forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Dark Knight Rises
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 24

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 25/07/2012 : 17:07:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

quote:
Originally posted by acestroke

Ali i u Nolanovim filmovima gdje nema Batmanovog pocetka (The Dark Knight, The Dark Knight Rises), Bruce Wayne/Batman je ipak sto puta upecatljiviji lik nego sto je bio u Burtonovim u Batman/Batman Returns.

Jasno, zato sto su hronoloski nastavci sa istim glumcem koji se nastavljaju na Batman Begins gde je sve to vec etablirano...

Naravno, Nolan se potrudio ne samo da razvije lika u prvom dijelu, nego i da ga nastavlja razvijat u sledeca dva filma.
Burtonov Batman/Wayne je isti covjek na pocetku prvog filma kao sto je na kraju Batman Returns. Takav moze da i od kartona bude napravljen, razlika se uopste ne bi ni primjetila.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22339 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/07/2012 : 17:35:01  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Burton snima bajke, to je njegov pristup filmu.
To ne znaci da je to nesto lose, bas naprotiv, vecina njegovih filmova je prva liga.
Na taj nacin je pristupio i Batmanu, kako Mairosu rece sismis koji se bori protiv pingvina i klauna. Mozda to i jeste najbolji pristup ovom liku.
Nolan to sve pokusava realisticno da odradi, da objasni, neku logiku u cijelu pricu da ubaci.
koliko je to moguce sa takvim likovima, mogli smo da vidimo u njegovim filmovima.
Joker u Burtonovom filmu i u stripovima je psihopata, ali i dosta nestvaran lik.
Nolan je pokusao da nam da realisticnu verziju klauna.
Ledger je fenomenalno obavio posao, ali kao sto rekoh, previse je to daleko od JOKERA, ali upravo zbog toga dobro pase u koncept Nolanovih filmova.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 25/07/2012 : 17:45:49  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by dosada

quote:

Nolan uopste nema neki pecat, tu se slazemo. Cinjenica je da realizuje efektne filmove, ali on je servisan reziser, dobar pripovedac, ne neko koga bih identifikovao na tri kadra filma, kao sto recimo mogu Cronenberga, Leonea, itd.

malo sad skacem s teme ali dela se o režiserima...kakvo imaš mišljenje o Snyderu?

Uz izvinjenje sto kasnim...

Gledao sam dva Snyderova filma, Dawn of the Dead i 300. Dawn of the Dead sam isprva mrzeo, ali cim sam ga mentalno odvojio od originala prilicno mi se svideo film i mislim da je jedan od efektivnijih modernih zombi filmova, prava adrenalin-bomba za dosadno popodne. Nazalost, vec u tom filmu pocele su da se javljaju neke naznake da ce mi Snyder pasti pod "McG/Michael Bay" kategoriju, tj. onoga sto ja zovem "MTV reziser" (npr. revolveraski obracun izmedju Mekhija Phifera i one babe je bio urnebesno los)...to se i potvrdilo u 300, koji mi je bio mucan za gledanje, i simbolicki i vizuelno (oduzmite tom coveku slo-mo mogucnosti, zaboga).

Tako da, i Snyder poce dobro kao Bay (The Rock je film svih filmova u toj klasi), i onda ode u qrac - sto se mene tice...

hm, zanimljivo...meni bas raste sa svakim novim filmom. Watchmeni su odlični, a i 300 je bil super. Baš se lik snalzi u tim strip adaptacijama, a i gura svoj autorskih štih ...slow motion ;)

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 25/07/2012 : 17:51:04  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Darth Ivan

fakat ne znam po čemu bi Burtonovi filmovi bili lošiji od Nolanovih, odnosno po čemu bi Nolanovi bili najbolji ikada...

Scenarij, likovi, glumci, akcijske scene, teme, kinematografija, muzika...

pogotvo muzika, koje kod Nolana ni nema!

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 25/07/2012 : 20:12:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

fakat ne znam po čemu bi Burtonovi filmovi bili lošiji od Nolanovih, odnosno po čemu bi Nolanovi bili najbolji ikada...

Tu se slazem sa tobom , a filmove ova dva reziera gledam kao odvojene cjeline.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/07/2012 : 21:15:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Naravno, Nolan se potrudio ne samo da razvije lika u prvom dijelu, nego i da ga nastavlja razvijat u sledeca dva filma.
Burtonov Batman/Wayne je isti covjek na pocetku prvog filma kao sto je na kraju Batman Returns. Takav moze da i od kartona bude napravljen, razlika se uopste ne bi ni primjetila.

tu si u pravu, ali naravno, ne mora apsolutno svaki film imati razvoj likova da bi mogao u njemu uživat i da bi na temelju toga bio vrhunski. nije samo razvoj likova ono što čini neki film "vrhunskim".

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 25/07/2012 21:16:15
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 25/07/2012 : 23:19:11  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
I meni je Burtonov prvi Batman puno bolji od razvikanog The Dark Knighta. Ovog najnovijeg Batmana jos nisam ni gledao, a vjerovatno ni necu. Cak mi je i Batman Begins bolji od The Dark Knighta. Jednostavno The Dark Knight mi je bio naporan i prazan film. Niti me zabavio, niti me potakao na razmisljanje. Bilo mi je zao tih potrosenih 2.5 sata zivota, dok Burtonovog prvog Batmana mogu gledati 10 puta i svaki put uzivati, smijati se i cesto navijati za Nicholsonovog ludog Jokera.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 25/07/2012 : 23:22:52  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Da se razumijemo od Nolanovih ostalih filmova koje sam gledao svi su mi odlicni, pogotovo Prestige koji je takoder mracan kao i DK, ali ima pricu koja te uvuce i ne pusta, a kraj je takav da se uvijek najjezim kad ga se sjetim.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 26/07/2012 : 00:00:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.
The Dark Knight mi je bio naporan i prazan film. Niti me zabavio, niti me potakao na razmisljanje. Bilo mi je zao tih potrosenih 2.5 sata zivota

Ovo je blasphemy!
No soup for you!

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 26/07/2012 : 00:14:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Meni je baš TDK imao adrenalin, napetost koja se nije spuštala do kraja filma. Dosadnost i The Dark Knight mi jednostavno ne idu u istu rečenicu.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 26/07/2012 : 00:49:30  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Da, ne znam ni sam zasto... mozda sam previse ocekivao jer su reviewi bili takvi kao da je to remek djelo filma opcenito, a ne samo filma o strip junaku. Mozda je to jednostavno bio jedan od "onih" dana i da ga jos jedno pogledam u miru kod kuce, mozda bi mi bolje sjeo.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 26/07/2012 : 08:57:28  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ali i u Nolanovim filmovima gdje nema Batmanovog pocetka (The Dark Knight, The Dark Knight Rises), Bruce Wayne/Batman je ipak sto puta upecatljiviji lik nego sto je bio u Burtonovim u Batman/Batman Returns.

Jasno, zato sto su hronoloski nastavci sa istim glumcem koji se nastavljaju na Batman Begins gde je sve to vec etablirano...

I pored svega toga truda Nolanov Batman je jos uvijek suhoparan i na trenutke cak i dosadan.Treci ce dio biti nadam se bolji od prva dva.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 26/07/2012 : 09:11:18  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

Da, ne znam ni sam zasto... mozda sam previse ocekivao jer su reviewi bili takvi kao da je to remek djelo filma opcenito, a ne samo filma o strip junaku. Mozda je to jednostavno bio jedan od "onih" dana i da ga jos jedno pogledam u miru kod kuce, mozda bi mi bolje sjeo.

da, a ustvari je samo riječ o dobrom akcijskom film nema govora o nekom vecem doprinosu filmskoj umjetnosti (:
...meni ni ne liči na Batmena previše. Evo čujem da se u zadnjem filmu pojavljuje čak 20 min od 2.5 sata koliko traje film, pa se pitam čemu uopće to nazivati Batmenom!?
Prometeju se toliko rupa u scenariju našlo, ajde malo seciranja i TDKR da vidimo kak stoje stvari!

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 26/07/2012 : 09:12:11  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
@ace
jel moža koja o toj kvalitetnoj glazbi koju si spominjal? Gdje se to još ima prilika čuti glazbene teme iz Nolanovih Batsya?

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 26/07/2012 : 10:56:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
realno, sto se tice muzike iz novih betmena, ima samo ona glavna tema koja se provlaci svuda, i koja je tipicna zimmerovstina (nije da je losa, samo se ni po cemu ne istice)
doduse, i tema iz burtonovog betmena je tipicni elfman :D
ali je damn good, klasika!

PS
Burtonovi Batmani

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 26/07/2012 : 11:04:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

realno, sto se tice muzike iz novih betmena, ima samo ona glavna tema koja se provlaci svuda, i koja je tipicna zimmerovstina (nije da je losa, samo se ni po cemu ne istice)
doduse, i tema iz burtonovog betmena je tipicni elfman :D
ali je damn good, klasika!

PS
Burtonovi Batmani

a navodno u TDKR se jedna te ista tema ponavlja u različitim scenama. Inače, u filmskoj umjetnosti se glazba koristi da ispriča i stvori atmosferu, a kod Nolan eventualno pridonsi atmosferi. I to ne glazba vec zujanje motora i sl. zvukovi. Pogotov onaj simpatični batmanov glas!!!!

p.s. Kao se B. Wayne vratio u Gotham City, jel to neka rupa u priči?

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22339 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 26/07/2012 : 14:33:54  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Koja od ovih glumica vam je najbolja Catwoman?

Meni je Pfeiffer bez konkurencije.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 26/07/2012 : 14:45:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
najbolje izgleda Halle, bez premca, ali Michell uloga bolje odgovara
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 26/07/2012 : 15:01:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Ovdje je svaka diskusija suvisna MP je i biti ce najbolja Catwoman svih vremena.

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 26/07/2012 : 15:02:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

najbolje izgleda Halle Anne, bez premca, ali Michell uloga bolje odgovara

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/07/2012 : 15:11:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
da, a ustvari je samo riječ o dobrom akcijskom film nema govora o nekom vecem doprinosu filmskoj umjetnosti (:
...meni ni ne liči na Batmena previše. Evo čujem da se u zadnjem filmu pojavljuje čak 20 min od 2.5 sata koliko traje film, pa se pitam čemu uopće to nazivati Batmenom!?
Prometeju se toliko rupa u scenariju našlo, ajde malo seciranja i TDKR da vidimo kak stoje stvari!

Secirat ćeš nešto što nisi gledao? Super.

DKR mora imati rupa u scenariju upravo zato jer se vode na tisuće likova, događaj koji obuhvaća teritorij cijelog 12-milijunskog grada i 169 minuta filma... Na sva tri muziku su radili Hans Zimmer i James Newton Howard i imaš soundtrackove.

Na stripovskom forumu se ovakvi filmovu uvijek gledaju drugim očima od ostalih foruma...

Meni je prva polovica bila puno bolja od ostatka, već sam pomislio kako će mi ovaj Batman biti najbolji od svih ; kad Bane raspusti rulju dođagaji u gradu i opsada grada malo su mi suviše nategnuti. Ne volim te masovke, rađe bih neki intimniji sukob na nešto manjoj razini. Cijeli film je nabrijan totalno, a vjerujem da je većini Bane bio markantniji od Batmana. No to je uvijek tako, meni su negativci oduvijek bili zanimljiviji od samog Batmana.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 26/07/2012 15:30:47
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 26/07/2012 : 15:33:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

Secirat ćeš nešto što nisi gledao? Super.

DKR mora imati rupa u scenariju upravo zato jer se vode na tisuće likova, događaj koji obuhvaća teritorij cijelog 12-milijunskog grada i 169 minuta filma... Na sva tri muziku su radili Hans Zimmer i James Newton Howard i imaš soundtrackove.

Na stripovskom forumu se ovakvi filmovu uvijek gledaju drugim očima od ostalih foruma...

Meni je prva polovica bila puno bolja od ostatka; kad Bane raspusti rulju dođagaji u gradu i opsada grada malo su mi suviše nategnuti. Cijeli film je nabrijan totalno, a vjerujem da je većini Bane bio markantniji od Batmana. No to je uvijek tako, meni su negativci oduvijek bili zanimljiviji od samog Batmana.

nisam gledal, ali sam pogledal TDK (i BB), a ovo je samo nastavak iste stvari...sumnjam da ima velike razlike između TDK i TDKR jer je to ustvari isti film. Ima li neke značajnije razlike?

a inače kod rasprava mi je puno važnije filmsko iskustvo sugovornika od činjenice jel pogledal baš određeni naslov ili nije, ukoliko je jako dobro upoznat sa situacijom!

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 26/07/2012 : 15:38:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:

nisam gledal, ali sam pogledal TDK (i BB), a ovo je samo nastavak iste stvari...sumnjam da ima velike razlike između TDK i TDKR jer je to ustvari isti film.

Zbog ovakvih izjava sve ostale rasprave s tobom u vezi bilo kakvih filmova su cisto gubljenje vremena.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11924 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/07/2012 : 16:43:45  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Otici cu da ga pogledam jedva cekam.
Gledao sam prva dva i bas su mi se svideli nadam se da me ovaj nece razocarati.
Ne znam kakav ce biti Bane kao negativac
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 26/07/2012 : 17:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote

Koja od ovih glumica vam je najbolja Catwoman?

Napokon pitanje na koje rado odgovaram: Halle, definitivno! (Michell je odmah iza nje...)

nebesa nisu humana... (Hrabal)

Go to Top of Page
Page: of 24 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000