forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Medijateka-ogrizovićeva
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Jele
Starting Member

14 Posts

Member since 08/11/2011

Posted - 22/05/2012 : 10:07:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Jele a Private Message  Reply with Quote
Ovaj topik neka admin slobodno premjesti gdje želi.
Htjela sam samo pohvaliti ekipu iz francuske medijateke u ogrizovićevoj koji su ažurni s bd produkcijom (bolje je izbor novijih djela nego starijih i s obzirom da se radi o javnoj knjižnici u zagrebu!) i zbog koje mi ostaje više para u novčaniku! na internetu imate katalog..pa tko još nije bio u ogrizovićevoj neka ode. Ima i teoretskih djela i enciklopedija ako koga zanimaju. primjetila sam da nitko ne spominje medijateku, a kako nije baš jeftino uvijek naručivati..:)"la bibliotheque est ton amie" i kao u svakoj knjižnici možete predložiti što bi se moglo naručiti..:)

At my core, the glass isn't half-empty, it's not even what I ordered in the first place.
-Catherine Tate-

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 22/05/2012 : 10:35:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je glavni razlog što ju nitko ne spominje taj što mnogi od nas ne znaju francuski jezik. Mislim, bar je kod mene tako.

A opet, nije baš ni slaba ponuda domaćih izdanja stripova iz francusko-belgijske produkcije, što starih, što novih. Upravo suprotno.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/05/2012 : 10:41:52  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Jele, kada nesto procitas mozes da ostavis komentar ovdje:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=34842&whichpage=43
dobre(ili lose) preporuke su uvijek dobro dosle.
Go to Top of Page

Jele
Starting Member

14 Posts

Member since 08/11/2011

Posted - 22/05/2012 : 10:46:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Jele a Private Message  Reply with Quote
znam da ima stripova na hrvatskom. i to u dobrim prijevodima. ali eto, možda to moja pedagoška solidarnost progovara i neki knjižničarski marketing, no francuski je lijepo učiti kroz stripove...puno je nas koji smo ga tako počeli učiti, pa i neke druge jezike i onda vrlo brzo prešli na ozbiljnije načine :).baš zahvaljujući ovakvim mjestima. nikad nije kasno. htjela sam samo napomenuti da postoje i da su otvoreni prema tome oduvijek, a u zadnje vrijeme sve više i više (po pitanju naručivanja)

At my core, the glass isn't half-empty, it's not even what I ordered in the first place.
-Catherine Tate-
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 22/05/2012 : 11:24:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Moj profesor francuskog u osnovnoj školi imao je odličan pristup poslu, da ne kažem metodiku rada, pa nas je na jezik navlačio preko Asterixa, Taličnog Toma i Gastona s jedne, preko Brela, Preverta, Edith Piaf itd. s druge i preko Paris Matcha, Le Nouvel Observateura itd. s treće strane. Nama su jasno glavni bili stripovi, pa osim ne bog zna kakvog ali ipak znanja francuskog njemu vjerojatno mogu zahvaliti i na ljubavi prema stripovima.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

petar.pan
Junior Member

328 Posts

Member since 31/05/2011

Posted - 22/05/2012 : 21:23:45  Show Profile Show Extended Profile  Send petar.pan a Private Message  Reply with Quote
jele samo me rastužuješ (vidi topic po redikuloznim imenom "majko moja..."
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000