Author |
Topic |
zare80
Average Member
Serbia
586 Posts
Member since 22/09/2008 |
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 11/09/2023 : 04:47:25
|
Eh, da, krhko je znanje. Sreća da uz pomoć interneta možemo uvek brzo i lako saznati nešto novo (staro?) i proširiti vidike ili se podsetiti zaboravljenog...
Ovo "Greasy Grass" zvuči k'o da su beli Ameri nadenuli naziv. Kako li se izgovara u originalu na indijanskim jezicima?
|
Mek Koj nema alternativu |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2351 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 14/09/2023 : 11:07:22
|
Na cobissu "u štampi" i MekKoj #4... izgleda da su u DW rešili da kompletiraju ovaj serijal... ostaje još jedna knjiga i to je to... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Heisenberg
Average Member
Serbia
626 Posts
Member since 06/11/2022 |
Posted - 14/09/2023 : 15:55:12
|
Kalvin I Hobs što su bili u najavi su sad u prodaji, video malopre na sajtu.
|
I Am Not In Danger, Skyler. I Am The Danger. A Guy Opens His Door And Gets Shot, And You Think That Of Me? No! I Am The One Who Knocks! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21129 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 14/09/2023 : 16:42:09
|
da,u prodaji su;dva su po 2.5k,a jedan je, čini mi se,2k dinara. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
mushe_m
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
45 Posts
Member since 28/01/2022 |
Posted - 14/09/2023 : 20:14:49
|
Da li ima vijesti za Konan hronike 7? Čudi me da serijal, koji jako dobro ide (šestica se godinu nakon izlaska iz štampe rasprodala) ljudi iz Darkwooda ne forsiraju malo odlučnije. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38097 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 14/09/2023 : 23:32:21
|
quote: Originally posted by anto
da,u prodaji su;dva su po 2.5k,a jedan je, čini mi se,2k dinara.
Malo jake cene za ova izdanja, ali to je naša nova stvarnost. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40316 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 15/09/2023 : 06:41:43
|
quote: Originally posted by axle munshine
Na cobissu "u štampi" i MekKoj #4... izgleda da su u DW rešili da kompletiraju ovaj serijal... ostaje još jedna knjiga i to je to...
Tako se jedino vraca poverenje |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
djuk
Starting Member
Serbia
64 Posts
Member since 28/10/2011 |
Posted - 16/09/2023 : 11:06:49
|
Ova tri Kalvina kod Fibre koštaju 47,77€ po punoj ceni u web prodavnici. Sva tri Darkvudova nova izdanja su ~60€ po promotivnoj ceni, posle ~68€ a u knjižarama ~85€.
Prevod na srpski je vrhunski, tako da ukoliko kupujete, sve treba kupiti odmah. Uprkos prevodu koji čini kao da je strip pisan na srpskom jeziku, kasnija kupovina je običan harač.
|
Edited by - djuk on 16/09/2023 11:14:35 |
|
|
dovlajoe
Junior Member
Serbia
380 Posts
Member since 11/01/2019 |
Posted - 16/09/2023 : 12:10:10
|
Danas kupio Mek Koja. Knjiga je ekstra urađena, za svaku pohvalu. Čak nije ni glomazna s obzirom da je pet albuma u njoj. |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 17/09/2023 : 01:29:24
|
quote: Originally posted by mushe_m
Da li ima vijesti za Konan hronike 7? Čudi me da serijal, koji jako dobro ide (šestica se godinu nakon izlaska iz štampe rasprodala) ljudi iz Darkwooda ne forsiraju malo odlučnije.
quote: Originally posted by Poli
Ja se isto nadam ali mislim da su sanse manje sada poslije broja 100...
Nekoliko puta je rečeno da će ići Hronike 7, samo što to trenutno nije prioritet. Početak sledeće godine je realan.
Ova knjiga će sadržati epizode #101-115 kojima se zatvara prvi run Roya Thomasa i deset godina serijala Conan the Barbarian, pa nekako dođe i prirodno da bude objavljena i njome zaokružene Hronike... |
|
|
mushe_m
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
45 Posts
Member since 28/01/2022 |
Posted - 18/09/2023 : 13:38:04
|
quote: Originally posted by Gil-galad
quote: Originally posted by mushe_m
Da li ima vijesti za Konan hronike 7? Čudi me da serijal, koji jako dobro ide (šestica se godinu nakon izlaska iz štampe rasprodala) ljudi iz Darkwooda ne forsiraju malo odlučnije.
quote: Originally posted by Poli
Ja se isto nadam ali mislim da su sanse manje sada poslije broja 100...
Nekoliko puta je rečeno da će ići Hronike 7, samo što to trenutno nije prioritet. Početak sledeće godine je realan.
Ova knjiga će sadržati epizode #101-115 kojima se zatvara prvi run Roya Thomasa i deset godina serijala Conan the Barbarian, pa nekako dođe i prirodno da bude objavljena i njome zaokružene Hronike...
Hvala na odgovoru. Mene lično upravo to interesuje (izdavač sigurno ima svoj rezon) zašto je ova edicija zapostavljena, a po onom što ja vidim izdanja se dobro prodaju, da ne govorim da se radi o značajnom strip ostvarenju, koja je Darkwood dosta dobro uradio, pogotovo zadnji šesti dio. Lično mislim da je Konan mnogo popularniji od Solomona Kejna... p.s. Ako ima interesa čitalaca i finansijski je isplativo zašto stati na sedmici? |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 18/09/2023 : 23:52:17
|
Nema na čemu. Mislim da je trenutno samo pitanje prioriteta za sedmicu. Ali izrada i štampa jedne ovakve knjige u boji prilično koštaju, pa nisam siguran koliku korist izdavač ima, jer ne može ni da posle zacepi neku suludu cenu.
Biće izvesno još klasičnog Conana u izdanju DW-a, ali da li će baš Hronike ići dalje, ostaje pitanje. Realnije je ići knjigu po knjigu, najvažnija je svakako bila šesta, a sad ova, gde se zaokružuje jedan period.
Dark Horse je radio novi kolor sve dok je objavljivao Buscemine epizode, a posle samo remaster starog, kako to radi i Marvel. Pošto DW koristi taj materijal, možda bi to moglo da se produži za Buscemin rad. Moguće da bi dobra prodaja sedmice mogla da otvori to pitanje, ali koliko znam, o tome se zasad ne razmišlja.
Lepa vest, ko je propustio, u pripremi je reprint sjajne origin priče Rođen na bojnom polju! |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2814 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 19/09/2023 : 00:05:19
|
quote: Originally posted by Gil-galad Lepa vest, ko je propustio, u pripremi je reprint sjajne origin priče Rođen na bojnom polju!
👏 |
|
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 19/09/2023 : 02:19:06
|
Super za reprint "Rođen na bojnom polju", da li se razmišlja i o reprintu Kralja Konana 1 tvrde korice? |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 19/09/2023 : 08:13:53
|
Kao da je Berserk usporio... ili mi se samo čini? Ima li novosti kad će 7. broj? |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2814 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
Heisenberg
Average Member
Serbia
626 Posts
Member since 06/11/2022 |
Posted - 19/09/2023 : 12:47:31
|
quote: Originally posted by jagodanbg
U najavi Zelena krv #5, poslenji tankobon. Ne znam gde je zapelo sa Bestijariusom, i tu su malo usporili.
Bestijarijus 3 je u pripremi na Cobiss-u, plus novi korto je takođe na Cobiss-u. |
I Am Not In Danger, Skyler. I Am The Danger. A Guy Opens His Door And Gets Shot, And You Think That Of Me? No! I Am The One Who Knocks! |
|
|
Pjerooo
Starting Member
93 Posts
Member since 17/06/2021 |
Posted - 20/09/2023 : 13:57:35
|
quote:
Hvala na odgovoru. Mene lično upravo to interesuje (izdavač sigurno ima svoj rezon) zašto je ova edicija zapostavljena, a po onom što ja vidim izdanja se dobro prodaju, da ne govorim da se radi o značajnom strip ostvarenju, koja je Darkwood dosta dobro uradio, pogotovo zadnji šesti dio. Lično mislim da je Konan mnogo popularniji od Solomona Kejna... p.s. Ako ima interesa čitalaca i finansijski je isplativo zašto stati na sedmici?
Razumem kako može da deluje kao zapostavljen serijal, ali zaista nije tako. Biće i sedmi deo, a kao što je Andra rekao – cena štampe je izrazito visoka i otud spor ritam. Štaviše, štampanje Hronika 'otkine' veliki deo sredstava, a to onda može da uspori druga izdanja, pa zato za njih čekamo najpogodniji trenutak. Verujem da će se nastaviti i posle sedmice, ali u drugačijoj opremi. Preciznije, biće isti format, ali bez silnih dorada na koricama. |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2181 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 20/09/2023 : 14:47:27
|
Kad smo kod korica hronika Da li se desilo nesto nenadano sa sesticom da su korice "tako gumaste" (uopsteno i specijalno ako se uporedi sa prvim pet knjigama)? Stavio sam svoj primerak malo nezgodno pa ne mogu sad odmah jos jednom da proverim.
U principu tako je, kako je sada nema veze kad je tiraz ionako rasprodat vec. |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
Edited by - matori paraliticar on 20/09/2023 14:47:59 |
|
|
vetropiroman
New Member
294 Posts
Member since 27/02/2022 |
Posted - 20/09/2023 : 15:05:30
|
Moram da pohvalim javno Mek Koja tricu - izdanje je perfektno, bravo za DW i Publikum. Ako se ikada ukaže potreba/prilika da se izdaju prva dva integrala ponovo u opremi kao trojka, rado bih pazario iako ih već imam (možda eventualno 6 svezaka u jednom integralu?).
|
|
|
Pjerooo
Starting Member
93 Posts
Member since 17/06/2021 |
Posted - 20/09/2023 : 15:43:24
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
Kad smo kod korica hronika Da li se desilo nesto nenadano sa sesticom da su korice "tako gumaste" (uopsteno i specijalno ako se uporedi sa prvim pet knjigama)? Stavio sam svoj primerak malo nezgodno pa ne mogu sad odmah jos jednom da proverim.
U principu tako je, kako je sada nema veze kad je tiraz ionako rasprodat vec.
Jesu 'gumastije' od prethodnih. Ne znam šta je razlog tome jer nisam direktno učestvovao u izradi knjige, ali može biti da je štamparija promenila materijal s kojim radi i ovo ponudila kao alternativu, a možda je i nešto drugo u pitanju.
quote: Originally posted by vetropiroman
Moram da pohvalim javno Mek Koja tricu - izdanje je perfektno, bravo za DW i Publikum. Ako se ikada ukaže potreba/prilika da se izdaju prva dva integrala ponovo u opremi kao trojka, rado bih pazario iako ih već imam (možda eventualno 6 svezaka u jednom integralu?).
Drago nam je da se ljudima dopada :)
Znamo da je prošlo zaista mnogo od prethodne knjige, ali tek su se nedavno stekli uslovi da se vratimo ovom serijalu i da ga dovršimo kako dolikuje. |
|
|
vetropiroman
New Member
294 Posts
Member since 27/02/2022 |
Posted - 20/09/2023 : 15:46:39
|
quote: Originally posted by Pjerooo
Drago nam je da se ljudima dopada :)
Znamo da je prošlo zaista mnogo od prethodne knjige, ali tek su se nedavno stekli uslovi da se vratimo ovom serijalu i da ga dovršimo kako dolikuje.
Veliki respekt za istrajnost, drage volje podržavam i finansijski i moralno! |
|
|
Topic |
|