For the last few years, the only brand new material Italian publisher Sergio Bonelli Editore have published have been mini-series.
But now, a month after the death of Sergio Bonelli, the publisher that still bears his name is to start a new ongoing comic book, entitled Saguaro. Written by Disney Comics Italy writer Bruno Enna, it will tell the story of a federal agent who looks after Native American reservations. Set in the seventies, the comic is named after a southern Arizonan cactus. The first arc will be drawn by Fabio Valdambrin.
For a company that has certainly published a fair few traditional Western comics over the years, including the 60+ year running Tex Willer, this is a bit of a twist on the genre.
Looks like it's a brave new frontier for Sergio Bonelli Editore. Saguaro starts ina may.
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Mene radnja asocira na Đila, mislim na vreme, okruženje,... Možda i ispadne neki dobar on going akcioni triler.
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Trebalo bi Ludens i VC da objave ovo, sigurno ce ici kao alva.
To se zezaš ili? Ako se Tex, Martin i Nathan, koji imaju tradiciju izlaženja na ovim prostorioma, ne mogu prodati da barem pokriju troškove svoje mikronaklade, kako misliš da bi išta novo moglo proći?
Iako, to da MM i Nathan imaju neku narocitu tradiciju kod nas je u najmanju ruku vrlo upitno. Narocito MM, koji je u prvih 60ak brojeva ispucao gotovo sve sto iole vrijedi i postao ocaj od stripa. Kako se itko moze cuditi sto on ne prolazi? I ne treba prolaziti. A NN stalno pocinje ispocetka. Urnebes. Pa cak ni Tex KOD NAS nikad nije bio masovno prihvacen. Kod nas prolaze Zagor, donekle DD, Zagor, Zagor i djelomicno Zagor. Samo njih pet.
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Google prijevod teksta koji sam stavio u topic "Novo u SBE"
Sergio Bonelli je navedeno da je ona htjela ići objaviti novu redovnu seriju: u svibnju, dakle, izaći će "Saguaro" je serie western metropolitano postavljen u 1870 godinu, autor, Bruno Enna, obići će predstaviti i, dakle, ne otkriveno je više.
Google prijevod teksta koji sam stavio u topic "Novo u SBE"
Sergio Bonelli je navedeno da je ona htjela ići objaviti novu redovnu seriju: u svibnju, dakle, izaći će "Saguaro" je serie western metropolitano postavljen u 1870 godinu, autor, Bruno Enna, obići će predstaviti i, dakle, ne otkriveno je više.
Uhhhh! A ja mislio 1970!
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Pa, ja znam da sam negde bio pročitao! U stvari, i ne znam šta će im još jedan zaštitnik indijanskih rezervata pored Noćnog Orla? Čak sam pomislio da žele da naprave neku noviju verziju Teksa , pošto stara šiba kao luda i dalje.
Mogli bi da uzmu dobar broj Teksovih epizoda i samo ih prevedu u 1970-u! Budućnost Bonelija osigurana!
ne, u pravu je. i za tadasnja vremena, poceo je vrlo skromno, gotovo nezamijeceno. imas tekstove u LB kolorcima. zamalo se ugasio. npr. essegesseovi junaci jeli su teksa za dorucak. a onda se iznenada nametnuo kao br. 1...
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Nisam čitao LB Kolorce, to je meni nedostižna kupovina :D Sve u svemu TnQ na objašnjenju! Sad mi to zvuči pomalo smiješno, da je Kapetan Miki bio uspješniji od jednog Texa...
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Nisam čitao LB Kolorce, to je meni nedostižna kupovina :D Sve u svemu TnQ na objašnjenju! Sad mi to zvuči pomalo smiješno, da je Kapetan Miki bio uspješniji od jednog Texa...
Heh,skoro svi iz ZS/LMS garnitura su bili prodavaniji od Kena Parkera,ne zvuci li to pomalo smijesno?
Zasto, kad je Zagor jos uvijek No.1 na ovim prostorima. ;))
A koliki hit je bio tek Blek nekada. :D
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
Zasto, kad je Zagor jos uvijek No.1 na ovim prostorima. ;))
pa Blek je hit i danas, nema toliko armadu za sobom ko Zagor i puno stidljiva je od Zagorove ali tu su blizu Duha sa sjekirom "stari" esse-geese junaci...dihaju mu za vrat.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Heh,skoro svi iz ZS/LMS garnitura su bili prodavaniji od Kena Parkera,ne zvuci li to pomalo smijesno?
Zapravo sve što se zbiva u bivšoj Jugi zvuči pomalo smiješno.
Istina je da je Blek još hit ovdje, mislim da je prodavaniji od Dylana, sudeći po tiražu (8000 Blek, 7000 Dylan, možda i manje...).
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Heh, i zbog toga kazem da je forum precijenjen, nađi mi ovdje 15 Blek fanatika. :DDD
teško, jedino da mene brojiš za 7...što je i nekako realno... nostalgija, brate...znam da je Blek teški krš i naiva da boli, ali me svaki novi broj razveseli ko kad sam imao 9 godina...a esse-geese Blek i Mark su mi bili isto dragi ko svaki novi Zagor... Zagor mi je več malo dosadio ali Blek i Mark nikada...nema tog problema da ti ne reše, a Zagoru svatko malo netko pomaže...nesnalažljiv jako. A sin (11 godina) mi Marka recimo jako voli...to je ko Columbo krimič, znaš več sve i kraj ali svejedno gledaš jer je Peter Falk (bio) nenadjebljivo pametan...ko što je Blek snažan i Mark pametan, a oboje lepotani... poziv Bleko i Mark-oljubcima, smrt stidljivosti...pokažimo da nas ima. neka pati kome smeta.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
For the last few years, the only brand new material Italian publisher Sergio Bonelli Editore have published have been mini-series.
But now, a month after the death of Sergio Bonelli, the publisher that still bears his name is to start a new ongoing comic book, entitled Saguaro. Written by Disney Comics Italy writer Bruno Enna, it will tell the story of a federal agent who looks after Native American reservations. Set in the seventies, the comic is named after a southern Arizonan cactus. The first arc will be drawn by Fabio Valdambrin.
For a company that has certainly published a fair few traditional Western comics over the years, including the 60+ year running Tex Willer, this is a bit of a twist on the genre.
Looks like it's a brave new frontier for Sergio Bonelli Editore. Saguaro starts ina may.
Bumo videli vredi li sta ili je samo reciklaza drugog pakovanja