Author |
Topic  |
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 19/12/2015 : 22:20:51
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
SPOILER! SPOILER! SPOILER!
Ali ipak nije, jer Kylo Ren iliti Ben nije Lukeov nego Lein sin, dakle nije Skywalker nego u tom smislu eventualno Organa. Luke mu je ujak.
E ipak je! To kaže on: https://www.youtube.com/watch?v=AuI3QvGEMZY |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 19/12/2015 22:24:31 |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 19/12/2015 : 23:18:10
|
Inače, meni se film baš svidio. Samo treba paziti da vas ne pojedu prevelika očekivanja i sve će doći na svoje mjesto. Što više razmišljam o filmu, sve mi je draži. Ma išao bih ga sutra ponovo gledati da mogu... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 19/12/2015 23:18:36 |
 |
|
melkajk
Average Member

.JPG)
509 Posts
Member since 07/10/2011 |
Posted - 20/12/2015 : 00:26:33
|
Meni je film solidan, drži se tradicije i nema CGIja kao u protekla 3 Super je pojava Leie i Han Sola Jedino je čudno kako su na početku filma stormtrooperi precizni, pogađaju sve seljane, čak nisu ni parkirani x-wing promašili ;) Svi pljuju po Kylu ali meni je ok, hladan glas, mršav, scarry, više sam se prepao kad skine kacigu, izgleda kao Marilyn Manson bez šminke
|
“Yesterday is but a dream, Tomorrow is only a vision. But today well lived makes every yesterday a dream of happiness, and every tomorrow a vision of hope.” |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 20/12/2015 : 00:36:35
|
quote: Originally posted by melkajk
Meni je film solidan, drži se tradicije i nema CGIja kao u protekla 3 Super je pojava Leie i Han Sola Jedino je čudno kako su na početku filma stormtrooperi precizni, pogađaju sve seljane, čak nisu ni parkirani x-wing promašili ;) Svi pljuju po Kylu ali meni je ok, hladan glas, mršav, scarry, više sam se prepao kad skine kacigu, izgleda kao Marilyn Manson bez šminke
Tu dolazimo do vrlo, vrlo zanimljivog paradoksa! Prigovori autorima zbog neoriginalnosti bez sumnje su opravdani, no u isto se vrijeme , Kylo "odmjerava", "ocjenjuje" itd. prvenstveno kroz usporedbu s Darthom Vaderom! Posvuda na netu!
Što se mene tiče, nije mi samo ok, meni je odličan, i lik i izvedba. A ako bih baš morao birati i najbolja od četvero novajlija. |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 20/12/2015 : 16:42:56
|
Sto reci, xxl porcija kokica , djed mraz kola i fini dobri retro Blockbuster.Decembarska kino uzivancija nakrcana likovima i karakterima koji su tu da se zabave, da nas zabave. Dobro i zlo se nadopunjavaju bas kao sto su se nekad nadopunjavali, i to je tajna uspjesnosti ovog filma, on je tu u pravi cas za nas
, i da se mozda jos glazbeno izrazim sa ovim filmom idem tamo gdje je sve po mom
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 20/12/2015 : 17:39:31
|
quote: Originally posted by Willer
quote: Originally posted by melkajk
Tu dolazimo do vrlo, vrlo zanimljivog paradoksa! Prigovori autorima zbog neoriginalnosti bez sumnje su opravdani, no u isto se vrijeme , Kylo "odmjerava", "ocjenjuje" itd. prvenstveno kroz usporedbu s Darthom Vaderom! Posvuda na netu!
Što se mene tiče, nije mi samo ok, meni je odličan, i lik i izvedba. A ako bih baš morao birati i najbolja od četvero novajlija.
Spoiler. Odličan Adam u ulozi Kylo Rena. Izgleda i ponaša se kako treba. Bijes, kolebanje, još nije u potpunosti prešao na tamnu stranu. Mnogima to izgleda nije jasno pa tu zamjeraju neke stvari. Dakle Kylo Ren nije Darth. A još manje Darth Vader. Iako se on predstavlja kao veliko zlo i ponaša se tako, u ovom stadiju, to je podosta foliranje. On je učenik Snokeov. Nadam se da je Snoke ustvari Plaquesis i da mu je ožiljke napravio njegov bivši učenik. To objašnjava scene light saber duela na kraju. On pobjeđuje Fina. Neki kažu previše teško. Uzmimo u obzir da je Fin obučeni i sposoban Stormtruper (možda i sa onim struja pendrekom), vrlo motiviran da pobijedi i preživi. Kylo je učenik (na pola treninga možda), uzdrman prethodnom traumom, bez prave vježbe u borbi, i naravno pogođen hicem iz blast samostrel (zato se udara da se razmrda). Kada se to uzme u obzor, nije ni čudo da u idućem duelu sa force sensitive osobom ne prolazi baš najbolje. Po meni sve je to dosta dobro balansirano i realno... |
Edited by - Obi-wan on 20/12/2015 17:42:07 |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 20/12/2015 : 19:50:00
|
Nisam neki zagrizeni Star Wars fan, ali ovo je definitivno najbolje izdanje ove sage jos od Imperije. Film ima onaj avanturisticki feel originalne trilogije koju novija trilogija nije imala ni u tragovima. Super zabava za blagdanski odlazak u kino!
|
These pretzels are making me thirsty... |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 20/12/2015 : 20:26:36
|
SPOILERI!
Jedan detalj: kako Kylo u sukobu s Rey ne prepozna s kim ima posla? U redu za nju, nije svjesna i ne zna, ali njemu bi moralo biti jasno.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
xilrion
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3033 Posts
Member since 16/12/2010 |
Posted - 20/12/2015 : 21:21:23
|
možebitni spoiler!
pogledao i sve što imam za reći je:

šalim se. ok je film. definitivno vizualno atraktivan. vidjeli smo sve što smo htjeli vidjeti iako pomalo ostaje dojam da su neke stvari malo usiljene i nategnute, ali to je teško za izbjeći kada se radi o filmu za kojeg svi žele da bude ono što su bili prvi sw filmovi. a i čini mi se kao da ima malo previše pogodnih slučajnosti za jednu galaksiju. osobno sam želio vidjeti nešto novo, nešto malo inovativnije. imamo istu priču kao i u originalu samo malo drugačije. nadam se da će nastavci učiniti ovaj film pametnijim. kratko o likovima: rey - nemam većih zamjerki finn - nepotreban leia - nepotrebna i statična han solo - izgleda pripito cijelo vrijeme kylo ren - dobar glas, malo emo, maska nepotrebna chewbacca - čini me se kao najtužnije i najusamljenije biće u svemiru poe - najveća faca u filmu ali ga nema (nadam se da će se to promjeniti) skywalker - nema ga
|
https://xilrion.deviantart.com/ |
 |
|
melkajk
Average Member

.JPG)
509 Posts
Member since 07/10/2011 |
Posted - 20/12/2015 : 21:47:38
|
Ha ha, i tebi baca na emo  Meni je mali otkriće filma kad bolje razmislim i još da dodam: fora mi je kako je sve neispeglano, droidi i xwingovi pohabani i prljavi, renova kaciga ima tragove borbe svega toga u prequelima nema, sve je bilo uništeno kompjuterskim intervencijama i preumjetno
quote: Originally posted by xilrion
možebitni spoiler!
pogledao i sve što imam za reći je:

šalim se. ok je film. definitivno vizualno atraktivan. vidjeli smo sve što smo htjeli vidjeti iako pomalo ostaje dojam da su neke stvari malo usiljene i nategnute, ali to je teško za izbjeći kada se radi o filmu za kojeg svi žele da bude ono što su bili prvi sw filmovi. a i čini mi se kao da ima malo previše pogodnih slučajnosti za jednu galaksiju. osobno sam želio vidjeti nešto novo, nešto malo inovativnije. imamo istu priču kao i u originalu samo malo drugačije. nadam se da će nastavci učiniti ovaj film pametnijim. kratko o likovima: rey - nemam većih zamjerki finn - nepotreban leia - nepotrebna i statična han solo - izgleda pripito cijelo vrijeme kylo ren - dobar glas, malo emo, maska nepotrebna chewbacca - čini me se kao najtužnije i najusamljenije biće u svemiru poe - najveća faca u filmu ali ga nema (nadam se da će se to promjeniti) skywalker - nema ga
|
“Yesterday is but a dream, Tomorrow is only a vision. But today well lived makes every yesterday a dream of happiness, and every tomorrow a vision of hope.” |
Edited by - melkajk on 20/12/2015 21:50:36 |
 |
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 20/12/2015 : 22:26:03
|
SPOILERI!
Jedan detalj: kako Kylo u sukobu s Rey ne prepozna s kim ima posla? U redu za nju, nije svjesna i ne zna, ali njemu bi moralo biti jasno.
SPOILER ALERT! 
Johnny, takvih detalja je nažalost na desetke i upravo je to jedan od razloga zbog kojeg film nije opravdao očekivanja.
1. film je šlampavi mix (copy-paste) četvorke i šestice. Gotovo identična priča bez iti malo maštovitosti i uloženog truda u scenarij. Jasno mi je da će novoj publici to biti nebitno.
2. film je pun isforsiranog i na mnogim mjestima nepotrebnog humora. U svega nekoliko situacija je humor prikladan. Za razliku od originalne trilogije gdje je humor puno bolje ukomponiran sa puno više šarma i inteligencije, ovdje je to prilagođeno klincima. Opet jasno, zna Disney gdje leži lova i koja im je populacija bitna.
3. film je pun nelogičnosti, JJ uopće nije pazio na detalje i priču, dojma sam da imamo hrpu scena koje se potrpalo bez da se pazilo da sve to ima logike. Jedan od primjera je taj koji si i sam naveo, a evo ih još par, i upravo zbog toga mi nije jasno toliko oduševljenje filmom, kao da se mnogima napravio shutdown u glavi nakon što su ugledali početna žuta slova.
- u galaksiji su očito svi jedna velika porodica, prava meksička sapunica, sin-kćer-otac-tetka... svi su nekako povezani. Jednom je to bilo ok, Anakin-Luke, ali sad opet ista priča x2
- Rey ne prolazi nikakvu obuku, ali čim se dočepala mača postaje sila, sad je smiješan trud koji su ostali uložili kako bi postali Jediji
- likovi se često kreću brzinom svjetlosti pa tako u puno scena možemo vidjeti kako se u par pokreta stvore na drugom kraju broda, ovo je po meni totalna šlampavost i nebriga redatelja. Primjer je naganjanje po Falconu kada jedan lik krene 3 min. ranije, a drugi se u par sekundi nađe iza njega... takvih primjera ima dosta kroz cijeli film
- Kylo je poprilično moćan, u stanju je pokretom ruke zaustaviti laserki hitac, čovjeka itd., a opet se muči u borbi protiv lika koji je prvi put u životu uzeo lightsaber u ruke. Čemu uopće borba, ako ga je jednostavno mogao zaustaviti i skratiti za glavu. Što će nam uopće Jediji, daj par Stormtroopera i baci im mač u ruke i to je to.
- Opet imamo death star, naravno sada 10x veću, koju je gle čuda još jednostavnije uništiti, naravno na gotovo identičan način
- dijalozi su užasni, posebno između Finn i Rey, otmu Falcona i onda je lik pita ima li dečka. WTF?! Kylo u dva navrata pobjesni kao malo razmaženo derište i onda razbija vlastitu svemirsku postaju.
- mora li u Hollywoodu uvijek sve ići nekakvim trendovskim podilaženjem, prvo smo imali bijelog jedija, pa crnog, pa curu, sljedeće je valjda gey jedi... Da se razumijemo nemam ništa protiv nikoga, ali može li to malo maštovitije. Hebalo ih podilaženje masama. Ok, znam zabrijao sam, ovo je ipak komercijalni blockbuster koji ima jasan cilj.
- Sve je prenaglašeno, nema niti malo suptilnosti, ništa se ne prepušta da sami zaključimo. Finn na početku nije mogao imati malu crvenu fleku na kacigi, ne, morala je to biti cijela krvava ruka. Nije se mogao suptilnije nećkati već se njegov prijelaz morao vidjeti iz aviona. Sve što vidimo na ekranu likovi nam moraju usput objasniti, tipa susret sa čudovištima na Falconu. Sve je u biti prilagođeno djeci/klincima.
Mogao bi nabrajati još dugo, ali već polako zvučim kao grintava baba pa ću stati za sada. :)
Zanimljivo je i vidjeti da je većina komentara izrazito negativna, a opet film nekim čudom ima ocjenu 9/10. Hmmm... prolistajte malo prvih deset stranica komentara. http://www.imdb.com/title/tt2488496/reviews?ref_=tt_urv
I za kraj, nisam hejter, i nitko sretniji od mene da je film napravljen kako treba, tj. da se pazilo i na moju generaciju. Pitam se samo na što će to ličiti kada JJ iskoristi sve copy-paste opcije i kada bude trebalo smisliti vlastitu priču. |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 20/12/2015 : 22:52:36
|
SPOILER!
Načelno se sa svime slažem, samo bih rekao da takvo Kyloovo ponašanje barem formalno opravdanje ima u borbi dobra i zla u njemu, koja je opet sasvim doslovno predočena i za koju isti tren znamo kako će i kad završiti. Samo se treba strpjeti neke 3 godine, uspiju li držati najavljeni ritam od jednog filma svakih 18 mjeseci.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 21/12/2015 : 00:18:02
|
Spoileri (možda, neću baš pazit šta pišem pa ono...bolje da stoji )
Načelno sam zadovoljan filmom, ali to samo znači da nije onoliko grozan koliko sam očekivao da će biti 
Big Boss Negativac - dosta kul i misteriozan, vuče me da gledam dalje
Kylo Ren - promašaj i po...nadrkani tinejdežer koji izgleda kao da je ispao iz Dawson's Cracka, a uz to bez ikakve karizme.... ima potencijala da se pretvori u nešto bolje, al trenutno funkcionira ko wannabe Vader (spomenuto doslovno u scenariju) i to funkcionira loše.
Rey - presuper... vrlo dobar izbor za glavnu glumicu
Finn - nepotreban - vodi u neki Disney bulšit narativ o iskupljenju, pravdi, obitelji ili nekoj Disneyju dragoj kategoriji
Death Star v3.0 - jel vi to ozbiljno? U osmici očekujem duplo veću 4.0 koja će se srušit samo na isti način samo s malo većim bombama.
Iritira me grčka tragedija, jesu Star Warsi saga o obitelji Skywalker, al brate dosta je.
Kopija 'Nove nade' je na momente predoslovna
Potreba za rebootanjem franšize i otvaranje prostora za dugoročno ikorištavanje univerzuma (s novim, mlađim, a istim likovima ko iz originalne trilogije) - besmisleno i iritantno...meni...što se tiče ekonomske logike sve pet
geek-nedeosljdnosti - nemre Finn vitlat lajtsejberom ko đedaj...nemre ni Rey - to što kaže Zlotvor - izgleda da su mlađe generacije bolje u svemu od svojih roditelja, al ajde, sila je jaka u njoj pa može....Kako to radi Finn bez ikakve sile je pitanje...Može bit vojnik sto puta, al kad uzmeš normalnu sablju u ruke i staneš protiv nekoga ko je treniran u korištenju tog oružja ne da nemaš šanse nego si mrtav u roku odma.
Bad guy nacisti su presmiješni i neozbiljni za villaine...kao da su ispali iz lošeg crtića
Harrison Ford - jako dobar
nostalgija moment - dosta dobro ukomponiran
in medias res - ne znam, nisam fan ovog postupka, odakle nova Imperija, zašto su rebeli nakon kraja originalne trilogije opet rebeli, golema je rupa u (filmskoj) priči za koju nema ni info-dumpa da je makar malo popuni
duh avanture - dosta dobar, za mlađe....za nas malo ciničnije previše se Abramsu vidi formula da bi se moglo samo tako prepustit magiji.
I tako...sve u svemu nije baš, ono, dobro, ali nije ni baš, ono, grozno...recimo 6/10
I dalje je to uglavnom film za omladinu, al' s Disneyem na kormilu nije ni mogao bit ništa drugo. Mislim, to je oduvijek i bio, tako da to zapravo i nije zamjerka nego trolanje 
|
http://matanovogumno.blogspot.com |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9561 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 21/12/2015 : 07:54:54
|
SPOILERI!
Mani Kylo Ren kao iskompleksirani drkađija je savršen. I kao protuteža Rey i kao negativac. I jednako ruše ustaljene SW dogme. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7607 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 21/12/2015 : 14:14:27
|
SPOILERI!
U originalnom filmu Darth Vader nije imao pojma da pred njim stoji vlastita kci  |
These pretzels are making me thirsty... |
 |
|
xilrion
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3033 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts
Member since 18/11/2013 |
Posted - 21/12/2015 : 21:04:22
|
Dal vredi gledati film u 3D, il se držati starog dobrog 2D? Verovatno je to neko već pominjao, al da ne vrtim prethodne strane zbog spoilera.
Ne volim te filmove koje u post-produkciji konvertuju u 3D da bi izmuzli još koji dolar.
|
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 21/12/2015 : 21:40:37
|
quote: Originally posted by thekide
Dal vredi gledati film u 3D, il se držati starog dobrog 2D? Verovatno je to neko već pominjao, al da ne vrtim prethodne strane zbog spoilera.
Ne volim te filmove koje u post-produkciji konvertuju u 3D da bi izmuzli još koji dolar.
Mislim da je svejedno. Ja sam gledao 3D, ali mislim da bi i u 2D bilo ok. |
 |
|
thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts
Member since 18/11/2013 |
Posted - 21/12/2015 : 21:46:47
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by thekide
Mislim da je svejedno. Ja sam gledao 3D, ali mislim da bi i u 2D bilo ok.
Hvala, to sam i pretpostavio - svejedno je. |
 |
|
Topic  |
|
|
|