Ja sam popustio prije nekoliko dana. Cini mi se da sam mogao, ali iz nekog razloga opet sam poceo da pusim. iako sam trenutno ispod kutije, znam kako to ide, za neko vrijeme cu opet da pusim kao manijak. Imao sam stres u zadnje vrijeme, moram se opet sabrati i pokusati.
Ti i dalje obavjestavaj sta i kako, sta si sve prosao i kako ide sa krizom. Takvi savjeti nam mogu pomoci.
Ja sam popustio prije nekoliko dana. Cini mi se da sam mogao, ali iz nekog razloga opet sam poceo da pusim. iako sam trenutno ispod kutije, znam kako to ide, za neko vrijeme cu opet da pusim kao manijak.
Ja sam popustio prije nekoliko dana. Cini mi se da sam mogao, ali iz nekog razloga opet sam poceo da pusim. iako sam trenutno ispod kutije, znam kako to ide, za neko vrijeme cu opet da pusim kao manijak. Imao sam stres u zadnje vrijeme, moram se opet sabrati i pokusati.
Ti i dalje obavjestavaj sta i kako, sta si sve prosao i kako ide sa krizom. Takvi savjeti nam mogu pomoci.
što si i ti ne nabaviš ovu elektronsku cigaretu? Jesi li pokušavao sa onim nikotinskim obližima. Ono što se nalijepi po tjelu? Ili sa žvakačim gumama. Ili da ideš na neke terapije tipa ono "Ja sam KingWarrior i pušač sam", pa ti onda svi kažu" dobrodošao KingWarrior" pa se onda ohrabljivate zajedno i to. Mislim da vas daju u parove, pa se trebate nadzirati i slično (bar je tako bilo u seriji Sopranovi, gdje je onaj (nečak od Tonija) zaboravio sam mu ime, išao....).....
Nisam koristio nikakva pomagala. Ma moze i ovako, u to sam se uvjerio, samo treba jaka volja.
Originally posted by 1Euro
Ili da ideš na neke terapije tipa ono "Ja sam KingWarrior i pušač sam", pa ti onda svi kažu" dobrodošao KingWarrior" pa se onda ohrabljivate zajedno i to. Mislim da vas daju u parove, pa se trebate nadzirati i slično (bar je tako bilo u seriji Sopranovi, gdje je onaj (nečak od Tonija) zaboravio sam mu ime, išao....).....
jos kada bi partner bila neka dobra i zgodna djevojka.
Nisam koristio nikakva pomagala. Ma moze i ovako, u to sam se uvjerio, samo treba jaka volja.
Originally posted by 1Euro
Ili da ideš na neke terapije tipa ono "Ja sam KingWarrior i pušač sam", pa ti onda svi kažu" dobrodošao KingWarrior" pa se onda ohrabljivate zajedno i to. Mislim da vas daju u parove, pa se trebate nadzirati i slično (bar je tako bilo u seriji Sopranovi, gdje je onaj (nečak od Tonija) zaboravio sam mu ime, išao....).....
jos kada bi partner bila neka dobra i zgodna djevojka.
hm da....to ne bi bila dobra ideja (cigareta posle seksa). Onda bi se još više pušilo....
@King Warrior Tipičan balkanski vođa! Prvo navuče raju na gluposti a onda se izvuče. Koliko su ti oni iz Filip Morisa platili da ponovo propušiš?
Pod hitno kupi elektronku. Kada dva tri puta udahneš punim plućima, neće ti pasti na pamet da staviš pravu cigaretu u usta. Dobra je i za stres, šta će ti veći stres od ostavljanja duvana? Elektronka nonstop visi oko vrata i čim osetiš nelagodu, povučeš dim dva... Ili se obesiš tom istom kožnom futrolom!
Prijatelj je rekao da je cuo najbolji nacin za ove koji se odvikavaju. Kad ti prvi put zapase, zamirise, uzmi prvu pepeljaru i pomirisi je pa sigurno neces pripaliti. :D
Evo, probaj tako Kinze. :P
Kako rekoh, sve je prvo u glavi. ;)
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
Poli, skroz su te pogresno obavestili. Pusacu JESU najsladji svi mirisi koji poticu od duvana, cak i miris pepeljare. Pepeljare smrde samo glupim nepusacima! Sto se nas pametnih bivsih pusaca tice, osebujni ugodjaj koji se siri iz pepeljare zauvek ostaju miris.
Hm, meni su pepeljare smrdile dok sam pusio, a isto sam cuo i od ostalih pusaca. Ne znam nikoga da bi mu pepeljara (a tek kad u limenku ubacujes cikove) mirisala i poticala ga da pripali.
Ali jbg, cudni smo ljudi. :D
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
Ma, zezam se... Mada, smrad pepeljare nije dovoljan da se ostavi duvan, posto uredni ljudi redovno prazne pepeljare. Ni velika nuzda ne prestaje posle sranja u nekom WCu na autoputu kroz Srbiju... Sto se mene tice, nikad nisam ni konstatovao a kamoli registrovao prepunu pepeljaru sve dok mi je besna supruga ne prospe na glavu.....
Ša ima? Jestel' odustali pa vas sramota da se javite?
Za sada, ide mi dobro. 22. dan.... Elektronsko pućkalo radi pos'o iznenađujuće dobro.
Meni je najžešće što je na ovim elektronskim ime firme Umbrella corp. i logo koji je 1:1 preuzet iz igrice/filma Resident evil. Tast mi ima ovo i zezao sam ga da će postati zombi.
Prijatelj je rekao da je cuo najbolji nacin za ove koji se odvikavaju. Kad ti prvi put zapase, zamirise, uzmi prvu pepeljaru i pomirisi je pa sigurno neces pripaliti. :D
Evo, probaj tako Kinze. :P
Kako rekoh, sve je prvo u glavi. ;)
Kao da mi nije dovoljno sto pusim duvan, jos treba da podjem da ga smrcem
Evo, ima skoro deset godina da sam prestao pušiti. Jednog jutra, nakon kašljucanja, cigaretnog smrada iz usta i žutih prstiju, jednostavno sam rekao dosta. I to je bilo to. Bez kriza, a bio sam na skoro dvije kutije dnevno.
Kad kažem kriza, mislim na tjelesnu ovisnost, a ne na ritualne navike. Kava bez cigarete mi je bio ko... gledat film bez zvuka. Nije mi više prijala pa sam se ostavio i kave. Da mi se sad ostaviti Cocacole i šečera...
Najteže mi je bilo što sa rukama sad bez cigarete. i dan danas znam se ponekad uhvatiti, dok sam u nekom kafiću i sl., da nesvjesno posegnem za nečijom kutijom na stolu
Nisam baš neki čvrsti karakter, pa ako sam ja mogao, baš i ne kužim kako je to drugima tako teško.
A mesec prosao da zaista nisam nesto spacijalno krizirao.
Jednom sam samo sanjao da sam povukao pravi dim, i to u jednoj NS ulici u kojoj nisam bio najmanje 40 godina. Onda sam pogledao koja je marka cigarete ne bi' li provalio ko me to zajebo... A na cigareti je umesto Pall Mall ili tako nesto bilo odstampano malim crvenim slovima ''evangelista''...
Ko mi to sve rastumaci, skidam mu kapu...
Iskreno se nadam da se ono evangelista odnosi na Lindu a ne na one sto smaraju...