Author |
Topic |
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 23/01/2012 : 12:19:27
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
quote: Originally posted by all_ba
Prvo sto mi pade na pamet videvsi naslov topica, nek se braca bosanci ne ljute, kako Zagor i Chico ulaze u indijansko selo i pozdravljaju poglavicu sa "Merhaba Ranjeni Jelene!"
Inace, ic okej bilo koja edicija vise, ali Zagora od pocetka je i meni vise preko glave. Drago mi je samo za "nove klince" koji nekim nesretnim slucajem nisu uspeli doci do prvih brojeva nekih junaka.
@Pijani Patak, ne čini li ti se da si ipak malo pretjerao, jel tebi sve što dolazi iz BiH zajebancija, daj malo se uozbilji. Igrom slučaja znam ko je izdavač i mogu reći da je ozbiljna stvar u pitanju i "momak" je sarajevska urbana raja. Dakle nije u pitanju neki papak iz Čekrčića da eksperimentiše i igra se izdavača.
Ej, bre, nisam ja od onih dezurnuh forum-provokatora, pa da moras tako reagovati. Relax! Ne, ne mislim da je sve iz BiH zajebancija, ali imam svojih razloga da budem skeptican. Ako sam preterao, priznajem i izvinjavam se, ali ne secam se da sam IKAD rekao nesto protiv zemlje u kojoj ipak zivim.
Momku zelim srecu...trebace mu.
Pa baš zato što znam da nisi provokator, tako sam ti se obratio. Dakle, ipak sam malo "upakovao", da nije tako (da si prvokator) dugačije bih ti se obratio. |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 23/01/2012 : 12:27:46
|
Prvo sto mi pade na pamet videvsi naslov topica, nek se braca bosanci ne ljute, kako Zagor i Chico ulaze u indijansko selo i pozdravljaju poglavicu sa "Merhaba Ranjeni Jelene!"
A jelen ce njemu, bujrum zagore, dobro nam doso u nasu mahalu, jelen'ce bolan daj tufah'je, stig'o zagor i onaj njegov kloc ! jarani, hajdmo pozdravit zagora!
Bez ljutnje naravno...cak bih voleo da ovako bude preveden :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17829 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 23/01/2012 : 12:28:14
|
quote: Originally posted by tutto maxim
Ako se to izdanje Zagora pojavi na BiH kioscima,logicno je da sa istih nestanu hrvatska i srpska izdanja Zagora. Zar ne?
gdje logika prestaje tu počinje BiH |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19004 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 23/01/2012 : 12:31:48
|
Ako se to izdanje Zagora pojavi na BiH kioscima,logicno je da sa istih nestanu hrvatska i srpska izdanja Zagora. Zar ne?
baš zgodna sudbina...pojavi se famozni izdavać, izgura Ludens i VČ sa kioska u BIH i izda tri svoja Zagora, zbog nerentabilnosti ugasi izdanja i zbogom Zagor BIH kiosk...za sva vremena... kako opadne prodaja iz tih razloga i VČ i Ludensu, i ti gase svoja izdanja...blagi bože, ako je to moguće bolje da se to izdanje nikad i ne pokrene... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
o.O 321
Junior Member
358 Posts
Member since 09/01/2012 |
Posted - 23/01/2012 : 12:37:44
|
quote: Originally posted by teller
baš zgodna sudbina...pojavi se famozni izdavać, izgura Ludens i VČ sa kioska u BIH i izda tri svoja Zagora, zbog nerentabilnosti ugasi izdanja i zbogom Zagor BIH kiosk...za sva vremena... kako opadne prodaja iz tih razloga i VČ i Ludensu, i ti gase svoja izdanja...blagi bože, ako je to moguće bolje da se to izdanje nikad i ne pokrene...
Da li sam ja to cuo "kolonizacija"?
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 23/01/2012 : 12:42:04
|
Inace, ic okej bilo koja edicija vise, ali Zagora od pocetka je i meni vise preko glave. Drago mi je samo za "nove klince" koji nekim nesretnim slucajem nisu uspeli doci do prvih brojeva nekih junaka.
@Pijani Patak, ne čini li ti se da si ipak malo pretjerao, jel tebi sve što dolazi iz BiH zajebancija, daj malo se uozbilji. Igrom slučaja znam ko je izdavač i mogu reći da je ozbiljna stvar u pitanju i "momak" je sarajevska urbana raja. Dakle nije u pitanju neki papak iz Čekrčića da eksperimentiše i igra se izdavača.
Ej, bre, nisam ja od onih dezurnuh forum-provokatora, pa da moras tako reagovati. Relax! Ne, ne mislim da je sve iz BiH zajebancija, ali imam svojih razloga da budem skeptican. Ako sam preterao, priznajem i izvinjavam se, ali ne secam se da sam IKAD rekao nesto protiv zemlje u kojoj ipak zivim.
Momku zelim srecu...trebace mu.
Pa baš zato što znam da nisi provokator, tako sam ti se obratio. Dakle, ipak sam malo "upakovao", da nije tako (da si prvokator) dugačije bih ti se obratio.
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19004 Posts
Posted - 23/01/2012 : 12:47:39
|
a ako nešto to i znaći?...na sajtu SBE licence podijeljene za Zagora nema navedenog eventualnog izdavaća iz BIH..tako da ili nisu ažurirane licence, ili je to patka ili če čovjek raditi pirate...mene se ne tiče ali bi bilo stvarno šteta da ljubitelji Zagora zbog nekog neozbiljnog izdavaća budu uskračeni za dosta redovna i kvalitetna izdanja Zagora od VČ i Ludensa.Mene iskreno Zagor na slovenskom nebi dotako nimalo, slovenski Alan Ford je bio živi užas, stvar je to navike jer taj kao strani jezik nama je uvijek bio domač...zahvaljujući stripovima...znao sam srb-hrv i prije sam ga učio u školi... a mladi čitaju ili ništa ili engleski, tako da...boli me za slovenskog Zagora kako i za BIH Zagora, dok postoji na meni razumljivom jeziku. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 23/01/2012 : 12:54:38
|
a ako nešto to i znaći?...na sajtu SBE licence podijeljene za Zagora nema navedenog eventualnog izdavaća iz BIH..tako da ili nisu ažurirane licence, ili je to patka ili če čovjek raditi pirate...mene se ne tiče ali bi bilo stvarno šteta da ljubitelji Zagora zbog nekog neozbiljnog izdavaća budu uskračeni za dosta redovna i kvalitetna izdanja Zagora od VČ i Ludensa.Mene iskreno Zagor na slovenskom nebi dotako nimalo, slovenski Alan Ford je bio živi užas, stvar je to navike jer taj kao strani jezik nama je uvijek bio domač...zahvaljujući stripovima...znao sam srb-hrv i prije sam ga učio u školi... a mladi čitaju ili ništa ili engleski, tako da...boli me za slovenskog Zagora kako i za BIH Zagora, dok postoji na meni razumljivom jeziku.
Mozda su razgovori u toku, ko ce ga znati.
A patke nemoj da mi diras!!!
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19004 Posts
Posted - 23/01/2012 : 12:57:30
|
quote: Originally posted by o.O 321
a ako nešto to i znaći?...na sajtu SBE licence podijeljene za Zagora nema navedenog eventualnog izdavaća iz BIH..tako da ili nisu ažurirane licence, ili je to patka ili če čovjek raditi pirate...mene se ne tiče ali bi bilo stvarno šteta da ljubitelji Zagora zbog nekog neozbiljnog izdavaća budu uskračeni za dosta redovna i kvalitetna izdanja Zagora od VČ i Ludensa.Mene iskreno Zagor na slovenskom nebi dotako nimalo, slovenski Alan Ford je bio živi užas, stvar je to navike jer taj kao strani jezik nama je uvijek bio domač...zahvaljujući stripovima...znao sam srb-hrv i prije sam ga učio u školi... a mladi čitaju ili ništa ili engleski, tako da...boli me za slovenskog Zagora kako i za BIH Zagora, dok postoji na meni razumljivom jeziku.
Pa i BiH Zagora bi razumeo?
Ne azuriraju redovno sajt.
bi, kako nebi, meni su ti jeziki toliko slični da..... ali ako moram birat, radije bi uzeo BIH Zagora od slovenskog.... možda ču i uzet ako krenu neke novije epizode, prvog Zagora imam u tri varijante i to mi je dovoljno...sretno izdavaću, ako ne drugo valja mu priznati da mu hrabrosti ne manjka. |
|
|
|
djukak
Senior Member
2942 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 23/01/2012 : 14:10:46
|
Za BiH i Ludens i VC imaju prava za Zagora, pa sto ne bi i taj treci. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17128 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 23/01/2012 : 14:24:12
|
quote: Originally posted by djukak
Za BiH i Ludens i VC imaju prava za Zagora, pa sto ne bi i taj treci.
Nije to baš tako. |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 23/01/2012 : 14:39:15
|
quote: Originally posted by zeljko
gdje logika prestaje tu počinje BiH
Bravo.Odlično sročeno.Žalosna istina... |
Wtf?
|
|
|
Davor2403
Average Member
Bosnia and Herzegovina
767 Posts
Member since 24/08/2010 |
Posted - 23/01/2012 : 17:00:26
|
quote: Originally posted by djukak
Za BiH i Ludens i VC imaju prava za Zagora, pa sto ne bi i taj treci.
Koliko ja znam, mislim da VČ nema prava nikako za BiH i uvijek sam se cudio kako to salju po trafikama ali eto...
Ali kao sto je kolegao rekao, gdje logika prestaje tu pocinje BiH..! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19004 Posts
Posted - 23/01/2012 : 17:04:00
|
a kako se meni čini Ludens ima prava za Zagora u Sloveniji,Hrvatskoj i BIH...bar se tako pričalo...iako Graf-art ima sjedište u Sloveniji a njihov Zagor i ne dolazi ovamo osim kod Bucha...nema logike izgleda i van BIH. |
|
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7817 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 23/01/2012 : 19:33:29
|
kao prvo, nakon ovih silnih kuknjava, žalopojki, predviđanja kraha i propasti, smaka svijeta od dežurih pesimista i čega sve ne, da poželim ekipi okupljenoj iza ovog projekta puno sreće, strpljenja i živaca. bit će i više nego kilavo, ali od sveg srca im želim da uspiju, OPSTANU i da se ne daju pokolebati.
nadam se da će zagor krenuti makar nešto ispred VČ, ako već ne može previše ispred. i nadam se da neće ostati na ta tri junaka, neka se proba i sa nathanom i texom.
ali najsmješnije od svega mi je da braća slovenci prije saznaju i obave ovu fenomenalnu vijest, nego mi ovdje u BiH. :D |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
Edited by - I like girlz on 23/01/2012 19:34:32 |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 23/01/2012 : 19:36:00
|
quote: Originally posted by I like girlz
kao prvo, nakon ovih silnih kuknjava, žalopojki, predviđanja kraha i propasti, smaka svijeta od dežurih pesimista i čega sve ne, da poželim ekipi okupljenoj iza ovog projekta puno sreće, strpljenja i živaca. bit će i više nego kilavo, ali od sveg srca im želim da uspiju, OPSTANU i da se ne daju pokolebati.
nadam se da će zagor krenuti makar nešto ispred VČ, ako već ne može previše ispred. i nadam se da neće ostati na ta tri junaka, neka se proba i sa nathanom i texom.
ali najsmješnije od svega mi je da braća slovenci prije saznaju i obave ovu fenomenalnu vijest, nego mi ovdje u BiH. :D
javio mi Vronski na mail |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17829 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22330 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 23/01/2012 : 20:55:45
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
ili recimo krenu sa Južnoameričkom odisejom,
Upravo tako! Sve drugo ne bi imalo smisla. |
|
|
feniks
Senior Member
1923 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 23/01/2012 : 22:34:25
|
quote: Originally posted by Colt
Uopste ne kapiram forumase iz BiH. Konacno ce i tu krenuti kiosk-izdavastvo SBE a vecina komentara je takva da prognoziraju propast/nadaju se istoj pre nego sto je sve i pocelo...
Krenuti hoce, ali ce stati kada izdavac uvidi da ima 5 % kupca od predvidjenog minimuma. Sada da li ce izdavacki poduhvat trajati 3 ili 12 mjeseci manje je bitno. Forumase, koji kupuju stripove, vise brine da li ce to uticati na distribuciju Ludens i VC. Izdavac ce doci i proci a ljubitelji stripova ostaju. Razumijes?
Spomenuo si prognoze, evo moje. Magicni vjetar 100-300 kupaca Skriveno lice 100-200 Zagor 400-1000
|
|
|
feniks
Senior Member
1923 Posts
Posted - 23/01/2012 : 23:02:05
|
quote: Originally posted by bagi
Bravo.Odlično sročeno.Žalosna istina...
Ne slazem se ali dobro, svako ima pravo na svoje misljenje. |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 23/01/2012 : 23:15:53
|
quote: Originally posted by feniks
Ne slazem se ali dobro, svako ima pravo na svoje misljenje.
Kolega,tvoje oči su širom zatvorene što se tiče pogleda na dragu nam i napaćenu be-ha... |
Wtf?
|
|
|
feniks
Senior Member
1923 Posts
Posted - 23/01/2012 : 23:29:22
|
Ne slazem se ali dobro, svako ima pravo na svoje misljenje.
Kolega,tvoje oči su širom zatvorene što se tiče pogleda na dragu nam i napaćenu be-ha...
Nemamo isto misljenje i to je to. Reagovao sam zato sto se prica o stripovima pocela siriti i to na pol.teme.
Da diskusiju vratimo na pravi put. Postavljam dva pitanja> 1.Koliku ce kostati novo izdanje 2.Sta mislite koliko kupaca imaju kiosk izdanja u bih |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7656 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 23/01/2012 : 23:30:54
|
Da diskusiju vratimo na pravi put. Postavljam dva pitanja> 1.Koliku ce kostati novo izdanje 2.Sta mislite koliko kupaca imaju kiosk izdanja u bih
Idemo se prebrojati! Jedan! |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
Topic |
|