ne vjerujem da imaju želje da raspravljaju ovdje. Mislim, daj Bože da se kupuju ta izdanja ako izađu, da to opstane.
ti si kralj |
|
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member
1767 Posts
Member since 09/05/2006 |
Posted - 09/02/2012 : 11:47:10
|
quote: Originally posted by teller