Author |
Topic |
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 23/01/2012 : 23:48:05
|
quote: Originally posted by selanne
quote: Originally posted by feniks
Da diskusiju vratimo na pravi put. Postavljam dva pitanja> 1.Koliku ce kostati novo izdanje 2.Sta mislite koliko kupaca imaju kiosk izdanja u bih
Idemo se prebrojati! Jedan!
Da bi urbano Sarajevsko momče,kako ga slikovito opisa all-ba, pokrilo troškove plaćanja licenci,štampanja,distribucije i još k tome eventualno zaradilo za paket žvakaćih guma primjerak bi morao koštati oko 30-tak KM... Ali,nema veze,ja bih kupio,znači DVA! Idemo dalje... |
Wtf?
|
|
|
feniks
Senior Member
1923 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 24/01/2012 : 00:07:20
|
quote: Originally posted by bagi
quote: Originally posted by selanne
quote: Originally posted by feniks
Da diskusiju vratimo na pravi put. Postavljam dva pitanja> 1.Koliku ce kostati novo izdanje 2.Sta mislite koliko kupaca imaju kiosk izdanja u bih
Idemo se prebrojati! Jedan!
Da bi urbano Sarajevsko momče,kako ga slikovito opisa all-ba, pokrilo troškove plaćanja licenci,štampanja,distribucije i još k tome eventualno zaradilo za paket žvakaćih guma primjerak bi morao koštati oko 30-tak KM... Ali,nema veze,ja bih kupio,znači DVA! Idemo dalje...
|
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 24/01/2012 : 00:11:06
|
Koliko sam ja obavesten a izvori su mi prilicno dobri, muceni Zagor ide od broja 1. :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12738 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7656 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 24/01/2012 : 00:20:47
|
quote: Originally posted by izivko
Kupovaću Magičnog ako bude 2-3 km, zagora neću taman da je džabaluk.
|
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22331 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 24/01/2012 : 01:17:00
|
ovdje prisutni dr.zagorolog i moderator jos uvijek pojma nema da li te vijesti stimaju ili ne. Ukoliko neko ima tacne informacije, od kojeg broja Zagor startuje, od kada, kojim ritmom, koliko edicija i ko je izdavac, neka mi baci jedan PM. |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19006 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 24/01/2012 : 08:27:44
|
quote: Originally posted by jang
Zagor startuje od broja jedan, originalni Bonelli format, prvo izdanje
pa ako istina krenu sa 128 stranica kao original, to bi bilo prvo izdanje Zagora u regiji na pravi način...nema sumlje da bi takvo izdanje i uzeo bez razmišljanja....sad, dal če nas biti dosta,mala sumnja postoji naravno...ali sretno! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
djukak
Senior Member
2942 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 24/01/2012 : 08:29:18
|
fuck, a ja skoro nabavio extra izdanja..... |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 24/01/2012 : 10:04:31
|
quote: Originally posted by bagi
Ljudi,kiosci u BiH su zagušeni stripovima.Ovdje se prodaju zajedno na jednom mjestu i izdanja iz Hrvatske te iz Srbije.Njihova tržišta,značajno veća i djelimično bogatija,kubure sa prodajom.Izdanja se polako gase a ono što se ne proda šalju u BiH pa šta se ubode.Realno,ponuda je daleko,čak predaleko veća od potražnje.Puno sreće izdavaču i dabogda sve prodao ali...
kako gdje ispod konjica uopste nema stripova od veselog cetvrtka odnosno u citavoj hecegovini je nemoguce naci ta izdanja na kiosku , narocito u mostaru sto mi je pomalo smijesno nismo udaljeni 1000 kilometara vec 100 kilometara |
feka |
|
|
danielp
Senior Member
Serbia
1372 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 24/01/2012 : 11:08:25
|
Opet svi već pišu o ovome i polemišu, a zvanični izdavač se još nije oglasio! Da opet nije neka patka kao prošli put, sve mi smrdi na to!
Niušta ne verujem dok ne vidim zvaničnu najavu, a podržaćiu braću Bosance u sva tri izdanja ako stvarno krenu! |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 24/01/2012 : 11:27:58
|
Ja samo necu podrzati za Zagora. Nema sanse, dovoljno je. Da su krenuli od JA odiseje, e to bi bio pun pogodak, ovako nista. Magicnog i sta jos izdaju, a da nema mekokoriceno kupujem sigurno. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19006 Posts
Posted - 24/01/2012 : 12:32:14
|
pa, nebi da mudrujem previše ali trebali bi startati sa Zagorom obavezno...bolje bi bilo sa JA odisejom ali ako su odlučili sa prvim Zagorom, ajde,Zagor bar nikad ne promašuje... Magični se pokazao ko kiosk izdanje koban i na večim tržištima a ne na specifičnom kakvo je BIH...ako če 150-200 komada bit dovoljno za preživjeti, sve ok... Skriveno Lice? izdao Libellus kompletnog ali kako je nekima preskup pitanje je dali je tih čitatelja dovoljno....onaj ko ima Libellus knjige sumljam da če uzet i to a serijal je fantastičan, samo je pitanje kako su ljudi prihvatljivi za novosti...a Volto Nascosto je novina velika i za malo informiranije a ne obične čitatelje van ovog foruma....100 prodanih primjeraka bi bio uspjeh...tiraž za Magičnog i Skriveno lice je 200 komada vrh glave, a za Zagora prvog optimistično 500 komada.... ako je to dovoljno za redovno izdavanje, svaka čast....uzimam prvog Zagora,i držim palčeve izdavaću da razbije nas skepticizam dugim životom. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19006 Posts
Posted - 24/01/2012 : 12:40:20
|
kje si samo dobil te smešne cifre mi ni jasno
v čem so smešne? prevelike ali premajhne? prvi Mister No Ludens(Prvak) je bil prodan 2005-06 tam okrog 100 komadov na BIH kioskih... ajde ti meni sad logično objasni zašto bi se u 2012 u dobi recesije kad ljudi nemaju za kruh/hleb prodao puno nepoznatiji Magični više od 200 komada? |
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
o.O 321
Junior Member
358 Posts
Member since 09/01/2012 |
Posted - 24/01/2012 : 12:44:27
|
quote: Originally posted by teller
quote: Originally posted by tutto maxim
Ako se to izdanje Zagora pojavi na BiH kioscima,logicno je da sa istih nestanu hrvatska i srpska izdanja Zagora. Zar ne?
baš zgodna sudbina...pojavi se famozni izdavać, izgura Ludens i VČ sa kioska u BIH i izda tri svoja Zagora, zbog nerentabilnosti ugasi izdanja i zbogom Zagor BIH kiosk...za sva vremena...
Biće skoro propast sveta nek' propadne nije šteta.
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19006 Posts
Posted - 24/01/2012 : 12:49:29
|
quote: Originally posted by o.O 321
quote: Originally posted by tutto maxim
Ako se to izdanje Zagora pojavi na BiH kioscima,logicno je da sa istih nestanu hrvatska i srpska izdanja Zagora. Zar ne?
baš zgodna sudbina...pojavi se famozni izdavać, izgura Ludens i VČ sa kioska u BIH i izda tri svoja Zagora, zbog nerentabilnosti ugasi izdanja i zbogom Zagor BIH kiosk...za sva vremena...
Biće skoro propast sveta nek' propadne nije šteta.
poet egoista! |
|
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 24/01/2012 : 13:03:22
|
v čem so smešne? prevelike ali premajhne? prvi Mister No Ludens(Prvak) je bil prodan 2005-06 tam okrog 100 komadov na BIH kioskih... ajde ti meni sad logično objasni zašto bi se u 2012 u dobi recesije kad ljudi nemaju za kruh/hleb prodao puno nepoznatiji Magični više od 200 komada?
a kako da ti logično objasnim nešto što je u domeni ciganke sa kristalnom kuglom? Ti na mnogim temama voliš da barataš ciframa o prodaji, a nisam baš siguran da si ih vidio crno na belom.
Čovek je kupio prava, verovatno napravio neku prognozu koliko če štampat, koliko mu treba da se pokrije i sve ostalo... ako uspije uspije, ako ne onda neče. A da bi neko pravio planove o prodoru na kioske sa prodajom od 100 ili 200 komada onda je ili lud ili bogat.
Uglavnom ne širite neku paniku i negativnu energiju. Biče puno bolje za sve. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19006 Posts
Posted - 24/01/2012 : 13:18:22
|
v čem so smešne? prevelike ali premajhne? prvi Mister No Ludens(Prvak) je bil prodan 2005-06 tam okrog 100 komadov na BIH kioskih... ajde ti meni sad logično objasni zašto bi se u 2012 u dobi recesije kad ljudi nemaju za kruh/hleb prodao puno nepoznatiji Magični više od 200 komada?
a kako da ti logično objasnim nešto što je u domeni ciganke sa kristalnom kuglom? Ti na mnogim temama voliš da barataš ciframa o prodaji, a nisam baš siguran da si ih vidio crno na belom.
Čovek je kupio prava, verovatno napravio neku prognozu koliko če štampat, koliko mu treba da se pokrije i sve ostalo... ako uspije uspije, ako ne onda neče. A da bi neko pravio planove o prodoru na kioske sa prodajom od 100 ili 200 komada onda je ili lud ili bogat.
Uglavnom ne širite neku paniku i negativnu energiju. Biče puno bolje za sve.
[:) evo ja ču nadalje mudro čutit i ne širit pesimizam pa mirno gledati to čudo BIH Bonelli. |
|
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 24/01/2012 : 14:07:58
|
Za nove izdavače - zdrav razum - Ko oće pravu stvar, to jest, mogućnost da zaradi, bili to Bosanci, Hrvati ili Srbi mora napravit sljedeće: U SC izdanju: N.N. od 1 broja M.M. od prvog broja M.V. od prvog broja Ken Parker od prvog broja.
svaki petak jedan od njih, ritam nek ne popušta, prijevod, kronologija i kvaliteta...i to je to. Uspit će sigurno, jer bi većina ekipe ode kupovala bar jedno od tih izdanja,koje kronološki i sve ostalo napravljenih kako treba,jednostavno nema u SC izdanju.Nemaju svi lovu za libellus i fibru. I to je to. To je sigurno uspjeh.
|
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 24/01/2012 : 14:29:52
|
Ne znam, zvuci ljepo ali... pogledaj sta se desilo sa VC: cjena sigurno povoljna, tiraz veliki, brz ritam i bez kasnjenja, dostupno i van Srbije ali opet idu kako tako samo Zagor i DD... Pocelo je isto sa dvojbom kako ce to neka tamo kladionica furat stripove ali je krenulo odlicno, plus su dodati novi junaci, pa KI... kad ono... :(
Naprosto, premalo nas ima, zato se i sve vise manje srozava na famoznu brojku "500"... :(((
Tu su onda jos i ludi DW (ludi u pozitivnom smislu!) koji furaju odlicne "kiosk variante" po striparnicama po 1000 komada za veoma povoljnu cjenu - koja im je tu racunica ne znam, ali dok to ide kako treba ni ne zanima me. :)
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 24/01/2012 : 14:43:25
|
Jes, al ima tu detalja o kojima bi se dalo raspravit. Tipa, za bradonju i v.č. i ove koje dolaze. NEMA SMISLA da ZG maxi košta 49 kn, a 2 miseca kasnije taj isti ZG maxi i još jedan gratis roman koštaju 26 kn! To nema smisla! Isto tako, po pakiranju 3 u 1 za 24 kn dobijete 3 stripa po cijeni od 8 kn koja su prije 2 miseca se prodavala po 18. Ja neznam ko je tu lud. Ajde Berni stavi početnu cijenu 10 kn, pa da vidimo šta će se desit. Stavi A.F. isto 10 kn, uloži koju kunu u marketing, pokušaj nešto, a ne da se prodaja svodi na ovaj i još par foruma? Pa čak su i striparnice većinom u nekim rupama za koje samo frikovi znaju (nije ni čudo da je strip knjižara UTOPIA u splitu se ugasila, bila je u jednom "đardinu" vrata do gej frendi okupljališta??? :-)). |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
Topic |
|