Author |
Topic  |
|
Jele
Starting Member
14 Posts
Member since 08/11/2011 |
Posted - 22/05/2012 : 10:07:32
|
Ovaj topik neka admin slobodno premjesti gdje želi. Htjela sam samo pohvaliti ekipu iz francuske medijateke u ogrizovićevoj koji su ažurni s bd produkcijom (bolje je izbor novijih djela nego starijih i s obzirom da se radi o javnoj knjižnici u zagrebu!) i zbog koje mi ostaje više para u novčaniku! na internetu imate katalog..pa tko još nije bio u ogrizovićevoj neka ode. Ima i teoretskih djela i enciklopedija ako koga zanimaju. primjetila sam da nitko ne spominje medijateku, a kako nije baš jeftino uvijek naručivati..:)"la bibliotheque est ton amie" i kao u svakoj knjižnici možete predložiti što bi se moglo naručiti..:)
|
At my core, the glass isn't half-empty, it's not even what I ordered in the first place. -Catherine Tate- |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 22/05/2012 : 10:35:15
|
Mislim da je glavni razlog što ju nitko ne spominje taj što mnogi od nas ne znaju francuski jezik. Mislim, bar je kod mene tako.
A opet, nije baš ni slaba ponuda domaćih izdanja stripova iz francusko-belgijske produkcije, što starih, što novih. Upravo suprotno. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Jele
Starting Member
14 Posts
Member since 08/11/2011 |
Posted - 22/05/2012 : 10:46:51
|
znam da ima stripova na hrvatskom. i to u dobrim prijevodima. ali eto, možda to moja pedagoška solidarnost progovara i neki knjižničarski marketing, no francuski je lijepo učiti kroz stripove...puno je nas koji smo ga tako počeli učiti, pa i neke druge jezike i onda vrlo brzo prešli na ozbiljnije načine :).baš zahvaljujući ovakvim mjestima. nikad nije kasno. htjela sam samo napomenuti da postoje i da su otvoreni prema tome oduvijek, a u zadnje vrijeme sve više i više (po pitanju naručivanja)
|
At my core, the glass isn't half-empty, it's not even what I ordered in the first place. -Catherine Tate- |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 22/05/2012 : 11:24:51
|
Moj profesor francuskog u osnovnoj školi imao je odličan pristup poslu, da ne kažem metodiku rada, pa nas je na jezik navlačio preko Asterixa, Taličnog Toma i Gastona s jedne, preko Brela, Preverta, Edith Piaf itd. s druge i preko Paris Matcha, Le Nouvel Observateura itd. s treće strane. Nama su jasno glavni bili stripovi, pa osim ne bog zna kakvog ali ipak znanja francuskog njemu vjerojatno mogu zahvaliti i na ljubavi prema stripovima. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
petar.pan
Junior Member

.jpg)
328 Posts
Member since 31/05/2011 |
|
|
Topic  |
|