Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47184 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 16/03/2024 : 13:27:52
|
I pobijedi na izborima onda sam sebi daje mandat ? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19709 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 16/03/2024 : 13:36:36
|
quote: Originally posted by kiky
tako je, kene
ne vjerujem da je milanović napravio nešto što se zakonom ili ustavom IZRIČITO NE SMIJE UČINITI.
U to ne trebaš vjerovati ili ne vjerovati. Jasno je da ovaj specifičan scenarij nije doslovno opisan u Ustavu. To je u cijeloj priči potpuno irelevantno.
quote: Originally posted by lwood
I pobijedi na izborima onda sam sebi daje mandat ?
A ako izgubi, hoćemo strepiti što će vrhovni zapovjednik oružanih snaga probati napraviti ili ćemo se nadati da je normalan kao što je dokazao da nije? |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8173 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 16/03/2024 : 13:47:43
|
quote: Originally posted by lwood
I pobijedi na izborima onda sam sebi daje mandat ?
ne mora dati sam sebi sazove konstituirajuću sjednicu sabora i da ostavku na funkciju prh onda ga po ustavu mijenja predsjednik sabora - bio to njonjo ili novoizabrani na toj sjednici, pa ga onda taj imenuje mandatarom ma sve je pravno čisto ko suza |
if you tolerate this, then your children will be next |
Edited by - ken2 on 16/03/2024 13:48:27 |
|
|
Lorda
Average Member
Croatia
657 Posts
Member since 07/11/2002 |
Posted - 16/03/2024 : 15:12:01
|
He, he, maestralan Milanovićev potez! Inače mi uopće nije drag zbog načina komunikacije i potpore Putinu i Dodiku ali jednostavno ne možeš pobijediti ološ na fini način nego ih udarati onako kako jedino shvaćaju... Jest da je ovo sve vrlo nategnuto i da je ovo napravio netko iz trenutno vladajućih priznajem da bih ovo negativno prihvatio, ali jednostavno toliko nam je došla voda do grla da treba sve učiniti da se ova bagra makne s vlasti. Ne postoji lijep način za obračun, samo jezikom koji jedino razumiju. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47184 Posts
Posted - 16/03/2024 : 21:56:42
|
Konacno su ti zabavljaci digli ljestvicu na visi level. Koliko trosimo na njih bilo je vise i vrime. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19709 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47184 Posts
Posted - 18/03/2024 : 14:22:55
|
Očekivano,sad postaje još zanimljivije. |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 18/03/2024 : 17:01:06
|
haha... milanče ne smije sudjelovati u kampanji, SDP ne smije u predizbornoj kampanji niti spomenuti njegovo ime, iako je sada svima jasno da je milanović okosnica, centar, zvijezda SDP-ovog izbornog programa. koji šou program biće ovo... |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19709 Posts
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26847 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19709 Posts
Posted - 19/03/2024 : 10:09:21
|
Vidim da se dosta ljudi poput kikyja uspalilo, ali nadam se da ipak nije pola Hrvatske.
|
|
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4540 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Tonto
Advanced Member
8319 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 19/03/2024 : 10:49:35
|
Netko pametan je jednom rekao da politicare i pelene treba redovito mijenjat iz istog razloga. Mi smo u situaciji da usrane pelene mozemo zamijenit samo vec usranim pelenama. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47184 Posts
Posted - 19/03/2024 : 11:04:48
|
Cc,uzivajte u trenutku. carpe diem,baby |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 19/03/2024 : 11:44:19
|
rijeke pravde dolaze
Kiky, je li se ti sjećaš za koju si plaću radio u vrijeme premijerskog mandata gospodina "rijeke pravde dolaze"? Ja te mogu podsjetiti, ako si zaboravio. |
Go kneel and weep
|
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8173 Posts
Posted - 19/03/2024 : 12:33:52
|
u ovakvom kontekstu, nakon odluke ustavnog suda, kakav on bio da bio, jedino rješenje bi bilo da je dao ostavku i išao u otvorenu kampanju ovo ovako su igre za malu djecu
|
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8173 Posts
Posted - 19/03/2024 : 13:16:58
|
quote: Originally posted by drogsy
rijeke pravde dolaze
Kiky, je li se ti sjećaš za koju si plaću radio u vrijeme premijerskog mandata gospodina "rijeke pravde dolaze"? Ja te mogu podsjetiti, ako si zaboravio.
manja nego sada, ista kao za vrijeme jace, malo viša nego za sanadera, malo više viša nego za račana, puno viša nego za mateše, valentića ili stipe mesića ne znam što hoćeš reći da je hrana u vrijeme te vlade bila jednako skupa kao danas, da je najam stana bio kao sada, režije nisu bile manje... koliko je ono m2 stana bio za vrijeme zokija?? |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 19/03/2024 : 14:20:08
|
quote: Originally posted by ken2
rijeke pravde dolaze
Kiky, je li se ti sjećaš za koju si plaću radio u vrijeme premijerskog mandata gospodina "rijeke pravde dolaze"? Ja te mogu podsjetiti, ako si zaboravio.
manja nego sada, ista kao za vrijeme jace, malo viša nego za sanadera, malo više viša nego za račana, puno viša nego za mateše, valentića ili stipe mesića ne znam što hoćeš reći da je hrana u vrijeme te vlade bila jednako skupa kao danas, da je najam stana bio kao sada, režije nisu bile manje... koliko je ono m2 stana bio za vrijeme zokija??
Hoću reći da je prosječna netto plaća u 4 godine njegova mandata narasla za urnebesnih 2.8 posto, što nije pratilo inflaciju. Hoću reći da je 200 000 radnih mjesta u privatnom sektoru nestalo ko snijeg na suncu. Hoću reći da je nezaposlenost iznosila 21% odnisno 360 000 prijavljenih na burzi. Hoću reći da se na krizu iz 2009. odgovorilo svakakvim mogućim dizanjem poreza od PDV-a sa 23 na 25 % do uvođenja pdv-a na knjige od 5% s datumom 01.01.2013. što je bio prvi porez u mojem životu kojeg sam ja onda kao maturant osjetio na vlastitoj koži. Hoću reći da se većina toga odigravala dok je cijela eu davno izašla iz krize (slovenija zadnja 2012. Godine). Hoću reći da svatko tko razmišlja glasati za sdp samo zbog toga da skine hdz s vlasti mora biti žešći debos. |
Go kneel and weep
|
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8173 Posts
Posted - 19/03/2024 : 14:43:06
|
sve te zemlje su u krizu ušle kao normalna gospodarstva i trebalo im je da se oporave a mi smo u krizu ušli kao spaljena zemlja, popljačkana od sanadera i hdza, na što se onda nakalemile mjere štednje po eu, rast kamata, nije bilo eu fondova u ovoj mjeri... oba puta kada je sdp s ostalima dolazio na vlast, dočekao ih je totalni nered i oba puta su kako tako popravili situaciju i predali državu hdzu bolju nego ih je dočekala kontekst nečije vladavine se ne može isključiti iz vrednovanja npr. vlada jadranke kosor je uvela 'krizni' porez, a milanovićeva ga je ukinula i povećala pdv, uvela prijenos porezne obveze u graditeljstvu (mjera koja je unijela red u taj sektor)... |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19709 Posts
Posted - 19/03/2024 : 15:10:38
|
rijeke pravde dolaze
manja nego sada, ista kao za vrijeme jace, malo viša nego za sanadera, malo više viša nego za račana, puno viša nego za mateše, valentića ili stipe mesića ne znam što hoćeš reći da je hrana u vrijeme te vlade bila jednako skupa kao danas, da je najam stana bio kao sada, režije nisu bile manje... koliko je ono m2 stana bio za vrijeme zokija??
Kakve veze imaju kvadarti stanova ako pričamo o realnim plaćama? |
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19709 Posts
Posted - 19/03/2024 : 15:13:06
|
Uostalom, sve je to nebitno. To da je bio premijer s užasnim ekonomskim rezultatima je jasno, ali nije to razlog da mu se ovakve gluposti ne dopuste. |
|
Edited by - tinton on 19/03/2024 15:14:58 |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8173 Posts
Posted - 19/03/2024 : 15:52:42
|
quote: Originally posted by tinton
rijeke pravde dolaze
Kakve veze imaju kvadarti stanova ako pričamo o realnim plaćama?
a što je važno onda? naveo sam hranu, režije, najam, pa tek onda cijenu kvadrata - a sve to utječe na stvarnu vrijednost novca - što prvenstveno vrijedi za mlade ljude danas uslijed inflacije imamo veće plaće, ali s tim novcima možemo manje nego prije 10 godina s onim plaćama ne razumijem to isticanje statistike bez konteksta da nije bilo inflacije uslijed covida i rata u ukrajini, danas bi ti plaće bile 30% manje, a cijene 50% manje (otprilično pišem, nemoj mi sad s podacima nekakvih instituta), pa se 'tvoj' plenković ne bi imao čime hvaliti
|
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4540 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19709 Posts
Posted - 19/03/2024 : 16:37:24
|
quote: Originally posted by tinton
rijeke pravde dolaze
Kakve veze imaju kvadarti stanova ako pričamo o realnim plaćama?
a što je važno onda? naveo sam hranu, režije, najam, pa tek onda cijenu kvadrata - a sve to utječe na stvarnu vrijednost novca - što prvenstveno vrijedi za mlade ljude danas uslijed inflacije imamo veće plaće, ali s tim novcima možemo manje nego prije 10 godina s onim plaćama ne razumijem to isticanje statistike bez konteksta da nije bilo inflacije uslijed covida i rata u ukrajini, danas bi ti plaće bile 30% manje, a cijene 50% manje (otprilično pišem, nemoj mi sad s podacima nekakvih instituta), pa se 'tvoj' plenković ne bi imao čime hvaliti
Pa vidim da ne razumiješ. Realna plaća uzima u obzir inflaciju. Ali kažem, ne znam zašto uopće širimo raspravu na razne političke teme kada se nalazimo u situaciji di pomahnitali predsjednik pokušava preuzeti vlast na ovakav način. To što je Milanović bio ekonomski neuspiješan ga ne priječi da se kandidira na izborima ako da ostavku. Uostalom, ja sam za njega glasao u oba kruga predsjedničkih, a i na forumu sam pobro ban (ili mi je samo topic bio zaključan, ne znam, drogsy će se sjetiti) jer sam slavio njegovu pobjedu. Da nije poludio, možda bi i opet dobio moj glas. |
|
Edited by - tinton on 19/03/2024 16:50:15 |
|
|
Topic |
|