Author |
Topic |
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 10/09/2012 : 15:42:35
|
Sjecam se Schulza kako ne..stvarno steta za ovo sta mu se desilo..borbu protiv Foremana nisam gleda..svakako cu to ucinit..sta mu je Vlad napravia..strava..inace meni je Vlad drazi od Vitalija (iako je Vitalij bolji boksac i ima cvrscu bradu)..mislim da ce Vlad biti prvi nakon Tysona sa svim titulama (1989).. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
Edited by - brni on 10/09/2012 15:43:52 |
|
|
bosancicigor
Average Member
Croatia
866 Posts
Member since 15/08/2009 |
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 10/09/2012 : 15:52:49
|
quote: Originally posted by bosancicigor
brni, ako već nisi pogledaj meč imeđu Foremana i Lylea....epic fight ;)
yep gleda sam..epic sta kazes.. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 10/09/2012 : 16:50:24
|
quote: Originally posted by brni
Sjecam se Schulza kako ne..stvarno steta za ovo sta mu se desilo..borbu protiv Foremana nisam gleda..svakako cu to ucinit..sta mu je Vlad napravia..strava..inace meni je Vlad drazi od Vitalija (iako je Vitalij bolji boksac i ima cvrscu bradu)..mislim da ce Vlad biti prvi nakon Tysona sa svim titulama (1989)..
Meni Vladimir nikada nije bio simpatican, cak bih rekao da mi je odvratan. On je jedna naduvena dzukela koja misli da mu niko nije ravan. Bahat je i misli za sebe da je bog, susta suprotnost od brata, koji je odvuvijek djelovao zreo i pomalo stidan.
Osvojio je zlatnu medalju na Olimpijadi, tukao pritvnike u prvoj ili drugoj rundi. Onda je naletio na Rossa Purittya, drugorazrednog boksera koji je bio toliko otporan kao nijedan drugi bokser koji mi je poznat. Tog covjeka si mogao tuci stangom, ne mozes ga oboriti. Naravno, Vladimir je mislio da ce ga otpremiti u prvoj rundi u san i doslo je do meca. I sta bi, tukao ga, tukao, onda se tako reci od iznemoglosti sam srusio u 11 rundi, slicno kao i Tyson u svom zadnjem mecu. Sam je priznao poslije da nije ocekivao da ce ovaj ostati toliko dugo na nogama, te da nije kondicijalno bio pripremlojen za bilo koju borbu koja traje duze od nekoliko rundi. Onda je poslao svog brata Vitalija, pa je ovaj osvetio brata i pobjedio Purittyja.
Ok, svako pravi greske, ali sta onda bi? Opet je Vladimir nanizao nekoliko pobjeda, postao svjetski prvak i u svom ludilu i bahatosti mislio da je Bog. Dosao Sanders, drugorazredni bokser, uhvatio Vladimira na prepad i pogodio u slabu tacku. Dok je ovaj dosao sebi, mec je bio zavrsen. Da, da, podcijenio protivnika, OPET, nije vjerovao da ce se ovaj usuditi da ga tako ludacki napadne. Opet izgovori, opet je poslao velikog batu Vitalija koji je onda bukvalno prebio Sandersa.
Kratko poslije dosao je Lamon Brewster i mec za titulu. Cetiri runde Vladimir dobio, poslao Brewstera na pod u cetvrtoj rundi, a onda, najvise zbog iznemoglosti, izgubio mec u petoj rundi. Koji debil, pa to je nevjerovatno. Opet je njegova bahatost dosla do izrazaja, ma zasto se samo maltretirati i trenirati za duzi mec kada ce okoncati sve za dvije runde?! Hajde, ovoga puta barem nije svog brata poslao da izgladi racune vec je to sam uradio neko vrijeme kasnije.
Stvar je u tome da ima tri izgubljena meca, sva tri zbog prepotentnosti, jer se ne moze reci da je ijedan od ove trojice bolji od njega. Vladimir je oduvijek sam sebi bio najveci neprijatelj i najveca opasnost za poraz.
Ok, od zadnjeg poraza je proslo vise od osam godina, izgleda da je, napokon, dosao malo sebi i poradio na kondiciji. To je i dokazao u medjuvremenu. Trenutno jeste perfektan bokser i tesko da ga iko moze dobiti. Mada, svaki put kada ga vidim na tv kada daje intervju, onako sa visine, prolazi mi kroz glavu da bi opet nekad mogao da fasuje kao prije nekoliko godina.
Vitali nikada sebi nije dopustio te greske. Izgubio je dva meca koja se prakticno ne mogu racunati kao porazi, bile su povrede u pitanju i u oba slucaja je do datog momenta bio bolji od svojih protivnika. Imao je jednostavno peh. Kod Vladimira nije nikad bio u pitanju peh, vec njegova bahatost, prepotentnost. |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8173 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 10/09/2012 : 19:06:55
|
quote: Originally posted by dosada
a gdje je tu Felix Savon!?
pa u amaterskoj konkurenciji |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12550 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 10/09/2012 : 21:30:50
|
;)
steta kaj se nije okušal s "proficima" (:
Eh, Savon i prije njega Stevenson. Koji su to boksači bili! U svoje vrijeme nepobjedivi. |
Have mercy |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 10/09/2012 : 21:32:17
|
;)
covik je osvojia 3 zlatne medalje na Olimpijadi u teskoj kategoriji uzastopno (Barcelona, Atlanta, Sydney)..da ne spominjem ostale turnire..
a ovo za profice..mislim da na Kubi rezim jos uvik brani da se odlazi u profi borce..mozda grijesim.. |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 10/09/2012 : 21:44:50
|
quote: Originally posted by King Warrior
Sjecam se Schulza kako ne..stvarno steta za ovo sta mu se desilo..borbu protiv Foremana nisam gleda..svakako cu to ucinit..sta mu je Vlad napravia..strava..inace meni je Vlad drazi od Vitalija (iako je Vitalij bolji boksac i ima cvrscu bradu)..mislim da ce Vlad biti prvi nakon Tysona sa svim titulama (1989)..
Meni Vladimir nikada nije bio simpatican, cak bih rekao da mi je odvratan. On je jedna naduvena dzukela koja misli da mu niko nije ravan. Bahat je i misli za sebe da je bog, susta suprotnost od brata, koji je odvuvijek djelovao zreo i pomalo stidan.
Ja upravo volim takav tip boksaca..ono klasicni "seronja"..naravno pogotovo ako lik ima pokrice za takvo ponasanje i prvak je..je primiria se malo..ali i dalje mu iz ociju suklja prepotencija.. |
Edited by - brni on 10/09/2012 21:47:15 |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8173 Posts
Posted - 10/09/2012 : 22:59:13
|
quote: Originally posted by izivko
;)
Eh, Savon i prije njega Stevenson. Koji su to boksači bili! U svoje vrijeme nepobjedivi.
eh, kubanski boksači tajna njihovog uspjeha je u sjajnoj školi, velikoj popularnosti boksa, a time i odličnoj selekciji, ali i u tome što im nisu dali u profesionalce, pa bi onda oni imali iskusne borce protiv mladih snaga iz amerike i isto tako iskusnih boksača iz istočnog bloka - koji su ipak lakše prelazili u profesionalce, pa su rijetki oni koji su nastupili na dvije ili nedajbože tri olimpijade |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 11/09/2012 : 10:31:08
|
quote: Originally posted by Tutta
ja bi volio da se njija dvojca posibaju!
mislis braca medusobno..e to bi bija prizor.. |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12550 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 11/09/2012 : 16:06:01
|
ne, vise puta se rekli da se nikada nece boriti jedan protiv drugog, te pare ne postoje.
najvise zbog majke..ona je rekla da bi umrla kad bi se to desilo.. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 11/09/2012 : 18:31:29
|
Covjek moze da voli ili mrzi bracu Klicko, jasno je da i oni kao ljudi imaju svoje mane, ali moraju im se neke osobine priznati koje se rijetko vide kod drugih boksera. Oni su casni i ponosni, nikada ne bi prodali sebe nekom tamo borcu samo da bi mogli da plate racune i dugove. Ukoliko bi i dosli do krize sa lovom i da moraju zbog toga da se bore, barem bi se pripremili ljudski. To se naravno odnosi i na Vladimira, koji ako je nepripremljen onda je to zbog prepotentnosti, a ne jer ga boli briga da li ce izgubiti ili ne, vazno da strpa lolu u dzep.
Dalje, oni nikada ne bi kukavicki cvikali od jednog meca, blamirali se i predali titulu jer imaju strah da se bore protiv nekoga, ili izbjegli neki mec na slican nacin, kao sto su svojevremeno radili Lewis, Ali i Foreman.
|
|
|
bosancicigor
Average Member
Croatia
866 Posts
Posted - 11/09/2012 : 18:54:16
|
Zašto su onda braća izbjegavali meč sa Jetijem (N.Valuev)? Čast su pokazali jako lijepo boksajuči sa borcima koje su im ziheraški menađeri birali i koji su se mahom održavali u Njemačkoj (Vitalij pogotovo), u kojoj zbog pristranih i debelo plaćenih sudaca ni u teoriji nisu mogli izgubiti. Gle, jednostavno se ne slažem s tobom. A taj (moj) stav o njima ima i većina (svjetskih, ne njemačkih) analitičara (pogledati tekstove u Ring magazinu, Boxing Digest-u, World Boxing magazinu....itd.) a da ne govorimo o promotorima i menađerima koji ih godinama sustavno blate, jednako kao i dobar dio boksača. Možda nisu srozali tešku kategoriju na najniže grane u zadnjih 40-god. (veći dio udjela u tome ima tim ljudi oko njih koji kraljevski živi na njihov račun, i o tom bi se dalo razgovarati) ali su sasvim sigurno učinili svoje mečeve za titule najdosadnijim mečevima u modernoj povijesti teške kategorije. |
|
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 11/09/2012 : 20:31:44
|
Ocekujem zestoku kontru Kinga..
Ma nema sta da odgovaram na one gluposti. Bas je taj tip na drugoj stranici ovog topika napisao "Ma pusti Kinga, lupeta bez veze o stvarima o kojima nema pojma". Eto, ja mislim da on nema pojma, da ima ne bi postavljao takva pitanja kao "Zašto su onda braća izbjegavali meč sa Jetijem (N.Valuev)?" Glupost da ne moze biti veca, pricu o cijeloj stvari bi trebalo svi da poznaju. Tu nema sta da se objasnjava, necu da trosim vrijeme objasnjavajuci neke osnovne stvari nekim ljudima, pogotovo ne ako se tako drsko ponasaju.
|
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 11/09/2012 : 20:40:12
|
Ma nema sta da odgovaram na one gluposti. Bas je taj tip na drugoj stranici ovog topika napisao "Ma pusti Kinga, lupeta bez veze o stvarima o kojima nema pojma". Eto, ja mislim da on nema pojma, da ima ne bi postavljao takva pitanja kao "Zašto su onda braća izbjegavali meč sa Jetijem (N.Valuev)?" Glupost da ne moze biti veca, pricu o cijeloj stvari bi trebalo svi da poznaju. Tu nema sta da se objasnjava, necu da trosim vrijeme objasnjavajuci neke osnovne stvari nekim ljudima, pogotovo ne ako se tako drsko ponasaju.
meni si otvoria oci sta se tice brace..gledam ih sad iz drugog kuta..jos da nisam napisa onaj glupi post bilo bi jos bolje.. |
|
|
bosancicigor
Average Member
Croatia
866 Posts
Posted - 11/09/2012 : 21:37:06
|
Nažalost ovo ti i dalje u dobrom dijelu stoji, nalupao si toliko budalaština na ovih 4-5 strana da je to strašno. O boksu znaš vrlo malo (ma što ti mislio), a o braći Kličko znaš koliko i o Tysonu - još i manje (ako je to uopće moguće).
Ja drzak? Sreća moja da više nisi moderator jelda? Ajd` uživaj i majstore uhvati se Zagora to ti bolje leži.
Kličko braća su dosadni, prljavi borci, gaženje, guranje, potapanje... (Vitalij posebno ), ali zato imaju iza sebe mašineriju koja im je gotovo sve što imaju omogućila na pizdunski i kukavni način. I ne pamtim kada je teška kategorija bila na ovako niskom nivou. Onda se ljudi čude zašto je MMA sve popularniji...
|
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 11/09/2012 : 21:40:56
|
bosancicu, ne razumijem te bas hoces reci da ima puno boljih boraca od njih dvoje, ali im "masinerija" daje samo jadne borce koje oni mogu pobjediti? pa di se kriju ti borci? |
|
|
bosancicigor
Average Member
Croatia
866 Posts
Posted - 11/09/2012 : 22:48:12
|
quote: Originally posted by supermark
bosancicu, ne razumijem te bas hoces reci da ima puno boljih boraca od njih dvoje, ali im "masinerija" daje samo jadne borce koje oni mogu pobjediti? pa di se kriju ti borci?
U velikoj mjeri DA! Zadnje desetljeće nije iznjedrilo ni jedno novo kvalitetno ime u teškoj kategoriji i to je činjenica (pa je ovoj dvojici pala sjekira u med). Gdje se kriju "ti borci" nije pravo pitanje, već zašto se mladi i talentirani ljudi danas sve manje hvataju boksa. Novac ti je odgovor na sve. Npr. bilo koji među prvih 100-200 tenisača sa ATP ljestvice godišnje zaradi kud i kamo više od bilo kojeg top-ten boksača u 5 god, a nitko ih pritom ne mlati, niti ugrožava zdravlje. Samo prvak i izazivač dobiju cifru od koje boli glava, skoro svi ostali bore se za kikiriki. Onda je normalno da svatko želi meč protiv prvaka makar popio batine, makar znao da nema šanse i tu dolazi mašinerija koja i to profilira, ko može ko ne. Jasno, sa izbjegavanjem opasnijih boraca koliko god im pravila igre to dopuštaju. Sporadično imaju obaveznog izazivača, ali uglavnom biraju sigurne borbe...što je valjda i normalno, ali krajnje nezanimljivo za gledati.
Nekad je boks za siromašne mlade ljude: bijelce, crnce, portorikance, meksikance... značio pokušaj izlaza iz bijede, siromaštva, boks je mahom bio glavni sport geta...nekada se "ginulo" u ringu, danas se igra na sigurno. Najbolji primjer su upravo ova dva Klička. (oba dva zajedno imaju 4-5 spomena vrijednih mečeva, koje su bajdvej gubili)
Plus, danas se MMA nametnuo sa svojim blještavilom i pokupio dobar dio talenata (iako je donedavno bio predmetom sprdnje u borilačkom svijetu), međutim kako lova radi čuda sasvim je razumljivo da danas talentiran mlad čovjek prije bira oktagon, nego ring. Bolje ga plaćaju i lakše je. Biti kralj kad znaš da te nitko neće ugristi i nije neki domet. Mislim da će K braća jednom kada se budu pisale nove enciklopedije o povijesti boksa ostati zapamćeni kao najdosadniji prvaci u periodu pada teške kategorije. Tek statistička fusnota, blijeda i neuporediva sa bilo kojim šampionom iz bilo kojeg perioda, po bilo kojim parametrima. |
|
Edited by - bosancicigor on 11/09/2012 22:53:29 |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8173 Posts
Posted - 11/09/2012 : 23:42:04
|
quote: Originally posted by bosancicigor
quote: Originally posted by supermark
bosancicu, ne razumijem te bas hoces reci da ima puno boljih boraca od njih dvoje, ali im "masinerija" daje samo jadne borce koje oni mogu pobjediti? pa di se kriju ti borci?
U velikoj mjeri DA! Zadnje desetljeće nije iznjedrilo ni jedno novo kvalitetno ime u teškoj kategoriji i to je činjenica (pa je ovoj dvojici pala sjekira u med). Gdje se kriju "ti borci" nije pravo pitanje, već zašto se mladi i talentirani ljudi danas sve manje hvataju boksa. Novac ti je odgovor na sve. Npr. bilo koji među prvih 100-200 tenisača sa ATP ljestvice godišnje zaradi kud i kamo više od bilo kojeg top-ten boksača u 5 god, a nitko ih pritom ne mlati, niti ugrožava zdravlje. Samo prvak i izazivač dobiju cifru od koje boli glava, skoro svi ostali bore se za kikiriki. Onda je normalno da svatko želi meč protiv prvaka makar popio batine, makar znao da nema šanse i tu dolazi mašinerija koja i to profilira, ko može ko ne. Jasno, sa izbjegavanjem opasnijih boraca koliko god im pravila igre to dopuštaju. Sporadično imaju obaveznog izazivača, ali uglavnom biraju sigurne borbe...što je valjda i normalno, ali krajnje nezanimljivo za gledati.
Nekad je boks za siromašne mlade ljude: bijelce, crnce, portorikance, meksikance... značio pokušaj izlaza iz bijede, siromaštva, boks je mahom bio glavni sport geta...nekada se "ginulo" u ringu, danas se igra na sigurno. Najbolji primjer su upravo ova dva Klička. (oba dva zajedno imaju 4-5 spomena vrijednih mečeva, koje su bajdvej gubili)
Plus, danas se MMA nametnuo sa svojim blještavilom i pokupio dobar dio talenata (iako je donedavno bio predmetom sprdnje u borilačkom svijetu), međutim kako lova radi čuda sasvim je razumljivo da danas talentiran mlad čovjek prije bira oktagon, nego ring. Bolje ga plaćaju i lakše je. Biti kralj kad znaš da te nitko neće ugristi i nije neki domet. Mislim da će K braća jednom kada se budu pisale nove enciklopedije o povijesti boksa ostati zapamćeni kao najdosadniji prvaci u periodu pada teške kategorije. Tek statistička fusnota, blijeda i neuporediva sa bilo kojim šampionom iz bilo kojeg perioda, po bilo kojim parametrima.
htio sam sinoć, preksinoć napisati nešto ovako, pa evo da potpišem sve što je rekao bosancicigor zašto, ali zašto bi mladi i ludi ljudi, talentirani za borbu, danas odabrali boks? taj sport je uništen i s potpunim pravom se nalazi tu gdje jest - ko želi gledat krv, ima UFC, Pride... gdje nema cile mile ti ćeš meni dva meča godišnje i još birat s kim ćeš se tuć ne kažem da i tamo nema menađerskih zavrzlama, ali bogami, nisam čuo za nekakav boksački turnir najboljih boraca - ono, u tjedan dana tri meča, pa ko živ ko mrtav |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 12/09/2012 : 10:34:40
|
quote: Originally posted by ken2
taj sport je uništen i s potpunim pravom se nalazi tu gdje jest
Nije taj sport "unisten", kvaka je u tome da se srediste dogadjanja u kraljevskoj kategoriji preselilo iz USA u Evropu. Vec sam rekao nekoliko stranica ranije, nakon sto je tv sezdesetih godina masovno dobijala na popularnosti, boks je poprimio jednu sasvim drugu dimenziju. USA je imala sve u svojim rukama, svjetski prvak u boksu se mogao komotno nazivati americki prvak, ista stvar. Pocetkom ovog vijeka se centar dogadjanja polako premjesta u Evropu i odjednom lista svjetskih prvaka postaje nacionalno sarenija nego ikada prije. Tek sada se svjetski prvak moze tako i da naziva, a ne nacionalni americki.
Amerima to, naravno, ne odgovara. Jebes ples u kojem oni nisu ti koji vode. Iz tog razloga je UFC posljednjih godina sve vise dobijao na snazi. Da je Don King kojim slucajem uspjeo da pridobije bracu Klicko na svoju stranu, sada bi se o njima u USA pjesme pjevale i bili bi prisutni u svakodnevnim vaznim medijima, koji su najvise odgovorni za popularnost boksera. Ovako su popljuvani kao braca "Drago".
Ja ipak vjerujem da ce Ameri prije ili kasnije preuzeti boks kraljevske kategorije opet u svoje ruke, onda ce od nekih prosjecnih boksera da prave mitove i legende i medijski hollywoodski cirkus. Oni koji progutaju tu njihovu pricu, govorice o boksu koji je opet vaskrsao itd. |
|
|
Topic |
|
|
|