forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Antologijske stvari
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 120

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 06/08/2022 : 12:41:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
To su neki scaneovi, nesto piratski?

Moj stari komentar kad sam prvi put cita...

quote:
Originally posted by Poncho

Opskrbljen sam s cijelim ciklusom (legendo još jednom veliko hvala 😉 ) i idem to lagano (uz lijeno ljetno popodne, pivo i pripadajući soundtrack ) probaviti.

Pročitah priču sa ayauscom (il kako li već)...

Nollita nastavlja u svom grandioznom pripovjedačkom stilu. I dalje su dramatične promjene u slobodnoj zoni Manausa i njihove posljedice tema. Sad je na tapetu droga i bizarni pseudokultovi kojima pribjegavaju tranzicijski gubitnici. Mister No na trenutke nervozan i mračan kao u onoj sjevernoameričkoj fazi, no na kraju je to ipak onaj naš bonvivan koji žrtvuje zadnji novac za prijatelja. Hodao je Nollita po rubu, bilo je na momente turobno ali kao da prebire po žicama na kraju je odsvirao prekrasnu pjesmu.

Ovih 16 epizoda se izgleda pretapa jedna u drugu, bez oštrih prijelaza. Tukan nas poput vodiča vodi kroz ep koji zahvaća široko, ovo je esej ljudi.

Jebote ako neću nabavit koje brazilsko piće da ovo ispratim kako spada!

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/08/2022 : 12:49:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Važan sastojak svih pilotovih priča pa tako i ovog zavrsnog ciklusa je brazilsko nacionalno piće Cachaça. Ne znam jeste probali čisto, al to je odurno i sirovo piće u rangu naših najgorih brlja (popularnih prozoruša, rakija dobra samo za prat prozore) a to vam govorim ja kao pasionirani ljubitelj žestokih pića.

Gdje ima za kupiti cachacu, al' da nije sad nešto fensi skupo?
Jel ima u megamarketima, tipa spar, kaufland...?
Idealno bi bilo da ima ona mala bombica, badelova žestica kraj kase za okorjele.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 06/08/2022 : 13:30:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:

Važan sastojak svih pilotovih priča pa tako i ovog zavrsnog ciklusa je brazilsko nacionalno piće Cachaça. Ne znam jeste probali čisto, al to je odurno i sirovo piće u rangu naših najgorih brlja (popularnih prozoruša, rakija dobra samo za prat prozore) a to vam govorim ja kao pasionirani ljubitelj žestokih pića.

Gdje ima za kupiti cachacu, al' da nije sad nešto fensi skupo?
Jel ima u megamarketima, tipa spar, kaufland...?
Idealno bi bilo da ima ona mala bombica, badelova žestica kraj kase za okorjele.

Svaka veca trgovina ima i u konzumu...to je baš brlja jeftina.... najrazglasenije marke su ispod 100 kn za bocu.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 06/08/2022 : 14:23:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
hahaha, pa zar te fakat, stinky, zanima cachaca? :)))))
pa to je šrot šrotova. nisam probao, naravno. nebrojeno puta se spominje u stripu kao piće užasne kvalitete. ali je to opet i sve što si mister no večinom može priuštiti od svoje mizerne plačice.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6731 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 06/08/2022 : 15:53:39  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Muži spikaju ko vel`ki :)
Dečki, sam da vas pozdravim!
Stinkač, book!

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/08/2022 : 16:03:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
frano, mužu, veliki pozdrav!!
joj, znaš kakva mi šteta kaj ti ne čitaš našega lipoga Mister Noa... kako bi se samo pospominali

kiky.
jbmu vrapca ako iz ovih stopa ne odem u konzum. pogotovo sad kad sam saznao da je jeftino (mada 100 kn je lijepa cifra za osobe s mojim primanjima). ima da se oderem od cachace, dobri čovječe!!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/08/2022 : 21:40:08  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ne znam da li he bila caipirinja ili caşasha (ili je to isto piće) ali ja sam ga prije dve-tri godine kupio u Konzumu za male pare. I piće je super! Slatko je, kao sokić.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 07/08/2022 : 09:12:55  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Evo, zavrsesena je i Ayahuasca (i nece se cekati 10 godina ).
Mislim da bi ova prica po nekoj objektivnoj kvaliteti mogla biti u rangu prve, ali mi je draza i objasnit cu zasto. Krenimo redom...

Posto jos nisam citao citavu zavrsnu sagu, imam za sad samo prva dva Maxija (znaci 6 epizoda, a ostale cu za sad preko skena), primjetio sam da smo u prvoj prici imali te drustvene promjene i grupu mladih koji se tome zele suprostaviti s revolucijom, a u ovoj prici imamo (kao sto je Stinky vec spomenuo) droge kao izlaz iz tog novog zivota. E sad jako me zanima hoce li i u slijedecoj prici biti prikazan neki drugi lazni izlaz...

U ovoj prici pocetak je odlican, sredina mi malo pada kad Mister No pomalo odugovlaci akciju jer kao istrazuje problem, ali citavi zadnji dio price (preko 60 stranica) koji pocinje sa predivnim kadrom tukana i masazom (he, he) je fantastican, ne moze bolje, cista desetka i ostat ce mi u sjecanju, a bome i crtez mi je mnogo bolji u ovoj prici nego u prvoj. Bianchini/Santucci i na kraju Civitelli mnogo bolje i efektivnije crtezom vode pricu od krutih De Vittovih iz prve price (Nesto se promijenilo).
No najveci razlog razlog zasto mi je ova prica bolja i draza od prve (kao sto je i Kiky napisao)je sto sto je Mister No na kraju ispao nevjerovatan prijatelj, ono bas dirne covjeka u srce i nadam se da ja mogu nekome biti prijatelj takvog kalibra.
Sveukupna ocijena 9

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/08/2022 : 09:37:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

No najveci razlog razlog zasto mi je ova prica bolja i draza od prve (kao sto je i Kiky napisao)je sto sto je Mister No na kraju ispao nevjerovatan prijatelj, ono bas dirne covjeka u srce i nadam se da ja mogu nekome biti prijatelj takvog kalibra.
Sveukupna ocijena 9

Šteta što ljudi čitaju Bonellija godinama pa svejedno izdaju prijatelje da ne trepnu okom.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 07/08/2022 : 09:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Ne znam da li he bila caipirinja ili caşasha (ili je to isto piće) ali ja sam ga prije dve-tri godine kupio u Konzumu za male pare. I piće je super! Slatko je, kao sokić.

Stari moj kako su te zajebali. Vidi se da si amater i ništa ne razlikuješ a bitno ti je samo da je ko sokić. Uvalili su ti neko najgore industrijsko zašećereno sranje a ti sav sretan :) Nemoj se trovat takvim stvarima pobogu.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/08/2022 : 11:06:39  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Stari moj kako su te zajebali. Vidi se da si amater i ništa ne razlikuješ a bitno ti je samo da je ko sokić. Uvalili su ti neko najgore industrijsko zašećereno sranje a ti sav sretan :) Nemoj se trovat takvim stvarima pobogu.

Ha pisalo he ime pića (gore navedeno), alkohol je bio 17% ili taki bešto i cijena je bila 30-ak kuna. Rekoh ajde da orobam što pilot pije
Jesi ti kupio/probao to piće?
Inače, treva otići u Vrutak, oni imaju sve živo i sigurno imaju i više vrsta caipirinhe/caşache

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 07/08/2022 : 11:49:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ha pisalo he ime pića (gore navedeno), alkohol je bio 17% ili taki bešto i cijena je bila 30-ak kuna. Rekoh ajde da orobam što pilot pije
Jesi ti kupio/probao to piće?
Inače, treva otići u Vrutak, oni imaju sve živo i sigurno imaju i više vrsta caipirinhe/caşache

Ko zna sta si ti pio, nesto su ti gadno podvalili. Trgovci žive od takvih :) Caipirinha ke koktel to kupovat gotovo je ludost.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 07/08/2022 : 11:51:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Pročitao Santa Victoriu i HRPU CRUZEIROSA. Baš me zanima što ćete o ovome reći??

Samo kratko: dosad najslabija priča, premda ima neke draži. Kao jedan povratak na starog ili standardnog MNoa, akcijska priča, ali sada jedna umornija, staračka. Ponovo dosta propovijedanja, Nolitta baš želi dati magnum opus presudu o odumiranju jednog svijeta u koji se zaljubio. Ipak, ima i ovdje prijateljstva, prkosa, Mister No pokazuje prgavi osvetoljubivi karakter starog Zagora... Sve se događa kao neko udruženje prikraćenih, luzera koje je otpuhala modernizacija. Indijanci i gubitnici tranzicije protiv Keruma i skorojevića. -7/10
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 07/08/2022 : 12:19:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
i ja sam upravo pročitao te dvije epizode i presuda je ista. šablonizirani (pomalo naivni) akcić, mister no kao vigilante u (svetoj) misiji, ali bez pretjeranog nasilja i bez mrtvih, naravno. pa to dvoumljenje; hoće li potopiti viktoriju? neće je potopiti? beh, ja bi je potopio, jer premda egzistira kao predstavnik starog vremena, i onda je zapravo bila simbol snobovištine, kapitalizma i pohlepe, a tek sada biva sasvim iskvarena kao stjecište najokorljelijih kriminalaca.

nadam se da će ono što slijedi biti jače i sočnije... a tako nam sugerira i sam kraj HRPE CRUZEIROSA.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 07/08/2022 : 12:45:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Već smo spomenili da Nollita ayahuascu koristi kao simbol nesnalaženja tranzicijskih gubitnika. Dosta mracna epizoda a opet prošarana zivotnim veselim scenama, policajac na rvetu vreba košarkašice na tuširanju, ispija se viski i sve je mediteranski veselo i razigrano. Nollita briljira u tim scenama, u stilu starih talijanskih filmova. Kako je bolje ovo čitat kad imamo se te brazilske poštapalice i izraze.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 07/08/2022 : 13:09:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Ayahuasci bi dao 9... briljatna oda prijateljstvu, tranzicijskim gubitnicima i industrijskom otuđenju prosarana dojmljivim poetičnim scenama. Spomenili ste kinesku maserku, briljatnu scenu s pecanjem, dualitet one vračarke i znanstvenika koji lupeta za pare, šaman gori, tukan...

Meni je možda scena s ribolovom i narednik na stabblu najbolji dio....ovo nije klasična epizda...uzbunit će se neki di je tu pustolovina di je radnja, šta neki ribari, šamani, sta taj tukan slat ćemo prosvjedna pisma! Nesretnici, kraj očiju vam prolazi briljantni oproštaj velikog autora, gledate a ne vidite. Imate cijeli život u jednom stripu pobogu. Spašavanje prijatelja je pustolovina najvećeg nivoa. Naklon maestro.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2286 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 07/08/2022 : 13:50:35  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Vitoria i Cruzeirosi - to je po meni najlosiji dio sage, nakon toga krece uspon. Cijeli taj pocetni dio sage mi je klimav, smjenjuju se dobri momenti, važna pitanja ali i zbrzana rjesenja i los crtež. Kod čitanja nikako da do kraja utonem u priču, svako malo me nesto zažulja. Za Vitoriju dajem 5, strogo ali pravedno.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 07/08/2022 : 14:47:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Ja ne mogu biti ovdje odrješit, makar, sad mogu reći, razmišljao sam čak bi li dao +6 ili -7. Ipak -7, jer nije mi krš, a ovo je slučaj u kojemu, kada sam li la, moram ići na višu ocjenu. Naposljetku, kako je kiky spomenuo, završetak otvara sočniju priču, pa nije rečeno da ono što slijedi neće povući i ovu, pomalo zbrzanu priču, naviše.

I dalje mi je nevjerojatno da je pcoru cijeli početni dio klimav, jer prve dvije priče, a naročito Ayahuasca, su efektne.

Mogu li CRUZEIROSI izdvojiti koju upečatljivu scenu?
Čini se da ne. Disovi tukani su mnjah, još je najjači prodavač kikirikija. Veći je fokus trebalo staviti na raspadanje Indiosa. Samo kroz tu epizodicu, makar brzopleto provučenu (kao da se Nolitti žurilo) imamo vezu sa PIN-om. Ali domoroci koji se raspadaju i pretvaraju u white trash, zahvalna je tema. Sami američki Indijanci su profitirali na toj temi, jer ima čitava grana kinematografije o tome, koju oni sami snimaju (na žalost, odlaze u drugu krajnost, jer se dodvoravaju festivalskim normama, pa snimaju HAVC drame o problemima Native Americans tipa kako prolazi Indijanac hemofiličar u vlastitoj kulturi koja je izrazito opsjednuta krvlju i precima).

Abacaxija su pojele pirane: dosta iznuđena metafora, takorekuć Nolittin blef, jer ipak ovo nema takvu snagu kakvu je on kanalizirao u zlatnim danima MNoa.
Ali kad pogledate, nije mu loša fora "Nakon svake scene sam govorio: da, može se!"
Da, može se, može se suprotstaviti mafijašu, jer sve se mijenja, kaže Nolitta. Abacaxi je nebitan, Supermašina je ono glavno. Sjećate se Stelija? Kao što je tvornica prožvakala Stelija, tako je i mafija prožvakala Abacaxija. I stiže novi bos, zadatak mu je obračunati s Mister Noom.

Da, da, mogli bismo u sljedećoj priči ići strmovito uvis! Jer vraćamo se Krugeru. Što je bilo s Krugerom, to će nam Nolitta reći.

Edited by - stinky on 07/08/2022 14:50:48
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 07/08/2022 : 14:48:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Poncho, sve odlično rečeno!
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 07/08/2022 : 16:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

Poncho, sve odlično rečeno!

A puno je ljudi blo ne6adovoljno aahuascom,sjecam se da smo se onda raspravljali.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 08/08/2022 : 15:49:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Otvaram s komentarom iz 2015-e...

quote:

Dio koji se bavi obračunom s kolumbijskim mafijašem mi je mali predah u ovoj epopeji. Ali kraj kad shvatimo da je taj mafijaš samo jedan kotačić u stroju i da ga lako zamjenjuje novi je izuzetno jak.

Edit: tek sad uviđam koliko su prijašnji prevoditelji masakrirali priče. Ovdje sve vrvi od portugalskih izraza! Prije je sve bilo puno "sto mu gromova" i sličnih besmislica.

I meni je to bio mali predah u sagi.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 08/08/2022 : 17:46:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Da, i sad sam dojma da je ova treća priča slabiji dio ove epopeje. Manje je te atmosfere i životne filozofije by Nolitta pa zato priča strši. Kolebanje oko potapljanja broda možda jest otišlo malo u patetiku. Najefktniji mi je i dalje kraj kada shvatis da je kriminalni stroj neoštećen. I da, i mali prodavač kikirikija slažem se. Rekao bih ovo je 6-ica od ocijene. Nisam nazalost sad u stanju zalipit uvodnike, bilo bi dobro da netko uskoči.
Go to Top of Page

SlajeR
New Member

Yemen
251 Posts

Member since 10/06/2003

Posted - 09/08/2022 : 02:40:08  Show Profile Show Extended Profile  Send SlajeR a Private Message  Reply with Quote
pročitao i ja prva tri broja oproštajne sage Mister Noa. Nešto se promenilo, Neobičan susret i Vatra i krv, dve priče kao uvod u promene. I promena ima veoma jasno naglašene i vidljive. Jedino nešto naizgled nemenljivo jeste sam Mister No.. U svakom slučaju prva priča mi je za 10 druga več manje 8-. Moram priznat da je i meni tukan bio čudan.. :)

Opusti misli i uci plivati..
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 09/08/2022 : 09:27:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SlajeR
Moram priznat da je i meni tukan bio čudan.. :)

Evo, autao se prvi antitukanist;))

U međuvremenu, prošao sam trodijelnu priču KRUGEROV IZAZOV. Kao što je bilo za očekivati, ovo je već jaka priča. Mogli bismo reći, ovo je više Krugerova priča, a Mister No sekundira: pomalo nesigurno promatra što se događa.

Otvaranje priče onakvim impresivnim tukanom govorilo mi je da će se tu raditi o nečemu izuzetnom. I zaista se čini da je Nolitta centrirao baš ovu priču kao tu neprežaljenu, a opet neizbježnu promjenu. Finale je enormno, i ovaj rasplet bez raspleta je nešto što nismo imali prilike gledati ni na Zagoru ni na MNou.

Kruger je stamen, jak, odlučan; Mister No ne. On se raspituje, traži, pokušava dokučiti što se događa. Da može, otišao bi opet do makumba svećenice pitati, i do znanstvenika. Kruger je upao u priču do grla, našao ženu svog života. I njega nije briga tko je u pravu, tko nije. On se osvećuje, Kruger je vigilante. Mister No nije siguran u čitavu tu državnu politiku; no siguran je u prijatelja, i imamo još jednu "prijateljsku" epizodu.

Nijemac plaćenik estet za nagim ženama, rat stočara i zemljoposjednika, dobri odvjetnik, nedefinirana policija, empate, motorke, ekstra tukani, Tiffany svjetiljka = +9/10

Edited by - stinky on 09/08/2022 09:28:50
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 09/08/2022 : 10:16:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Probavljam 4. priču, evo Krugera evo spektakla. Moj stari komentar iz 2015-e

quote:

Zgotovih četvrtu (uvjetno četvrtu, ovo je praktički jedna epopeja) priču iz ovog ciklusa. Mister No pronalazi Krugera i upliće se u borbu između siromašnih skupljača kaučuka i multinacionalnih kompanija koje žele spaliti prašumu i proizvoditi meso na veliko.

Ovo je priča alla Život ili Smrt kakvu je Nollita napisao za Zagora. Osjećam tu i Jacka Mohikanca, možda čak i malo nekih priča Kena Parkera. Ova gorka priča je obračun s velikim korporacijama, jednako nemilosrdna kao razbijanje salonske ljevice u prvoj priči. Nollita svima daje jaku dozu, ovo je obračun sa svim društvenim zlima.

Borba je unaprijed izgubljena, al to je naš pilot, on takve borbe voli. Imamo niz potresnih, jakih scena, al ima i onih patetičnih, nakon kojih samo brže bolje prijeđete na sljedeću stranicu. Al naglasit ću ipak one dojmljive scene. Slom pasivnog otpora je opet jedna kritika nekih hipijevskih zabluda. Jako se osjeća kako bi naš dvojac rado zgrabio pištolje i krenuo u borbu. No poslušali su idealiste, i izgubili.

Započeo sam čitati početak sljedeće priče, i tamo imamo opet život. Mister No i Kruger guštaju na plaži sa dvije ljepotice. Acre i njegove tragedije ih ipak nisu slomili.

Prijatelju antitukanistu, možeš li obrazložiti šta te sme kpd tukana?

Edited by - Poncho on 09/08/2022 10:31:18
Go to Top of Page
Page: of 120 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000