Author |
Topic |
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
MisterYES
Average Member
Bosnia and Herzegovina
559 Posts
Member since 01/10/2003 |
Posted - 29/07/2012 : 12:33:57
|
Sigurno, to je google translate, cisto da imam nekakav cca uvid koliko tekst uzima prostora...sredicemo to kasnije lijepo sa pravim prevodiocem ;)
Tnx |
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 04/08/2012 : 20:21:12
|
Najbitnije u ovom trenutku je da je scenarista zadovoljan tablom.
Po mom skromnom sudu, ono što radi Mister YES već je zrelo za objavljivanje, uz napomenu da tabla još nije ispeglana. Zadovoljstvo je sarađivati sa takvim crtačem. Nažalost, na koncu sve zavisi od mišljenja čelnika Bonelija, a oni su neretko, iz nekog razloga, šansu davali crtačima koji nisu dosegli ni prosek Bonelija.
|
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Posted - 01/10/2012 : 11:59:04
|
Dobronamerni, hvala na zapažanju.
Odgovor- o kontrer, maj dir Dranki!
S obzirom da je reč o pet tabli scenarija koje se nalaze usred priče (čiji sam sinopsis, kako negde već napomenuh, dao Buretu) želeo sam da izdvojim upravo onih pet tabli koje tu priču definišu, a "grand opening" je samim tim više nego poželjan. Ukoliko to neko kome se scenario bude dopao nacrta, i pošalje tamo nekom da pogleda, sve osim jakog ulaska na scenu svih bitnih likova bilo bi... mlako. A pošto je reč o tabli iz sredine priče dobro je otvoriti je upravo kaiš slikom, ako već ne mogu to da uradim većim kadrom koji zahvata dve trećine table, kako obično kreću Zagijeve pustolovine (ako izuzmemo slučaj kada je prvi kaiš rezervisan za naslov). Jednostavno, želeo sam da se na toj tabli priča samo nastavlja, da se dobije teaser. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
|
|
MisterYES
Average Member
Bosnia and Herzegovina
559 Posts
Posted - 01/11/2012 : 01:16:57
|
Samo da javim da nismo stali niti zaspali a pogotovo odustali. Ali bez opravdavanja već samo kao info - ljeto i par zadnjih mjeseci su za mene bili dosta raštrkani, nije se radilo o sporom radu vec totalnoj pauzi, no da ne ulazim u detalje, ovo će biti ubrzo gotovo (uključujuci i 2 table kojih nema na slici).
Ovaj put, pa dok sve ne bude gotovo srkoz, bez scanova, obrade isl - samo mali preview
|
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Posted - 01/11/2012 : 17:49:52
|
quote: Originally posted by D.J.
Jako lijepo!
Nego šta! Još da vidimo šta će reći, kada sve bude gotovo, i izvesni urednik(ci). |
|
|
MisterYES
Average Member
Bosnia and Herzegovina
559 Posts
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Posted - 29/11/2012 : 11:31:13
|
Ponosan sam na saradnju sa Harisom.
Svaki izdavač može samo da poželi posvećenog i talentovanog crtača poput njega.
Dijaloge i naraciju možete pratiti uz pomoć scenarija iz prvog posta. Postoje samo neznatne izmene. Pijani će ih iskusnim okom odmah videti.
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 29/11/2012 : 11:44:55
|
Majstore, ono sto me interesuje je da li je ovo mozda sve, neka vrsta kratke pricice ili ce biti jos. Ako da, koliko si stranica planirao? |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Posted - 29/11/2012 : 11:53:41
|
Hvala puno na javljanju, King, Deers, i očekivao sam vas među prvima.
Ovo je zamišljeno kao trejler. Bure će dobiti i sinopsis čitave priče koja može da se smesti u Almanah. S obzirom da je reč o ediciji u kojoj se okušavaju novi autori gajimo nadu da možda prođemo kao tim, sa tom pričom. Prevashodna nada nam je da Haris upadne kao crtač. To je i najrealnije s obzirom na odnos Bonelija prema stranim scenaristima.
Evo i tizera za sinopsis naslovljen sa "LEGENDA":
"Stanovnici Darkwooda suočeni su sa neprijateljem koji polaže pravo na njihovu šumu. Portal ka prošlosti je otvoren, a sa druge strane dolaze divlja plemena koja su nekada naseljavala Darkwood. Predvodi ih najveći ratnik njihovog doba- Plamen Koji Hoda. U odbranu Darkwooda zajedno staju Indijanci, traperi i vojnici. U konačnoj bici suočiće se, ipak, samo miljenici Manitua- Duh Sa Sekirom i Plamen Koji Hoda.
Samo jedna legenda nastaviće da živi- u prošlosti i sadašnjosti."
|
Edited by - Rick on 29/11/2012 11:55:33 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 29/11/2012 : 11:55:46
|
Samo da nesto kazem, ne zaboravi jedan kais za naslov. Vecinom je to prvi kais na prvoj stranici, ali ima i izuzetaka, pa tako da nije ni veliki problem ukoliko se naslov nadje na nekoj od narednih stranica. |
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Posted - 29/11/2012 : 11:59:52
|
Lepo zapažanje, s tim što ovo nije početak priče, ovo je deo gde počinje rasplet događaja. Recimo poslednjih 25-30 tabli. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Member since 23/02/2009 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
MisterYES
Average Member
Bosnia and Herzegovina
559 Posts
Posted - 29/11/2012 : 15:37:08
|
Kako sad opet to?!
Pa dali smo na prevod oficijelnom Agarthijevom prevodiocu pod ugovorom. Trebao si nam se javiti ako imas vremena i bas mislis da ima gresaka...mada iskreno, imam zaista povjerenje u tu osobu... |
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Posted - 29/11/2012 : 16:51:54
|
Hvala svima na komentarima i podršci.
Dranki, kako sad ne valja italijanski Ali dobro, to mu je što mu je... Haris je sve kompletirao, idemo tako. Za njega to neće nikako biti presudno, za mene... nadam se da neće.
U stvari, presudno ne bi bilo ni kada bi neko stavio pištolj na glavu Buretu i rekao mu "razgovaraj sa ovim scenaristom".
Šalu na stranu, Mister Yes je odradio posao za poštovanje, ne samo od nas, već i od profesionalaca. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 29/11/2012 : 23:28:09
|
Zaboravi sta sam napisao, isprintao sam sebi ovo pa mi na drugu sve stima. Na prvom pregledu mi je smetalo nesto oko dijaloga na prvoj stranici, ali sada je sve ok. Ne znam sta mi bi, izvinjavam se.
MisterYes, je li prevodilac siguran da je Cervo Nero u originalu, a ne na engleskom? Pitam posto su italijani polovicni sto se tice indijanskih imena. |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
MisterYES
Average Member
Bosnia and Herzegovina
559 Posts
Posted - 30/11/2012 : 07:32:33
|
quote: Originally posted by PijaniPatak MisterYes, je li prevodilac siguran da je Cervo Nero u originalu, a ne na engleskom? Pitam posto su italijani polovicni sto se tice indijanskih imena.
Ispravljeno je. |
Edited by - MisterYES on 30/11/2012 09:50:45 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 30/11/2012 : 10:48:19
|
Ovo zaista fino izgleda, ocigledno pripremanje za neki veliki dogadjaj. Rick, nadam se da nisi poceo da pises pricu od raspleta vec od pocetka, da ne ispadne onda haoticno ako ides obrnutim redom. |
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Posted - 30/11/2012 : 12:34:39
|
Hvala na trudu, Pijani.
King, hvala još jednom na lepim rečima.
Cilj nam je i bio da dočaramo te sate uoči odlučujuće bitke, i super ako smo u tome uspeli. Ovo je samo teaser trejler, a u njega se za razliku od trejlera koji obiluje bitnim i atraktivnim scenama, stavlja neka intezivna scena ili kratak niz intezivnih srodnih scena. Mislim da smo i to ostvarili. Bure će biti obavešten da je reč o teaser traileru, a dobiće, kako rekoh, i sinopsis.
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 30/11/2012 : 12:44:15
|
Vazi, druze. Mislim da je onda sasvim ok, osjeti se bas atmosfera i napetost, sto i jeste kljucni dio toga sto ste htjeli da prikazete. Crtez je funkcionalan, mislim da ispunja svoju svrhu. Malo mi bodu oci gromade od stijena na drugoj stranici, kao da se radi o magistrali, takodje i brda u obliku piramida na trecoj, ali mislim da to u ovom slucaju nije toliko bitno. |
|
|
Topic |
|