forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Nulta Godina Darkwooda (Proljeće 2012)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 12/03/2012 : 20:39:07  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Imam i glatku i hrapavu inačicu, jedan kupljen kad se pojavio na kiosku, a drugi nabavio za 10-ak kuna (a skoro glanc; istina, bilo je to nešto davnije). Kod glatkog se malo primijeti da bi se mogao odvojiti koji list jer ljepilo je doista slabije.
Ovaj najnoviji bi mi zaista bio suvišan (iz istog razloga nisam uzimao ni novi Detektiv Chico), no vjerujem da bi kupaca moglo biti. Da nemam prvi broj nisam siguran da bih davao 100 kn ili više za skoro isti strip.
Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 12/03/2012 : 20:50:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
ima sad opet jedno pitanje:

Fali ti broj 1 da skupis citav Zagor Specijal komplet u GLANC stanju i naravno sada odes na kiosk i kupis necitanog glancera, i uredno ga platis 25 kn.
Nakon mjesec dana odlucio si prodati komplet i stavis ga na aukcije.

Da li prodajes citav komplet ili ipak fali broj 1?
Ovo nije ni broj 1 ni broj 30 kojeg ocekujemo, ovo je Proljece 2012 koji izgleda identicno kao broj 1.
Onaj koji treba samo da cita njemu je svejedno ali npr. i Blago Crvene planine imas u Vanrednom broju strip zabavnika i znatno je jeftiniji nego LMS 4, ali tesko da ce nekome popuniti komplet LMS

Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2359 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 12/03/2012 : 20:55:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barney

Specijal br. 1 je prodan vec nekoliko po vrlo visokoj cijeni s obzirom da se radi o izdanju iz 2002 g.

http://www.stripovi.com/aukcije/zagor-specijal-lud-nulta-godina-darkwooda/2882424/

http://www.stripovi.com/aukcije/zagor-specijal-nulta-godina-darkwooda-verzija-sa-glatkom-naslovnicom/1815342/

http://www.stripovi.com/aukcije/nulta-godina-darkwooda-ludens-glanc/3924195/

http://www.stripovi.com/aukcije/zagor-specijal-1-nulta-godina-darkwooda-ludens/1977868/

U jebote!!!
Ja sam ga kupio 2009-te na beogradsom sajmu knjiga za 400 dinara(oko 4 eura).
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27167 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 12/03/2012 : 21:13:25  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Zašto bi itko kupovao skupo prvo izdanje umjesto jeftinijeg reprinta?
Zašto neko misli da su reprinti nepotrebni?I šta to znači-nepotrebni?Kome?Izdavaču?kupcima?
Ako ćemo o nepotrebnosti onda su svi stripovi nepotrebni.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 12/03/2012 : 21:18:00  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:

ima sad opet jedno pitanje:

Fali ti broj 1 da skupis citav Zagor Specijal komplet u GLANC stanju i naravno sada odes na kiosk i kupis necitanog glancera, i uredno ga platis 25 kn.
Nakon mjesec dana odlucio si prodati komplet i stavis ga na aukcije.

Da li prodajes citav komplet ili ipak fali broj 1?
Ovo nije ni broj 1 ni broj 30 kojeg ocekujemo, ovo je Proljece 2012 koji izgleda identicno kao broj 1.
Onaj koji treba samo da cita njemu je svejedno ali npr. i Blago Crvene planine imas u Vanrednom broju strip zabavnika i znatno je jeftiniji nego LMS 4, ali tesko da ce nekome popuniti komplet LMS

Iako ova relacija nije ista (LMS 4 i VBSZ 1 su brojevi iz ipak dvije potpuno različite edicije, dok se ovdje radi o reprintu unutar iste edicije, bez obzira što ne piše broj 1 nego godina 2012.), mogu samo ponoviti ono što sam već negdje na nekom drugom topicu konstatirao - pravi (da ne kažem - zagriženi) kolekcionari će ipak tražiti izvorno izdanje (vjerojatno bih na kraju i sam to činio, ali sva sreća pa to imam, jer bi me i to prilično stajalo s obzirom na trend visokih cijena koje isti postiže), no to uopće ne znači da ovo izdanje neće imati svoje kupce, isto kao i oni Libellusovi reprinti Martina Mysterea i Mr No-a. Ljudi obično ne planiraju prodavati nešto što su skupljali kao strip zaljubljenici, pa neće razmišljati o tome je li bitno da bude taj izvorni prvi broj ili ovaj, koji usput ima i bolje ljepilo
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27167 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 12/03/2012 : 21:19:03  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni je bio dovoljan VB kad sam skupljao zagore a isto tako i drugi reprinti su mi bili isto ok a pogotovo kad su bili dosta jeftiniji.Uostalom skupljam stripove a ne izdanja.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1932 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 12/03/2012 : 21:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Evo vam na mojim aukcijama izdanje iz 2002 godine za jednu kunu pa izvolite. Meni ne treba ni staro ni novo izdanje nego HC izdanje koje vjerojatno nikada nece ugledati svjetlo dana. Neko mrzi HC izdanja... Hebi ga, kako bi zivot bio dosadan kad bi svi imali ista odusevljenja...
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2359 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 12/03/2012 : 21:43:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Zašto bi itko kupovao skupo prvo izdanje umjesto jeftinijeg reprinta?
Zašto neko misli da su reprinti nepotrebni?I šta to znači-nepotrebni?Kome?Izdavaču?kupcima?
Ako ćemo o nepotrebnosti onda su svi stripovi nepotrebni.

Kolekcionar bi sigurno kupio prvo izdanje.
Go to Top of Page

dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 12/03/2012 : 21:48:04  Show Profile Show Extended Profile  Send dejan borca a Private Message  Reply with Quote
kupicu ga jer je dobra prilika da zamenim onaj iz 2002 koji je vec totalno pozuteo i ispucao lepak

inace na onom iz 2002 nigde ne pise da je broj jedan ,pise letnje izdanje(mislim,mrzi me sad da gledam)
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 12/03/2012 : 21:52:15  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dejan borca

kupicu ga jer je dobra prilika da zamenim onaj iz 2002 koji je vec totalno pozuteo i ispucao lepak

inace na onom iz 2002 nigde ne pise da je broj jedan ,pise letnje izdanje(mislim,mrzi me sad da gledam)

Nije ni meni pri ruci, ali mislim da je to točno.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9937 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 12/03/2012 : 22:02:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
pa nisu jedini kupci kolekcionari. kupit ce to izdanje ljudi koji nisu onda. pa nije valjda bernard pao sa marsa pa ne zna procijeniti hoce li se ovo izdanje prodavati. uopce mi nije jasno cemu toliko protivljenje ako ce to izdavacu pomoci da nastavi i dalje izdavati neka druga izdanja koja ne idu toliko dobro.
quote:

Vidim danas na kiosku NULTA GODINA DARKWOODA.
Zagor Specijal 160 stranica Proljece 2012.
Cijena 25 kn.

Ne kuzim cemu ovaj reprint, ali OK, vec smo navikli na to.

Vecina vas ima citav komplet Zagor Specijal, ostali koji nemaju citav komplet trude se da ga sto prije skupe.

Ovo nije niti broj 1 niti broj 30, ovo je izdanje Proljece 2012 iako izgleda identicno kao i Specijal broj 1.
Eh, sada je pitanje:
Hocete li kupiti i ovaj reprint bez obzira sto imate Specijal broj 1?
Ukoliko nemate Specijal broj 1 da li takav reprint moze u vasoj kolekciji zamjeniti broj 1 ili cete svejedno traziti originalno izdanje iz 2002 g.?

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4119 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 12/03/2012 : 22:07:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
I na mom primerku je lepak popustio, nije za nikakvu ocenu!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27167 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 12/03/2012 : 23:32:14  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Solid Snake

]Kolekcionar bi sigurno kupio prvo izdanje.

A drugo?treće?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 13/03/2012 : 01:10:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
Ja cu ga kupiti za svaki slucaj pa neka bude jos jedan glancer u kolekciji,lako ga bacim ako ce mi biti visak.. hebes 25 kn = 3,20 EURA - 2 Pive u jeftinom kaficu - 2,3 l benzina...

Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 13/03/2012 : 02:31:29  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Kupujem! Propustio sam prvi specijal i eto...Mada, nabavio sam italijansku epizodu, pa mi je ova samo popunjavanje kolekcije (i recnik za kada moja deca budu preko zagora ucila italijanski jezik)

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 13/03/2012 02:31:50
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 13/03/2012 : 13:00:19  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Molim nekoga tko ga je već kupio da malo istestira kakvo je ljepilo, pa ako je dobro možda bih ga mogao i ja uzeti.

Edited by - wolf on 13/03/2012 13:00:44
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19107 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 13/03/2012 : 13:13:35  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Uzimam jer ovi noviji imaju bolji lepak i papir, od kada tiska za Ludens Slobodna Dalmacija.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2947 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 13/03/2012 : 13:17:44  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf

Molim nekoga tko ga je već kupio da malo istestira kakvo je ljepilo, pa ako je dobro možda bih ga mogao i ja uzeti.

Odlično. Upravo sam ga kupio i nemam niti jednu primedbu

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

premujanin
Junior Member

Croatia
378 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 13/03/2012 : 13:20:24  Show Profile Show Extended Profile  Send premujanin a Private Message  Reply with Quote
Ja čekam treći reprint pa taj uzimam!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/03/2012 : 13:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Ne kupujem pre sedmog reprinta.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 13/03/2012 : 14:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7799 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 13/03/2012 : 14:06:28  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by premujanin

Ja čekam treći reprint pa taj uzimam!

Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
767 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 13/03/2012 : 16:01:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
Ja sam imao jedan primjerak i onako bio je ocuvan za trojku, ne vise, ljepilo je skroz bilo popustilo i papir pozutio...
Pa sad imam drugi, ali isto je ocuvan mozda za maksimalno cetvorku tako da cu rado ovo kupiti opet, stvarno je u tom razdoblju kad su izasla prva dva specijala kao i prva dva Chico specijala te nekih 15ak redovnih brojeva ljepilo bilo ocajno, svi su mi ti stripovi u losijem stanju...
Go to Top of Page

Zagor i Chico
New Member

Croatia
214 Posts

Member since 14/05/2011

Posted - 13/03/2012 : 16:04:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Chico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Imam 2 komada prvog izdanja, plus 2 komada VČ, nisam lud da i ovaj kupim.

Prodaješ li kojega?
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 13/03/2012 : 16:08:23  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Kupljeno. Ja zadovoljan, radnica na kiosku zadovoljna jer me je videla, kolekcija deblja i zadovoljna, tata ljut jer mora poceti da mi pravi novu policu
a meni neprijaaatno

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000